Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3586)
Foto
(17416)
Firmy
(120)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(809)
Czateria
(14)
Opinie
(470391)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Za rok ul. Zielona zmieni się nie do poznania
  • Pączki bezglutenowe. Tłustoczwartkowa nowość
  • 175 miejsc w miejskim żłobku. Zapisy od 6 marca
  • 1.04: Beata i BAJM - koncert w hali MOSiR
  • Uczniowie ''Kopernika'' budują minisatelitę

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 10983
  • Wszystkich wpisów: 470391
  • Zarejestrowanych użytkowników: 88418
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Tragedia pod Smoleńskiem - kto winny?"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: versailles  
    Data: 2011-06-17 21:15

    Nisztor doczytał w ostatniej chwili

    Wczorajsza "Rzeczpospolita" przynosi artykuł Piotra Nisztora pod tytułem "Tajemnica zasilania rządowego Tu-154M". W internetowym wydaniu gazety tekst zamieszczono pod nagłówkiem "Z ostatniej chwili".
    (...Natomiast zgodzić się wypada z autorem "analizy", gdy mówi o małej wiarygodności raportu MAK i zwraca uwagę, że "nie istniała możliwość skonfrontowania zawartych w nim informacji z dokumentami źródłowymi". Nisztor pisze, iż czeka na raport komisji Jerzego Millera, i wzywa do ostrożności. Jakże to chwalebne nawrócenie kogoś, kto mętnymi i nieudokumentowanymi tezami swojej książki, a także szeregiem artykułów i wypowiedzi walnie przyczynił się do spotęgowania chaosu informacyjnego na temat katastrofy smoleńskiej. Czyżby odnoszący sukcesy w wykrywaniu afer gospodarczych dziennikarz śledczy "Rzeczpospolitej" nie wiedział, co to znaczy "wrzutka"?
    Może więc lepiej zamilknąć, przynajmniej do czasu, gdy znajdzie się odpowiedź na jakieś poważne pytanie dotyczące Smoleńska, choćby nawet nie od razu, postawione w tytule książki Nisztora: "Kto naprawdę ich zabił?".
    http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=201[...]

    Albo to:

    Wszystko poszło perfekcyjnie, tylko dlaczego prezydent nie żyje?
    http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=201[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 60% (3) Oceń ten wpis negatywnie 40% (2)


    Autor: bezdzietna  
    Data: 2011-06-12 11:39

    Zaczyna się tzw.przedwyborcza "jazda bez trzymanki". Ja wszystko rozumiem ale tego zakłamanego i obrzydliwego bełkotu pana prezesa Kaczyńskiego pojąć nie mogę. Jest to oszalały destruktor, jątrzyciel i mistrz w napuszczaniu jednych na drugich i to jeszcze nie koniec, przecież gdy był u władzy jako premier pokazał co potrafi ( lepper, pakty stabilizacyjne, układ itd.) moim zdaniem DOŚĆ tego szkodnika !!! )

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-06-11 13:55

    Też mam nadzieję, że społeczeństwo z tematu katastrofy wyciągnie samodzielne wnioski i nie da się nabrać znowu na nową twarz mumii, jak wtedy gdy na tej tragedii Jarosław K. oprócz ruskich, pokochał też Oleksego, a nawet Gierka:)

    http://lubczasopismo.salon24.pl/antyprzypis/[...]

    WŁaśnie w tej chwili przemawia tow. Jaroslaw K. do młodych zgonionych w Warszawie jak za czasów tow . Wiesława:

    "To, co dzisiaj wisi nad naszymi głowami, może nam naprawdę na przyszłość bardzo zagrozić...
    - Tam obradują syci i cokolwiek gnuśni. Z karkami schylonymi na Wschód i na Zachód...
    Tusk ma śnieżnobiałą koszulę...
    "

    http://fakty.interia.pl/polska/news/kaczynsk[...]

    Może egzorcysta by pomógł w napuszczaniu jednych na drugich i dzieleniu Polski i Polaków, łącznie z epitetami w wycieczkach osobistych gdy brak argumentów merytorycznych??

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 40% (4) Oceń ten wpis negatywnie 60% (6)


    Autor: karramba  
    Data: 2011-06-11 09:47

    Mam nadzieję, że społeczeństwo - pomimo skutecznego obrzydzania tematu katastrofy - wyciągnie samodzielne wnioski co do pracy rządu. Czuję, że jesienią będzie ciekawie :)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 55.56% (5) Oceń ten wpis negatywnie 44.44% (4)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-06-11 08:47

    gooralu, a czy wczoraj 10 czerwca wśród tych kolejnych delegacji z kwiatami widziałeś może Jarosława Kaczyńskiego lub kogoś z jego dworu, a może wiesz kiedy Jarosław ostatnio był u brata?
    Jak to możliwe, że nawet nie wiedział o drugim pogrzebie?

    http://wiadomosci.dziennik.pl/smolensk-roczn[...]

    I czyżby Sprawiedliwi, którzy chcą "wysypać", są odsuwani od swoich stanowisk?

    "W poniedziałek rano machina ruszyła. Notatka Kowala była już gotowa a Adam Bielan i Michał Kamiński pojechali przekonywać Jarosława Kaczyńskiego (…).

    http://www.wprost.pl/ar/236531/Kulisy-Wawelu[...]

    Jeszcze niedawno mieli nieograniczony dostęp do ucha Jarosława Kaczyńskiego (61 l.) i ogromny wpływ na jego decyzje. Teraz znaleźli się na celowniku prezesa.
    Więcej
    http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/jaroslaw-ka[...]

    gooralu, Marek Migalski na swoim blogu i w wywiadzie zaręcza, że Jarosław Kaczyński nie jest wariatem...

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 36.36% (4) Oceń ten wpis negatywnie 63.64% (7)


    Autor: goorol  
    Data: 2011-06-11 01:41

    Dziś, a właściwie wczoraj 10 czerwca, byłem przejazdem w Krakowie i przy okazji wstąpiłem do Krypty na Wawelu. Surowa, miedziana trumna Marszałka Piłsudskiego jak zwykle w otoczeniu kwiatów, natomiast przed granitowym sarkofagiem Pary Prezydenckiej Marii z Mackiewiczów Kaczyńskiej i Lecha Aleksandra Kaczyńskiego przechodziły kolejne delegacje z kwiatami. Aż rośnie polski duch narodowy w takiej chwili! I przy tej okazji moja dygresja: realna polityka wschodnia J+L.Kaczyńskich tak kogoś boli, że jeden leży w grobie, z drugiego chce się zrobić wariata? Czyżby spisek? I czyżby Sprawiedliwi, którzy chcą "wysypać", są odsuwani od swoich stanowisk? Kto tu się boi prawdy?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (5) Oceń ten wpis negatywnie 50% (5)


    Autor: moto  
    Data: 2011-06-10 21:51

    Autor: ryszardo
    Data: 2011-06-04 23:15


    A o ORMO nic?
    <tzw. "nasze" niby słuzby wysłały "nie ich" prezydenta a takze inne cenne i zasłużone dla Polski osoby...a koniec nastąpił wg innego, bzc moe ruskiego planu, ha? >
    Ale miło przeczytać takie teksty od kandydata na prezydenta Krosna:)

    P.S.
    Prezent dla ciebie gooralu:

    "I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy..."

    http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/arti[...]

    Jak napiszesz na priv to mogę dorzucić flaszkę ruskiej wódki, bo ponoć też lubisz:)

    Mnie natomiast niezbyt miło czytać takie teksty od byłego POsterunkowego Anatola W.
    Flaszkę wódki sam nawet mogę sprezentować ci. Nie ruskiej lecz lepszej. Wiem, że ty na ruskiej "jedziesz" Podobno za kołnierz nie wylewasz, tak w Polance mówią, więc przy takich "przepałach" ze względów finansowych pozostaje ci tylko ruska, ale ja prezent ci zrobie.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 70% (7) Oceń ten wpis negatywnie 30% (3)


    Autor: STARYWYGA  
    Data: 2011-06-10 20:46

    Czy nie jest tak jak pisze Alina w komentarzu do art.

    Czy Marek Pasionek został odsunięty za ocenę działań Klicha i Arabskiego?

    Jeśli tylko znajdzie się ktoś uczciwy i odważny, jest dymisjonowany albo oskarżany o przekroczenie uprawnień. Ale cieszy, że są jeszcze w naszym kraju tacy ludzie jak prok. Pasionek.
    10 czerwca 2011 17:09 Alina

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.14% (4) Oceń ten wpis negatywnie 42.86% (3)


    Autor: karramba  
    Data: 2011-06-10 20:02

    warta przeczytania notka na temat:

    http://wsieci.rp.pl/opinie/rekiny-i-plotki/D[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 80% (4) Oceń ten wpis negatywnie 20% (1)


    Autor: wolski  
    Data: 2011-06-08 23:17

    Winny leży na Wawelu,i to jest jego największe osiągniecie.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (6)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-06-04 23:15

    A o ORMO nic?
    <tzw. "nasze" niby słuzby wysłały "nie ich" prezydenta a takze inne cenne i zasłużone dla Polski osoby...a koniec nastąpił wg innego, bzc moe ruskiego planu, ha? >
    Ale miło przeczytać takie teksty od kandydata na prezydenta Krosna:)

    P.S.
    Prezent dla ciebie gooralu:

    "I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy..."

    http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/arti[...]

    Jak napiszesz na priv to mogę dorzucić flaszkę ruskiej wódki, bo ponoć też lubisz:)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 30% (3) Oceń ten wpis negatywnie 70% (7)


    Autor: goorol  
    Data: 2011-06-04 19:41

    Powtarzam, że tzw. "nasze" niby słuzby wysłały "nie ich" prezydenta (a takze innych cennych) w drogę do nikąd, a litanię do nieba nie ma co pisać dla odwrócenia uwagi, bo tamci odeszli, ten jeden żywy jest nietykalny, a odpowiedzialni za to są w służbach, a nie w cywilu, i to jeszscze na świeczniku, naiwniaku po milicyjnych kursach.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 45.45% (5) Oceń ten wpis negatywnie 54.55% (6)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-06-04 14:24

    Organizacją wizyty premiera Tuska zajmował się szef Kancelarii Premiera minister Tomasz Arabski.
    Pewnie jego trza zapytać dlaczego wysłał Tuska Casą, a nie Boeingiem 777
    „Porozumienie w sprawie wojskowego specjalnego transportu lotniczego” podpisane 18 lipca 2005 r. mówi też, że szef Kancelarii Premiera, sporządza zamówienie na wykorzystanie samolotu wojskowego, które przekazuje dowódcy Sił Powietrznych, dowódcy jednostki wojskowej wykonującej transport oraz szefowi Biura Ochrony Rządu. On też prowadzi ewidencję zawiadomień zamówień na transport VIP-ów oraz ewidencję wykonanych lotów.

    Za organizację lotu prezydenta Lecha Kaczyńskiego z zaproszonymi gośćmi odpowiedzialny był minister Andrzej Przewoźnik, który organizował uroczystości katyńskie, a minister Kremer spinał wszystkie wizyty pod kątem dyplomatycznym.
    Andrzeja Przewoźnik, szef Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa, w styczniu 2007 r. wysłał pierwsze pismo do Kancelarii Prezydenta RP w sprawie udziału prezydenta Lecha Kaczyńskiego w obchodach 70. rocznicy zbrodni katyńskiej.
    KOnkretnie to korespondował i dogadywał się wstępnie z prezydenckim ministrem Mariuszem Handzlikiem, a ten 27 stycznia 2010 r. potwierdził, że prezydent RP Lech Kaczyński chce uczestniczyć w uroczystościach w Katyniu.
    W międzyczasie, 19 stycznia 2010 r., Andrzej Przewoźnik został powołany na pełnomocnika Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego ds. obchodów 70. rocznicy Zbrodni Katyńskiej...itd., itp...
    I tak to leciało, aż..., ale goorali to nie interesuje...

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 45.45% (5) Oceń ten wpis negatywnie 54.55% (6)


    Autor: goorol  
    Data: 2011-06-03 22:43

    Tusk 07.04.2010r. lecial do Smoleńska samolotem Casa a nie TU154! Dlaczego nikt o tym nie mówi? Czyżby to było ułożone na początku, a koniec nastąpił wg innego, bzc moe ruskiego planu, ha? Czyżby tzw. "nasze" niby słuzby wysłały "nie ich" prezydenta (a takze inne cenne i zasłużone dla Polski osoby) na zgubę? Kto jest za to odpowiedzialny? Znowu Pan Nikt!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 38.46% (5) Oceń ten wpis negatywnie 61.54% (8)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2011-06-03 20:02

    A nie łaska dać linke jak czyjeś "komentarze" wklejasz?
    [...]
    Tomasz Hypki, ekspert lotniczy: Błąd w wyszkoleniu załogi

    Cała ta historia świadczy o złym wyszkoleniu pilotów. Jeżeli nie potrafili odpowiednio zareagować, nie wiedzieli co w samolocie działa, a co nie działa, to znaczy, że byli fatalnie wyszkoleni.

    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tupol[...]

    Ale nie martw się wygo stara, Sakiewicz gado, że Macierewicz ma zdjęcia zrobione przez Wielkie PraweOko, które som na razie ściśle tajne, bo mu w knajpie na Manhattanie ktoś dał za przysługę, ale może je pokazać dopiero jak zdechnie kot Jarka:)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (5) Oceń ten wpis negatywnie 50% (5)


    Autor: STARYWYGA  
    Data: 2011-06-03 19:42

    Pomalutku odszczekuje się wcześniejsze autorytatywne i nie podlegające dyskusji oświadczenia. Ucieka nam jednak opór Rosjan w przekazaniu nam samolotu i skrzynek. Znów temat zastępczy przykrywa wcześniejsze i czekamy na następne kłamstwa!
    Proszę jeszcze wyjaśnić nam jaki związek ma system naprowadzania z lotniska ILS z wewnętrznym systemem samolotu 'uchod'?
    Na moje wyczucie Pan T.Hypki coś za dużo łyknął polityki i w ocenach nadto sypki. Niech przestanie zagniatać kluski ruskie i obejrzy się za Tuskiem. On to ekspert nad eksperty, i nie w czoło jest kopnięty, wiedział wszystko jak ta Hera, tylko co z tą prawdą tera? Stare prawdy pana Tuska , musi przykryć prawda Ruska, potem jeszcze prawdy hypkie, i po strzale tak pod 'rybkie'.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 30% (3) Oceń ten wpis negatywnie 70% (7)


    Autor: stefan114  
    Data: 2011-05-27 22:23

    mamusia i tatuś czytajom internet i jak teraz przyszłem ze sklepu to mi mamusia mówi napisz stefan że tej tragedyji spod smaleńska to winny jest ten pan Wersailles bo siem najwiencej tumaczy i najwiencej zmyślo. sklepowa też mi to mówiła i to z rok temu

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (5) Oceń ten wpis negatywnie 50% (5)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-05-27 22:18

    Jak u kogo,ale u wolskiego na bank!

    Marszałek Bogdan Borusewicz zaryzykował skandal dyplomatyczny, żeby tylko w Senacie nie wyeksponować zdjęć ze Smoleńska

    Jak Czesi odbili wystawę

    Kancelaria Senatu cichaczem usunęła tablicę przedstawiającą ofiary tragedii smoleńskiej z wystawy dotyczącej katyńczyków z Zaolzia. Po zdecydowanych protestach Ambasady Republiki Czeskiej w Warszawie, która jest autorem ekspozycji, i senatorów PiS tablicę ze zdjęciami m.in. pary prezydenckiej Lecha i Marii Kaczyńskich dołączono do całości. Pytany, jak doszło do tego skandalu, marszałek Bogdan Borusewicz ograniczył się tylko do stwierdzenia, że żadnej cenzury nie było.
    http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&[...]
    > Więcej <


    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 27.27% (3) Oceń ten wpis negatywnie 72.73% (8)


    Autor: wolski  
    Data: 2011-05-26 23:01

    "Brak ciał"-a i rozumu nie za wiele.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (2) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (4)


    Autor: versailles  
    Data: 2011-05-26 22:56

    Z punktu widzenia strażaka smoleńskiego

    Jak pamiętamy, jednym z najniezwyklejszych zjawisk związanych z „wypadkiem na Siewiernym” był zgłaszany przez wielu świadków (nie tylko polskich) brak ciał ofiar. Tych ciał miał zrazu nie widzieć S. Wiśniewski, J. Bahr, R. Sęp (operator towarzyszący P. Kraśce (http://centralaantykomunizmu.blogspot.com/2011/03
    /oko-zaby-4.html), biegnący z kamerą i robiący kadry od strony remizy strażackiej (http://centralaantykomunizmu.blogspot.com/2011/03
    /tvp-info-10iv-od-940.html), leżącej od zony Koli w odległości rzutu beretką Plusnina (http://centralaantykomunizmu.blogspot.com/2011/05
    /straz-pozarna-przy-siewiernym.html)) itd., ale też I. Fomin czy dieduszka Alosza, a nawet W. Safonienko (wskazany śledczym dziennikarzom rządowej telewizji TVN24 jako autor filmiku Koli). Fakt niewidzenia ciał stwierdza nawet „Wprost” w swym „monograficznym” n-rze (45/2010, s. 19) całkowicie poświęconym „Smoleńskowi” (i przy okazji starającym się obalać „hipotezy zamachowe”): „Wielu świadków zdarzenia, którzy już po tragedii byli na miejscu katastrofy , a później nie brali udziału w akcji wydobywania zwłok, zeznawało, że nie widziało ciał zabitych” (podkr. F.Y.M.)...)

    http://niepoprawni.pl/blog/74/z-punktu-widze[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (3) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (6)


    « 1 ... 198 199 200 [201] 202 203 204 ... 290 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej