Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3766)
Foto
(17259)
Firmy
(128)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(815)
Czateria
(42)
Opinie
(458430)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • W kultowej księgarni powstała galeria sztuki
  • Ruszają weekendowe pociągi do Łupkowa
  • W soboty parkujemy za darmo
  • KHS prawie sprzedane. Brakuje kilku dokumentów
  • Na jeden dzień wrócimy do XVII wieku

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 10480
  • Wszystkich wpisów: 458430
  • Zarejestrowanych użytkowników: 84919
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Tragedia pod Smoleńskiem - kto winny?"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-28 20:27

    Hambura zaprasza premiera na śniadanie

    Berliński adwokat Stefan Hambura, pełnomocnik syna Anny Walentynowicz oraz brata Stefana Melaka, którzy zginęli pod Smoleńskiem, po deklaracjach premiera, że nie boi się rozmowy z oponentami i jest po to, by służyć, postanowił sprawdzić jego prawdomówność. W imieniu rodzin ofiar poprosił o spotkanie
    .

    Mecenas Stefan Hambura, korzystając z publicznej deklaracji premiera o gotowości do rozmów i służenia obywatelom, postanowił wysłać do Donalda Tuska list, w którym w imieniu rodzin ofiar katastrofy "smoleńskiej" prosi o spotkanie i rozmowę na temat rezultatów prowadzonego śledztwa. W liście do Tuska czytamy m.in.: "Szanowny Panie Premierze, w "Drugim śniadaniu mistrzów" na antenie TVN 24 wspomniał Pan między innymi, że jest po to, żeby służyć. Podejmując tę deklarację, zwracam się do Pana w imieniu rodzin, które reprezentuję, oraz swoim, o publiczne spotkanie w sprawie katastrofy smoleńskiej". A jest o czym rozmawiać. Hambura podkreśla, że zaniechania, a także wręcz utrudnianie i przeciąganie w czasie wyjaśnienia przyczyn katastrofy doprowadziły do naruszenia prawa. W liście jeszcze raz padają zarzuty pod adresem rządu o niekorzystne dla sprawy oddanie prowadzenia postępowania wyjaśniającego, śledztwa wraz z działaniami wyjaśniającymi oraz możliwości zabezpieczenia materiałów dowodowych (wrak samolotu, czarne skrzynki) stronie rosyjskiej. "Liczę, że nie odmówi Pan i przyjmie to zaproszenie, abyśmy mogli "bardziej merytorycznie" podyskutować publicznie o sprawie katastrofy smoleńskiej" - napisał mecenas. W rozmowie z "Naszym Dziennikiem" Hambura twierdzi, że ma nadzieję, iż premier polskiego rządu poważnie potraktuje swoje słowa o gotowości do służenia i zgodzi się na spotkanie. Polacy oczekują takiej merytorycznej dyskusji, podczas której zostałoby wyjaśnionych wiele nieścisłości i niedomówień - mówi. - Rodziny ofiar, podobnie jak artyści, także zasługują na poważne traktowanie przez premiera rządu - dodaje.
    Wcześniej Stefan Hambura bezskutecznie występował do Wojskowej Prokuratury Okręgowej w Warszawie z wnioskiem o przeprowadzenie dowodu z zeznań premiera Donalda Tuska. Adwokat chciał się dowiedzieć o motywy wyboru aneksu 13 do konwencji chicagowskiej.

    Waldemar Maszewski, Hamburg



    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 62.5% (5) Oceń ten wpis negatywnie 37.5% (3)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-27 22:55

    "Nieznani sprawcy" Platformy Obywatelskiej ?
    Lata 80-e :
    Milicjant warczy do młodych ludzi idących wieczorem ulicą :
    - Studenci ?
    - Nie, chuligani !
    - A to przepraszam

    Dowcip jak nic pasujący do dzisiejszej PO-lski. Gdy na Krakowskim Przedmieściu chuliganeria i bandytka w objęciach celebrytówek (Mucha), kopała ludzi i sikała na Krzyż, nasza jurna Mili... znaczy Policja odwracała głowy lub chroniła to bandyckie plemię które natychmiast po "akcji" leciało do knajpy "Zakąski i Przekąski" aby się nachlać - po 4 złosisze za piwko i kieliszek gorzałki. Knajpka prowadzona przez rodzinkę Gesslerów (tą samą która w osobie mało atrakcyjnej antygwiazdy kulinarnej szczerzy do nas kły w TVNnie) dziś ta "mordownia" jest ochraniana w majestacie prawa przez Strażników Miejskich Hanny GieWu. Ciekawe dlaczego knajpa znana z tego że dała przytulisko w czas walki o Krzyż najgorszym szumowinom warszawskim dziś jest tak ochoczo chroniona za nasze pieniądze, prawda ?

    http://niepoprawni.pl/blog/713/nieznani-spra[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 45.45% (5) Oceń ten wpis negatywnie 54.55% (6)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-26 16:18

    Rząd i media podzielili społeczeństwo na dwie skonfliktowane grupy: "dobrych" i "złych"; "podpalaczy spokoju publicznego" i jego zwolenników. Powstały zamęt zneutralizować ma kulturowe zapotrzebowanie Narodu, niezbędne do jego istnienia

    Smoleńsk w cieniu orlików

    Gdy ludzie zostają odcięci od kulturowego źródła, stają się kulturowymi kalekami, dla których Puchar im. Premiera Donalda Tuska (główne trofeum w dziecięcym Turnieju Orlika) budzi znikome kontrowersje w odróżnieniu od Izby Pamięci Ryszarda Kuklińskiego lub pomnika ofiar katastrofy smoleńskiej na Krakowskim Przedmieściu noszącego imię antykomunistycznego prezydenta.
    > Więcej <
    http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=201[...]





    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 37.5% (3) Oceń ten wpis negatywnie 62.5% (5)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-03-25 21:07

    Sieradz. Pomnik ofiar katastrofy smoleńskiej przed kolegiatą. Protest
    ...- Wielu mieszkańców uważało, że już nadanie rondu imienia Lecha Kaczyńskiego to gruba przesada, ale stawianie pomnika przed kolegiatą jest oburzające. Do tego kościoła chodziłam do czasu studiów - jest on jednym z architektonicznych symboli miasta. Trudno mi patrzeć, jak ktoś dla celów politycznych zleca niszczenie tego zabytku, a parafia go w tym wspomaga. Już wcześniej z terenu kościoła - mimo protestu parafian - usunięto stare drzewa, teraz to. Mieszkańcy, zwłaszcza młodzi, nie zapomną proboszczowi parafii tego, że pozwala na zohydzanie kościoła tylko dlatego, że tak chce posłanka PiS. Jeszcze trudniej zrozumieć konserwatora - ocenia jedna z mieszkanek Sieradza

    http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,802[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 55.56% (5) Oceń ten wpis negatywnie 44.44% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-25 20:45

    PO bardziej obrzydliwa niż pzpr, pron i opzz!.Borusewicz, Gowin i Mężydło naubliżają obrońcom krzyża czy kopną znicze?!

    http://niepoprawni.pl/blog/162/po-bardziej-o[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 37.5% (3) Oceń ten wpis negatywnie 62.5% (5)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-24 22:00

    Sowieckie metody PO

    Platforma Obywatelska stosuje metody sowieckich zbrodniarzy. Walka z pamięcią o śp. prezydencie Lechu Kaczyńskim przybiera formy zdziczałego chamstwa i brutalnego zezwierzęcenia. Wyrzucanie do śmieci palących się zniczy i portretów tragicznie zmarłej pary prezydenckiej, wyrywanie kobietom z rąk kwiatów i wieńców oraz plugawe komentarze pod adresem ludzi składających je przed Pałacem Prezydenckim to już codzienny rytuał. Teraz doszedł do tego zakaz organizacji koncertu 10 kwietnia poświęconego pamięci ofiar tragedii smoleńskiej...)
    (...Neandertalczyk ma więcej godności
    – Gaszenie i usuwanie zniczy sprzed Pałacu Prezydenckiego oraz wyrzucanie do śmieci portretów pary prezydenckiej jest elementem walki o pamięć. Próbą niedopuszczenia do zmitologizowania tego miejsca. Żywa pamięć posiada bowiem siłę mobilizującą i jednoczącą – tłumaczy dr Robert Wyszyński, socjolog z Uniwersytetu Warszawskiego.
    Tej siły obawia się Platforma Obywatelska i Donald Tusk. Dlatego pod ambasadą Japonii znicze i kwiaty leżą od kilku dni i nikt ich nie usuwa. Pod Pałacem Prezydenckim wzbudzają natomiast dziką złość polityków PO i są natychmiast niszczone. Dla Platformy nie ma znaczenie, iż tego typu zachowania są przejawem całkowitego braku szacunku dla zmarłych, będącego w naszej kulturze nienaruszalnym tabu.

    – Szacunek dla zmarłych jest cechą typowo człowieczą, obecną już w społecznościach neandertalczyków – mówi Wyszyński. Respekt wobec śmierci przejawia nawet większość zwierząt. Słonie zachowują się ze szczególną godnością, gdy trafią na szczątki przedstawicieli własnego gatunku.

    Tymczasem politycy PO, walcząc brutalnie z pamięcią o ofiarach smoleńskiej tragedii, okazują przejawy całkowitego zbydlęcenia i prezentują zsowietyzowaną mentalność.
    Komunistyczni zbrodniarze wprowadzając swój terror na terenach Rzeczypospolitej, za jeden z podstawowych celów postawili sobie walkę z pamięcią o bohaterstwie polskich elit.

    Tak było z zamordowanymi polskimi oficerami w Bykowni, których ciała zalano betonem. Tak było też z oficerami w Katyniu. Na ich grobach posadzono las, żeby raz na zawsze o nich zapomniano. Podobnie postąpiono z gen. Augustem Fieldorfem-Nilem i innymi przywódcami Polskiego Państwa Podziemnego, których po zamordowaniu chowano po cichu w bezimiennych mogiłach. Propaganda PRL-u próbowała z kart historii wymazać pamięć o Powstańcach Warszawskich i Żołnierzach Wyklętych. Dziś Platforma Obywatelska nawiązuje do tej niesławnej tradycji.

    http://niezalezna.pl/7977-sowieckie-metody-p[...]


    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 37.5% (3) Oceń ten wpis negatywnie 62.5% (5)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-03-24 19:53

    http://wiadomosci.onet.pl/fotoreportaze/Kraj[...]

    "Waszym zdaniem

    Głupich nie sieją... sami się rodzą.
    ~delikatny

    dzisiaj, 11:48

    trzeba z miłosierdziem pochylić się nad tymi biednymi istotami."

    Czyżby brat sie zużył do wywoływania awantur i teraz nawet już nie Dziadka lecz Matkę Tuska trzeba wywoływać zza grobu?

    "- Co powiedziałby Tusk, gdyby zdjęcie jego śp. matki i ojczyma wylądowało na śmietniku?"

    http://wiadomosci.onet.pl/kraj/oswiadczenie-[...]

    Prezes w nowej masce

    http://wyborcza.pl/1,75515,9313649,Prezes_w_[...]

    Faktycznie TRAGEDIA -
    Sejm boi się głosować nad immunitetem Kaczyńskiego. Przez 10 kwietnia

    http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,9315661,S[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (2) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (4)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-03-24 19:32

    Za ten Wiersz, proponuję oddać 1% podatku na Stowarzyszenie Literackie Nauczycieli w Krośnie

    http://pl.wikipedia.org/wiki/Stowarzyszenie_[...]

    Ty bezimienna sobie żartów z vesrailles nie rób, bo jesli jest to ten o którym myslę, to z niego wielki powieściopisarz, poeta i partyjota jest pod numerem 107

    http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=112[...]

    http://www.encyklopedia.biolog.pl/index.php?[...]

    I prawdziwy Polak albo i "polaczek", jak nieraz tu pisze versailles np. o tych, którzy nie z nim:

    [...]"Rodzina Radia Maryja to najbardziej wartościowa część świadomego swych obowiązków Narodu,
    ...wszystkie przedsięwzięcia związane z Rodziną Radia Maryja powstają w atmosferze trudnej do zrozumienia wrogości, która przejawia się nie tylko w tworzonych sztucznie przeszkodach i złośliwych blokadach, ale także w demonstrowanej publicznie niechęci, przez różne wypowiedzi i obraźliwe komentarze osób publicznych, których zachowania nie sposób dłużej tolerować. Także osoby pełniące najwyższe funkcje państwowe uczestniczą w tym procederze i nie spotykają się z adekwatną reakcją władz państwowych.
    [/b]Jaskrawym przykładem naruszenia konstytucyjnych powinności jest to wszystko, co wiąże się z całą serią działań bezprawnie blokujących przyznane już fundusze[/b] na rozbudowę Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej, a także na badawczy projekt geotermalny w Toruniu...

    http://kos.cba.pl/forum/viewthread.php?forum[...]

    I wojownik wielki:

    17 marca 2003
    - Spotkaliśmy się, żeby zachęcić krośnian do powiedzenia stanowczego "Nie" w referendum akcesyjnym ...

    http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article[...]

    "- Pikietujemy, gdyż uważamy, że prywatyzacja w chwili, gdy zadłużenie szpitala sięga blisko 40 milionów złotych, jest zupełnie bez sensu. Najgorsze jest to, że w tej sytuacji zawisło nad nim widmo degradacji. To barbarzyństwo żeby oddawać w obce ręce jeden z najbardziej dochodowych oddziałów, który praktycznie utrzymuje wychodzącą powoli z zadłużenia placówkę. Wydzierżawienie szpitala sprawi, że straci on status wojewódzkiego, a co za tym idzie pozbawiony zostanie wszelkich dotacji z NFZ"

    http://www.podkarpacie24.pl/aktualnosci/6/40[...]

    (był też pod szpitalem podczas ostatniego strajku lekarzy w krosnieńskim szpitalu, protestując ramię w ramię z Prezydentem Przytockim przeciw prywatyzacji szpitala przez ówczesne władze PiS, jak głosił np. KOS)

    http://forum.ojczyzna.pl/read.php?f=3&i=1023[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (2) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (4)


    Autor: bezdzietna  
    Data: 2011-03-24 15:15

    skasował moderator moje przemyslenia na temat boskiej twórczości pisaillesa i jego wiersza "przemyślenia po katastrofie". Szkoda , ocena twórczości poetyckiej była wiadoma....

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 55.56% (5) Oceń ten wpis negatywnie 44.44% (4)


    Autor: bezdzietna  
    Data: 2011-03-24 12:13

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    wpis nie ma nic wspólnego z tematem dyskusji, prywatne "polemiki" użytkowników



    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-03-23 22:38

    E-tam, patrz TU - coraz więcej PiSiaków chyba wie, że to Kara Boża:

    "Kto walczy z krzyżem ten pod krzyżem ginie.

    Zginął Prezydent, który podpisał Traktat Lizboński odbierający suwerenność naszej ojczyźnie."

    http://www.pardon.pl/artykul/13872

    Przecież uczestniczyli na tym spotkaniu senatorowie i poseł PiS, nie protestowali nawet tak jak Błaszczak bojkotujący Olejnik, ale na nic znaki i przestrogi

    http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,802[...]

    http://www.rp.pl/artykul/2,631303.html

    Oj bedzie się działo:

    "zginęli dziś NAD Smoleńskiem"

    http://www.pardon.pl/artykul/13867

    Że też tego nie odkrył męczennik, dr "święty Klemens"?

    http://wyborcza.pl/1,75478,9307974,O__Rydzyk[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (2) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-23 21:16

    Przemyślenia po katastrofie.

    Oni !
    Prezydenta Lecha zawsze upokarzali
    Pierwszą Damę też często wyśmiewali.

    Oni !
    Na Parę Prezydencką nagonkę zastosowali
    I do tragicznej śmierci się przygotowali.

    Oni !
    Po katastrofie(zamachu) ślady zacierali
    A byli też tacy co ich wspierali.

    Oni !
    Tamtym śledztwo w całości oddali
    A Tamci dobrze z tego się wywiązali.

    Tamci !
    Winę za katastrofę na mgłę zwalali
    Którą to sami spowodowali.

    Tamci !
    Gdy mgła „ nie wypaliła „
    To Anodina generała upiła.

    Tamci !
    Po katastrofie tupolewa poprzecinali
    I śledztwo w ten sposób zagmatwali.

    Tamci !
    Raport MAK-u mogli ogłosić 11 kwietnia
    Wyglądałby on tak samo jak 12 stycznia.

    Oni i Tamci !
    Całą winę na pilotów zwalają
    Tym też rodziny zmarłych upokarzają.

    Ich !
    Nie interesowało ilu Polaków zginie
    Ważne , że Lech raz na zawsze zaginie.

    Ich !
    Pytam więc – czy jesteście Polacy ?
    Nie – to tylko polskojęzyczni rodacy.

    Oni !
    Myślą już w innym obcym języku
    Brudnych pomysłów mają bez liku.

    Pytam !
    Co teraz z tą Polską będzie się działo ?
    Takie też zadaje pytanie to spalone ciało.

    Odpowiadam !
    Normalne życie w naszym kraju zanika
    Dlatego , że krajem rządzi dziwna klika.
    To wszystko otrzymujemy za poświęcenie
    Prawie nic nie zostało nam na pocieszenie.

    Proszę !
    Trzeba coś zrobić w tej trudnej sprawie
    Jedyna nadzieja w Tobie bracie Jarosławie.
    Ty możesz doprowadzić do normalności
    I do naszej lepszej polskiej przyszłości.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: starykomuch  
    Data: 2011-03-11 22:05

    Jak to versaillisie ? , przecież pisałeś wielokrotnie że ty nie wierzysz tym prokuratorom to po jaką cholerę powołujesz się teraz na ich opinię. Powołaj się na opinie prezia Jarosława . Przecież tylko on według ciebie prawdę o tragedii smoleńskiej. Bądź konsekwentny

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (2) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-11 19:46

    Kadr z awanturą nie istnieje

    Prokuratura nie dysponuje ani jednym kadrem obrazu, dokumentującym sytuację, w której mjr Arkadiusz Protasiuk i gen. Andrzej Błasik staliby naprzeciwko siebie na płycie wojskowego Okęcia przed wylotem do Smoleńska - przyznał prokurator generalny Andrzej Seremet. Zaznaczył również, że nie ma żadnych dowodów na jakiekolwiek naciski na pilotów tupolewa.


    > Więcej <

    http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=201[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-03-11 08:07

    A jednak jest nowa teoria - niezbadana jest pomysłowość muzgu o. Rydzyka!
    Nie bój żaby wersailles, Macierewicz komputerowo rekonstruuje wrak Tutki i na pewno znajdzie ślady po "strielali z kałasznikowow."

    Nie ma ekshumacji, a ten drugi pochówek na Wawelu to h..?!
    A może ktoś się boi, że zamiast ciała albo w ciele "małpki" znajdzie

    http://tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 20% (1) Oceń ten wpis negatywnie 80% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-10 21:21

    O jedno was sie zapytam -stalinięta
    Dlaczego nadal nie ma zgody na ekshumację,przecież to by wyjasniło wszystko i właśnie...
    Tego się "udziałowcy" tego zamachy najbardziej boją.
    Polacy nie powinni grzeszyć naiwnością bo, nawet jak robiono sekcje zwłok J.F.Kennedy'ego. Jego, przestrzelony mózg zaginął i do dzisiaj niewiadomo skąd i ilu strzelało.

    A czy to "teoria spiskowa?- absolutnie nie, to bezwątpienia ciągle ta sama praktyka spiskowa.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-10 21:02

    Z zapisu magnetofonowego na stanowisku kierowania lotów na smoleńskim "Korsarzu" z rozmowy z meteorologiem wynika, że kontroler jeszcze o godz. 8.05 nic nie wiedział o ostrzeżeniu "sztorm". Może to świadczyć, że komunikat powstał później, był antydatowany - podnoszą w "Uwagach" do raportu MAK polscy eksperci
    Antydatowany "sztorm"

    Prognozy warunków meteorologicznych na lądowanie Tu-154M na Siewiernym przekazane załodze na Okęciu zawierały precyzyjniejsze informacje niż dane z biura meteo w Twerze. Rosjanie jeszcze w nocy przewidywali najmniejszą widzialność poziomą w zakresie 3000-4000 km, a najniższe podstawy chmur w granicach 600-1000 metrów. Rano wprowadzili poprawkę - podstawa chmur 150-200 m oraz widzialność 1500-2000 km. Co istotne, w tym czasie na lotnisku docelowym występowały już warunki znacznie poniżej prognozowanych. Mając do czynienia z taką ścieżką działań wojskowych służb meteo Federacji Rosyjskiej, antydatowanie ostrzeżenia "sztorm" już nie dziwi.
    > Więcej <
    http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=201[...]


    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-03-10 20:53

    Komisja Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego kwestionuje prawidłowość odczytu przez MAK wielu fraz zarejestrowanych na VCR tupolewa, który rozbił się pod Smoleńskiem - ustalił "Nasz Dziennik"
    Co znaczy "zrzut zakończyłem"

    "Zrzut zakończyłem" (ros. zakoncził wybrosku) to jedno z najbardziej tajemniczych słów zapisanych przez rejestrator pokładowy Tu-154M podczas ostatnich minut tragicznego lotu do Smoleńska. Podpisany jedynie słowem "bort" (załoga, lot, dosł. pokład) nadawca komunikatu pozostaje niezidentyfikowany. Rosyjscy specjaliści z MAK w żaden sposób nie wyjaśnili znaczenia tego określenia w swoim raporcie.

    > Więcej <
    http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=201[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-03-09 21:59

    Ja tam nie mam nic by wesrailles PiSał.
    Przecież on tylko dokumentuje faryzejstwo tego tałtajstwa!

    I tak to z :

    "Ten raport można, przynajmniej częściowo, między bajki włożyć"

    powstało u Rydzyka

    -"Raport MAK wkładam między bajki"

    Niezły jest też ten urywek

    "- Nie rozumiem, dlaczego pan premier Donald Tusk, jak również minister Bogdan Klich tak mało zajmowali się tą katastrofą w przeciwieństwie do Putina. Nie powinni dopuścić do tego, by w świat poszła nieprawdziwa informacja, że gen. Błasik był pijany."

    Nie ważne nawet ustalenie stanu faktycznego, nie ważne czy z formalnego i prawnego stanu rzeczy Tusk i Klich mieli prawo ingerować itd...

    Tęsknota za młodymi latami i metodami rodem z PRL, panie majorze rezerwy?
    ========================
    Podobnie gdy Olejnik zadała pytanie:

    - "Co miał prezes na myśli, mówiąc że aparat państwowy jest używany do walki politycznej, panie przewodniczący?"

    i Blaszczak ostentacyjnie wyszedł nie przygotowany i bez "gotowca" na takie pytanie, prezes goda -

    "- Nie przychodzimy na dyskusję, żeby być ofiarą ataku ze wszystkich stron, któremu przewodzi sama pani Olejnik, która ma prawo do swoich poglądów politycznych, ale w takim razie niech się zgłosi do PO i najmie do tamtejszej gazety - mają jakiś "POgłos"

    A jeszcze niedawno po bojkocie TVN, gdy prezes już nie miał gdzie godać, bi i Rydzyk go gonił, pan Jaruś tak się przymilał Pani Monice

    http://www.youtube.com/watch?v=9asHesw4R1M&f[...]

    POdobnie było jeszcze niedawno gdy POgonić chciał Komorowskiego by po bracie schedę objąć.
    Tak chętnie korzystał z usług córki brata i jej drugie męża, tak się z nimi afiszował, nawet Oleksego POlubił, by teraz stwierdzić, że szwagier to nie rodzina, a przy okazji redaktora zjeździć za niestosowne pytanie

    http://www.youtube.com/watch?v=QmrluNNmv5A&f[...]

    Teraz już wiadomo dlaczego wesrailles się POPiSuje i PiSze jak pisze

    Taka automatyczna sekretarka

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_[...]

    Na deser dla vesrailles i całej tej "rodziny"

    http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/marcin-dubi[...]

    I jeszcze

    Think tank im. L. Kaczyńskiego.

    http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,802[...]
    :)


    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 20% (1) Oceń ten wpis negatywnie 80% (4)


    Autor: bezdzietna  
    Data: 2011-03-09 21:44

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    wpis nie ma nic wspólnego z tematem dyskusji, prywatne "polemiki" użytkowników



    « 1 ... 198 199 200 [201] 202 203 204 ... 283 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej