Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(4467)
Foto
(16846)
Firmy
(144)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(845)
Czateria
(25)
Opinie
(455273)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Platforma poparła Piotra Przytockiego
  • Gdzie zainwestować pieniądze ze sprzedaży mieszkania?
  • Pomoc w na pisaniu wniosku do PIG na firmę
  • Praca w nowej galerii w Miejscu Piastowym
  • Kawiarnie w Krośnie

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 9006
  • Wszystkich wpisów: 455273
  • Zarejestrowanych użytkowników: 73564
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Powiatowy Urząd Pracy w Krośnie"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: bronia  
    Data: 2006-09-24 13:17

    Zarówno w Urzędzie Pracy jak i w każdym innym Urzędzie można spotkać bardzo niemiłych pracowników, ale trafiają się też całkiem w porządku, nie ma reguły. Urzędnicy starej daty są najgorsi, dalej im sie wydaje, że to czasy wczesnych lat dziewięćdziesiątych. Z młodszymi mozna się bardziej dogadac.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: kotkot  
    Data: 2006-09-24 08:35

    Wy nie wiecie, a to o was chodzi przecie... Gdyby urzędniczki były miłe, tobyście tam wracali, nachodzili panie, dalej bylibyście bezrobotni, a tak to sobie s a m i szybko pracę znajdziecie. Nie będzie warcholstwa i panie będą miały więcej czasu dla siebie :)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: lulu18  
    Data: 2006-09-23 18:52

    a ja powiem, że najlepsza jest ta pani za szybą w pokoju, gdzie należy wypełnić formularz rejestracyjny. Szczerze skierowałabym ją na jakąś dobrą lekcję wychowania lub kurs obsługi klienta bo jak człowiek stara się uzyskać odpowiedź na jakieś pytanie to zostaje zlustrowany od dołu do góry przez tą miłą panią a na odchodnym rzuci (tzn. krzyknie) łaskawie parę słów. Pogratulować pracowników.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: edytka27  
    Data: 2006-09-21 07:47

    Owszem należą sie pieniadze dla osób, które podjely prace w trakcie pobierania zasilku, to czy znalazlas sobie sama czy urzad cie skierowal do pracy zalezy od wysokosci dodatku. Dziwie sie ze dopiero teraz o tym mowisz, gdyz prawo do dodatku aktywizacyjnego ludzie pobieraja juz od ponad roku. Teraz jak juz pracujesz to nie wiem czy dodatek bedzie ci sie nalezal. A pozatym informacje o dodatku byly w kazdym punkcie gdzie bezrobotni sie podpisuja. Wiele moich znajomych wlasnie stad sie o tym dowiedzialo. Trzeba czytac informacje wywieszone na tablicach a nie miec pretensje do innych. Status bezrobotnego nie oznacza, ze czlowiek ten jest anaalfabeta i czytac i pisac chyba potrafi.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: weronika2  
    Data: 2006-09-20 20:12

    Zwracam się do kogoś kto ma ksywkę kimerk też słyszałam o tym,że jak samemu znajduje sie pracę to urzad pracy powinien wypłacać za to pieniądze i sama jestem tym zainteresowana ale nie wiem jak się za to zabrać a to ze panie z urzędu robią zdziwione miny to normalka bo im to na rękę zeby nie płacic ale one niestey pracy nie znajda a potem są wielce zdziwione albo celowo zdziwienie udają to banda którą należało by zwolnić żeby doznały bezrobocia na swojej skórze.Może dowiem się od kogoś jak to się załatwia bo nie podaruję im tych pieniedzy w życiu.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: weronika2  
    Data: 2006-09-20 19:58

    Chodziłam od czasu do czasu do PUP w Krośnie w poszukiwaniu pracy,a kiedy dzwoniłam na dany numer zawsze oferta była albo nieaktualna albo wymagania pracodawców nie wiadomo jakie pytanie nasuwa się samo czemu ma to służyć naciąganiu bezrobotnych na telefony?Ba innym razem pani która powinna oferować pracę powiedziała żeby tu cytuję;raczej nie chodzić do biura pracy bo tu raczej pracy nie ma tylko szukać na własną rękę u pracodawcy.Ludzie ręce mi opadły i pomyśleć że te panie siedzą tam za pieniądze podatników którzy charują w pocie czoła.Pracę znalazłam dzięki portalowi krośnieńskiemu a paniom z biura pracy ślicznie dziękuję i cieszę się że juz nie będę zawracać im głowy i spokojnie dopiją kawkę na biurku.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: bronia  
    Data: 2006-09-17 16:52

    Podczas rejestracji spotkalam sie ze straszna urzedniczka a potem z jeszcze gorsza i pomyslalam ze to jakies chore miejsce, ale zdazylo mi sie tez pary razy byc mile zaskoczonym, to chyba zalezy gdzie trafisz. Tam gdzie zalatwiasz dotacje na rozpoczęcie dzialalności gospodarczej jest w miare ok bo niektore dzialy sa fatalne.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: ZkulturaNaTy  
    Data: 2006-09-17 16:38

    bronia cały czas spotykam z tym co napisałaś w pytaniu. Mam wątpliwą przyjemność raz na miesiąc zgłaszać się PUP-ie. Nadal w tym urzędzie panuje przekonanie, że to bezrobotny musi chodzić po firmach i szukać sobie sam oferty, a później z tą ofertą przyjść do urzędu. Ponad to urzędnicy często są opryskliwi i nawet na proste pytanie z prawa pracy nie potrafią odpowiedzieć, bądź też udzielają błędnych informacji. Bezrobotni biegają również po dwóch piętrach, by załatwić formalności. Często nie trafiają do odpowiednich pokojów, gdyż urzędnik źle ich poinformował. Tak wygląda krośnieńska "PUP-a".

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: bronia  
    Data: 2006-09-17 15:35

    A co sądzicie na temat obsługi w Urzędzie Pracy, czy spotkaliście się kiedys z niekompetencją i nieuprzejmością pracowników w tym Urzędzie?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: pani_nikt  
    Data: 2005-10-29 10:14

    Chyba nikt taki sie nie znajdzie, chyba że jest "bliskim dobrym znajomym" pracowników PUP. Przykład: szukalismy stażystów, złożyliśmy wniosek do PUPu, czekaliśmy na jego rozpatrzenie 27 dni. W tym czasie zamieściliśmy ogłoszenia w prasie i na internecie. Zgłosiło się : kilkanaście osób z internetu, 4 osoby z ogłoszeń prasowych, JEDNA osoba z urzędu pracy. W dniu podpisania umowy o staż pani z PUP zadzwoniła i zapytała wdzięcznym głosikiem: czy może przysłać kogoś, bo ma osobę na staż, którą może nam śmiało polecić. Nawiasem mówiąć osoba nie spełniała ŻADNYCH z wymogów. Ani jednego! A my już kandydata na stażystę mieliśmy od czterech dni( z internetu). Powodzenia dla tych którzy szukają, gdyż: szukajcie a znajdziecie, pukajcie, a bedzie Wam otworzone.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: czarnateczka  
    Data: 2005-10-29 07:38

    Czy znajdzie się ktoś komu ten urząd faktycznie znalazł pracę?
    Moim zdaniem ten twór żyje sam dla siebie i zżera pieniądze tych co jeszcze pracują. I nie winię tu absolutnie Urzędów Pracy w terenie. Ryba śmierdzi od głowy. To tam opracowuje się niby projekty, wdraża, analizuje itd. w celu wykazania swojej niezbędności. ZUS ma przecież ewidencję wszystkich zatrudnionych i te dane udostępnia rządowi. Rejestracją poszukujących pracy i ewentualnym pośrednikiem między pracodawcą i zainteresowanym może być Urząd Gminy, Miasta Powiatu w niezbędnym zakresie opubliczniania ofert. To i tak ostatecznie pracodawca decyduje kogo przyjmie. Ten pośrednik kwalifikuje bezrobotnego do ewentualnego zasiłku. ZUS powiadamia pośrednika o podjęciu pracy przez "Kowalskiego", "Kowalski" skreślony z zasiłku. Komu i po co są potrzebne wycieczki bezrobotnych do Urzędu? Chyba tylko jego urzędnikom dla pozorowania "pracy". Ale wówczas trzeba by znowu zwolnić co najmnie 50-90% tam zatrudnionych, w zależności od tego jakiej wielkości jest miasto - /ilość zatrudnionych w urzędzie w stosunku do faktycznie poszukujących pracę/. W PRL-u też były "pośredniaki" i właśnie ta nazwa i zakres czynności tych Urzędów był by adekwatny do ich roli.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (3) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: ker  
    Data: 2005-10-28 14:03

    PUP w Krośnie - beznadzieja. Trzeba uzbroić się w cierpliwość idąc do tego urzędu w poszukianiu pracy, stażu itp. Chyba portal Krosno24 ma więcej ofert pracy niż PUP Krośnieński.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: kimerk  
    Data: 2005-10-19 15:28

    Czy słyszał ktoś może o tym, że pup ma obowiązek wypłacać co miesiąc jakieś pieniądze osobom, które były zarejestrowane, a same sobie znalazły pracę?Podobno coś takiego jest (słyszałam o gościu, który dostawał 152zł miesięcznie przez pół roku)ale panie z pupu robią zdziwione miny, co mnie niestety wcale nie dziwi:/moze jest jakiś przepis o tym mówiący?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: hogata
    Data: 2004-06-29 19:20

    CZYZBY NIKT NIE MIAL NIC DOCZYNIENIA Z URZEDEM PRACY CZY WSZYSCY JESTESCIE ZADOWOLENI Z JEGO FUNKCJOMOWANIA?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: wika
    Data: 2004-06-24 20:44

    A co sądzicie o nowym miejscu, w którym bezrobotni zgłaszają gotowość podjęcia pracy (budynek na ul. Portiusa). Dla mnie jest to paranoja. Myślę,że powinni wychodzić do ludzi a zamiast tego tworzą trudności.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: wawa
    Data: 2004-06-24 15:01

    oczywiscie ze pomagaja w znalezieniu pracy, ale swoim znajomym. pracownicy sa niezbyt mili wrecz opryskliwi. nalezaloby wymienic cala zaloge - moze by pomoglo.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: hogata
    Data: 2004-06-24 00:11

    Co sądzicie o działalności naszego powiatowego urzędu pracy, o pomocy w poszukiwaniu pracy?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    « 1 ... 5 6 7 [8]


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumFotoblogPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej