Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(179)
Anonse
(4258)
Foto
(16712)
Firmy
(157)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(847)
Czateria
(3)
Opinie
(451172)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Obwodnica: Zobacz postęp prac z bliska
  • 1.08: Koncert Happy Hours w klubie Nafta
  • PKP remontuje przejazd na ''zetce''. Objazdy
  • 3-6.08: Muzeum na kółkach - wystawa mobilna
  • Duże straty po ulewie. Winna kanalizacja?

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 8829
  • Wszystkich wpisów: 451172
  • Zarejestrowanych użytkowników: 71980
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Tragedia pod Smoleńskiem - kto winny?"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-02-15 08:39

    Jarek swoje wie!

    "Jarosław Kaczyński nie zachowuje się jak polityk. Pełni rolę strażnika pamięci swojego brata. I staje się coraz bardziej nieprzewidywalny...

    Sejm. Początek lipca 2010. Grzegorz Schetyna właśnie został wybrany na marszałka.
    Jarosław Kaczyński ogląda wydruk z głosowania, z którego wynika, że niektórzy posłowie PiS zamiast podnieść rękę przeciw Schetynie wstrzymali się od głosu. Wśród nich - Joanna Kluzik-Rostkowoska i Lena Dąbkowska – Cichocka (wtedy jeszcze posłanki PiS). Kaczyński wpada we wściekłość.
    - Powiedział publicznie, że Joanna Kluzik-Rostkowska nie jest godna zaufania. Następnie rzucił Lenie w twarz, że zawdzięcza mandat jego bratu, więc powinna się go zrzec –
    relacjonuje jeden ze świadków. Posłowie PiS byli zszokowani reakcją prezesa.

    Nieprzewidywalność lidera Prawa i Sprawiedliwości zatacza coraz szersze kręgi. Najpierw obarczył Donalda Tuska moralną odpowiedzialnością za katastrofę smoleńską. Ostatnio orzekł pośrednią winę Bronisława Komorowskiego za śmierć trojga polityków PiS, którzy do Smoleńska (rzekomo przez ówczesnego marszałka sejmu) musieli polecieć samolotem...
    http://www.wprost.pl/blogi/grzegorz_lakomski[...]
    Grzegorz Łakomski

    Ale trochę "Jarków" dalej już nie tak czarno-biało:

    "- Uważam, że przyczyny katastrofy należy wyjaśnić do bólu. Ale nie powinien to być temat, który nadaje sens istnienia partii. A prezes Kaczyński właśnie to próbuje z PiS zrobić" - mówi też o "zemście za śmierć brata - Myślę, że trudno będzie PiS o nowe otwarcie z tą grupą paladynów, która skupiła się wokół prezesa"
    Grzegorz Banaś, senator PiS z rozwiązanych świętokrzyskich struktur Prawa i Sprawiedliwości, o "budowanie nielicznego zespołu, zwartego i wiernie oddanego sprawie zemsty za śmierć Lecha Kaczyńskiego"
    ---------------------
    Według eurodeputowanego Michała Kamińskiego, Prawo i Sprawiedliwość ani nie będzie miało zdolności koalicyjnej, ani w wyborach do Sejmu nie uzyska wystarczającej większości, by rządzić samodzielnie.
    "- Ja nie wierzę w to, że PiS jest w stanie zdobyć czterdziści parę procent głosów. Z kim miałby rządzić, kiedy, w oczach PiS, dookoła sami zbrodniarze, wariaci i złodzieje. Sam PiS wyklucza zdolność koalicyjną
    - W PiS następuje moment konsolidacji wokół prezesa. Prezes chce stawiać na ludzi do których ma bezgraniczne zaufanie, czy ludzi którzy są mu bezwzględnie posłuszni. (...) Prezes w PiS ma ogromną władzę i jej używa.
    "...temat Jarosław Kaczyński nowym premierem Polski jest równie egzotyczny, jak temat Michał Kamiński na Księżycu".

    W marcu 2008 roku, Lech Kaczyński wręczył Hosni Mubarakowi Krzyż Wielki Orderu Zasług RP...

    "Kto Kaczyńskiego dotyka, ten znika"
    Leszek Miller


    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 55.56% (5) Oceń ten wpis negatywnie 44.44% (4)


    Autor: kevin1  
    Data: 2011-02-14 10:15

    CAŁĄ PRAWDĘ już przed wiekami odkrył rzymski polityk Gaius Sallustius Crispus - "Discordia civium plerumque magnas civitates pessumdedit".
    A Smoleńsk jest tylko jedną z kostek tego domina.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 40% (2) Oceń ten wpis negatywnie 60% (3)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-02-13 19:50

    Prawda jest już znana wszystkim co maja więcej o dwa zwoje mózgowe niż kura.
    Ale wg mnie, jej niektóre elementy będą dopiero ujawnione podczas kampanii wyborczej do sejmu.
    Jarek znowu zacznie strzelać z grubej rury o sPiSku Putina z Tuskiem, Rydzyk będzie powtarzał stare teorie, a tu... jak pierdutnie bomba z tekstem rozmowy braci K., tudzież Błasika poleceniem lądowania bez oglądania sie na brak zgody... aż Jarek orła wywinie z wrażenia!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: wolski  
    Data: 2011-02-13 18:49

    Dywagacje:Co by to było gdyby Kaczyński nie spóźnił się pół godziny na samolot?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (2) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (4)


    Autor: r81  
    Data: 2011-02-12 21:43

    Do ''versailles'' popieram twoją wypowiedz PRAWDA musi ujrzeć światło dzienne a nie tylko mydlić oczy ludziom którzy chcą ''CAŁEJ PRAWDY''o tragedii,

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 66.67% (4) Oceń ten wpis negatywnie 33.33% (2)


    Autor: r81  
    Data: 2011-02-12 21:35

    Do ''stefan114''jak by to była twoja sytuacja też byś zrobił ''zamach'' na ''twego brata'' by wspiąć się na wyżyny po 1-wsze za mało jeszcze wiesz i masz może 15 lat.to myślisz że Jarosław Kaczyński ''uknuł'' sobie ze będzie jechał na autostradzie w drodze do miejsca katastrofy 50 km/h i czekał na wejście na płytę lotniska 40minut(a w tym czasie tusk spotkał się z putinem a póżniej spi.r.o.ił zeby zdążyć przed przyjazdem na miejsce J.K.) nie znasz prawdy to się nie wypowiadaj ?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 66.67% (4) Oceń ten wpis negatywnie 33.33% (2)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-02-12 20:58

    Ja to nawet was lemingi rozumiem że tak bardzo boicie się tego Smoleńska. Ciągle krzyczycie że należy dać sobie spokój, że powinna to wyjaśniać prokuratura i komisja millera. Ale tak nie będzie !!! My będziemy coraz głośniej domagać się prawdy. Bardzo chcieli byście odsunąć w cień haniebne postępowanie tuska i przyszywanego "chrabi". Ich dunowate uśmieszki nad trumnami Smoleńskich Ofiar. Ich próby marginelizowania znaczenia 10 kwietnia. Ich stosunek postępowania z Krzyżem i ludźmi, którzy pod nim się modlili. Macie lemingi w podświadomości udział w winie waszych "guru",bo utożsamiacie sie z tą partią/zbiorem ludzi, którzy swoimi zaniedbaniami do tej karastrofy/zamachu się przyczynili,stąd zapewne wasza frustracja i chęć ZAPOMNIENIA.
    Dużo zdrowia życzę ( i przebudzenia ).

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 60% (3) Oceń ten wpis negatywnie 40% (2)


    Autor: enemigos  
    Data: 2011-02-10 20:29

    Fanatyki dajcie sobie już spokój z szerzeniem teorii spiskowych ala'ufo bo to jest żenujące.

    ciemnogród = versailles,moto i inne sfiksowane fanatyki

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (4) Oceń ten wpis negatywnie 50% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-02-10 19:16

    Ciekawe co On kombinuje?!
    Oby "samobójstwa" na nim nie popełniono
    za ten zapowiadany "kłopot"

    Klich przygotuje "własny raport"

    To może być duży kłopot dla Rosjan"
    - tak Edmund Klich skomentował w czasie wystąpienia przed senacką komisją obrony swój projekt raportu. Dokument ma dotyczyć łamania przez Rosjan procedur podczas wyjaśniania przyczyn katastrofy smoleńskiej.

    Jak podkreślał polski deputowany przy MAK, chodzi o działania wbrew przepisom przyjętej przez oba kraje konwencji chicagowskiej. Raport - według słów Klicha – raport ma zostać ujawniony w kwietniu. Dodał, że szykuje ten dokument dla międzynarodowych organizacji. "Zamierzam go prezentować różnym instytucjom na forum wspólnotowym" - podkreślał. "Szczególnie na forach unijnych powinno się przedstawiać te problemy. Mamy teraz tzw. sieć przewodniczących komisji badania wypadków lotniczych państw członkowskich Unii Europejskiej według nowego rozporządzenia unijnego" - dodał.

    http://niezalezna.pl/5661-klich-przygotuje-w[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (3) Oceń ten wpis negatywnie 50% (3)


    Autor: moto  
    Data: 2011-02-10 16:05

    http://wiadomosci.onet.pl/raporty/katastrofa[...]
    Klich mówi, że nie wie kto podjął decyzję o stosowaniu 13 załącznika Konwencji Chicago'wskiej, więc wygląda na to, że decyzję podjął człowiek niemający kompletnie wyobrażenia, jakie skutki będzie to niosło. Tym człowiekiem była zapewne ta miernota i namiastka płemieła jakim jest Donek. Cóż może wiedzieć i na czym może się znać człowiek, który tylko kominy malował, skończył historie na Uniwerku Gdańskim (nigdy nie praktykował jako nauczyciel lub pracownik naukowy) a był tylko partyjnym aparqatczykiem KLD UW i PełO.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (4) Oceń ten wpis negatywnie 50% (4)


    Autor: goorol  
    Data: 2011-02-09 23:13

    Pytania ws katastrofy
    http://www.youtube.com/watch?v=-auMnscz9q4[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.14% (4) Oceń ten wpis negatywnie 42.86% (3)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-02-09 18:29

    Armia baranów (opóźniony raport Millera).
    [i]„Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana”[/b]. To przemyślenie Napoleona Bonaparte.

    Gdyby ten cytat próbować odnieść jakoś do miłościwie panującej PO z umiłowanym premierem, to co mamy począć, gdy armia baranów jest prowadzona przez barana?

    L. Balcerowicz powiedział, że rząd traktuje Polaków jak stado baranów. Pewnie w dużej mierze ma rację, tylko mam wrażenie, że coraz mniejsza część społeczeństwa (sądząc choćby po sondażach) ma chęć wpisywać się w tę baranią grupę.

    Komisja J. Millera ogłosiła dziś rano, że jej raport w sprawie katastrofy smoleńskiej będzie gotowy najwcześniej za 6 tygodni, to jest około połowy kwietnia. Przyczyną opóźnienia ma być awaria TU-154M z numerem bocznym 102, na której miał być wykonany lot testowy.

    Jakiejkolwiek awarii zaprzecza szef 36 pułku, płk Jemielniak twierdząc, że maszyna jest sprawna i gotowa do lotu. Inny wojskowy twierdzi jednak, że zepsuła się jakaś kontrolka, a TU-154M musi być w pełni sprawny, aby odbywać loty o statusie HEAD, więc trzeba zamówić część z zagranicy (chyba z Rosji, więc nie wiem, co to za zagranica?) i czekać....)

    http://niepoprawni.pl/blog/1790/armia-barano[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-02-07 22:52

    I mamy nową gazietkę!

    "obok tekstów ww. dziennikarzy, na łamach nowego pisma chciałbym widzieć artykuły Stanisława Janeckiego, Stanisława Michalkiewicza, Janusza Korwin-Mikke, prof. Jerzego Przystawy, dr Roberta Gwiazdowskiego, Andrzeja Sadowskiego, prof. Ryszarda Legutki, prof. Bogusława Wolniewicza, Tomasza Terlikowskiego i paru jeszcze innych ludzi dobrej woli...”.

    http://www.liiil.pl/link/?url=revelstein.blo[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (2) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (4)


    Autor: stefan114  
    Data: 2011-02-07 22:49

    u nas w lubatowy to mówili koło sklepu , ze ten zamach to pan Jarosław Kaczyński dokonał bo chciał prezydentem polaków zostać i sam nie polecieli z panem macierewiczem tylko to łoni uknuli ten zamach a teraz pyskujom i pyskujom jeden przez drugiego

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (4) Oceń ten wpis negatywnie 50% (4)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-02-07 22:46

    "Będziemy poruszać niebo i ziemię"

    http://www.tvn24.pl/-1,1691939,0,1,leca-do-u[...]

    Obiad załatwiony

    ..." I tak jest w Ameryce, tak w Ameryce się stosuje, to jest zwyczaj amerykański."

    http://www.liiil.pl/link/?url=glosrydzyka.bl[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-02-07 22:36

    Autorze: - enemigos
    To są RETORYCZNE pytania zadawane na NIEZALEŻNYCH portalach,forach i w NIEZALEŻNYCH mediach, przez ludzi różnej profesji.
    Są to też opinie NIEZALEŻNYCH ekspertów z różnych dziedzin nauki jak i praktyków lotnictwa tak cywilnego jak i wojskowego.

    Natomiast Ty prezentujesz i "po"wielasz kłamstwa i matactwa putinowców i ich agentów(może sam jesteś jednym z nich?),polskiego nie_rządu i mainstreamowych midiów "po"dległych tej bandzie nieudaczników,w których BRYLUJĄ pseudoeksperci kupowani za pieniądze,którzy mogą co najwyżej wypowiadać się na temat LATAWCA,a w najlepszym przypadku SZYBOWCA.
    I tym się RÓŻNIMY - enemigos!!!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-02-07 22:32

    Nie przejmuj się versalciu tym co PiSze enemigos - my wiemy swoje!

    "- Ja uważam, że ten raport został napisany jeszcze przed zamachem. Bo z jego przecieków cytowali te MAK-owe tezy w 20 minut po upadku samolotu panowie Sikorski, Palikot, Niesiołowski i inny. A kassandrycznie z dużym wyprzedzeniu panowie Komorowski, gdy mówił o ślepym snajperze i Tusk o wyginięciu jak dinozaury. Chyba że, mówiąc o ślepym snajperze, Komorowski robił przytyk do generał Anodiny, która nawet mgły zadziwiającej o tej porze dnia w Siewiernym nie zauważyła, a co dopiero inne dowody, które przeoczyła. A ogólnie to ręce opadają za niechlujstwo, kłamstwa i oszczerstwa z przebiegu tego zdarzenia i z zaprezentowania go w raporcie MAK."

    http://www.liiil.pl/link/?url=glosrydzyka.bl[...]

    Radio Maryja nadzieją dla Polski - i świata!

    http://www.liiil.pl/link/?url=glosrydzyka.bl[...]

    A "jeść" się chce...

    "Jeżeli jest o-biad, bo o-biad jest też, prawda, sobie robią o-bia-dy, niezależnie od spotkań w kościele jest spotkanie np. w restauracji i jest obiad. I ja nie wiem ile jest za ten obiad, bo ja na przykład byłem zapraszany. Ale nie sądzę, żeby 50 dolarów, to jest bardzo dużo pieniędzy.
    - To już ktoś chyba przesadził. Proszę pana, fantazja jest duża. Obiad normalnie kosztuje, bo to jest w restauracjach, przygotowane jest to. I tak jest w Ameryce, tak w Ameryce się stosuje, to jest zwyczaj amerykański."

    http://www.liiil.pl/link/?url=glosrydzyka.bl[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-02-07 22:16

    O ironio, tylko zamach ich usprawiedliwia...
    http://niepoprawni.pl/blog/1790/o-ironio-tyl[...]

    P.S. Czy ktoś z rządu mógłby pokusić się o odpowiedź na następujące pytanie: na podstawie czego polska prokuratura ma potwierdzić (lub wykluczyć) hipotezę o zamachu lub usterce samolotu, skoro wrak TU-154 (zniszczony i zardzewiały) i oryginały czarnych skrzynek są w Rosji, a zgody na ekshumację nie ma? Co prokuratura (niewykluczająca tych hipotez) chce przebadać?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: enemigos  
    Data: 2011-02-07 22:10

    wersalka musisz mieć dochody jakieś od szurniętego jarka czy rydzyka za nieugięte przedłużanie linii i tuby propagandowej fanatyzmu pisiorów i rydzyka. Albo masz coś pod kopułką przestawione że działasz niczym fanatyk po praniu mózgu.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.14% (4) Oceń ten wpis negatywnie 42.86% (3)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-02-07 20:59

    gra Putina

    osmieszyć i skłócić Polaków, niech radzą się czarta

    i swiatu pokazać, że Polska jest gówno warta!


    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (3) Oceń ten wpis negatywnie 50% (3)


    « 1 ... 198 199 200 [201] 202 203 204 ... 248 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumFotoblogPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej