Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3626)
Foto
(17416)
Firmy
(121)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(809)
Czateria
(46)
Opinie
(470147)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • A może zamiast łącznika większy park?
  • Gdzie można kupić jelita na kiełbasę?
  • Lekarz ginekolog - mój pierwszy raz
  • Pomysł na biznes w Krośnie (edycja 2017)
  • Platforma wibrujaca w Eurogym

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 10978
  • Wszystkich wpisów: 470147
  • Zarejestrowanych użytkowników: 88370
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Media - "czwarta władza""

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: lyterat  
    Data: 2017-02-20 20:35

    ...jaki piękny kwik z pisiackiego chlewa:):):):)

    Niepokorne media w wyścigu do ucha Jarosława Kaczyńskiego

    "Gazeta Polska" Sakiewicza bije się z tygodnikiem "wSieci" Karnowskich. Jednych i drugich atakuje "Warszawska Gazeta".
    25 stycznia prezes PiS Jarosław Kaczyński odbiera nagrodę Człowiek Wolności 2016 przyznaną przez tygodnik „wSieci”.

    30 stycznia „Gazeta Polska” nagradza tytułem Człowiek Roku 2016 Beatę Szydło, szefową rządu PiS.

    Imprezy odbywają się w najbardziej prestiżowych miejscach Warszawy. „wSieci” wynajęło Filharmonię Narodową, „Gazeta Polska” – Stadion Narodowy.

    http://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,21388189[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Franek64  
    Data: 2017-02-19 09:30

    Co ma być śmiesznego w żałosnych "występach" tego absolwenta Wyższej Szkoły Nauk Społecznych przy KC PZPR towarzysza Pietrzaka? Widać kaczystom blisko do komuchów.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 66.67% (2) Oceń ten wpis negatywnie 33.33% (1)


    Autor: Franek64  
    Data: 2017-02-19 09:29

    Pietrzak jest w sam raz dla elektoratu pisu. Zwykły ordynarny cham nie pozostawiający złudzeń gdzie ma być 'to śmieszne'. Tyle, że jest to co najwyżej żałosne.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 66.67% (2) Oceń ten wpis negatywnie 33.33% (1)


    Autor: josef_giergul  
    Data: 2017-02-18 20:15

    http://demotywatory.pl/4737906/Zapasc-w-fina[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (4) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: reaktywator  
    Data: 2017-02-18 15:34

    Autor: lyterat
    Data: 2017-02-17 21:25
    ...pośmiejcie się z tego pisogłupy:):):):):)


    PRL_PZPR_BIS POWRACA

    ...Kurski poinformował, że na antenie pojawi się Jan Pietrzak. Najnowszy program w jego wykonaniu ma zostać wyemitowany już w najbliższą niedzielę.

    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114[...]

    Pod powyższym linkiem zerknijcie na video, jak dupowłaz TVP pod prezesa ustawia -

    ...- Przed 10, przed północą i po północy, co?
    [Kurski] Lecimy wszystko: "Taką cię wyśniłem", "Zielone oczy"...

    [Martyniuk] To pana prezesa ulubiona piosenka, tak?...
    [Kurski] Tak, tak, tak.

    To może z panem prezesem zaśpiewamy na Sylwestra...

    [Kurski] Dziękuję i trzy wejścia proszę...


    Pajacykowo się rozkręca, choć jestem przekonany, że jak go z TVP wywalą, to prezesowi znowu się dostanie tak, jak od Versaillisa z okresu jego LPR


    Poniżej w wideo podobny włazidup ograniczony

    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 75% (6) Oceń ten wpis negatywnie 25% (2)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-02-17 21:25

    Co się takiego wydarzyło od TEGO momentu? Kluczowe pytanie ws. gróźb Kaczyńskiego pod adresem Tuska

    Na płaszczyźnie politycznej wszystko jest jasne. Jarosław Kaczyński marzy o zniszczeniu kariery Donalda Tuska, bo go po prostu nienawidzi. To zwykła zemsta, na którą prezes Prawa i Sprawiedliwości miał ochotę od wielu lat. W międzyczasie otrzymał do niej kilka pretekstów, z katastrofą smoleńską na czele. Użyteczna okazała się też afera Amber Gold. Gdy politycy partii rządzącej mówią, że woleliby na najważniejszym stanowisku w instytucjach europejskich "kogoś innej narodowości", wygrażają Donaldowi Tuskowi rzekomymi zarzutami właśnie w tych dwóch sprawach.

    I kiedy przechodzimy na płaszczyznę prawa, pojawia się mnóstwo niejasności. W tym głównie ta, na którą w piątek na Twitterze zwraca ceniony dziennikarz polityczny Konrad Piasecki. Gwiazda Radia ZET przypomina, że kiedy w 2014 roku Donald Tusk został wybrany na stanowisko przewodniczącego Rady Europejskiej, Jarosław Kaczyński osobiście mu gratulował i życzył powodzenia.

    I to wielokrotnie... – Życzę mu jak najlepiej jako przewodniczącemu Rady Europejskiej, gratuluję tego wyboru – mówił już latem 2014 roku. Gdy kilka miesięcy później doszło w Sejmie do ostatecznego przekazania władzy Ewie Kopacz, prezes PiS wyrwał się do ustępującego Donalda Tuska, by uścisnąć mu dłoń. – Powiedziałem premierowi Tuskowi, żeby nie wierzył, że ja go nienawidzę. To po pierwsze. Po drugie, że życzę mu powodzenia – tak wspominał tamten moment.

    http://natemat.pl/201777,co-sie-takiego-wyda[...]

    ...pośmiejcie się z tego pisogłupy:):):):):)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 71.43% (5) Oceń ten wpis negatywnie 28.57% (2)


    Autor: VERSAILLES  
    Data: 2017-02-17 21:18

    Dobra wiadomość do porannej kawy: Agora z 13 milionami straty w 2016 r.!

    http://m.niezalezna.pl/94046-dobra-wiadomosc[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (3) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (6)


    Autor: reaktywator  
    Data: 2017-02-17 12:13

    Niestety, już nie wszystko kupują...

    http://wiadomosci.wp.pl/gid,18519950,kat,763[...]

    A limuzynkę mogę pożyczyć?

    http://wiadomosci.wp.pl/gid,18519950,gpage,3[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.89% (11) Oceń ten wpis negatywnie 42.11% (8)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-02-16 22:34

    Gmyz, resortowe dziecko IV RP

    Lokalna telewizja Brandenburgii potraktowała korespondenta gadzinówki TVP tak, jak na to zasługuje.

    Niemcy otworzyli dzioby ze zdziwieni na zjawisko takie jak Cezary Gmyz, które nie mieści się w żadnych standardach dziennikarskich, bo jest wypocinami "niepokornych" znad Wisły.

    Gmyza korespondencje dla TVP ociekają sosem nieprofesjonalizmu. Zdziwieni? Wszak ten żołnierz od trotylu na tupolewie takie brednie plecie o kulturze niemieckiej, jakby studia spędził w knajpie i miał za towarzysza do kieliszka niejakiego Sakiewicza.

    Gmyz w Polsce przedstawia się zdecydowanie, jako gmyźnięty, a w Niemczch można sobie wyobrazić, iż jego walory intelektualne - czyli ich brak - są ilustrowana gestem pukania w czoło.

    Chciałoby się, aby ten nieprofesjonalny dziennikarz kompromitujący Polskę był podpisywany, iż nie spełnia standardów obiektywizmu i jest przypadkiem, który zdarza się ślepej kurze, tj. ślepemu na Polskę kaczyzmowi. Niestety, musimy przeczekać ten niedobry okres w naszej historii. Smuta historii Polski.

    Niemcy mieli III Rzeszę, my mamy IV RP i takich "dziennikarzy" gadzinówek, jak Gmyz.

    Owe resortowe dzieci IV RP kompromitują ojczyznę Mickiewicza, Wyspiańskiego, Gombrowicza, Kapuścińskiego, Michnika i moją. Facet ma kłopoty z językiem polskim, z formułowaniem głębszych myśli, z polem semantaycznym poszczególnych określeń. To ktoś wewnętrznie ubogi, by nie powiedzieć - mało polski.

    Gmyz - resortowe dziecko gadzinówki TVP, takiego naszego współczesnego Voelkischer Beobachter. Niedouczone toto, a przy tym gmyźnięte.

    Blog: O-qu

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.58% (19) Oceń ten wpis negatywnie 42.42% (14)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-02-16 20:32

    Mateusz Morawiecki dla Deutsche Welle. Kto się nabierze na to, co powiedział?

    W rozmowie z wytrawnym brytyjskim dziennikarzem wicepremier nie dał rady.

    Nie ten poziom obycia międzynarodowego, sprawności językowej, szerokości horyzontów i niezależności sądów. Wywiad Morawieckiego dla kanału TV Deutsche Welle nie wnosi niczego nowego, świeżego, oryginalnego, tylko powtarza oficjalną pisowską narrację o sytuacji politycznej w Polsce.

    Widz poza Polską utwierdzi się w przekonaniu, że obecny rząd w Warszawie nie jest gotowy na poważną dyskusję na ten temat ani z polską opozycją, ani z merytorycznymi krytykami polityki PiS w Europie.

    Obraz demokracji i praworządności jak z pisowskiej broszury wyborczej

    Nie tylko, że nie jest gotowy. Nie jest także chętny. Morawiecki zajmuje postawę defensywno-ofensywną. Próbuje zbyć prowadzącego wywiad Tima Sebastiana frazesami o tym, że Unia Europejska nie rozumie i źle interpretuje sytuację w Polsce pod rządami PiS.

    http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.58% (19) Oceń ten wpis negatywnie 42.42% (14)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-02-16 20:25

    Wicepremier Mateusz Morawiecki, przyparty do muru przez dziennikarza Deutsche Welle, jednym zdaniem skwitował filozofię PiS: nie prawo jest ważne, lecz sprawiedliwość. A kto oceni, co jest sprawiedliwe? Prawo i Sprawiedliwość.

    Dziękuję wicepremierowi za odwagę i szczerość. Z 26-minutowej rozmowy z Timem Sebastianem dowiedzieliśmy się, że polityk – którego propaganda PiS wykreowała na innowatora i wizjonera – gdy opisuje świadomym cudzoziemcom sytuację w Polsce, potrafi jedynie posługiwać się partyjnymi „przekazami dnia”. I to mocno wyświechtanymi. Na przykład figury retorycznej: „a gdzie była Komisja Europejska, kiedy Platforma...” – politycy PiS używają już od ponad roku.

    Zdaniem polityka, który ma wprowadzić Polskę w erę nowoczesności i dobrobytu, każdy, kto krytykuje PiS, broni „starego establishmentu”; minione 25 lat to tylko „zamrożony postkomunizm”; Polska była na drodze ku oligarchizacji. Mówi to człowiek, który w tej postkomunistycznej epoce zrobił świetną karierę w bankowości.

    A oligarchia, jaką na Węgrzech stworzył premier Orbán, Morawieckiego nie razi. Jego zdaniem „Orbán przywraca równowagę”. A Unia Europejska nie traktuje wszystkich równo. Dobrze to wiedzieć.

    Kiepsko to wygląda, gdy polityk, który zapowiada milion aut elektrycznych, drony, szybkie pociągi i promy pasażerskie, nie umie przekonująco opowiadać o swoim kraju, daje się wytrącić z równowagi, irytuje się i domaga od dziennikarza, by dał mu się wypowiedzieć do końca. Ale w wywiadzie dla Deutsche Welle nie należy widzieć tylko kolejnej piarowskiej wpadki „dobrej zmiany”.

    Morawiecki – zagoniony do narożnika pytaniem o słynną myśl swego ojca – przyznał bowiem, że nie prawo jest najważniejsze, tylko sprawiedliwość. Ujawnił tym samym podstawową zasadę, którą Prawo i Sprawiedliwość od ponad roku wciela w Polsce w życie.

    Tak, prawo nie jest ważne. Partia i jej funkcjonariusze, w tym obecny prezydent RP, mogą łamać konstytucję, by zniszczyć niezależność Trybunału Konstytucyjnego i obsadzić go swoimi sędziami. Złamane przy tym prawo nie odgrywa żadnej roli. Ważne, żeby ci sędziowie wydawali „sprawiedliwe”, czyli po myśli prezesa PiS, orzeczenia.

    Tak, prawo nie jest ważne, więc partia mogła bezprawnie dokonać skoku na media publiczne, a wkrótce zrobi to samo z sądami, samorządami, organizacjami pozarządowymi. Ma być sprawiedliwie, czyli zgodnie z linią partii. „Stary establishment”, o którym mówił Morawiecki, zostanie pozbawiony wpływów. Bo prawo nie jest najważniejsze. Dobrze to wiedzieć.

    Kornel Morawiecki, ojciec wicepremiera, jesienią 2015 r., gdy PiS rozpoczął demontaż polskiej demokracji, oświadczył w Sejmie, że „prawo to nie świętość”, że „nad prawem jest dobro narodu”, że jeśli „prawo nie służy narodowi, to jest to bezprawie”. Mateusz Morawiecki bronił tych tez, podając przykład III Rzeszy, gdzie według niego „prawo było skrupulatnie przestrzegane”. Wspomniał też nazistowskich zbrodniarzy, którzy w procesie norymberskim bronili się, że działali zgodnie z prawem.

    Wicepremier Morawiecki jest w błędzie. III Rzesza – mimo że miała sądy i trybunały ludowe, mimo że działała administracja i wybierano parlament – była państwem stanu wyjątkowego rządzonym totalitarnie przez Hitlera i jego paladynów. A ich władzę umacniali posłuszni prawnicy, funkcjonariusze propagandy i aparatu represji. III Rzesza była państwem bezprawia.

    Dobrze wiedzieć, że pan tego nie wie.

    http://wyborcza.pl/7,75968,21381581,morawiec[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.58% (19) Oceń ten wpis negatywnie 42.42% (14)


    Autor: VERSAILLES  
    Data: 2017-02-16 20:22

    wPolityce.pl - strefa wolnego słowa

    Morawiecki odpowiada agresywnemu dziennikarzowi niemieckiej TV

    Po krótkiej przepychance słownej Mateusz Morawiecki zaczął pokazywać na przykładzie nazistowskich Niemiec, że ślepe przywiązanie do prawa również może prowadzić do tragedii:

    W nazistowskich Niemczech prawo było bardzo ważne. […] Wszystko w latach 30. i 40. odbywało się zgodnie z prawem. I tak właśnie bronili się naziści, na przykład w Norymberdze – mówili, że wszystko to było zgodne z prawem!

    Nieprzekonany redaktor próbował podważyć to porównanie i zapytał, czy polski rząd wciąż respektuje prawo. Wicepremier odpowiedział:

    Oczywiście, że respektujemy. Nasza partia nazywa się Prawo i Sprawiedliwość. Nie tylko prawo, również sprawiedliwość jest bardzo ważna.

    Mateusz Morawiecki zakończył wywiad mówiąc:

    W czasie ostatnich 25 lat transformacji bywało bardzo mało sprawiedliwości, a za prawem chowali się bardzo źli ludzie.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.42% (14) Oceń ten wpis negatywnie 57.58% (19)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-02-16 18:30

    Kogo oni tam w tym tfu-fał-enie zatrudniają?!

    ...z pewnością nie zatrudnią wieprzy z katopisiackiego chlewu i zbobolałych pierdzielewiczów ze wschodu:):):):):):)

    "11 września jest Dniem Niepodległości w Polsce". Morawiecki skompromitował się w Deutsche Welle bardziej niż myślałeś

    Wywiad, którego wicepremier, minister rozwoju i minister finansów udzielił stacji Deutsche Welle został okrzyknięty kuriozalnym za sprawą tego, co Mateusz Morawiecki opowiadał Timowi Sebastianowi o wyższości arbitralnie pojmowanego dobra ludu nad prawem. Warto jednak przysłuchać mu się lepiej, by usłyszeć coś... po czym ręce opadają.

    – Czy pamięta Pan demonstracja sprzed dwóch i trzech lat z 11 września, który to jest Dniem Niepodległości w Polsce... – zapytał w pewnym momencie Mateusz Morawiecki prowadzącego program "Conflict Zone". Posłuchajcie tego sami:

    http://natemat.pl/201699,11-wrzesnia-jest-dn[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 56.25% (18) Oceń ten wpis negatywnie 43.75% (14)


    Autor: reaktywator  
    Data: 2017-02-16 18:28

    TVN przecież nie dla "ciemnego luda", któremu trza mówić wprost jak w radyju - "daj kasę, tylko PiS cię uratuje, Polska w ruinie...", a nie jakieś tam metafory.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 54.55% (18) Oceń ten wpis negatywnie 45.45% (15)


    Autor: VERSAILLES  
    Data: 2017-02-16 18:22

    Kogo oni tam w tym tfu-fał-enie zatrudniają?!

    https://pbs.twimg.com/media/C4vA_JOWIAAZpJ0.[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 39.39% (13) Oceń ten wpis negatywnie 60.61% (20)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-02-16 14:34

    Dominik Zdort nowym naczelnym tvp.info. Zasłynął kuriozalnymi felietonami w "Rzeczpospolitej"

    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114[...]

    ...zobaczcie tę gębę:):):):))

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 56.25% (18) Oceń ten wpis negatywnie 43.75% (14)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-02-16 14:29

    Autor: VERSAILLES
    Data: 2017-02-15 22:14


    Dziennikarze jako część hejterskiej żulii


    ...matoł bobolnięty też się liczy?:)::):):)

    Polacy dziękują dziennikarzowi niemieckiej telewizji. Kim jest Tim Sebastian, który obnażył demagogię Morawieckiego

    Wicepremier Mateusz Morawiecki długo nie zapomni tego wywiadu. Dziennikarz niemieckiej telewizji Deutsche Welle Tim Sebastian pokazał, jak powinna wyglądać rozmowa z politykiem. Taka, gdzie zamiast recytacji przekazów partyjnych gość zostaje zmuszony do odpowiedzi na trudne pytania. Kim jest dziennikarz, który zagiął Morawieckiego?

    Polacy żywo zareagowali na wczorajszą rozmowę, której przebieg opisywaliśmy w naTemat. Między innymi z powodu tej wypowiedzi: – Oczywiście, że prawo nie jest najważniejsze — przekonywał w rozmowie z Timem Sebastianem wicepremier. — Zwykle mówimy, że nikt i nic nie stoi ponad prawem — przypomniał zaskoczony i zniesmaczony dziennikarz. Sebastian zauważył, że jeśli traktować prawo tak arbitralnie, dobro narodu staje się czymś zależnym od interpretacji władzy. — To bardzo niebezpieczna droga — powtórzył kilkukrotnie.

    Kim jest Tim Sebastian?
    Dziennikarz, który w niemieckiej telewizji docisnął polskiego wicepremiera jest Brytyjczykiem. Urodził się w 1952 roku w Londynie - jest rówieśnikiem Bronisława Wildsteina i Marka Markiewicza. Dziennikarską karierę zaczynał w 1974 w jednej z najbardziej znanych agencji prasowych na świecie - Reuters.

    http://natemat.pl/201669,polacy-dziekuja-dzi[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 56.25% (18) Oceń ten wpis negatywnie 43.75% (14)


    Autor: reaktywator  
    Data: 2017-02-15 23:01

    ...niecierpiąca zwłok - oczywiście "zwłoki", wyjaśnienie tylko dla "niedorozwiniętych".

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.58% (19) Oceń ten wpis negatywnie 42.42% (14)


    Autor: reaktywator  
    Data: 2017-02-15 22:49

    Autor: VERSAILLES
    Data: 2017-02-15 22:14

    Dziennikarze jako część hejterskiej żulii

    .........Do grona hejterskiej żulii już całkowicie przyłączyła się część dziennikarzy. Wiadomo było od dawna, że część prasy manipuluje i kłamie ale tym razem przekroczono kolejne granice...

    w jaki sposób to już nie wiem, bo nie znam się na tych wszystkich krętactwach w majestacie prawa, które bez żadnej żenady zapowiedział obrońca młodego człowieka....
    Czy w tych redakcjach pracują sami niedorozwinięci, którzy nie są w stanie sprawdzić przepisów? Nie? No to zawodowi krętacze w takim razie, innej opcji nie ma. To tylko niektóre z bezczelnych kłamstw.......


    Jakbym czytał streszczenie Płaszczaka - nie zna się, ale wie, że przyznał się do "WINY", choć nigdzie nawet nie zacytowano zdania o przyznaniu się do popełnienia zarzucanego czynu, choć nie była to czynność niecierpiąca zwłok, by przesłuchiwać w charakterze podejrzanego bez zebrania elementarnych, podstawowych dowodów w tamtym czasie.
    Nie VERSAILLESOM o tym mówię, bo to bez sensu, a wskazuję tylko na ich poziom zidiocenia, niestety.
    I na tym zakończę, bo na głupotę nie ma rady...
    Panie autorze bloga, który Wersaillienko zacytował, niech się pan zastanowi kto tu jest "niedorozwiniętym"!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 54.55% (18) Oceń ten wpis negatywnie 45.45% (15)


    Autor: VERSAILLES  
    Data: 2017-02-15 22:14

    Dziennikarze jako część hejterskiej żulii

    .........Do grona hejterskiej żulii już całkowicie przyłączyła się część dziennikarzy. Wiadomo było od dawna, że część prasy manipuluje i kłamie ale tym razem przekroczono kolejne granice. Kilka przykładów. Kierowca seicento nie przyznał się do winy - wg mediów i współmataczących z nimi posłów PO, kiedy właśnie się przyznał. Potwierdził to prokurator na pierwszej konferencji prasowej. Przyznanie się do winy zostało w jakiś tam sposób wycofane dopiero później (ale nie zostały wycofane złożone wyjaśnienia), w jaki sposób to już nie wiem, bo nie znam się na tych wszystkich krętactwach w majestacie prawa, które bez żadnej żenady zapowiedział obrońca młodego człowieka.
    Limuzyna rządowa miała jechać 80km/h czy jeszcze więcej – kolejne kłamstwo mediów zaprzyjaźnionych. Biegli IES stwierdzili, że jechała między 50 a 60 km/h. Dla prasy to jednak żaden problem – co tam biegli z Instytutu Sehna, jak nie pasuje, to trzeba podważyć opinię biegłych – co już się właśnie w prasie dzieje. W końcu Bolek dał już hasło, że y ekspertów tej solidnej instytucji można też zrobić niekompetentnych niedouków, jeśli jest to w interesie odsuniętych od władzy elit. Pani Premier miała jechać bez zapiętych pasów – choć jest to ewidentna nieprawda. I świadkowie słyszeli i widzieli, że to wcale nie była kolumna pojazdów uprzywilejowanych - od samego początku i specjalnie dla mediów, wszystko widzieli i słyszeli. Tylko jacy świadkowie, skoro na początku policja tych świadków dopiero poszukiwała. Jak już zostali pozbierani i przesłuchani, to okazało się, że widzieli i słyszeli jednak zupełnie coś innego niż media (słyszeli sygnalizację dźwiękową i widzieli świetlną). Potem znów miało być, że środkowy pojazd z kolumny, ten z Panią Premier, nie miał sygnalizacji, co miało wykluczać kolumnę uprzywilejowaną, tak samo jak i odległość pomiędzy pojazdami – bo jak 5m to ma być uprzywilejowanie a jak 20 to już nie. Czy w tych redakcjach pracują sami niedorozwinięci, którzy nie są w stanie sprawdzić przepisów? Nie? No to zawodowi krętacze w takim razie, innej opcji nie ma. To tylko niektóre z bezczelnych kłamstw.......

    http://naszeblogi.pl/45494-dziennikarze-jako[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.42% (14) Oceń ten wpis negatywnie 57.58% (19)


    [1] 2 3 4 ... 101 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej