Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3592)
Foto
(17489)
Firmy
(109)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(785)
Czateria
(52)
Opinie
(478062)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Groźny wypadek na skrzyżowaniu. Zobacz nagranie
  • Koniec problemów z wypożyczeniem roweru
  • Kajaki w okolicy Krosna
  • Obrońcy niezależności sądów coraz liczniejsi. W poniedziałek kolejny protest
  • GLS firma kurierska

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 11304
  • Wszystkich wpisów: 478062
  • Zarejestrowanych użytkowników: 91456
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Media - "czwarta władza""

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: gain  
    Data: 2017-07-25 17:19

    analiza

    https://www.youtube.com/watch?v=DAG1EjKdyyU<[...]

    memore
    find
    siara
    i wszystko jasne

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-07-24 23:30

    Byliście ciekawi, jak w TVP pokażą weto Dudy? My też. Właśnie obejrzeliśmy "Wiadomości"

    Na pasku informacyjnie: prezydent wetuje dwie ustawy. Ale materiał już otarł się o krytykę prezydenta.

    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114[...]

    a nic o mordach zdradzieckich z pałacu ? :)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (3) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (6)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-07-21 19:14

    ...błazny bez cenzury:)

    Młodzi wyszli z internetu na ulice, więc PiS z sieci wyciągnął Szefernakera. Groteskowa ustawka młodych posłów PiS

    Niewiarygodną propagandową ustawkę kilka chwil temu w Sejmie odstawili Paweł Szefernaker i grupka innych młodych posłów PiS. W partii rządzącej tak bardzo wystraszyli się rzeszy młodych, która wczoraj wyszła protestować na ulice polskich miast, że postanowili reagować nawet najbardziej żenującymi metodami. W tym wmawiając młodym Polakom, że są po prostu głupcami, którzy przyszli na manifestacje, bo... do tego zachęciła ich telewizja i "politycy, którzy na początku lat 90-tych stworzyli fundamenty do takiego państwa".

    W partii rządzącej musieli na ten widok spanikować tak bardzo, że z internetu wyprowadzili dziś także Pawła Szefernakera i kilku innych młodych posłów. W realu okazali się oni jednak po prostu groteskowi...

    http://natemat.pl/213117,mlodzi-wyszli-z-int[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.14% (8) Oceń ten wpis negatywnie 42.86% (6)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-07-20 19:54

    Polska doczekała się okładki "New York Times'a". Nie o takie wstawanie z kolan nam chodziło


    Tekst o Polsce trafił na pierwszą stronę oponiotwórczego dziennika "New York Times". Zdjęcie i dwa zdania odsyłające do dużego materiały wewnątrz gazety zajmują najbardziej eksponowane miejsce na stronie. Wyżej jest już tylko logo. Polska jest sławna, ale nie jest to niestety powód do chwały.

    Dziennik w ostrych słowach opisuje sytuację w Polsce, jaka ma miejsce w ostatnich dniach. Dziennikarz Rick Lyman opisuje, jak rząd Prawa i Sprawiedliwości łamie zasady demokracji i praworządności, jak w brutalny sposób forsuje nowe przepisy dotyczące Sądu Najwyższego i Krajowej Rady Sądownictwa. Jarosław Kaczyński w tekście jest przedstawiony jako wyraźnie czarna postać polskiej sceny politycznej.

    http://natemat.pl/213015,pisza-o-polsce-na-o[...]

    ...jak zwykle katopisiacka hołota przyniosła wstyd Polsce...

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.14% (8) Oceń ten wpis negatywnie 42.86% (6)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-07-19 20:03

    Prawicowe media: to gorsze niż słynne ZOMO. Jak prezes mógł nam to zrobić?

    "Gdy im się słusznie oberwało, to odgrywają świętoszków". Jak prawicowi publicyści próbują się uporać z szarżą posła Kaczyńskiego.

    http://wyborcza.pl/7,75968,22117621,prawicow[...]

    Okazał publicznie swe chamskie, bez skrupułów oblicze. Nic go nie usprawiedliwia. Podrażniona duma, strach przed utratą przywództwa, strach przed myślami we własnych szeregach. Sądzę, że wielu członków pisu zastanawia się, czy to dobrze, jak kieruje nami wariat. Prędzej myślcie towarzysze, jak pozbyć się wrzoda.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.14% (8) Oceń ten wpis negatywnie 42.86% (6)


    Autor: josef_giergul  
    Data: 2017-07-16 21:22

    http://demotywatory.pl/4784476/program-SCIEM[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 46.15% (6) Oceń ten wpis negatywnie 53.85% (7)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-07-16 20:56

    Oto "puczyści i bojówkarze", o których donosi publiczna TVP. A może to ci zwykli ludzie najbardziej przerazili władzę

    Opozycja próbuje zorganizować pucz przeciw demokratycznie wybranej władzy – taki napis pojawił się na "pasku" TVP Info. Do okraszenia relacji dodaje emocjonalną wypowiedź Adama Michnika. Sami zobaczcie jak "niezwykle groźne siły" zagrażają rządowi "namawiają do buntu".

    Wicemarszałek Joachim Brudziński obserwował protest pod Sejmem. Komentował demostrację na profilu społecznościowym. Wytykał słabą frekwencję.

    Tymczasem według policji pod Sejm przyszło 4,5 tys. osób. Nasz fotoreporter był na miejscu. Pokazujemy twarze "puczystów", "zamachowców", którzy atakując legalny rząd groźnymi hasłami jak "Demokracja" i "Konstytucja", przerazili dziennikarzy TVP.

    http://natemat.pl/212635,tvp-info-przerazone[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 56.25% (9) Oceń ten wpis negatywnie 43.75% (7)


    Autor: jeger  
    Data: 2017-07-16 19:51

    Ja każdą szuję
    Na milę wyczuję

    Dlatego, choć laski
    I newsy są śliczne

    Unikam „publiczną”
    Jak domy publiczne…

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (7) Oceń ten wpis negatywnie 50% (7)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-07-15 22:16

    Nawet prawicowi publicyści nie mają złudzeń, co PiS robi z sądami. "O jeden most za daleko"

    Próba zamachu na Sąd Najwyższy oraz przegłosowane błyskawicznie nowe ustawy o KRS i ustroju sądów powszechnych, które wysadzają w powietrze trójpodział władzy, poważnie niepokoją sympatyzujących z PiS dziennikarzy.

    http://www.tokfm.pl/Tokfm/7,147963,22092783,[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 56.25% (9) Oceń ten wpis negatywnie 43.75% (7)


    Autor: reaktywator  
    Data: 2017-07-15 14:38

    Autor: REDEEMER
    Data: 2017-07-15 08:53

    Ot, typowy orzeł pisiowy, ta "twarz" mówi wszystko o pisuarze, języków nie znają, świata nie znają, znają tylko PRL i fundują nam powrót komuny. Najśmieszniejsze są młode klowny popierające masowo pisuar ,widocznie czkawką odbiło się w genach.

    Dyktatura ciemniaków jak za tow. Wiesława.


    ... i ...

    "Ustawa PiSu o SN jest kopią ustawy Cyrankiewicza"


    http://polityczek.pl/index.php/twitter/4782-[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 43.75% (7) Oceń ten wpis negatywnie 56.25% (9)


    Autor: REDEEMER  
    Data: 2017-07-15 08:53

    Ot, typowy orzeł pisiowy, ta "twarz" mówi wszystko o pisuarze, języków nie znają, świata nie znają, znają tylko PRL i fundują nam powrót komuny. Najśmieszniejsze są młode klowny popierające masowo pisuar ,widocznie czkawką odbiło się w genach.

    Dyktatura ciemniaków jak za tow. Wiesława.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 59.09% (13) Oceń ten wpis negatywnie 40.91% (9)


    Autor: reaktywator  
    Data: 2017-07-15 08:17

    Historia Polski według Rachonia. Sprawdzamy jego sławną przemowę o sądach

    Analizujemy tyradę Michała Rachonia wymierzoną w sędziów.
    Rachoń (TVP Info) wierzy w stuletnich stalinistów stojących na straży III RP. Ale najbardziej widocznymi pracownikami aparatu sprawiedliwości PRL aktywnymi dzisiaj są poseł Piotrowicz i sędzia Kryże, obaj z partii, której działaczem był sam Rachoń

    https://oko.press/historia-polski-wedlug-rac[...]

    "Prawo człowieka, jakim jest prawo do bezstronnego sądu, stanie się iluzoryczne". Publikujemy stanowiska Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka, Amnesty International, Stowarzyszenia Sędziów Polskich Iustitia, Naczelnej Rady Adwokackiej oraz Okręgowej Rady Adwokackiej w Warszawie.

    https://oko.press/proba-niekonstytucyjnej-zm[...]

    Dyspozycyjni, nadgorliwi by przypodobać się władzy sędziowie, prokuratorzy itd. w PRL i teraz będą w cenie, trzeba tylko zmienić postPZPRowski zapis o nominacjach, nagradzaniu itp., by w pełni kontrolować orzekanie, które ma interpretować przepisy prawa wedle wytycznych KC_PiS i lokalnych kacyków z ich powiązaniami...

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (9) Oceń ten wpis negatywnie 50% (9)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-07-14 23:15

    Bursztynowy Szlak i skonsternowana sala. Jak poseł Suski przemawiał na konferencji w Bukareszcie, a chiński tłumacz zmyślał

    Podczas odbywającej się w czwartek w Bukareszcie konferencji państw Europy Centralnej i Chin przemawiać miał wicemarszałek Sejmu Stanisław Tyszka. Na salę jednak nie dotarł, spontanicznie zastąpił go więc poseł Marek Suski, który zapomniał się przedstawić. Zapomniał też i o tym, że nie ma z nim tłumacza. Nikt z kilkuset delegatów nie zrozumiał przemówienia o Jedwabnym i Bursztynowym Szlaku.

    http://wyborcza.pl/7,75398,22093115,suski-pr[...]

    Suski - nowy export Polski pisowatej.
    Glupota, chamstwo i arogancja w jednej osobie.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 68.18% (15) Oceń ten wpis negatywnie 31.82% (7)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-07-14 23:01

    "Dlaczego nikt nie rozumie jego pytań o Amber Gold? Bo...". To najśmieszniejszy żart o Suskim, jaki dotąd wymyślono

    Dowcipy o pośle PiS Marku Suskim swoją popularnością przebijają już te o blondynkach w Wąchocku. Okazuje się jednak, że przynoszą one też odpowiedzi na ważne polityczne pytania. Z najnowszego żartu można wreszcie dowiedzieć się, dlaczego nikt nie rozumie pytań, jakie Suski zadaje świadkom przesłuchiwanym przez komisję badającą aferę Amber Gold. Wyjaśnienie ma być proste, a przynosi je ponoć najnowsza kompromitacja Suskiego w Rumunii.

    Zacznijmy więc od przypomnienia, że podczas międzynarodowej konferencji w Bukareszcie poświęconej m.in. współpracy Chin i państw europejskich Marek Suski chyba nie zauważył, że aby w ogóle do takiej współpracy doszło, potrzebne jest wcześniejsze porozumienie między ludźmi. Tymczasem o to w przypadku Suskiego nie było łatwo. Jak informowaliśmy w naTemat, poseł PiS przemawiał... po polsku i bez tłumacza. Udowodnił wszystkim, że Polacy nie gęsi i swój język mają, ale niestety nikt go nie zrozumiał.

    To Marka Suskiego zostało zgrabnie wykorzystane przez przeciwników PiS, którzy nie od dziś naśmiewają się z niego w sieci. Teraz wyjaśniają, że właśnie dlatego nikt nie rozumie pytań stawianych świadkom przesłuchiwanym przez sejmową komisję badającą aferę Amber Gold, bo poseł i tam zapomina wziąć ze sobą tłumacza.

    Ten żart już przedstawiany jest jako "najśmieszniejsze co przeczytasz o Suskim w sieci". Jednak trzeba przyznać, że ranking takich żartów zmienia się niczym notowania Radiowej Listy Przebojów Programu Trzeciego. Jeszcze kilka dni temu najlepszym był bowiem dowcip o Suskim i podwyżce cen paliw. Nie słyszeliście? "Suski powiedział, że to nie prawda, że benzyna zdrożeje w całej Polsce, bo zdrożeje tylko na stacjach benzynowych" - kpili Polacy w internecie.

    http://natemat.pl/212543,dlaczego-nikt-nie-r[...]

    Tak teraz wygląda kwiat polskiej inteligencji!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 68.18% (15) Oceń ten wpis negatywnie 31.82% (7)


    Autor: VERSAILLES  
    Data: 2017-07-14 20:27

    Ta krótka wymiana zdań bardzo szybko zyskuje popularność wśród internautów. Znany aktor, a także dyrektor Teatru Polskiego w Warszawie Andrzej Seweryn, na antenie TVN24 wyraził swoja opinię o „Gazecie Wyborczej”. Niezbyt pochlebną opinię.

    Andrzej Seweryn w TVN24 "Gazeta Wyborcza, nie zawsze podaje precyzyjne informacje"

    Andrzej Seweryn bardzo subtelnie określił kolportowanie kłamstw i manipulacji przez GW

    https://pbs.twimg.com/media/DCdRKWyXYAUUQbP.[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 39.13% (9) Oceń ten wpis negatywnie 60.87% (14)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-07-12 22:38

    Dziennikarz chyba obnażył prawdziwe intencje PiS. Pieniądze z podwyżek cen paliw nie będą musiały iść tylko na drogi!

    Koronnym argumentem Prawa i Sprawiedliwości w sprawie podwyżek cen paliw jest to, że pieniądze zabrane Polakom w ramach nowej opłaty drogowej trafią na remonty lokalnych dróg. W partii rządzącej twierdzą, że innej możliwości wydatkowania tych środków nie będzie. Im jednak lepiej poznajemy projekt nowych przepisów, tym łatwiej zauważyć, że to, co rząd PiS zarobi na "ustawowym" podwyższeniu cen paliw, będzie można przeznaczyć w zasadzie na każdy cel. Czyli w praktyce na łatanie coraz większej dziury budżetowej.

    To, że Prawo i Sprawiedliwość mija się z prawdą w sprawie wydatkowania pieniędzy możliwych do zdobycia dzięki tzw. projektowi Paliwo+ najlepiej obnażył specjalizujący się w tematach ekonomicznych dziennikarz RMF FM Krzysztof Berenda. Zwraca on szczególną uwagę na art. 6 ust. 1 projektowanej ustawy. Jest to bowiem furtka do praktycznie dowolnego wykorzystywania środków z nowego Funduszu Dróg Samorządowych.

    http://natemat.pl/212295,dziennikarz-chyba-o[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 65.22% (15) Oceń ten wpis negatywnie 34.78% (8)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-07-12 00:45

    ...z cyklu:świnia świni doopę ślini:):):):) czyli rozmówki pisopatów:):):):)

    No to sobie pogadali. Zobaczcie, jaki "zestaw rozmówców" pojawił się w TVP Info na miesięcznicę smoleńską

    http://natemat.pl/212217,no-to-sobie-pogadal[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 65.22% (15) Oceń ten wpis negatywnie 34.78% (8)


    Autor: josef_giergul  
    Data: 2017-07-11 23:22

    http://demotywatory.pl/4776695/TVPiS

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 52.94% (9) Oceń ten wpis negatywnie 47.06% (8)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-07-11 22:52

    ...wyśmienicie:):):):):)

    Ponad połowa Polaków nie ma zaufania do TVP. Z radiem też najlepiej nie jest

    Aż 52 proc. Polaków nie ma zaufania do Telewizji Polskiej, a 47 proc. do Polskiego Radia - wynika z badania Attention Marketing Research.

    Jak wynika z raportu opublikowanego na stronie portalu Wirtualne Media ponad połowa Polaków czerpie informacje z telewizji, ale ta publiczna ma bardzo niski poziom zaufania.

    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114[...]

    Jak można ufać propagandzie w TVPiS. Jedynym zadaniem tej pisowskiej stacji jest realizacja wytycznych z Żoliborza i opluwanie opozycji. Ta stacja staje się niszowa jak Trwam i Republika. Niedługo ogłoszą upadłość i tak trzymać.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 65.22% (15) Oceń ten wpis negatywnie 34.78% (8)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-07-10 22:40

    ...UBywatel pierdzielewicz,resortowa szpara oralna i totalna tuba propagandowa na posterunku:):):):) i jazgocze:):):)

    Na antenie TVP zatwardziały PiS-owiec, a po godzinach... zwolennik opozycji? Rachoń rozpoznany w tłumie protestujących!

    Michał Rachoń uchodzi za jednego z najbardziej oddanych "dobrej zmianie" dziennikarzy. I to od lat. Wszyscy pamiętają przecież, jak dla medialnego zamętu wokół PiS nie wahał się przebrać za penisa i po Sopocie biegać w tym stroju za Donaldem Tuskiem i Władimirem Putinem. W dzisiejszych mediach publicznych w atakach na środowiska prodemokratyczne jest nie mniej bezpardonowy. Dość zaskakujące są więc zdjęcia z dzisiejszego protestu przeciwko PiS, podczas którego Rachoń... stał w tłumie zwolenników opozycji.

    Liczył, że sprowokuje Polaków przeciwnych Prawu i Sprawiedliwości? A może po godzinach wcale nie jest takim twardym PiS-owcem na jakiego się kreował, by zrobić karierę? Te pytania w sprawie obecności Michała Rachonia wśród Polaków protestujących przeciwko upolitycznianiu katastrofy i autorytarnym działaniom Jarosława Kaczyńskiego pozostają otwarte. Wiadomo tylko tyle, że kontrowersyjny dziennikarz TVP nie spotkał się z nieprzyjemnościami i spokojnie mógł nagrywać na komórkę pokojowy protest opozycji.

    http://natemat.pl/212211,na-antenie-tvp-zatw[...]

    ...kapuś:):):) jak versalisenko:):):):)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 65.22% (15) Oceń ten wpis negatywnie 34.78% (8)


    [1] 2 3 4 ... 118 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej