Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(4558)
Foto
(16773)
Firmy
(149)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(844)
Czateria
(45)
Opinie
(452683)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Sarny na lotnisku jak antylopy na sawannie
  • Radni nieporadni. Popełnili błędy, mogli stracić stołki
  • Masz 60 lat? Zaszczep się przeciw grypie
  • 31.08: Wieczór z operą i operetką
  • Odwyk od poltramu, tramalu. Pomocy!

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 8892
  • Wszystkich wpisów: 452683
  • Zarejestrowanych użytkowników: 72668
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Tragedia pod Smoleńskiem - kto winny?"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: ilovepl  
    Data: 2011-02-17 08:59

    Wina jak zwykle "lezy pośrodku"

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 20% (1) Oceń ten wpis negatywnie 80% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-02-16 21:40

    Gra katastrofą

    Trafiłem przypadkiem na program "Młodzież kontra", Macierewicz był "przesłuchiwany" przez partyjne młodzieżówki. "Przy głosie" był akurat działacz UPR i wyrażał ogólną pretensję, że PiS "gra katastrofą", że PO robi to samo i nie ma rozmowy o innych sprawach, jak choćby stan gospodarki.

    Sam oczywiście o to nie pytał, wolał "Smoleńsk
    Te "grę katastrofą" "niezależne media" przypisują Macierewiczowi właśnie, ale nie tylko. "Gra" też cały PiS, a szczególnie Jarosław Kaczyński. Grają "pisowscy dziennikarze", gra "Gazeta Polska", "Nasz Dziennik", "Radio Maryja", grywa "Rzeczpospolita".

    A kto tak na prawdę "gra katastrofą"? Kto ma wszystkie narzędzia administracyjno - prawne, kto ma fundusze i wszystko co jest potrzebne do sprawnego i szybkiego zakończenia sprawy? Oczywiście rząd PO i PSL. Co przez dziesięć miesięcy udało się ustalić? Właśnie, dokładnie tyle.

    Prawda jest taka, że to wymienione wyżej gazety, "pisowscy dziennikarze" i parlamentarna komisja dążą do jak najszybszego wyjaśnienia i zamknięcia sprawy. Kontrolą poczynań polityków PO i PSL nie zajmują się "niezależne media", który dysponują budżetami, ludźmi i sprzętem. Robią to blogerzy.

    Komu jest na rękę przeciągać sprawę tak długo jak tylko się da? Kto chce rozgrywać kolejne kontrolowane przecieki? Komu zależy na tym, aby uwaga mediów - tych które na serio starają się rząd kontrolować - skupiona była właśnie na "Smoleńsku"? Komu zależy żeby nie rozmawiać o stanie gospodarki, finansów, długu, podatkach, demografii, przemyśle itd?

    Komu zależy żeby nie pytać o ważący się właśnie los polskiej energetyki?

    niepoprawni.pl

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (3) Oceń ten wpis negatywnie 50% (3)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-02-16 21:05

    hipotezy - katastrofa w Smoleńsku

    Poza ruską zonę

    http://niepoprawni.pl/blog/74/poza-ruska-zon[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 60% (3) Oceń ten wpis negatywnie 40% (2)


    Autor: Nostradamus  
    Data: 2011-02-16 16:55

    Doczekalem :)

    http://glosrydzyka.blox.pl/html


    Autor: Nostradamus
    Data: 2010-05-18 18:51

    Autor: dzialka
    Data: 2010-05-17 06:57
    czy ty czlowieku choc raz moglbys cos od siebie napisac, a nie wklejac z niezaleznej i waszego dziennika?

    Namawiasz do samowolki :)

    Tu obowiazuje regulamin zabijania. Samodzielne myslenie to zbrodnia, mozna atakowac tylko cele wyznaczone przez dowodztwo:)

    Wramach samowolki, chcialem podac jedynie sluszna teorie o zamachu na TU 154. Putin dokonuje zamachu cwiczebnego!?, dalej malo wiarygodne to prawda. Jezeli dodamy element ekonomiczny ---> zyski materialne, sprzedaz organow. To mamy teorie na 100%

    Zarobione pieniadze Putin inwestuje w alkohol. No kiedy NND poda teorie do druku?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 20% (1) Oceń ten wpis negatywnie 80% (4)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-02-15 22:18

    O jakim lądowaniu mówisz, skoro nie było tam zgody na żadne lądowanie, ani dla Jaka, ani dla Tutki, albo może stenogram Kaczyńskiego dotyka i znika?!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (4) Oceń ten wpis negatywnie 50% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-02-15 19:55

    Gdzie są wycięte fragmenty stenogramów?
    W stenogramach i kopiach zapisów rozmów z kokpitu Tu-154 brakuje fragmentów wyjaśniających, dlaczego wieża nakazała polskiej załodze wykonanie podejścia od wschodniej, bardziej niebezpiecznej strony lotniska. Nie ma też zapisów poleceń wieży naprowadzających samolot według radaru RSP, a takie komendy kontrolerzy musieli wydawać. – W lądowaniu według RSP, jakie tego dnia obowiązywało na Siewiernym, odpowiedzialność za bezpieczeństwo ponosi wieża – mówi „GP” jeden z kontrolerów lotu na Okęciu.

    Fragmenty te musiały zostać wycięte. Nie widzę innego wytłumaczenia – mówi „GP” kontroler lotów na Okęciu, jeden z najbardziej doświadczonych fachowców w branży.

    http://niezalezna.pl/5965-gdzie-sa-wyciete-f[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 60% (3) Oceń ten wpis negatywnie 40% (2)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-02-15 08:39

    Jarek swoje wie!

    "Jarosław Kaczyński nie zachowuje się jak polityk. Pełni rolę strażnika pamięci swojego brata. I staje się coraz bardziej nieprzewidywalny...

    Sejm. Początek lipca 2010. Grzegorz Schetyna właśnie został wybrany na marszałka.
    Jarosław Kaczyński ogląda wydruk z głosowania, z którego wynika, że niektórzy posłowie PiS zamiast podnieść rękę przeciw Schetynie wstrzymali się od głosu. Wśród nich - Joanna Kluzik-Rostkowoska i Lena Dąbkowska – Cichocka (wtedy jeszcze posłanki PiS). Kaczyński wpada we wściekłość.
    - Powiedział publicznie, że Joanna Kluzik-Rostkowska nie jest godna zaufania. Następnie rzucił Lenie w twarz, że zawdzięcza mandat jego bratu, więc powinna się go zrzec –
    relacjonuje jeden ze świadków. Posłowie PiS byli zszokowani reakcją prezesa.

    Nieprzewidywalność lidera Prawa i Sprawiedliwości zatacza coraz szersze kręgi. Najpierw obarczył Donalda Tuska moralną odpowiedzialnością za katastrofę smoleńską. Ostatnio orzekł pośrednią winę Bronisława Komorowskiego za śmierć trojga polityków PiS, którzy do Smoleńska (rzekomo przez ówczesnego marszałka sejmu) musieli polecieć samolotem...
    http://www.wprost.pl/blogi/grzegorz_lakomski[...]
    Grzegorz Łakomski

    Ale trochę "Jarków" dalej już nie tak czarno-biało:

    "- Uważam, że przyczyny katastrofy należy wyjaśnić do bólu. Ale nie powinien to być temat, który nadaje sens istnienia partii. A prezes Kaczyński właśnie to próbuje z PiS zrobić" - mówi też o "zemście za śmierć brata - Myślę, że trudno będzie PiS o nowe otwarcie z tą grupą paladynów, która skupiła się wokół prezesa"
    Grzegorz Banaś, senator PiS z rozwiązanych świętokrzyskich struktur Prawa i Sprawiedliwości, o "budowanie nielicznego zespołu, zwartego i wiernie oddanego sprawie zemsty za śmierć Lecha Kaczyńskiego"
    ---------------------
    Według eurodeputowanego Michała Kamińskiego, Prawo i Sprawiedliwość ani nie będzie miało zdolności koalicyjnej, ani w wyborach do Sejmu nie uzyska wystarczającej większości, by rządzić samodzielnie.
    "- Ja nie wierzę w to, że PiS jest w stanie zdobyć czterdziści parę procent głosów. Z kim miałby rządzić, kiedy, w oczach PiS, dookoła sami zbrodniarze, wariaci i złodzieje. Sam PiS wyklucza zdolność koalicyjną
    - W PiS następuje moment konsolidacji wokół prezesa. Prezes chce stawiać na ludzi do których ma bezgraniczne zaufanie, czy ludzi którzy są mu bezwzględnie posłuszni. (...) Prezes w PiS ma ogromną władzę i jej używa.
    "...temat Jarosław Kaczyński nowym premierem Polski jest równie egzotyczny, jak temat Michał Kamiński na Księżycu".

    W marcu 2008 roku, Lech Kaczyński wręczył Hosni Mubarakowi Krzyż Wielki Orderu Zasług RP...

    "Kto Kaczyńskiego dotyka, ten znika"
    Leszek Miller


    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 55.56% (5) Oceń ten wpis negatywnie 44.44% (4)


    Autor: kevin1  
    Data: 2011-02-14 10:15

    CAŁĄ PRAWDĘ już przed wiekami odkrył rzymski polityk Gaius Sallustius Crispus - "Discordia civium plerumque magnas civitates pessumdedit".
    A Smoleńsk jest tylko jedną z kostek tego domina.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 40% (2) Oceń ten wpis negatywnie 60% (3)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-02-13 19:50

    Prawda jest już znana wszystkim co maja więcej o dwa zwoje mózgowe niż kura.
    Ale wg mnie, jej niektóre elementy będą dopiero ujawnione podczas kampanii wyborczej do sejmu.
    Jarek znowu zacznie strzelać z grubej rury o sPiSku Putina z Tuskiem, Rydzyk będzie powtarzał stare teorie, a tu... jak pierdutnie bomba z tekstem rozmowy braci K., tudzież Błasika poleceniem lądowania bez oglądania sie na brak zgody... aż Jarek orła wywinie z wrażenia!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: wolski  
    Data: 2011-02-13 18:49

    Dywagacje:Co by to było gdyby Kaczyński nie spóźnił się pół godziny na samolot?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (2) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (4)


    Autor: r81  
    Data: 2011-02-12 21:43

    Do ''versailles'' popieram twoją wypowiedz PRAWDA musi ujrzeć światło dzienne a nie tylko mydlić oczy ludziom którzy chcą ''CAŁEJ PRAWDY''o tragedii,

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 66.67% (4) Oceń ten wpis negatywnie 33.33% (2)


    Autor: r81  
    Data: 2011-02-12 21:35

    Do ''stefan114''jak by to była twoja sytuacja też byś zrobił ''zamach'' na ''twego brata'' by wspiąć się na wyżyny po 1-wsze za mało jeszcze wiesz i masz może 15 lat.to myślisz że Jarosław Kaczyński ''uknuł'' sobie ze będzie jechał na autostradzie w drodze do miejsca katastrofy 50 km/h i czekał na wejście na płytę lotniska 40minut(a w tym czasie tusk spotkał się z putinem a póżniej spi.r.o.ił zeby zdążyć przed przyjazdem na miejsce J.K.) nie znasz prawdy to się nie wypowiadaj ?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 66.67% (4) Oceń ten wpis negatywnie 33.33% (2)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-02-12 20:58

    Ja to nawet was lemingi rozumiem że tak bardzo boicie się tego Smoleńska. Ciągle krzyczycie że należy dać sobie spokój, że powinna to wyjaśniać prokuratura i komisja millera. Ale tak nie będzie !!! My będziemy coraz głośniej domagać się prawdy. Bardzo chcieli byście odsunąć w cień haniebne postępowanie tuska i przyszywanego "chrabi". Ich dunowate uśmieszki nad trumnami Smoleńskich Ofiar. Ich próby marginelizowania znaczenia 10 kwietnia. Ich stosunek postępowania z Krzyżem i ludźmi, którzy pod nim się modlili. Macie lemingi w podświadomości udział w winie waszych "guru",bo utożsamiacie sie z tą partią/zbiorem ludzi, którzy swoimi zaniedbaniami do tej karastrofy/zamachu się przyczynili,stąd zapewne wasza frustracja i chęć ZAPOMNIENIA.
    Dużo zdrowia życzę ( i przebudzenia ).

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 60% (3) Oceń ten wpis negatywnie 40% (2)


    Autor: enemigos  
    Data: 2011-02-10 20:29

    Fanatyki dajcie sobie już spokój z szerzeniem teorii spiskowych ala'ufo bo to jest żenujące.

    ciemnogród = versailles,moto i inne sfiksowane fanatyki

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (4) Oceń ten wpis negatywnie 50% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-02-10 19:16

    Ciekawe co On kombinuje?!
    Oby "samobójstwa" na nim nie popełniono
    za ten zapowiadany "kłopot"

    Klich przygotuje "własny raport"

    To może być duży kłopot dla Rosjan"
    - tak Edmund Klich skomentował w czasie wystąpienia przed senacką komisją obrony swój projekt raportu. Dokument ma dotyczyć łamania przez Rosjan procedur podczas wyjaśniania przyczyn katastrofy smoleńskiej.

    Jak podkreślał polski deputowany przy MAK, chodzi o działania wbrew przepisom przyjętej przez oba kraje konwencji chicagowskiej. Raport - według słów Klicha – raport ma zostać ujawniony w kwietniu. Dodał, że szykuje ten dokument dla międzynarodowych organizacji. "Zamierzam go prezentować różnym instytucjom na forum wspólnotowym" - podkreślał. "Szczególnie na forach unijnych powinno się przedstawiać te problemy. Mamy teraz tzw. sieć przewodniczących komisji badania wypadków lotniczych państw członkowskich Unii Europejskiej według nowego rozporządzenia unijnego" - dodał.

    http://niezalezna.pl/5661-klich-przygotuje-w[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (3) Oceń ten wpis negatywnie 50% (3)


    Autor: moto  
    Data: 2011-02-10 16:05

    http://wiadomosci.onet.pl/raporty/katastrofa[...]
    Klich mówi, że nie wie kto podjął decyzję o stosowaniu 13 załącznika Konwencji Chicago'wskiej, więc wygląda na to, że decyzję podjął człowiek niemający kompletnie wyobrażenia, jakie skutki będzie to niosło. Tym człowiekiem była zapewne ta miernota i namiastka płemieła jakim jest Donek. Cóż może wiedzieć i na czym może się znać człowiek, który tylko kominy malował, skończył historie na Uniwerku Gdańskim (nigdy nie praktykował jako nauczyciel lub pracownik naukowy) a był tylko partyjnym aparqatczykiem KLD UW i PełO.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (4) Oceń ten wpis negatywnie 50% (4)


    Autor: goorol  
    Data: 2011-02-09 23:13

    Pytania ws katastrofy
    http://www.youtube.com/watch?v=-auMnscz9q4[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.14% (4) Oceń ten wpis negatywnie 42.86% (3)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-02-09 18:29

    Armia baranów (opóźniony raport Millera).
    [i]„Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana”[/b]. To przemyślenie Napoleona Bonaparte.

    Gdyby ten cytat próbować odnieść jakoś do miłościwie panującej PO z umiłowanym premierem, to co mamy począć, gdy armia baranów jest prowadzona przez barana?

    L. Balcerowicz powiedział, że rząd traktuje Polaków jak stado baranów. Pewnie w dużej mierze ma rację, tylko mam wrażenie, że coraz mniejsza część społeczeństwa (sądząc choćby po sondażach) ma chęć wpisywać się w tę baranią grupę.

    Komisja J. Millera ogłosiła dziś rano, że jej raport w sprawie katastrofy smoleńskiej będzie gotowy najwcześniej za 6 tygodni, to jest około połowy kwietnia. Przyczyną opóźnienia ma być awaria TU-154M z numerem bocznym 102, na której miał być wykonany lot testowy.

    Jakiejkolwiek awarii zaprzecza szef 36 pułku, płk Jemielniak twierdząc, że maszyna jest sprawna i gotowa do lotu. Inny wojskowy twierdzi jednak, że zepsuła się jakaś kontrolka, a TU-154M musi być w pełni sprawny, aby odbywać loty o statusie HEAD, więc trzeba zamówić część z zagranicy (chyba z Rosji, więc nie wiem, co to za zagranica?) i czekać....)

    http://niepoprawni.pl/blog/1790/armia-barano[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-02-07 22:52

    I mamy nową gazietkę!

    "obok tekstów ww. dziennikarzy, na łamach nowego pisma chciałbym widzieć artykuły Stanisława Janeckiego, Stanisława Michalkiewicza, Janusza Korwin-Mikke, prof. Jerzego Przystawy, dr Roberta Gwiazdowskiego, Andrzeja Sadowskiego, prof. Ryszarda Legutki, prof. Bogusława Wolniewicza, Tomasza Terlikowskiego i paru jeszcze innych ludzi dobrej woli...”.

    http://www.liiil.pl/link/?url=revelstein.blo[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (2) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (4)


    Autor: stefan114  
    Data: 2011-02-07 22:49

    u nas w lubatowy to mówili koło sklepu , ze ten zamach to pan Jarosław Kaczyński dokonał bo chciał prezydentem polaków zostać i sam nie polecieli z panem macierewiczem tylko to łoni uknuli ten zamach a teraz pyskujom i pyskujom jeden przez drugiego

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (4) Oceń ten wpis negatywnie 50% (4)


    « 1 ... 198 199 200 [201] 202 203 204 ... 248 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumFotoblogPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej