Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3601)
Foto
(17585)
Firmy
(108)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(774)
Czateria
(52)
Opinie
(483734)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Wandal porysował ponad 20 aut. Zobacz nagranie
  • Wypadek na ul. Konopnickiej. ''Huk, jakby wybuchła bomba''
  • Złodzieje samochodu w rękach policji
  • Okręt Kolumba i robot z ''Gwiezdnych Wojen'' na wystawie modeli
  • Dach nad lodowiskiem. Ślizganie będzie dłuższe i przyjemniejsze

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 11546
  • Wszystkich wpisów: 483734
  • Zarejestrowanych użytkowników: 96112
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Mieszkanie - koszty"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: goplunia  
    Data: 2017-11-24 10:52

    a jak nie czynsz to kredyt. choć jest opcja, można hipotekę refinansować, tu jest przydatny kalkulator: https://hipoteki.net/kalkulator-refinansowan[...] - teraz warto to zrobić, bo marże nie rosną jakoś dramatycznie, więc jak ktoś ma kredyt hipoteczny i to wzięty z 5-10 lat temu - niech policzy.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: jmx  
    Data: 2017-10-24 10:45

    W przypadku mieszkań sporym, istotny kosztem pozostaje czynsz.
    W mieszkaniu 50 m kw średni czynsz wynosi około 500 zł + energia elektryczne, gaz.
    W domu też są pewne wydatki, ale z w przeliczeniu na 1 m kw, wychodzi to dużo taniej.
    Dlatego wiele osób decyduje się na zakup/budowę domku. Tym bardziej, że jak sie patrzy na takie jak te http://www.hepamos.com.pl/pl/oferta/budynki-[...] domki modułowe, nie musi to być istotnie wysoki koszt.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Olek12  
    Data: 2017-10-23 22:33

    Co do kupowania mieszkanie jako inwestycję moim zdaniem jest to niezbyt dobry moment, zwłaszcza jeśli zakup miałby być finansowany kredytem. Na horyzoncie mamy program Mieszkanie Plus, i już nikt się z niego nie śmieje bo blok powstają a za 3 - 4 lata będą już we wszystkich województwach. Są różnie teorie na temat jak zachowa się rynek jednak rząd narzuca max. stawki za najem o 20% niższe niż rynkowe. Polecam informator https://narodowyprogram.pl/narodowy-program-[...] Druga kwestia to stawka WIBOR 3M. Gdzieś na stronach bankiera czytałem ze to ostanie lata niskiego wiboru bo w USA już coś się ruszyło. Tak czy inaczej bańka na neruchomości jest pompowana a to sygnał ostrzegawczy..

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: borek  
    Data: 2017-10-23 09:49

    Kupno własnego mieszkania to faktyczie spory koszt. W spółdzielniach również jest często o wiele drożej niż we wspólnotach ( są wysokie koszta prowadzenia spółdzielni).

    Ciekawi mnie co sądzicie o nowej ustawie deweloperskiej:
    http://pzfd.pl/umowa-ustawa-deweloperska/ ?

    Kto z Was zastanawia się nad kupnem nowego mieszkania?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: fliguflejgas  
    Data: 2017-03-24 11:34

    Znajomi którzy mieszkają w blokach, mówią że opłaty czynszowe za mieszkanie w KSM Krosno są za wysokie.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: kankan  
    Data: 2017-03-07 11:21

    Każdy decyduje się na to na co go stać. Jasne,ze fajnie jst mieszkać w domkku. Trzeba jednak wiedzieć.ze są to poważne prace w ogródku. O wiele większe koszta. Oraz problemy z budową.
    Mieszkanie jest tanie, nic Was nie martwi. Poza tym nadal jest opcja skorzystania z programu Mieszkanie Dla Młodych:
    http://www.wlasnemiejsce.pl/wszystko-o-progr[...]
    Jeszcze trochę kasy jest.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: Ismena  
    Data: 2016-12-30 18:25

    Osobiście uważam, że jednak mieszkanie w domku jednorodzinnym wiąże się ze znacznie wyższymi kosztami. Bądź co bądź na pewno można nieco je zmniejszyć przy okazji wywozu szamba, jeżeli skorzystamy z takich usług jak http://toalety-poznan.pl/ , oczywiście działających lokalnie . Możemy tutaj bowiem liczyć na bardzo dobre ceny i szybkie uporanie się z wywozem nieczystości.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: him  
    Data: 2016-12-07 07:10

    Tak, jest to bezpieczna lokata pieniędzy, chociaż wbrew pozorom spektakularnych zysków z tego nie będzie. No chyba, że mocno pójdą w górę ceny nieruchomości. Bo jaka jest alternatywa, zakup mieszkania pod wynajem, bądź wpłata na IKE lub IKEZ: http://www.union-investment.pl/ike-i-ikz

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: skrzynia  
    Data: 2016-12-06 12:23

    Myślicie, że warto jeszcze inwestować w zakup mieszkań pod wynajem? W sensie, czy jest to dostatecznie bezpieczny biznes?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: klopsik82  
    Data: 2016-08-08 13:25

    Tak sobie patrzę na temat i odpowiedzi i coś od siebie dodam. Otóż na samą wysokość czynszu nie patrzmy - duże znaczenie mają opłaty eksploatacyjne i o ile czynsz może być niewysoki, tak na przykład opłata za gaz może być spora. My przy tego typu kociołku gazowym w domu https://buderus-inserw.pl/sklep/kotly-gazowe[...] dostaliśmy niedawno informację o dopłacie ponad 7 stówek :(. I weź tu żyj.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: elwirawysocka  
    Data: 2016-06-30 08:45

    Jakie macie opłaty za czynsz? Chciałabym kupić mieszkanie...z najmniejszym czynszem :-)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: draka76  
    Data: 2011-06-17 20:15

    Pewnie już po temacie,ale ja napiszę mieszkam w blokach TBS-u na grodzkiej za dwa pokoje 47 m2 przy czterosobowej rodzinie płacę 600 zł w tym mam: woda zimna, ciepła (płacimy zaliczkowo), centralne ogrzewanie, wywóz śmieci,kanalizacja, światło w piwnicy.Do tego dochodzi prąd 150zł i gaz 80zł(to co 2 miesiące),internet i telewizja to 100zł na miesiąc, telefon150zł i wiele jeszcze innych rzeczy jedzienie, ciuchy, leki, samochód...
    Nie jest lekko, ale każdy ma to na co go stać :) pozdrawiam

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: 051178  
    Data: 2011-04-07 16:42

    WITAM ,MNIE INTERESUJE JAKIE SĄ OPŁATY WTBS NA ŻWIRKI I WIGURY W MIESZKANIU 57 M2,BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA INFORMACJE,POZDRAWIAM

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: over  
    Data: 2011-04-07 16:22

    Ale temat do szkoły. To jest chyba przygotowanie do życia w rodzinie hehehe ;)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: ryszard_ochudzki  
    Data: 2011-04-07 14:39

    A mógłby ktoś podać ile się płaci na Żwirki w budynkach tbsu za 3 pokoje i co jest w czynszu na trzy osoby?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: nika21  
    Data: 2011-04-07 10:52

    mysle ze tak samo jak w domu czy mieszkaniu sa podobne opłaty tylko w mieszkaniu dodatkowo płacisz czynsz i jesli wynajmujesz mieszkanie to płacisz wynajmujacemu czynsz a oprocz tego to rachunki wiadomo prad ok 120 zł gaz to zalezy bo w zimie ogrzewamy gazem to płacilismy ponad 1000zł na 2 miesiace internet 30 karty do telefonow itd nie wiem co by cie jeszcze interesowało:)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: musia  
    Data: 2011-04-07 10:27

    mogę podać koszty w mieszkaniu 51 m przy trzech zamieszkujących osobach w KSM czynsz ok 450,00 -470,00 zł w tym woda i ryczałt za gaz,
    prąd ok. 100 zł/mc do tego kablówka 60,00 zł,
    telefon i internet ok.150 zł,i to chyba tyle pozostaje jedzenie ,ubrania ,jeśli dziecko to opłata za przedszkole czy zajęcia dodatkowe ,leki i sama już nie wiem co

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: Manka00  
    Data: 2011-04-06 12:55

    Witam :) Mam następujący problem, otóż w ramach projektu do szkoły mam wykonać budżet rodzinny, z uwzględnieniem rachunków i innych wydatków. Jest to dla mnie o tyle problematyczne, że mieszkam w domu prywatnym, a zadanie odnosi się do mieszkania w bloku do 50 m2.

    Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, ile i za co płaci miesięcznie? (+ podać liczbę osób, w projekcie mam podać małżeństwo z dzieckiem ok. 5 letnim)

    Z góry bardzo dziękuję :)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    [1]


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej