Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(4396)
Foto
(16888)
Firmy
(137)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(845)
Czateria
(28)
Opinie
(458428)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Szukają do pracy w call center
  • Pociągiem do Gdyni. Od połowy grudnia
  • Licytacja dla ''Kowala''. Miał grać Ryśka Riedla
  • Słoneczka nie ma, to i świecić się nie będzie
  • Radość i rozczarowanie. Powyborcze komentarze

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 9091
  • Wszystkich wpisów: 458428
  • Zarejestrowanych użytkowników: 74183
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Tragedia pod Smoleńskiem - kto winny?"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-03-11 08:07

    A jednak jest nowa teoria - niezbadana jest pomysłowość muzgu o. Rydzyka!
    Nie bój żaby wersailles, Macierewicz komputerowo rekonstruuje wrak Tutki i na pewno znajdzie ślady po "strielali z kałasznikowow."

    Nie ma ekshumacji, a ten drugi pochówek na Wawelu to h..?!
    A może ktoś się boi, że zamiast ciała albo w ciele "małpki" znajdzie

    http://tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 16.67% (1) Oceń ten wpis negatywnie 83.33% (5)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-10 21:21

    O jedno was sie zapytam -stalinięta
    Dlaczego nadal nie ma zgody na ekshumację,przecież to by wyjasniło wszystko i właśnie...
    Tego się "udziałowcy" tego zamachy najbardziej boją.
    Polacy nie powinni grzeszyć naiwnością bo, nawet jak robiono sekcje zwłok J.F.Kennedy'ego. Jego, przestrzelony mózg zaginął i do dzisiaj niewiadomo skąd i ilu strzelało.

    A czy to "teoria spiskowa?- absolutnie nie, to bezwątpienia ciągle ta sama praktyka spiskowa.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 37.5% (3) Oceń ten wpis negatywnie 62.5% (5)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-10 21:02

    Z zapisu magnetofonowego na stanowisku kierowania lotów na smoleńskim "Korsarzu" z rozmowy z meteorologiem wynika, że kontroler jeszcze o godz. 8.05 nic nie wiedział o ostrzeżeniu "sztorm". Może to świadczyć, że komunikat powstał później, był antydatowany - podnoszą w "Uwagach" do raportu MAK polscy eksperci
    Antydatowany "sztorm"

    Prognozy warunków meteorologicznych na lądowanie Tu-154M na Siewiernym przekazane załodze na Okęciu zawierały precyzyjniejsze informacje niż dane z biura meteo w Twerze. Rosjanie jeszcze w nocy przewidywali najmniejszą widzialność poziomą w zakresie 3000-4000 km, a najniższe podstawy chmur w granicach 600-1000 metrów. Rano wprowadzili poprawkę - podstawa chmur 150-200 m oraz widzialność 1500-2000 km. Co istotne, w tym czasie na lotnisku docelowym występowały już warunki znacznie poniżej prognozowanych. Mając do czynienia z taką ścieżką działań wojskowych służb meteo Federacji Rosyjskiej, antydatowanie ostrzeżenia "sztorm" już nie dziwi.
    > Więcej <
    http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=201[...]


    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 37.5% (3) Oceń ten wpis negatywnie 62.5% (5)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-10 20:53

    Komisja Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego kwestionuje prawidłowość odczytu przez MAK wielu fraz zarejestrowanych na VCR tupolewa, który rozbił się pod Smoleńskiem - ustalił "Nasz Dziennik"
    Co znaczy "zrzut zakończyłem"

    "Zrzut zakończyłem" (ros. zakoncził wybrosku) to jedno z najbardziej tajemniczych słów zapisanych przez rejestrator pokładowy Tu-154M podczas ostatnich minut tragicznego lotu do Smoleńska. Podpisany jedynie słowem "bort" (załoga, lot, dosł. pokład) nadawca komunikatu pozostaje niezidentyfikowany. Rosyjscy specjaliści z MAK w żaden sposób nie wyjaśnili znaczenia tego określenia w swoim raporcie.

    > Więcej <
    http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=201[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 37.5% (3) Oceń ten wpis negatywnie 62.5% (5)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-03-09 21:59

    Ja tam nie mam nic by wesrailles PiSał.
    Przecież on tylko dokumentuje faryzejstwo tego tałtajstwa!

    I tak to z :

    "Ten raport można, przynajmniej częściowo, między bajki włożyć"

    powstało u Rydzyka

    -"Raport MAK wkładam między bajki"

    Niezły jest też ten urywek

    "- Nie rozumiem, dlaczego pan premier Donald Tusk, jak również minister Bogdan Klich tak mało zajmowali się tą katastrofą w przeciwieństwie do Putina. Nie powinni dopuścić do tego, by w świat poszła nieprawdziwa informacja, że gen. Błasik był pijany."

    Nie ważne nawet ustalenie stanu faktycznego, nie ważne czy z formalnego i prawnego stanu rzeczy Tusk i Klich mieli prawo ingerować itd...

    Tęsknota za młodymi latami i metodami rodem z PRL, panie majorze rezerwy?
    ========================
    Podobnie gdy Olejnik zadała pytanie:

    - "Co miał prezes na myśli, mówiąc że aparat państwowy jest używany do walki politycznej, panie przewodniczący?"

    i Blaszczak ostentacyjnie wyszedł nie przygotowany i bez "gotowca" na takie pytanie, prezes goda -

    "- Nie przychodzimy na dyskusję, żeby być ofiarą ataku ze wszystkich stron, któremu przewodzi sama pani Olejnik, która ma prawo do swoich poglądów politycznych, ale w takim razie niech się zgłosi do PO i najmie do tamtejszej gazety - mają jakiś "POgłos"

    A jeszcze niedawno po bojkocie TVN, gdy prezes już nie miał gdzie godać, bi i Rydzyk go gonił, pan Jaruś tak się przymilał Pani Monice

    http://www.youtube.com/watch?v=9asHesw4R1M&f[...]

    POdobnie było jeszcze niedawno gdy POgonić chciał Komorowskiego by po bracie schedę objąć.
    Tak chętnie korzystał z usług córki brata i jej drugie męża, tak się z nimi afiszował, nawet Oleksego POlubił, by teraz stwierdzić, że szwagier to nie rodzina, a przy okazji redaktora zjeździć za niestosowne pytanie

    http://www.youtube.com/watch?v=QmrluNNmv5A&f[...]

    Teraz już wiadomo dlaczego wesrailles się POPiSuje i PiSze jak pisze

    Taka automatyczna sekretarka

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_[...]

    Na deser dla vesrailles i całej tej "rodziny"

    http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/marcin-dubi[...]

    I jeszcze

    Think tank im. L. Kaczyńskiego.

    http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,802[...]
    :)


    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 16.67% (1) Oceń ten wpis negatywnie 83.33% (5)


    Autor: bezdzietna  
    Data: 2011-03-09 21:44

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    wpis nie ma nic wspólnego z tematem dyskusji, prywatne "polemiki" użytkowników



    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-09 21:28

    Jeden z ogólnopolskich tygodników przygotowuje materiał poświęcony dowódcy lotu do Smoleńska jako członkowi "grupy fałszerzy faktur" w 36. Specjalnym Pułku Lotnictwa Transportowego - dowiedział się "Nasz Dziennik"

    Nie wyszły naciski, to może faktury

    Tekst ma być gotowy przed pierwszą rocznicą katastrofy. Tym razem, po nieudanej akcji implementowania teorii nacisków na pilotów w wykonaniu gen. Andrzeja Błasika, akcenty mają zostać rozłożone inaczej. Dziennikarska wizja zakłada zaprezentowanie osoby Protasiuka jako zdesperowanego pilota, który chciał dowieść swoich umiejętności w pilotażu, ryzykując lądowanie w skrajnie trudnych warunkach. Manewr miałby zostać doceniony przez dowódcę Sił Powietrznych, co z kolei miałoby zapewnić mu jego wstawiennictwo w sprawie anulowania wyroku. Pełnomocnicy zwracają uwagę na niebezpieczne zjawisko, generowane przez dziennikarzy, jakim jest próba emocjonalnego szantażu i konfrontacji rodzin pilotów z rodziną gen. Błasika.

    > Więcej <
    http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&[...]


    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 37.5% (3) Oceń ten wpis negatywnie 62.5% (5)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-09 21:24

    Autor: Nostradamus
    Data: 2011-03-09 19:57
    Versailles - POczytaj i POmysl
    .


    Właśnie - "po"czytaj komentarze pod tym stekiem BZDUR napisanych w "hypkim" stylu.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 37.5% (3) Oceń ten wpis negatywnie 62.5% (5)


    Autor: Nostradamus  
    Data: 2011-03-09 19:57

    Versailles - POczytaj i POmysl.

    http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=218[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 28.57% (2) Oceń ten wpis negatywnie 71.43% (5)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-09 18:14

    Raport MAK wkładam między bajki

    Z mjr. rez. Sławomirem Kusewiczem, byłym zastępcą dowódcy ds. szkolenia 40. Pułku Lotnictwa Myśliwsko-Bombowego w Świdwinie, rozmawia Piotr Czartoryski-Sziler

    > Więcej <
    http://www.naszdziennik.pl/

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-03-05 15:15

    A pisze coś twoja 'niezależna' dlaczego to nie Protasiuk lecz Błasik meldował gotowość maszyny do lotu, albo co stanowiło to przeciążenie samolotu o kilka ton i brak jego wyważenia?


    "- Z tej prognozy wynika, że widoczność wynosi od 1 tys. do 3 tys. metrów. Jest tam mowa o zachmurzeniu, o chmurach, o mgle - mówi gen. Pacek. - Czyli załoga samolotu miała wiedzę, że na lotnisku w Smoleńsku nie będzie warunków do lądowania albo że warunki te mogą być bardzo trudne.

    O bardzo złych warunkach w Smoleńsku załogę prezydenckiego tupolewa informował też pilot Jaka-40, który wylądował w Smoleńsku kilkanaście minut przed startem Tu-154 z Warszawy. - Już wtedy warunki na lotnisku były trudne, poniżej minimum bezpieczeństwa, i ciągle się pogarszały. Mgła gęstniała, nie było widać chmur - opowiadał "Gazecie" por. Artur Wosztyl, dowódca Jaka-40.

    Sam wylądował, choć warunki były poniżej minimum widoczności. Teraz bada to wojskowa prokuratura.

    Zgodnie z regulaminem lotów Lotnictwa Sił Zbrojnych, w sytuacji gdy prognoza przewiduje złą pogodę, samolot nie powinien lecieć do Smoleńska, tylko od razu na zapasowe lotnisko.

    Potwierdza to gen. Pacek: - Załoga miała dwa wyjścia: albo nie startować, albo lecieć na zapasowe lotnisko"

    http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,802[...]

    To te Ruskie już pewnie wcześniej tą mgłę se robili, jak myslisz vesrailes?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 25% (2) Oceń ten wpis negatywnie 75% (6)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-04 20:00

    BOR-owcy: żadnej kłótni nie było

    Prokuratorzy przesłuchali wszystkich oficerów BOR, którzy byli na lotnisku Okęcie przed wylotem tupolewa do Smoleńska. Według nieoficjalnych informacji Radia ZET, ich zeznania nie potwierdzają wersji o kłótni między dowódcą sił powietrznych Andrzejem Błasikiem a kpt. samolotu Arkadiuszem Protasiukiem
    http://niezalezna.pl/7060-bor-owcy-zadnej-kl[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (4) Oceń ten wpis negatywnie 50% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-03 23:31

    No to niewiele było tych "rozsądnych"

    A każdy dzień przynosi coraz więcej PYTAŃ i odkrywa coraz to nowe rozbieżności i sprzeczności nawet samych MANIPULATORÓW,tak tych MAKowych,jak i polskich.

    A tu autor przedstawia manipulacje S.Wiśniewskiego(albo Wiśniewskim)
    Dark Side of the Moon
    http://niezalezna.pl/6944-dark-side-moon


    http://www.youtube.com/watch?v=ctNcvVAqLUk&f[...] (sejmowy materiał z SW)
    http://www.youtube.com/watch?v=d1_0g_XFEJY&f[...] (jeden z radiowych wywiadów SW)
    http://www.youtube.com/watch?v=yifz6Se52kE&f[...] (różne relacje SW)
    http://www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-ni[...]
    http://www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-ni[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 36.36% (4) Oceń ten wpis negatywnie 63.64% (7)


    Autor: Twoj_Cien  
    Data: 2011-03-03 10:37

    Każdy rozsądny człowiek wiedział to już 10 kwietnia 2010 r., że za śmierć prawie setki ludzi odpowiedzialny jest Lech Kaczyński - prezydent RP. I każdy dzień, każdy dowód, każdy element układanki przybliża nas do tej prawdy.

    Przypomnę też wielokrotnie przytaczaną historię z Tibilisi. Wówczas pilot nie zgodził się na widzimisię Kaczyńskiego i nie wylądował w Tbilisi. Klich zażądał wówczas dymisji gen. Błasika. Wówczas nie zgodził się na to Pałac Prezydencki. Za to odznaczony został pilot. Co z kolei wkurzyło posła Gosiewskiego.

    Pisał wtedy wielkie słowa do ministra obrony narodowej:

    http://orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/4D0917[...]

    Pytał między innymi: "1. Czy pilot ma prawo odmówić wykonania rozkazu zwierzchnika Sił Zbrojnych RP?"

    Tak, panie Gosiewski. Pilot ma prawo chroniż życie swoje i innych. Ale Wy tego za życia nie dostrzegaliście. No i niestety poseł też zginął w katastrofie. Głupota niestety nie popłaca.

    PiS - najgorsza organizacja polityczna w historii Polski.

    PS. Pozdrawiam PiS-owski zespół ds. monitorowania for internetowych.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 46.15% (6) Oceń ten wpis negatywnie 53.85% (7)


    Autor: lotnik  
    Data: 2011-03-03 10:00

    Oprócz osobistego rozkazu dowódcy statku powietrznego W KOKPICIE, proszę zwrócić uwagę na również bardzo istotny ten szczegół



    "Prezydent zadzwonił do szefa MON, Bogdana Klicha, aby ten kazał dowódcy samolotu wykonać jego rozkaz. Minister odmówił."

    http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,802[...]

    W locie ostatnim Prezydent wziął sobie na pokład wszystkich najważniejszych, żeby mu Broń Boże jakiś pilot nie podskoczył,stąd ta kłotnia przed wylotem pomiędzy gen Błasiekiem i pilotem?!
    Uprzednio przekonał się, że u min. Klicha nic nie załatwi "prawo prawem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie" - czytaj:"Kargul/PiS".



    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 36.36% (4) Oceń ten wpis negatywnie 63.64% (7)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-03-03 07:52

    Versailles, a bierzesz pod uwagę że Ruscy jeszcze przed Tbilisi montowali ten "zamach", ale wtedy się nie udało i nawet generał nie pomógł w twardym lądowaniu?:

    "...kpt. Grzegorz Pietruczuk. Na trzech stronach opisał szczegółowo kto, kiedy i w jaki sposób próbował wpłynąć na zmianę planu lotu i zmuszenia do lądowania w objętej wojną Gruzji.
    (...)
    Szef ochrony polskiego prezydenta płk Krzysztof Olszowiec też był przeciwko lądowaniu w Tbilisi, bo - jak napisał kpt. Pietruczuk - "nie jest przygotowany do należytej ochrony pana prezydenta".

    W tej sytuacji kpt. Pietruczuk doszedł do wniosku, że niezaplanowany lot nad terenem objętym wojną może nieść ryzyko zestrzelenia, a lądowanie na zbombardowanym lotnisku jest niebezpieczne. Poinformował o tym Stasiaka i Łopińskiego.

    Wtedy zaczęły się naciski. - To były wręcz próby wymuszenia zmiany decyzji - opisuje w rozmowie z "Gazetą" gen. Artur Kołosowski, wówczas szef sekretariatu ministra obrony narodowej. To on na polecenie szefa MON badał okoliczności incydentu gruzińskiego.

    Stasiak (...) "do Tbilisi wybiera się prezydent Sarkozy i musimy być tam przed nim".

    Wtedy - jak czytamy w notatce - do dowódcy zadzwonił gen. Krzysztof Załęski, z-ca dowódcy sił lotniczych.


    Z notatki kpt. Pietruczuka: -
    "Generał Załęski próbował nakłonić mnie do zmiany decyzji i odbycia lotu bezpośrednio do Tbilisi. Kiedy przedstawiłem wszystkie argumenty uniemożliwiające wykonanie lotu i odmówiłem, pan generał spytał, czy drugi pilot kpt. A. Protasiuk może objąć moje obowiązki i wykonać lot do Tbilisi".

    ...gen. Załęski wysłał faks do ówczesnego dowódcy 36. specpułku płk. Tomasza Pietrzaka, aby kazał "wykonać polecenie pana prezydenta"

    Kiedy kpt. Pietruczuk nadal odmawiał lotu do Tbilisi, do kabiny przyszedł prezydent Kaczyński. Padła znana już wymiana zdań. Z notatki dowódcy: "Prezydent: Czy pan wie, kto jest zwierzchnikiem sił zbrojnych RP?. Kpt. Pietruczuk: Tak wiem, pan, panie prezydencie. Prezydent: W takim razie polecam wykonać lot do Tbilisi. Po tym pan prezydent wyszedł, nie czekając na moje wyjaśnienia".

    Prezydent zadzwonił do szefa MON, Bogdana Klicha, aby ten kazał dowódcy samolotu wykonać jego rozkaz. Minister odmówił.

    ...„Podczas opuszczania pokładu samolotu prezydent RP powiedział: »jeszcze się z panem policzę «. Odbyło się to w obecności szefowej pokładu”.

    ...Szef klubu PiS Przemysław Gosiewski w sejmowym wystąpieniu nazwał go "tchórzem". A Karol Karski złożył na dowódcę doniesienie do prokuratury (sprawę umorzono). Prezydent nie chciał już latać z Pietruczukiem.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 36.36% (4) Oceń ten wpis negatywnie 63.64% (7)


    Autor: bezdzietna  
    Data: 2011-03-03 06:38

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    wpis nie ma nic wspólnego z tematem dyskusji, prywatne "polemiki" użytkowników



    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-02 23:19

    Oni wszyscy, zarówno ruscy jak i atrapy Polaków współdziałające z ruskimi nawet nie silą się na wiarygodne uzasadnienie swojej wersji. Oni mają nas Polaków głęboko w d....., i nawet sobie głowy nie zaorzątają tym czy to wygląda na zamach czy na wypadek, a jedynie w sposób bezczelny wpieraja nam swoją wersję wydarzeń.
    Chciałabym wiedzieć jak komisja Millera, prokuratura wojskowa i prokuratura cywilna uzasadnia fakt braku zgody na ekshumację ciał, co powinno być podstawową czynnością przy każdorazowej nienaturalnej śmierci. Chciałabym wiedzieć jak można to wiarygodnie uzasadnić i jaką piętrową figurę retoryczną wymyślić, żeby do tego nie dopuścić!
    Chciałabym wiedzieć czy ktoś zajął się przyczyną braku możliwości wykonywania połączeń telefonicznych wszelkich operatorów sieci komórkowych natychmiast po zamachu. Spowodowanie tak rozległej obstrukcji w funkcjonowaniu telefonii nie jest sprawą ot tak nieskomplikowaną logistycznie i organizacyjnie, żeby mogło się obejść bez ingerencji służb specjalnych. Może stąd był tak pożądany na tym stanowisku Bondaryk !? Nie słyszałam żeby tą tak dziwną koincydencją zdarzeń ktoś się zajmował !
    Chciałabym wiedzieć dlaczego jest kompletnie cicho medialnie wokół tych wszystkich dziwnych śmierci lub zaginień osób, które "były w pobliżu" zamachu smoleńskiego, czy to poprzez kontakty z ofiarami, czy to poprzez wiedzę ekspercką, wiedzę bezpośrednią bycia w pobliżu Smoleńska albo inne związki. Dlaczego nikt nie zajmuje się operatorem Knyże, jak zginął, a dziennikarze nabrali wody w gębę? Czy ktoś śledzi co się dzieje z synem zamordowanego Wróbla? czy chłopak jest na wolności ale zrobiono zasłonę dymną z jego domniemanym udziałem w zamordowaniu ojca, czy może niewinnie siedzi w psuchuszce?!
    Chciałabym wiedzieć dlaczego wszyscy dziennikarze którzy byli na miejscu na lotnisku w ogóle nie wypowiadają się na ten temat czego byli świadkami, co lądowało i czy lądowało, czy nasz samolot odleciał na inne lotnisko czy było słychać huk spadającego samoloty? Zero informacji ani tak ani siak. To daje do myślenia, czy ci wszyscy ludzie nie są zastraszani przez różne służby ! Samo ich milczenie jest podejrzane i daje podstawy do różnych domniemywań!


    I tak mogłabym mnożyć pytania setkami.
    Nikt przytomny nie twierdzi, że proces dochodzenia do prawdy i śledztwo w przypadku takiej katastrofy(zamachu) można zrealizować w ciągu miesiąca czy dwóch i to jest celowy zabieg dezinformacyjny przeciwników tych którzy zajmują się sprawą Smoleńską. Bo pretensje do rządu, prokuratury nie polegają na tym, że to tak długo trwa, ale na tym że wielu spraw się nie bada, że się je zaniedbuje, że mataczą, że niszczą dowody, że nie zabezpieczyli ważnych dowodów itd

    Moje zdanie jest takie, że ten zamach był przygotowywany pieczołowicie przez wiele miesięcy i wszelkie zabiegi legislacyjne, parlamentarne, organizacyjne były pod ten zamach przygotowywane i zmierzały do tego zamachu tylko czekano na odpowiednią sytuację.
    Nikt mi nie przekona, że upór PO w tym żeby rozdzielić funkcję prok. generalnego i ministra sprawiedliwości nie był częścią tego planu, by nie można było domagać się od Tuska i rządu relacji na temat śledztwa oskarżać go o destrukcję przy wyjaśnianiu zamachu. Nawet tutaj sobie Ryży tyły zabezpieczył!!!
    To że zrezygnował z koordynatora służb specjalnych i sam został figurą, której podlegają , też daje dużo do myślenia!!! Po co zbyt dużo osób, które zajmują się służbami, po co osoba odpowiedzialna za te służby, która mogła by nie wytrzymać ciśnienia towarzyszacego temu zamachowi i coś chlapnąć!? A tak wszystko pod kontrolą!!!!
    Jednak władza na pstrym koniu jeździ i nie jest dana raz na zawsze i wierzę głęboko w to, że przyjdzie taki dzień, że tych wszystkich łobuzów rozliczymy skrupulatnie i znajdą się za kratkami. Nie satysfakcjonuje mnie Trybunał Stanu i jakieś tam utraty czynnych i biernych praw wyborczych, utrata stanowisk i tym podobne kosmetyczne dolegliwości. Za to co ci ludzie zrobili i za to co dalej robią _ CIĘZKIE WIĘZIENIE.
    I mam szczerą nadzieję, że wcześniej czy póżniej do tego dojdzie. MY WAM TEGO NA PEWNO NIE ZAPOMNIMY.

    Vinganca, śr., 2011-03-02 11:09

    Ja również chciałbym poznać odpowiedzi na te pytania
    A wy lemingi????

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (3) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (6)


    Autor: wolski  
    Data: 2011-03-02 21:26

    Jawne łamanie procedur,to według Macierewicza-bohaterstwo,nie dziwi więc że tylu mamy bohaterów poległych.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 28.57% (2) Oceń ten wpis negatywnie 71.43% (5)


    Autor: politykierka  
    Data: 2011-03-02 20:54

    Piękna fraza o genetycznym łańcuchu podłości ...


    DZIAŁAJĄC WSPÓLNIE I W POROZUMIENIU

    http://niezalezna.pl/6913-dzialajac-wspolnie[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 75% (3) Oceń ten wpis negatywnie 25% (1)


    « 1 ... 198 199 200 [201] 202 203 204 ... 252 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumFotoblogPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej