Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(179)
Anonse
(4249)
Foto
(16706)
Firmy
(157)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(847)
Czateria
(50)
Opinie
(451067)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Po ulewie nad Krosnem. Zalane ulice
  • Czy Krosno powinno mieć większą powierzchnię?
  • Praca w Tech-Glass
  • W strefie przy lotnisku powstaje druga fabryka
  • Radio Trendy

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 8824
  • Wszystkich wpisów: 451067
  • Zarejestrowanych użytkowników: 71936
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Gdzie kupić nowy dach? Pokrycia dachowe - rodzaj"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: Lukii  
    Data: 2014-05-17 20:36

    sasiad masz racje z tym Budmatem ssab miał też koreańskie blachy. Podobno wycofali to bo reklamacji było co niemiara. Z Ruukki nie zgadzam się z twoją opinią. U moich 3 sąsiadów blacha Ruukki w połysku trzyma się już 13,15 lat! I nic się tam nie dzieje. Także czas pokazuje wszystko! A już nie mówię jaka może być wytrzymałość w tym PuralMacie co tak zachwalają. Ruuki ma swoją własna hutę i wie na czym robi. A te pseudo blachy jak zwą niemieckie, belgijskie, austryjackie czy polskie czyli tzw. koncernowe niewiadomego pochodzenia z nabijaną pieczątką od spodu rdzewieją po 3, 5 latach od pasa rynnowego. Wiem to z własnego doświadczenia.! Więc jeżeli ktoś już decyduje się na blachę to proponuję pojeździć trochę popytać znajome osoby które mają już blachę dobrych kilka lat i pozaglądać np. tam gdzie były cięcia blachy, gdzie zamontowano okna dachowe, jakieś obróbki, przy rynnie sprawdzić czy się farba nie rozwarstwia. Pierwszy rok każda blacha jest ładna ale już później nikt nie zagląda i nie zwraca uwagi co się z nią dzieje. Dopiero wtedy jak ktoś zauważy COŚ tworzy się spory problem. I płacz bo miała być dobra na nowym budynku mieszkalnym gdzie jeszcze 20, 30 letni kredyt nie spłacony. Żeby coś było dobre trzeba swoje zapłacić. Nic za darmo. Stal kupuje się na tony im bardziej odchudzona blacha z gorszymi parametrami tym tańsza.
    Pozdrawiam i życzę udanych wyborów.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (2) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: blachtex  
    Data: 2014-02-08 19:06

    blacha24.pl

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: olcia157  
    Data: 2014-01-25 11:30

    http://www.krosdach.pl/

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: olcia157  
    Data: 2014-01-25 11:30

    a ja z własnego doświadczenia polecam firmę KROSDACH na Zręcińskiej naprawdę warto!!!!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: BLACHTEX  
    Data: 2014-01-24 19:34

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    zawarto treści reklamowo-promocyjne



    Autor: BLACHTEX  
    Data: 2014-01-24 19:32

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    treści reklamowe, SPAM



    Autor: chuccknoris  
    Data: 2012-11-08 22:26

    Darmowe ogłoszenia i licytacje, a mojego pokrycia i tak nikt nie przebije!

    Walker

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: jakubus  
    Data: 2012-11-08 13:26

    Ja wszystko kupiłam w Dach systemie - koło kapliczki Emaus - pustaki ceramiczne na ściany i dachówka ceramiczna z Creatonu. Mój dach wyceniały wszystkie firmy oferujące dachówkę ceramiczną w Krośnie i Dachsystem wypadł najlepiej. Maxima też była bardzo konkurencyjna, w Robenie, niestety Creaton mieli droższy. Obsługa rzetelna i kompetentna zarówno w Maximie jak i Dachsystemie. Na sama wycenę w Dachsystemie czekałam krótko, w Maximie około tygodnia. Odnośnie okien dachowych obydwie firmy wypadły bardzo podobnie, może Dachsystem dał 50zł niżej, ale przy kwocie 10.000zł to zadna różnica.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (2) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: blondas  
    Data: 2012-11-07 12:40

    Polecam firmę Maxima - POKRYCIA DACHOWE autoryzowanego dystrybutora firmy Ruukki. Sprzedawcy mili uprzejmi – nie żeby tylko sprzedać ale naprawdę doradzą w każdej kwestii. Rzetelna i uczciwa wycena dachu. Jestem zadowolony.
    Najłatwiejszy kontakt:
    http://www.maximadachy.pl/

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: nadroj  
    Data: 2010-08-29 20:07

    A ja polecam Regamet, kupiłem u nich hps200 z angielskiej huty Corus, lacha naprawde konkretna, i pozatym sprzedawcy są na luzie, polecam.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: sasiad  
    Data: 2010-07-21 23:14

    Lukii to ze Budmat jest producentem nie ma dla krosnienskiego rynku pokryć dachowych zadnego znaczenia poniewaz blachstal, polonica, zartmet,regamet,transblach,bratex to również producenci.Ponadto budmat i owszem produkuje z blachy ssab jednak nie tej ze szwecji ale odpowiedniku robionym na licencjii ssaba w indiach.Podobnie jak maxima u której ruuki to nasz polski pruszyński. zorientowani wiedzą...

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (2)


    Autor: Lukii  
    Data: 2010-07-19 14:17

    Mało kto wie ale Firma "BudMatPołudnie" ma nowy oddział w Krośnie. Jest to jedna z największych firm w Polsce produkujących blachy na dach elewacje itp.
    Maja kilku dostawców stali są producentem czyli bezpośrednio bez naliczanej marży jak u pośredników...
    Np. Koncern SSAB SZWEDZKIEJ STALI znany jest na całym świecie dorównuje jakością RUKKI.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: maxidach  
    Data: 2010-07-17 21:25

    Witam
    792-00-88-20
    sprzedaz doradztwo usługa
    Dostawca blachy dachowej ZARTMET

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: mysza_  
    Data: 2010-07-17 14:02

    odbiegnę trochę od tematu. Czy ktoś może mi doradzić czy lepiej kupić blachodachówkę w macie czy w połysku? jakie macie doświadczenia w tym temacie? jak sprawują się one na dachu? dodam że ogrzewane będzie drzewem i węglem.. a z jednej strony domu rośnie sporo drzew. Bardziej podoba mi się mat, ale obawiam się tych wszystkich pyłków i że będzie zielenieć .. co najlepsze opinie fachowców w punktach sprzedaży są sprzeczne.. jedni mówią ze tylko połysk w takiej sytuacji ,a drudzy że połysk też zmatowieje, i zrobią się brzydkie plamy, że lepiej mat.. jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: grzyba  
    Data: 2010-07-15 08:59

    Mój kolega robił testy w laboratorium. Używał kwasów (niskie stężenia) i jakichś innych paskudztw. Używał próbek z krośnieńskich firm. Najlepiej wypadła Rukki a zaraz potem ta z ulicy Zręcińskiej. Mam blachę Rukki, która leżała w trawie około 5 lat i nie ma na niej śladu rdzy. Jeśli nie Maxima to są inne firmy np. w Rzeszowie, które mogą dać dobrą cenę. Warto się potargować bo w Maximie koniecznie chcą sprzedać po cenach fabrycznych. Dla jasności: kolega nie testował wszystkich blach dostępnych na rynku!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: sasiad  
    Data: 2010-07-14 19:17

    Polecam na Zręcińskiej przy stacji gazowej.Mają różne profile i blachodachówki i ceramike- do wyboru do koloru.Jakościowo to samo co maxima (tak twierdzą dekarze) a cena znacznie lepsza i chyba szybsza realizacja.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: Remalo  
    Data: 2010-07-14 07:21

    Blachodachówka ładnie wyglada ale ma jeden problem rdzewieje na przetłoczeniach wykonuje już 2 reklamacje blachodachówki Malowanie
    jedna wytrzymała 8 lat a druga 9 lat szok co za złom

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: mysza_  
    Data: 2010-07-13 15:28

    czy ktoś poleci jakąś inną firmę niż Maxima? niekoniecznie w Krośnie, moze ktoś trafił na fajną ofertę w Jaśle, Rzeszowie?
    wiele osób polecało mi Maxime, zresztą zrobili mi oni wycenę dachu, blachodachówka dobrej jakosci, ceny konkurencyjne, gwarancje nawet do50lat(choć jest wiele haczyków, ale juz mniejsza z tym). Jedyne co mi sie nie podoba to wygląd profilu, jest tylko ten jeden standardowy i drugi taki płaski. Zależało mi na innym tłoczeniu i dlatego jeszcze szukamy..

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Rob  
    Data: 2010-07-06 13:12

    --------------------------
    Odświeżam temat
    --------------------------


    Chodzi mi o daszek z poliwęglanu.
    Nie chcę kupować całego daszku. Potrzebuję tylko poliwęglan, który wstawię zamiast zbrojonego szkła.
    Zatem moje pytanie brzmi:
    Gdzie w Krośnie kupię poliwęglan na daszek?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: gienek01  
    Data: 2008-10-09 21:08

    Ogólnie przykładają się chłopaki do pracy, z czystym sumieniem polecam Maximę

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    [1] 2 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumFotoblogPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej