Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3854)
Foto
(17179)
Firmy
(129)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(831)
Czateria
(6)
Opinie
(488541)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • 15-26.02: Ferie w Eurece - zajęcia i warsztaty
  • Tak będzie wyglądał nowy węzeł przy ''obwodnicy''
  • 18.03: Koncert Michała Bajora w RCKP
  • Trwa sezon grypowy. Krosno na razie bez A/H1N1
  • Pytamy krośnian o tłusty czwartek

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 10089
  • Wszystkich wpisów: 488541
  • Zarejestrowanych użytkowników: 82327
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Tragedia pod Smoleńskiem - kto winny?"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: stop  
    Data: 2012-02-12 19:21

    Poza tym współcześni programiści często są na bakier z oszczędzaniem pamięci operacyjnej. Ot ktoś, kto nie zaznał prawdziwego głodu nie myśli o oszczędzaniu ;).
    Dawniej tak się kombinowało z algorytmami, by "się zmieściło" - często kosztem czasu wykonania, więc obliczenia potrafiło młócić więcej niż dobę, by dało się je wykonać dzięki mocno ograniczonej pamięci operacyjnej.Były też rozwiązania "pozakomputerowe". Skąd się wzięły te kombinacje jak w równaniach liniowych jedną dużą macierz zastąpić mniejszymi? Niedobór mocy obliczeniowych wyzwalał innowacyjność pozwalającą maksymalnie wykorzystać ograniczone zasoby komputerowe.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 12.5% (1) Oceń ten wpis negatywnie 87.5% (7)


    Autor: FredM  
    Data: 2012-02-12 19:20

    ja nie moge powstaje fan klub stefanka wiejskiego glupka , tego co po polsku nie umie pisać jak mozna brac powaznie mega glupoty o smolensku w wiejskiej meliny. zrozumcie czy to normalne ze wladza w polsce nie kontroluje swojego samolotu w ktorym jest stu ludzi. czy linie lotnicze też tak olewają bezpiczenstwo swoich samolotow ? A na lotnisku tam w rosi nie bylo nawet ochroniarzy.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 45.45% (5) Oceń ten wpis negatywnie 54.55% (6)


    Autor: stefan114  
    Data: 2012-02-12 19:11

    jo to se tak myślem, że gdzie jest trzech poloków to mus będzie dwie teorie. takie my som a świat to widzi i jeno siem śmieje. sklepowa już sklep zamyko i jeno siem uśmiecho. ładno zaraza , chyba najładniejszo w cały lubatowy

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 35.71% (5) Oceń ten wpis negatywnie 64.29% (9)


    Autor: stop  
    Data: 2012-02-12 19:09

    komputery jak ODRA, CYBER czy pierwszy CRAY w Polsce miały możliwości mniejsze lub porównywalne z wypasionym współczesnym PC.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 14.29% (1) Oceń ten wpis negatywnie 85.71% (6)


    Autor: stop  
    Data: 2012-02-12 19:07

    Kotpali, daj sobie spokój, dzieci neostrady nie uwierzą ani nie sprawdzą takiej informacji, że w czasach kiedy powstawała metoda elementów skończonych takie "

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 12.5% (1) Oceń ten wpis negatywnie 87.5% (7)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2012-02-12 18:53

    Przychodzi baba do lekarza, a... lekarz też baba

    http://wyborcza.pl/1,75478,11125264,Przychod[...]

    I o mordki proszę, mordki wy moje:)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 20% (2) Oceń ten wpis negatywnie 80% (8)


    Autor: ryszardo  
    Data: 2012-02-12 18:34

    "Autor: STARYWYGA(...)To był zamach!!!
    To było morderstwo!!! "

    I właśnie taka indoktrynacja PiSiorydzykowa ma trafiać i jak widać trafia do "ciemnego luda", a prof Krasnodębski ujął to dobitnie gdy w jednym z wywiadów stwierdził:

    <Albo Amerykanie: czasem bardzo mało wiedzą o świecie, ale są patriotami, wiedzą, że ich kraj musi być numerem jeden. Pamiętam, jak w czasie ataku na WTC byłem w na jednym z uniwersytetów w stanie Nowy Jorku. Młody Amerykanin, który mnie wiózł mnie z hotelu busikiem, powiedział, że „my tego nie puścimy płazem, teraz będzie odpowiedź”. Ja tę reakcję zestawiam z reakcją na Smoleńsk, nawet nie zakładając, że to zamach. Rzadko słyszę od Polaków „nie, tak nie możemy tego zostawić...>

    "Ciemnemu ludowi" nie potrzebna wiedza, nie potrzebne fakty, niepotrzebna prawda - "ciemnemu ludowi" wystarczy Macierewicz, a link z wpisu Autor: kotpali

    http://studioopinii.pl/artykul/2696-pawel-ar[...]

    w życiu im się nie otworzy.

    http://wiadomosci.onet.pl/blogi/niszczenie-s[...]

    Strach pomyśleć, że prognozy Jarosława Kaczyńskiego mogą się sprawdzić i JK zostanie prezydentem, Macierewicz premierem (teraz wstępuje do PiSu), a wtedy Polska stanie się tygrysem europy od morza do morza i nawet upadłe Węgry wchłonie razem z ich nacjonalizmem i długami...

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (4) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (8)


    Autor: kotpali  
    Data: 2012-02-12 18:32

    {STARYWYGA)
    Myślę że mordercą jest jakiś zwolennik teorii o zamachu,który myśli że tą teorię podsyci.Myślę też,że musi być to jakaś stara wyga.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 27.27% (3) Oceń ten wpis negatywnie 72.73% (8)


    Autor: Feli_z_Rzepedzi  
    Data: 2012-02-12 18:10

    winny samolot.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (6)


    Autor: STARYWYGA  
    Data: 2012-02-12 17:14

    Sie AGENTURA putinowska w takim zaścianku jak Krosno zmobilizowała,a ujadają jak wściekłe psy,to co pomyśleć o innych rejonach Polski???

    http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/53516[...]

    Wystarczy włączyć samodzielne myślenie. Mirosławiec,Smoleńsk - zabijają NADAL!!! Dr Wróbel,Knyż,aż po duchownego - co odebrał telefon po katastrofie od brata!!! Szef geodetów,wcześniej szyfrant i pracownik kancelarii premiera. To - skoro to była katastrofa - czemu ich mordują? Inna rzecz, naukowcy profesorowie z USA opracowali ważne materiały. W Polsce o tych materiałach pewni ludzie i pewne media mówią z "należytym obrzydzeniem" Nie znam innego kraju, gdzie takie opracowania by pomijano,choćby te dwa fakty - czy komisja Millera bądź prokuratura choćby pomyślały o czymś takim? Komputerowa makieta miejsca katastrofy smoleńskiej? A jest ich wiele! Wystarczy włączyć samodzielne myślenie.Nic więcej!Rekonstrukcja komputerowa stawia kropkę nad "i".Tylko ludzie złej woli mogą jeszcze mieć wątpliwości. To był zamach!!!
    To było morderstwo!!!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 27.27% (3) Oceń ten wpis negatywnie 72.73% (8)


    Autor: kotpali  
    Data: 2012-02-12 13:56

    Gooralu!Metoda elementów skończonych powstała gdzieś pod koniec lat siedemdziesiątych i jest ściśle związana z rozwojem komputerów.Dziś uczą się jej na politechnikach i jest szeroko stosowana w wielu dziedzinach inżynierskich.Jest wiele programów specjalistycznych na komputer osobisty.Jakość komputera ma wpływ na jakość obliczeń i wizualizacji.Ten facet wygłosił długi wykład na poziomie politechniki dziecięcej,a na końcu pokazał tą prymitywną wizualizację, nie podając żadnych parametrów wejściowych.
    Studioopinii.pl/artykuł/2696-paweł-artymowicz-skrz
    ydło-kontra-brzoza-cz-1

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 20% (2) Oceń ten wpis negatywnie 80% (8)


    Autor: Zombi  
    Data: 2012-02-12 09:54

    Zakończmy ten temat ( bez końca ). Niech każdy pozostanie przy swojej racji. Ja osobiście pozostaję przekonany, że winę za katastrofę ponosi pan Jarosław Kaczyński naczelny polityczny destruktor kraju. Zaczął swoje działania jeszcze początkiem lat 90, już w wolnej Polsce, gdy palił publicznie kukły prezydenta Lecha Wałęsy a skończywszy gdy jako już były premier nieudanego rządu targanego codziennymi skandalami ( pakty stabilizacyjne z Lepperem, publiczne wyzwiskami - cham- warchoł ) podpuszczał swojego brata prezydenta Lecha Kaczyńskiego do ciągłego konfliktu z rządem utworzonym przez zwycięską po wyborach partię . Przez pośrednie i bezpośrednie sterowanie działaniami brata prezydenta doprowadził do kompromitujących konfliktów pomiędzy Prezydentem RP a władzą wykonawczą
    w sumie do katastrofy smoleńskiej. Zdobył się również na to, by kilka miesięcy po tej osobistej tragedii rodzinnej rozpocząć kampanie w wyborach prezydenckich podpierając się Smoleńskiem . Nic dodać nic ująć. Popieram wpis stefana114.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 58.82% (10) Oceń ten wpis negatywnie 41.18% (7)


    Autor: ula  
    Data: 2012-02-11 23:43

    Taki TAWS, przy braku innych urządzeń zwiększających dokładność , pokazuje dane z błędem w granicach do 10 metrów w poziomie i około 15 metrów w pionie.
    Radiowysokościomierz, znacznie dokładniejszy pokazał 6 metrów, gdy TAWS pokazał 26
    Rosjanie uzyskali najdokładniejsze dane- zmierzyli drzewo tyczką.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 27.27% (3) Oceń ten wpis negatywnie 72.73% (8)


    Autor: Starykomuch  
    Data: 2012-02-11 23:32

    Powtarzam że Stefan114 napisał prawdę o katastrofie smoleńskiej a te inne wpisy to szukanie dziury w całym . Brawo Stefan !


    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 22.22% (2) Oceń ten wpis negatywnie 77.78% (7)


    Autor: goorol  
    Data: 2012-02-11 21:50

    kotpali:
    Kpisz, czy o drogę pytasz? Myślisz, że takie obliczenia można zrobić na zwykłym (domowym) PC-e? Skoro wątpisz, zamiast kpić podaj argumenty, bo każdą bzdurę najłatwiej obalić przy pomocy argumentów, twierdzenie przy pomocy dowodów, a gdy ich niema, to przy pomocy właśnie argumentów, a tych nie podajesz, bo zapewne ich nie znasz.
    BTW, opinie typu, że "na PC-cie" są moim zdaniem gołosłowne i jak mi udowodnisz, że tak nie jest, ha? Ta samo, jak i Ty nie podajesz, że obliczenia były robione tylko na PC-cie. Krótko mówiąc:
    jak masz pisać farmazony, to lepiej zmilcz, bo tylko śmiecisz i zadymiasz, ale jak masz jakieś argumenty, to zamieniam się w słuch.
    Do roboty więc, a nie do bżdżenia "w wozduch".

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (5) Oceń ten wpis negatywnie 50% (5)


    Autor: kotpali  
    Data: 2012-02-11 20:53

    Tylko że coś opadła początkowa euforia zwolenników katastrofy.W Polsce nikt poważny nie chce potwierdzić wyników tej prymitywnej animacji komputerowej przeprowadzonej na pececie a nie na żadnym superkomputerze.Tamten się nie obawia kompromitacji, bo z ich perspektywy Polska to mały i odległy kraj i sprawa nie wzbudza żadnego zainteresowania.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 25% (2) Oceń ten wpis negatywnie 75% (6)


    Autor: VERSAILLES  
    Data: 2012-02-11 18:11

    Przeprogramowanie kłamstwa

    (...Kłamstwo smoleńskie wkroczyło w nową fazę. Musiało zostać przeprogramowane, bo na jaw wyszło zbyt wiele prawdziwych faktów: że gen. Błasik nie zachowywał się na pokładzie tupolewa jak terrorysta, tylko jak zwykły pasażer, że rosyjska sekcja zwłok ministra Zbigniewa Wassermanna jest niemal zupełną fikcją. System okazał się bardzo nieszczelny, więc dotychczasowe metody polegające przede wszystkim na promowaniu fałszu, a przemilczaniu prawdy, okazały się nieskuteczne. Dlatego do repertuaru tricków włączono wyszydzanie i pozorną dyskusję. Jak działa ten pierwszy, mogliśmy wyraźnie zobaczyć w relacjach z posiedzenia zespołu kierowanego przez Antoniego Macierewicza, podczas którego profesorowie Binienda i Nowaczyk przedstawili wyniki swoich badań (przypomnę: ich zdaniem samolot w ogóle nie uderzył w brzozę, ale nawet gdyby do kolizji doszło, drzewo nie urwałoby skrzydła). Co pokazano widzom? Informacją główną były problemy w łączeniu się przez internet z naukowcami. Widz nie miał szansy dowiedzieć się, co, mimo zakłóceń, powiedzieli naukowcy. Usłyszał za to, iż skoro Macierewicz nie może zorganizować dobrego połączenia, to jak wyjaśni sprawę tysiąc razy trudniejszą – katastrofę smoleńską. Mówiąc kolokwialnie, przekaz sprowadzono do prostego zdania: cienias nie radzi sobie z komputerem, a rzuca się na samolot...)
    http://niezalezna.pl/23274-przeprogramowanie[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 53.85% (7) Oceń ten wpis negatywnie 46.15% (6)


    Autor: FredM  
    Data: 2012-02-11 18:02

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    wpis nie ma nic wspólnego z tematem dyskusji, prywatne "polemiki" użytkowników



    Autor: Bezdzietna  
    Data: 2012-02-11 14:31

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    wpis nie ma nic wspólnego z tematem dyskusji, prywatne "polemiki" użytkowników



    Autor: starykomuch  
    Data: 2012-02-11 13:59

    Napiszę krótko Stefan, to Ty i sklepowa odkryliście smoleńską PRAWDĘ.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 12.5% (1) Oceń ten wpis negatywnie 87.5% (7)


    « 1 ... 198 199 200 [201] 202 203 204 ... 276 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej