Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3522)
Foto
(17569)
Firmy
(110)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(774)
Czateria
(52)
Opinie
(481472)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Nie igraj z losem, wyczyść komin z sadzy!
  • ''Nie poddajemy się''. W sobotę kolejne sprzątanie Wisłoka
  • Rynek pustoszeje z handlu
  • Dwa polityczne spotkania. Z wicemarszałkiem Sejmu i biskupem
  • Mobilny fryzjer, kosmetyczka

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 11469
  • Wszystkich wpisów: 481472
  • Zarejestrowanych użytkowników: 94926
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Krośnieńska Spółdzielnia Mieszkaniowa"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: elaveria  
    Data: 2017-09-29 19:20

    ze wszystkich instytucji które nas regularnie dymają KSM jest ewidentnie najlepsza

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (2) Oceń ten wpis negatywnie 50% (2)


    Autor: ab10  
    Data: 2017-09-28 17:45

    Marajan13 chodzi o to że działając oświatowo i kulturowo uczy się aby nie niszczyć drzwi do klatki, nie kraść żarówek z klatki, nie brudzić na klatce, nie zostawiać śmieci i tak dalej.

    Dzięki temu korzysta cały ogół członków spółdzielni.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: Maryjan13  
    Data: 2017-09-28 16:01

    Dostałem właśnie pismo ze spółdzielni że musze płacić na kulturę i oświatę. Jesli z tego nie korzystam to jakim prawem jestem zmuszany do opłat?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: ab10  
    Data: 2017-09-24 16:33

    U mnie na klatce była kartka aby odkręcić zawór kaloryfera gdyż nastąpi dopełnienie kaloryferów wodą.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: elaveria  
    Data: 2017-09-24 13:15

    a co to się podziało w tym roku że spóldzielnia odpaliła okres grzewczy bez powiadomienia lokatorów?
    zazwyczaj były wywieszone informacje o przygotowaniu do sezonu a tym razem nic...
    czyżby MPEC Krosno było aż tak zdesperowane?
    Ani razu w tym tygodniu temp. zewnętrzna nie spadła poniżej 10 st C.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (1) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (2)


    Autor: robbo  
    Data: 2017-07-31 11:45

    zakładajcie sobie spolnoty mieszkaniowe bo społdzielnie to banda burokratow i oplaty sa wieksze o 20 procent sam sie przekonałem teraz jestem w spolnocie i wszystko płace o 20 procent mniej POZDRAWIAM.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 80% (4) Oceń ten wpis negatywnie 20% (1)


    Autor: keruj  
    Data: 2017-07-30 13:39

    W związku z licznymi reklamacjami dotyczącymi wskazań podzielników ciepła spółdzielnia wymienia zawory. Na sprawdzenie podzielników nie zgadza się bezprawnie zarówno TECHEM jak i popierająca go spółdzielnia.Wymiana sprawnych zaworów nie ma z tym nic wspólnego - jest to działanie pozorowane, narażające nas na zbędne koszty.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 50% (1) Oceń ten wpis negatywnie 50% (1)


    Autor: elaveria  
    Data: 2017-07-29 18:28

    Czy ktoś wie jaki jest cel wymiany zaworów termostatycznych przez Spółdzielnię Mieszkaniową?
    To nie jest przecież urządzenie pomiarowe jak np. wodomierz.
    Więc po co wymieniać te które są sprawne i działają?
    Po co podnosić koszty funduszu remontowego wymieniając coś czego nie trzeba?
    Kto na tym zyska?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 66.67% (2) Oceń ten wpis negatywnie 33.33% (1)


    Autor: Ronaldo  
    Data: 2017-07-21 18:15

    Nareszcie nowe słuszne zasady???

    https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/a[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (3)


    Autor: dOll_  
    Data: 2017-07-14 12:36

    Oj, szkoda, że wieżowce na grodzkiej i piastowskiej robią się coraz bardziej rotacyjne. Do tego odpadające tynki na ścianach w klatkach schodowych i nie ma komu poprawić... dobrze dla spółdzielni, że nieliczni jeszcze zostali, co płacą za taki standard.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (4)


    Autor: finn  
    Data: 2017-07-10 17:37

    Co taka cisza po Walnym? Żałoba jakaś czy co?
    Przecież przyszły tłumy,
    z transparentami,manifestując poparcie na rzecz zmian - wybrano nawet 1 członka Rady z listy 13-tu w I turze wyborów.
    Co się więc stało, ze nie poczekano na II turę i oddano inicjatywę staremu układowi?
    1:12 to jednak porażka, prześwietleń
    / prezentacji kandydatów do Rady / nie było - może dlatego opuścili salę obrad ?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (4)


    Autor: finn  
    Data: 2017-06-29 09:11

    Tak jak poniżej,
    a delegacji nie podbijać :)

    https://www.youtube.com/watch?v=EddElWXIu0A

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: Ronaldo  
    Data: 2017-06-29 08:06

    Kazdy uczestnik tego zebrania powinien byc świadomy że jesli nie będzie aktywny to sam na siebie podpisze wyrok!. Konieczne jest miana władz KSM-razem z Rada Nadzorcza. Większość to ludzie -ścigający sie o kase i eksponowane stanowiska. Nalezy skrupulatnie prześwietlić kandydatów,a byłych rozliczyć co do grosza z każdej złotówki- wydanej niesłusznie przez lokatorów To śa nasze pieniądze, to jest nasz interes, to sa nasze mieszkania. to jest nasza spółdzielnia- a wiec zadbajmy o swoje interesy.!!Potem nie płaczmy na portalach ze płacimy za osiedlowe"powietrze" !

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: KSM_ZorganizowaniML  
    Data: 2017-06-28 21:44

    Szanowni Pracownicy Krośnieńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej

    Niebawem odbędzie się Walne Zgromadzenie Członków Krośnieńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Z uwagi na to, że znaczna część pracowników jest zarazem członkami spółdzielni serdecznie Państwa zapraszamy do wzięcia udziału w tym spotkaniu oraz w czynnym uczestnictwie i w tajnym głosowaniu na nowych członków Rady Nadzorczej zgodnie z własną nieprzymuszoną wolą. Wybór będzie należał do Państwa i pozostałych członków Krośnieńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Dlatego też przed ostatecznym Państwa wyborem chcielibyśmy, żeby każdy z nas odpowiedział sobie na cztery poniższe pytania:
    1. Czy obecny Zarząd i Rada Nadzorcza godnie reprezentuje KSM i jej wszystkich członków oraz czy widzicie Państwo potrzebę wprowadzenia zmian do spółdzielni?
    2. Czy obecny zarząd dobrze dba o pracowników KSM i czy nie są oni zmuszani do wykonywania rzeczy ponad obowiązujące na ich stanowisku pracy zakresy czynności?
    3. Czy nie ma sytuacji preferowania przez Zarząd tylko wąskiej wybranej grupy pracowników?
    4. Jaka jest współpraca Zarządu KSM z organami miasta Krosna i czy jednakowo są traktowane firmy kooperujące z KSM?
    Hołdując przekonaniu, że każda firma i spółdzielnia mieszkaniowa jest silna siłą swoich pracowników i członków uważamy, że każdy dobry Zarząd i Rada Nadzorcza w pierwszej kolejności powinna dbać o interesy wszystkich członków spółdzielni oraz o dobre warunki pracy i godziwą płacę dla swoich pracowników wprowadzając zarazem przejrzyste zasady współpracy i dbając o dobrą i przyjazną atmosferę w całym zespole.
    Jeszcze raz podkreślamy, że te wybory są wolne i suwerenne to Państwo zadecydujecie, czy opowiadacie się za zmianami czy za pozostaniem na dotychczasowych zasadach i układach jeżeli wszystko według Was działa należycie w Spółdzielni. Pamiętajcie jednak, że zmiany Zarządu i Rady Nadzorczej niekoniecznie muszą być złe, a wręcz odwrotnie mogą wprowadzić korzystne zmiany zarówno dla kadry pracowniczej jak i dla swoich członków.
    W przypadku wyboru naszych kandydatów żaden Pracownik uczciwie wykonujący swoje obowiązki nie powinien się obawiać o swoją dalszą pracę. Jednocześnie chcemy wspierać, promować i nagradzać oddolną inicjatywę wprowadzania korzystnych rozwiązań i zmian na rzecz poprawy działalności KSM.
    Jeżeli Państwo jesteście za zmianami w spółdzielni prosimy o oddanie głosu na kandydatów naszej inicjatywy dokonania zmian w KSM.

    "Zorganizowani Mają Lepiej"

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 25% (1) Oceń ten wpis negatywnie 75% (3)


    Autor: knay  
    Data: 2017-06-20 11:26

    Witam
    Mam pytanie do użytkowników centralnej ciepłej wody.
    Jaki jest zasięg i wielkość dopłat do podgrzania ccw w rozliczeniu za rok 2016.
    Ja mam około 100 zł bez żadnego uzasadnienia (jedynie odniesienie do przedpłaty).
    Wiem że kwoty są większe na innych blokach.
    Na razie nie uzyskałem wiarygodnego uzasadnienia tej niedopłaty.
    W ubiegłym roku nie było awarii które mogły by w racjonalny sposób uzasadnić wielokrotne opróżnienie zbiornika z ciepłą wodą, bo tylko w ten sposób woda ta (właściwie jej podgrzanie) mogła "przejść" przez liczniki główne na budynku (wymiennikownie)i nie (przejść) przez nasze liczniki indywidualne.
    Proszę o wnioski z własnych bloków - u mnie lekko uśredniając wychodzi około 80 m3 czyli około 80000 litrów.
    to sporo ciepłej wody. Około 65 l wody na mieszkanie w miesięcznie.
    Jak dobrze policzyłem.
    Ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat?.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (3)


    Autor: finn  
    Data: 2017-06-12 20:45

    Jaka Rada taki Zarząd.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 40% (2) Oceń ten wpis negatywnie 60% (3)


    Autor: 1706  
    Data: 2017-06-12 13:24

    Odpowiedź dla "Dziunek451"- proszę przyjść na Walne Zgromadzenie KSM 30 czerwca 2017 r. i zadać takie pytanie. Można też zadawać inne pytania, dyskutować i głosować. Nieobecni są wygodni dla Zarządu KSM. Takich lubią.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.14% (4) Oceń ten wpis negatywnie 42.86% (3)


    Autor: Dziunek451  
    Data: 2017-06-12 06:19

    Pytanie dlaczego KSM nie inwestuje w poprawę bezpieczeństwa mieszkańców tzn.likwidacje ( junkersów ) p podpięcie cieplej wody miejskiej. Takie miasta jak Tarnów cały czas likwidują junkersy

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 25% (1) Oceń ten wpis negatywnie 75% (3)


    Autor: Tam1123  
    Data: 2017-06-10 12:07

    Nie ograniczajmy sie tylko do narzekania, że źle się dzieje w Spółdzielni - bo mamy szansę w końcu to zmienić.

    Walne Zgromadzenie Krośnieńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej odbędzie sie w dniu 30 czerwca 2017 (piątek) od godz. 14.30 w Krośnie ul. Kolejowa 1 w budynku RCKP (Regionalne Centrum Kultur Pogranicza)

    Każdy kto chce brać udział w głosowaniu, zmianie rady i prezesa - musi mieć ze sobą dowód osobisty.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 55.56% (5) Oceń ten wpis negatywnie 44.44% (4)


    Autor: skaut  
    Data: 2017-04-12 15:24

    Właśnie Metrona przysłała rozliczenia ogrzewania za miniony sezon.Ogrzewanie jednego pokoju o powierzchni 20 m +stałe koszty to 3000 zł . Niemoliwe? Ale prawdziwe!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 28.57% (2) Oceń ten wpis negatywnie 71.43% (5)


    [1] 2 3 4 ... 37 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej