Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(4563)
Foto
(16995)
Firmy
(141)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(843)
Czateria
(28)
Opinie
(466676)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Krótsza cisza nocna na Rynku? Jest taki pomysł
  • Wi-Fi w autobusach MKS
  • Kupno materiałów do szycia
  • Tupperware
  • Ortopeda dr Rolniak

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 9387
  • Wszystkich wpisów: 466676
  • Zarejestrowanych użytkowników: 76575
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Tragedia pod Smoleńskiem - kto winny?"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: faramir  
    Data: 2011-08-01 22:01

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    usunięto na prośbę autora wpisu



    Autor: 8444  
    Data: 2011-08-01 15:40

    Nooo ... i będziemy mieć wrak samolotu w Polsce.

    http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/zam[...]

    Coś mi jednak mówi, że pojawi się jeszcze wiele przeszkód natury formalnej, tylko po to, aby wrak dotarł do Polski po wyborach. Wystarczy nie dołączyć odpowiednich dokumentów lub coś tam, coś tam źle wypełnić i opóźnienie - znając rosyską administrację - mamy jak w banku. A wtedy przewalić winę na naszych krnąbrnych sąsiadów i mamy cośmy chcieli. Nnooo !!!

    Będziemy wówczas mieli mnóstwo możliwości spekulowania nad przyczynami dlaczego to się tak opóźnia ? Czy aby ktoś nie myje i wyciera do sucha każdego elementu ? Eee .. ale po co ? Aby pozbawić nas niepodważalnych dowodów, które stanowią element naszej własnej oceny tego zdarzenia.

    Najważniejsze jednak będzie zadziałanie na zmysłowość "twardego elektoratu", który gromadzi się tu i ówdzie pierwszego dnia tygodnia w sobie wiadomym celu.

    Dane mi było chlapnąć coś niczym ekspert do spraw przyszłości, ale cóż, przyjmę z pokorą czerwone mordki wszelką krytykę.
    Pzdr.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (6)


    Autor: man  
    Data: 2011-08-01 07:46

    Nawet strony nie potrafisz otworzyć "geniuszu intelektu"

    Ani przez chwilę nie przyszło mi na myśl, żeby ten "tytuł" odbierać Tobie. Masz go zaklepany dożywotnio. Takich wywijasów w komentowaniu i wywodach długo nikt nie powtórzy.
    Otóż wyobraź sobie, jeśli potrafisz, że skopiowałem podany przez Ciebie link. Owszem, wyświetla się nagłówek gazety, ale "strony nie znaleziono". "Geniuszu intelektu".
    Petelickiego radzę tak za bardzo nie słuchać. Jest on niewątpliwie superwojakiem liniowym, ale nawiedzonym anty chyba bardziej od Macierewicza. Choć nie wiem, czy bardziej można.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (3) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (6)


    Autor: Pani_Krystyna  
    Data: 2011-08-01 00:48

    Równie dobrze na taki sam "genialny" plan mógł wpaść nijaki Donald T. i np. na portal K24 wysłać swojego agenta w postaci Pana Ryszardo. Platforma oczywiście nikogo zajadle nie atakuje, bo przecież wypowiedzi Pana Niesiołowksiego to cięta riposta a nie chamstwo. Trochę więcej obiektywizmu. Równie dobrze może się kiedyś okazać, że jednak Donald T. ma "krew na rękach" w związku z tą katastrofą ...

    Kto jak kto, ale spekulować to my potrafimy najlepiej

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (4) Oceń ten wpis negatywnie 50% (4)


    Autor: faramir  
    Data: 2011-07-31 21:27

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    usunięto na prośbę autora wpisu



    Autor: ula  
    Data: 2011-07-31 20:43

    Versailles: Macierewicz też nie miał dostępu do oryginałów czarnych skrzynek, do wraku samolotu i dokumentacji z wieży kontrolnej, a sobie poradził i raport napisał. Kilka lat temu , jak był w MON , to też napisał raport, taki że do dzisiaj MON wypłaca odszkodowania niesłusznie posądzonym. Podobno, w sumie około miliona. Czyżby był to również rekord idiotyzmu, jak piszesz?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 28.57% (2) Oceń ten wpis negatywnie 71.43% (5)


    Autor: wolski  
    Data: 2011-07-31 18:53

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    wpis nie ma nic wspólnego z tematem dyskusji, prywatne "polemiki" użytkowników



    Autor: versailles  
    Data: 2011-07-31 18:38

    WyPOciny Millera- putinowsko/tuskowy sPOt bardzo się spodobał nie tylko rosyjskiej Dumie!
    (...Tusk po prostu już POzostał w tym smoleńskim uścisku Putina!Wieczorem obejrzałem wiadomości polsatu, tvp 1 oraz tvp info!Na plan pierwszy wydobyto oczywiście nie sprawę błędów rosyjskiej obsługi lotniska, lecz rzekome błędy polskich pilotów, ich brak wyszkolenia i doświadczenia!Nie oglądam łżewalerowskiej tv, nawet jej nie mam!, ale mogę sobie wyobrazić kto i co tam dominowało!Zresztą co można było zbadać bez oryginałów czarnych skrzynek, wraku samolotu i dokumentacji z wieży kontrolnej!?
    Ten raPOrt to absolutny rekord idiotyzmu w dziedzinie badania przyczyn i przebiegu katastrofy lotniczej!Bez elementarnych dowodów, bez dostępu do miejsca, wraku, dokumentacji komisja J. Millera sPOrządziła raPOrt! Oczywiście brak wyszkolenia, błędy pilotów oraz ...wola głównego dysponenta!
    Nie POdarowali sobie wplątać tego wątku do raportu! Tym razem niby oszczędzono gen. Błasika, ale umieszczono go w kokpicie!
    Zresztą tak go już sPOtwarzono, że bez znaczenia jest ile promili by mu jeszcze dopisano! Tym razem lot, samolotu cywilnego, okazał się jednak wojskowym!, ale konwencja chicagowska! Brzoza nadal okazała się być z najtwardszego stopu! Piloci nadal nieświadomi gdzie jaki przycisk! Przy okazji trzej z nich nie mając aktualnych pieczątek w książeczce pilota w ostatniej chwili uzupełniali je pokątnie i dlatego spóżnili się na lotnisko!
    A całe miesiące łżecyngle z michnikowego GWna, walterowskiego szmelcu i innego newsweeka przekonywali, że to para prezydencka zaspała i mocno opóżniła wylot! trafiając tym samym w złą pogodę w Smoleńsku! Presji na załogę jednak nie było, ale była! bo ten generał w kokpicie! i ...główny dysponent!
    Raport trafia idealnie w zapotrzebowanie Rosji oraz wszelkiej nadwiślańskiej swołoczy, w tym szczególnie potomków kominternowkich zgromadzonych nie tylko przy ulicy czerskiej wiatracznej lecz także tych wynajętych i suto opłacanych łżecyngli!
    Zresztą czy można psuć tak dobre stosunki?! jakże odmienione po misiaczkowym uścisku pod Smoleńskiem! Prof. Nałęcz dobitnie to wyraził!
    96 ofiar z parą prezydencką to żadna cena, to niska cena za poprawę relacji z wielkim sąsiadem! Teraz Putin wyrazi zgodę na kilka kontenerów pomidorów i min. Sawicki będzie szczęśliwy! A premier Tusk okrasi swą półroczną prezydęcję kolejnym sukcesem ocieplenia relacji UE-Rosja!
    Oprawa graficzna raPOrtu!
    Spokojne, stonowane garnitury, ciemne, jednobarwne krawaty! Nawet Sikorski mimo strachu, grożby zamachu na jego życie awizowanego na forum "Rz" tym razem zrezygnował z koktajlowej koszuli w kratkę na rzecz klasycznej i mniej żelu wylał na swe loki-kędziory!
    Komorowski! Pracowity jak zwykle! Zakończył odwieczny konflikt Ormian z Azerami, zatwierdził flagę i godło Górnego Karabachu, uruchomił, przepompownię gazu do Polski przez Iran/Indie! i po trudnej podróży, natychmiast wezwał do pałacu Tuska ze Schetyną! Po co?
    Jako zwierzchnik sił zbrojnych, syn oficera lwp- kościuszkowca, oraz zięć funkcjonariuszy ub-utrwalaczy władzy ludowej, ma dużo doświadczenia wojskowego! Jakieś rady ma jak uzdrowić 36 pułk lotnictwa specjalnego!, który co prawda nawet na wrotach od stodoły może latać, ale z przyciskiem "uchod" nie na bieżąco! P'rezydęt, premier i inter-rex Schetyna to trzy tęgie głowy! Burza mózgów gwarantowana! Trzy łby, to nie jeden!
    Coś wykombinują przez weekend, o ile pan premier znów nie czmychnie w Sopoty, by oddawać się pasji łykania jodu i tanich zakupów w biedronce! A Klich? Prócz dr psychologii ma kolejny tytuł! Minister odważny i honorowy! A Graś zgarniając zbutwiałą trawę na posesji swego niemieckiego dobrodzieja ma o czym główkować! Trzeba w piękne słówka ubrać nie tylko wredną wymowę proputinowskiego raPOrtu Millera, ale i dymisję Klicha!
    Co prawda polska armia, to znaczy te jej nędzne resztki odetchną, ale jakaś sprytna figura stylistyczna na odejście Klicha by się zdała! Za prl był stan zdrowia! Przeważnie choroba oczu! Jak by nie opisywać tych Miller'owych wyPOcin, to kolejny akt wiernoPOddańczy mile odnotowywany w Moskwie!
    Niby zero zdziwień, ale kaca mam!
    antysalon












    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 37.5% (3) Oceń ten wpis negatywnie 62.5% (5)


    Autor: wolski  
    Data: 2011-07-31 18:15

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    treść nie miała nic wspólnego z tematem dyskusji



    Autor: r81  
    Data: 2011-07-31 14:02

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    treść nie miała nic wspólnego z tematem dyskusji



    Autor: r81  
    Data: 2011-07-31 13:59

    Do ''staregokomucha'' tutaj Bardzo grubo się mylisz ,nawoływania a wręcz mydlenie oczu przez ''po''i tuska nic nie da chcą wszystko zataić ,''PIS''ma do tego prawo ,pytasz ''jaką prawdę'' a taką : kto doprowadził do tej tragedii ,z imienia i nazwiska,dlaczego tusk tego nie ujawni kto wie że może maczał w tym palce , anie tylko raport mak itd.w kółko to samo...

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (3) Oceń ten wpis negatywnie 50% (3)


    Autor: starykomuch  
    Data: 2011-07-30 22:36

    " CHCEMY POZNAĆ PRAWDĘ" , "POLACY ZASŁUGUJĄ, ŻEBY POZNAĆ PRAWDĘ" !!! - te nawoływania PiSu nie mają żadnego sensu, to wstrętne i bezczelne jątrzenie tą tragedją. Pytam ...jaką prawdę ??? , chce poznać Kaczyński czy Błaszczak ? ano taką jaka im pasuje oto ich cel wyżywania się na zapracowanym i pozbawionym czasu Narodzie Polskim. To oni z tej tragedii narodowej urządzili narodową polityczną farsę.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 61.54% (8) Oceń ten wpis negatywnie 38.46% (5)


    Autor: faramir  
    Data: 2011-07-30 21:13

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    usunięto na prośbę autora wpisu



    Autor: wolski  
    Data: 2011-07-30 21:08

    Od kiedy vesralis agent PRL-owskiego wywiadu-jest Twoim idolem?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 28.57% (2) Oceń ten wpis negatywnie 71.43% (5)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-07-30 21:07

    Autor: man
    Data: 2011-07-30 17:43
    Autor: versailles
    Data: 2011-07-26 21:28
    "Smoleńsk fiction" polskich prokuratorów
    (...O tych wspomnianych "komentarzach" tej "rewelacji" nie napiszę, bo nie ma takiej strony...)


    I kto tu cokolwiek POtrafi
    Nawet strony nie potrafisz otworzyć "geniuszu intelektu"
    A to to co!?!?!?
    "Smoleńsk fiction" polskich prokuratorów

    Naczelna Prokuratora Wojskowa potwierdziła informacje "Gazety Polskiej", że urządzenia pokładowe Tu-154 przestały działać już w powietrzu. Ale - według śledczych - przyczyną przerwania pracy komputera pokładowego i czarnych skrzynek 15 metrów nad ziemią było... zniszczenie instalacji elektrycznej, spowodowane przez urwanie kawałka skrzydła po uderzeniu w drzewo.

    Prokuratorzy wojskowi przedstawili swoje wnioski podczas konferencji prasowej poświęconej wynikom analizy polskiego rejestratora parametrów lotu Tu-154, czyli tzw. trzeciej czarnej skrzynki ATM...)
    http://niezalezna.pl/13705-smolensk-fiction-[...]


    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 37.5% (3) Oceń ten wpis negatywnie 62.5% (5)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-07-30 20:52

    Gen. Petelicki: Amerykanie mają zapis katastrofy
    Twórca jednostki GROM jest przekonany, że Amerykanie dysponują zapisem „klatka po klatce”, tego co działo się 10 kwietnia. Ponadto generał Petelicki uważa, że gdyby powstał raport NATO ws. katastrofy smoleńskiej, byłby on miażdżący dla rządu...)
    (...- Zostałem zapytany przez pewnego mądrego człowieka, co myślę na temat opinii dwóch światowej sławy fizyków prof. Zdzisława Śloderbacha z Politechniki Opolskiej i prof. Mirosława Dakowskiego, który złożył doniesienie do prokuratury, co myślę na temat ich opinii, że samolot nie mógł się rozpaść na tyle części? Dlaczego komisja Millera nie korzysta z ich wiedzy? Prof. Śloderbach stwierdził, że "zjawisk fizycznych i myślenia logicznego nie da się oszukać" i ja pod tymi słowami się podpisuję. Serwilizm Polski względem Rosji jest dla mnie nie do przyjęcia. Gdyby Rosjanie nie mieli niczego do ukrycia, to zgodziliby się na śledztwo NATO-wskie. Po raporcie Millera najbardziej logiczna byłaby dymisja premiera Tuska i ministra Millera, który wmawiał nam że to lot samolotu z delegacją prezydenta Lecha Kaczyńskiego był lotem cywilnym. Pozostaje otwartym pytanie, dlaczego szef BOR dostał druga gwiazdkę generalską? I wciąż się mówi, że państwo zdało egzamin. Przecież to tragicznie śmieszne. - uważa gen. Petelicki.
    http://niezalezna.pl/13948-gen-petelicki-ame[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 37.5% (3) Oceń ten wpis negatywnie 62.5% (5)


    Autor: wolski  
    Data: 2011-07-30 19:30

    Macierewicz jest na czele peletonu-wyprzedził wszystkich w swoich chorych insynuacjach.Nawet Rogalskiego,który ze swoim "helem" został daleko w tyle.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 37.5% (3) Oceń ten wpis negatywnie 62.5% (5)


    Autor: man  
    Data: 2011-07-30 17:43

    Autor: versailles
    Data: 2011-07-26 21:28
    "Smoleńsk fiction" polskich prokuratorów
    http://niezalezna.pl/13705-smolensk-fiction-[...]
    Warto POczytać lemingi
    Zwłaszcza komentarze do tego art.


    Czytanie tekstu nie polega jedynie na składaniu literek. Głównie polega na zrozumieniu tekstu i przekazu. U Ciebie jakoś z tym jak u przedszkolaka. I wreszcie potrzeba choć krzty wiedzy fachowej, żeby komentować tekst.
    O tych wspomnianych "komentarzach" tej "rewelacji" nie napiszę, bo nie ma takiej strony. Znając jednak Twój "OBIEKTYWIZM" sądzę, że były to jedynie podobne do Twojego opluwania. Więc nic nie tracę nie czytając ich.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 40% (4) Oceń ten wpis negatywnie 60% (6)


    Autor: man  
    Data: 2011-07-30 16:08

    Versailles:
    Zaprezentowany przez Millera "dokument" nie jest rzetelnym raportem, a jedynie opracowaniem - bez dowodów, bez wraku, bez czarnych skrzynek, bez wskazania odpowiedzialności za organizację tego lotu.

    No więc na jakiej podstawie - bez dowodów, bez wraku, bez czarnych skrzynek - Ty i większość pisuaru, na czele z Macierewiczem, Kaczyńskim i kilkoma jego przydupasami, powtarzającymi brednie jak papugi,ferujecie wyroki i znacie od ponad roku przyczyny i winnych?

    Ale czego można się było spodziewać po ludziach którzy są sędziami we własnej sprawie?
    No właśnie, to samo pytanie do was.
    Jeszcze jedno pytanie - jakiej i czyjej prawdy oczekujecie? Czy Tusk ma ogłosić, że to on kazał zestrzelić samolot? Czy to za mało jeszcze byłoby?
    Zaślepieni w nienawiści.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 45.45% (5) Oceń ten wpis negatywnie 54.55% (6)


    Autor: ula  
    Data: 2011-07-30 10:27

    Widać,że nie tylko natchniony Duchem Świętym ks Natanek ma światłowód do nieba, ale versailles też ma taki, ze wszystko wie od razu.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 37.5% (3) Oceń ten wpis negatywnie 62.5% (5)


    « 1 ... 198 199 200 [201] 202 203 204 ... 262 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej