Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3990)
Foto
(17137)
Firmy
(137)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(834)
Czateria
(66)
Opinie
(475321)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • 4 Bieszczadzki Pułk Zmotoryzowany NJW MSW JW 2667 Trzcianiec, Kwaszenina
  • Krośnianie najbardziej lubią chleb od Krukierka
  • Krosno-Zdrój? Miasto zrobi odwierty
  • Falstart i masa błędów w ulotce o Krośnie
  • W sobotę casting do ''Jaka to melodia?''

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 9728
  • Wszystkich wpisów: 475321
  • Zarejestrowanych użytkowników: 79421
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Poród w szpitalu w Strzyżowie"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: Blanka78  
    Data: 2010-09-29 14:51

    Do janki; oprócz ewentualnego towarzyszenia w trakcie porodu niestety tauś przez ten czas jak jesteś w szpitalu także nie ma możliwości bliższego kontaktu z dzidzią, tylko może zobaczyć przez to okienko jak pozostali bliscy. Dzieciątka nie przebywają na sali z mamami i powiem Ci szczerze, że tak naprawdę to nie jest wcale takie złe Ty jesteś w pierwszej dobie umęczona a dzieciatko jest pod STAŁĄ obserwacją w specjalnym pokoju w którym także czuwają nad nim Panie od noworodków (bo neonatologów tam nie ma ale te kobiety są świetne w tym co robią). Jeśli chodzi o karmienie nie ma żadnego problemu, one zawsze przynoszą Ci maluszka jak tylko daje on sygnały że jest głodny dopiero w sytuacji jak Ty nie masz pokarmu lub dzidzia niewystarczająco się najada Twoim pokarmem Panie dokarmiają maleństwo mleczkiem Bebiko. Oczywiście w każdej chwili sama możesz zapukać i poprosić o dzidziusia, jak chcesz mieć go przy sobie nawet cały czas, a Panie co jakiś czas przyjdą zapytać czy wszystko ok. One też kąpią i przewijają maleństwa. Jak chcesz karmić też w nocy jak najbardziej prosisz panie, żeby Ci przyniosły dzidziusia i nawet jak twardo śpisz, one Cię dobudzą :-)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: janki  
    Data: 2010-09-29 12:55

    Ciągle pojawiają się nowe pytania :) Rozumiem, że w takiej sytuacji dziecko nie przebywa ciągle przy łóżku matki na sali? Krosno podobno tak praktykuje, że dziecko jest z matką. Czy wobec tego do karmienia pielęgniarki przywożą dzieciaczka?? A czy niecierpliwy tatuś ma możliwość bliższego kontaktu? :)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Blanka78  
    Data: 2010-09-29 10:54

    Do janki: spokojnie mogą odwiedzać Cię bliscy, niestety na oddział porodowy nie ma wejścia, będziesz musiała wyjść na korytarz przed porodówkę na położnictwo, ale są krzesełka i stolik można posiedzieć. Jeśli chodzi o zobaczenie dzidziusia przez bliskich to odbywa się to tak, że trzeba zejść piętro niżej przejść przez oddział wewnętrzny korytarzem i spowrotem wejść na górę, tam jest takie okienko z szybą, gdzie Panie podjeżdzają wózeczkiem z noworodkiem. Nie ma możliwości pokazania go inaczej, ale to naprawdę dobrze, bo wiadomo, że maluszek jest jeszcze nieodporny, więc nie naraża się go na kontakt bezpośredni z różnymi odwiedzającymi i na przeciągi. Dobrze, też jak przez te pierwsze dni sama poprosisz znajomych o trochę czasu z odwiedzinami, żeby się zaadoptować do nowej sytuacji a i dla dzidzi to będzie z korzyscią. Jeśli będziesz miała jescze jakieś pytania chętnie na wszystkie odpowiem to najważniejsze wydarzenie w życiu, (przynajmniej dla mnie)więc warto wiedzieć jak najwiecej :-)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: kredkaa  
    Data: 2010-09-28 20:24

    Blanka,
    dziękuję Ci bardzo za informację.
    Pytałam o salę jednoosobową, bo myślałam, że jest jak w Krośnie- rodzinne tylko w takiej. Ale jak można na ogólnej to super. Mnie poród rodzinny w Krośnie nie wyszedł, mimo skończonej szkoły rodzenia, właśnie z powodu zajętej sali, a personel ie zgodził się na rodzinny na ogólnej. Mimo tego, że są ścianki działowe. Ja jeszcze w ciąży co prawda nie jestem, ale chciałam wiedzieć na przyszłość, żeby choć drugie dzieciątko móc urodzić z mężem.
    janki- kciuki:).

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: janki  
    Data: 2010-09-28 18:59

    Blanka78 - dziękuję za przydatne informacje. Chciałabym jeszcze zapytać o odwiedziny podczas pobytu. Wiem, że te kilka dni to nie jest wieczność, ale czy w ogóle wizyty bliskich są możliwe i ewentualne pokazanie Maluszka?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Blanka78  
    Data: 2010-09-28 14:53

    Hej, rzeczywiście po porodzie naturalnym wypisują już w 2 dobie pod warunkiem, że poród miał miejsce do godziny 14:00, bo jeśli później to już w 3 dobie. Jeśli mogę doradzić to nie ma co się tak śpieszyć z wyjściem, a dlatego, że maluszek zazwyczaj w 2-3 dobie dostaje żółtaczkę i w 2-3 dobę jest największy spadek fizjologiczny masy ciała, więc dobrze jest wyjść z oddziału jak dzidzia już nie traci aż tak na wadze. Oddział jest niewielki, więc długo nie trzymają , ze mną np.leżała dziewczyna, która pięknie pozbierała się po cesarce i w 2 dobie ją już wypuścili. Jeśli chodzi o lekarzy ginekologów to na oddziale jest ich sześciu w tym 2 kobiety a dr Słowik zawsze stara się być przy porodzie szczególnie jak jesteś jego pacjentką. Wyjątkiem są sytuacje, gdy w tym czasie, w którym akurat rodzisz przeprowadza operacje, bo sporo ich tam się odbywa.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: janki  
    Data: 2010-09-28 12:57

    Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze. Słyszałam, że po porodzie naturalnym wypisują już po drugiej dobie, jeśli wszystko jest okej z dzieckiem i matką. Czy wiesz może ilu lekarzy -ginekologów pracuje w tamtejszym szpitalu? Bo z krośnian to dr Słowik i dr Węklar. Nie wiem, czy na obecność na oddziale (np. podczas porodu) dra Słowika można "liczyć", biorąc pod uwagę, że jest ordynatorem.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Blanka78  
    Data: 2010-09-28 12:06

    Tak, ja pisałam, że jest jedna ogólna sala porodowa. To jest mały oddział, kilka sal dla pacjentek, dokładnie 11 łóżek i jedna sala porodowa. Bywa tak, że jak rodzą dwie kobiety to są oddzielone od siebie tylko parawanem. Jest to jednak zbieg okoliczności, bo poród zwykle trwa długo, więc zazwyczaj udaje się tak, że jest się samemu na sali. Będzie dobrze, położne są do rany przyłóż :-)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: janki  
    Data: 2010-09-28 11:12

    Witam. Jestem pacjentką dra Słowika i niedługo czeka mnie poród w tym szpitalu. W związku z tym mam pytanie odnośnie porodu rodzinnego. Ktoś wypowiadał się, że ma on miejsce na ogólnej sali porodowej - czy to prawda? Jeśli znacie jakieś konkrety na ten temat - proszę o informacje. Dziękuję.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Blanka78  
    Data: 2010-09-27 18:39

    Do lucja: z tego co widziałam przebywając na oddziale, dziewczyny były wypisywane różnie, jeśli nic się nie działo to w 3 dobie większość wychodziła, jeśli przyplątała się gorączka lub coś innego jak utrata krwi to max. w 5 dobie.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lucja  
    Data: 2010-09-27 15:19

    Witam, po jakim czasie wypisują po cesarce w Strzyżowskim Szpitalu, tak jak w Krośnie 5 dni?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Blanka78  
    Data: 2010-09-25 22:14

    Witam,
    nie ma konkretnych dni na cięcia, to zależy od potrzeby. Napewno, jeśli chodzi się do dr Węklara to on jest w Strzyżowie we wtorki, środy i czwartki, więc na umówioną cesarkę napewno wyznaczy, dzień w którym jest na oddziale lub na dyżurze. Jeśli chodzi o poród rodzinny, to ja taki miałam, nie ma osobnej sali (przynajmniej nic mi na ten temat niewiadomo), jest tylko jedna sala porodowa, żeby mąż mógł być przy porodzie trzeba okazać zaświadczenie ukończenia szkoły rodzenia i nie ma znaczenia w jakim mieście się ją kończyło. Pozdrawiam

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: AGUSIA02  
    Data: 2010-09-25 18:54

    Nie wiem nic o porodach rodzinnych. Mój mąż nie chce więc nawet o to nie pytała. A co do cesarek to też się nie orientuje nastawiam się na poród naturalny.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: kredkaa  
    Data: 2010-09-25 08:38

    Witam
    Mogłybyście napisać, jak wyglądają w Strzyżowie porody rodzinne? Są? Jakieś warunki trzeba spełnić? Musi być wolna sala, jak w Krośnie, czy można na ogólnej?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lucja  
    Data: 2010-09-24 22:58

    W jakie dni tygodnia w Strzyżowskim Szpitalu wykonuje się umówione cesarki?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Blanka78  
    Data: 2010-09-23 11:32

    Hej, na czas pobytu nie potrzeba żadnych ubranek, nawet jakbyś przyniosła swoje to na noworodkach i tak ubiorą dzidzie w ich ciuszki. Tylko na wyjście się przynosi i Panie maluszka już ubierają i w trakcie przekazują Ci najważniejsze informacje nt.szczepień i tego co maluszek miał robione podczas pobytu w szpitalu, to wszystko zapisane jest w książeczce zdrowia. Pozdrawiam

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: AGUSIA02  
    Data: 2010-09-21 20:40

    Czy do szpitala w Strzyżowie brałyście ubranka dla dziecka na czas pobytu ???

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: fauna  
    Data: 2010-09-13 12:09

    Witam!odnośnie porodu w Strzyżowie,moja siostra urodziła tam dziecko,i jest bardzo zadowolona właśnie za opiekę,położna siedziała przy niej prawie całą noc,rozmawiała,odwracała uwagę od bólu,częstowała nawet kostką czekolady:)gdyby miała rodzić drugie dziecko na pewno wybrałaby Strzyżów,opieka podobno jest na medal,może właśnie dlatego że oddział jest mały i czas jest dla każdego.Pozdrawiam!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: AGUSIA02  
    Data: 2010-09-13 10:14

    witam. Ja jeszcze nie urodziłam jak dzidzia wytrzyma to jeszcze mam półtora m-ca .
    Byłam jednak w Strzyżowie na oddziele ponad tydzień i tam na prawdę nikt nie patrzy na to czy jesteś pacjentką lekarza który tam pracuje czy nie. Była ze mną dziewczyna która była z całkiem innego miasta i nie znała w ogóle lekarzy a na oddział trafiła bo przyjechała w odwiedziny do znajomych i dostała skurczów. Jej sytuacja była najpoważniejsza i biegali koło nie bez przerwy, ale nie zaniedbując innych oczywiście. Porodówka była na tym samym piętrze za drzwiami i wszystkie opinie były naprawdę bardzo dobre. Tam szpital jest mały ale za to mają dużo więcej czasu dla każdej pacjentki. Rodzić oczywiście jadę tam!!!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Blanka78  
    Data: 2010-09-09 21:54

    Witam,
    do Alexsandra: ja jestem m-c po porodzie w Strzyżowie, udało się urodzić naturalnie,dzidziuś nieco się pośpieszył na świat. Jakbym nie była sama pacjentką to bym nie uwierzyła w tak pozytywne opinie o oddziale. Z całego serca polecam porodówkę w Strzyżowie. Bardzo sympatyczne położne, super rewelacyjna opieka noworodkowa, lekarze bardzo w porządku niezależnie czy chodziłaś do któregoś czy nie. Najważnieszy jest jednak personel, bo to on jest przez cały czas porodu i później czuwa nad Toba w dzień i w nocy i to dosłownie. Bardzo kameralna, atmosfera,oddział mały, ewidentnie to jest jego największy atut. Pozdrawiam, życzę szybkiego, bezproblemowego porodu :-)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    « 1 2 [3] 4 5 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej