Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(4066)
Foto
(17119)
Firmy
(136)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(838)
Czateria
(6)
Opinie
(473606)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Próbował włamać się do sklepu, bo chciał się napić
  • Łącznica kolejowa wciąż pod znakiem zapytania
  • Park handlowy w ''Jedynce'': została wykończeniówka
  • Utrudnienia na Grodzkiej. Budują drogi dojazdowe
  • Hala namiotowa stanie przy ''Naftówce''

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 9651
  • Wszystkich wpisów: 473606
  • Zarejestrowanych użytkowników: 78831
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Powiatowy Urząd Pracy w Krośnie"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: General_Italia  
    Data: 2007-10-09 15:06

    a w jakim dziale ?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: jaja  
    Data: 2007-10-09 13:22

    w tym roku

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: alutka  
    Data: 2007-10-07 12:22

    ja byłam osoba bezrobotna kilka lat i często zagladałam do posredniaka aby sprawdzic oferty i w sumie jezeli chodzi o uprzejmośc osób tym sie zajmujących to ......a może być , w sumie może być ale żeby byli szczególnie zainteresowani że ciągle tam chodze i pytam i szukam to kompletnie , a co ich to obchodzi , oni maja robote , ale znalazłam wreszcie prace i do dobra i to bez ,, wtyków,, żadnych i chyba moge byc z siebie dumna, pozdrawiam wszystkich bezrobotnych i zycze powodzenia w szukaniu pracy

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: General_Italia  
    Data: 2007-10-07 09:56

    jaja a kiedy miałaś ten staż ?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Spineshank  
    Data: 2007-10-07 09:43

    Pan W. Giermanski jest bardzo kulturalnym i milym czlowiekiem. Nie spotkalem sie z podobna sytuacja, kiedy zmienialem firme i rowniez zalatwialem sprawy u niego. Podobnie, jak kilka lat wczesniej, kiedy staralem sie o pierwsza prace, to bardzo mi pomogl.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: c_tec  
    Data: 2007-10-07 00:55

    Popieram również wypowiedź "jaja", miałem podobną sytuację, kiedy to poprosiłem pośrednika z 436 b box 5 o skierowanie do pracodawcy, którego sam "upolowałem", tylko miał jakieś umowy z PUP (coś o dofinansowanie) i co się okazało..?
    Pośrednik sprawdził tę ofertę w spisie, sprawdził moje dane, wszystko było OK, ale powiedział po chwili: cytuję "Proszę pana, to nie jest bazar, tutaj się ofert nie wybiera, alboś pan jest bezrobotny, albo sobie pan konkursy urządzasz". No k...a m.. myślałem że buraka obiję (PS tak dla jasności, to był kolega z boxu p.Waldka Giermańskiego)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: c_tec  
    Data: 2007-10-07 00:48

    W naszym krośnieńskim PUP może 10-15% to kultura reszta to bydło i nieroby, czy ktoś był się zarejestrować ostatatnio? Ludzie czekają po kilka godzin, a te lenie z PUP chodzą jak cielne pluskwy, a to kawka, a to pogawędka z kolegą... Jednego petenta potrafią obsługiwać przez nawet godzinę, a powinno im to zająć 15 minut. I pomyśleć że żerują na naszym podatku.

    A do łopaty ich na miesiąc i się im odmieni.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: jaja  
    Data: 2007-10-06 19:30

    W Pup w krosnie zamiast pomoc w znalezieniu pracy to oni utrudniaja znalezienie i podam przyklad. Kiedys z kolezankami odbywalysmy staz w US no i wszystkie chcialysmy isc do biur rachunkowych bo bylo duzo ofert pracy. Niestety nie bylysmy przeszkolone, nie umialysmy obslugiwac programow do ksiegowania. Poszlysmy do PUP i mowimy jak sprawa wyglada a tu jedna madra niunia mowi ze szkolenie na samodzielnego ksiegowego sie odbywa juz, nastepne bedzie w styczniu czyli to bylo wtedy za pol roku, jeszcze powiedziala ze to jest niepewne czy ono bedzie bo zalezy ile osob po tym szkoleniu co sie wlasnie odbywa zdabedzie prace. Chcialam jej sie rozesmiac w twarz i powiedziec jej to co napisalam na poczatku i dopowiedziec co o nich mysle ale kolezanki mnie uspokoily. PUP lepiej zebys zniknal niz zebys tak nam pomagal szukac pracy.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: bronia  
    Data: 2007-10-01 14:39

    Nie jest tak źle w tym urzędzie, bywają dużo gorsze miejsca gdzie obsługa jest naprawde fatalna. Mnie osobiście w Urzędzie Pracy w Krośnie nie dał się we znaki żaden urzędnik, co nie mogę powiedzieć o innych urzędach.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: arbuzman  
    Data: 2007-09-05 14:08

    A ja dostalem 12 000 na rozpoczecie dzialalnosci gosp,wiec nie jest tak zle, prawda?Wystarczylo byc 3 mce zarejestrowanym co w praktyce oznaczalo 3mce luzu,hehe.Radze zakladac wlasne firmy.Pozdro

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: riczi  
    Data: 2007-08-25 12:14

    Płakać mi się chce kiedy czytam komentarze takie jak napisała np. weronika 2. ludzie żyją niestety stereotypami z minionej epoki i powtarzają utarte frazesy w stosunku do wszystkich urzędników niezależnie czy wiedzą na czym polega ich praca czy nie. Wydaje mi się że pracownikom urzędu pracy nie zależy na tym aby osoby bezrobotne dostawały jak najmniej zasiłków czy dodatków aktywizacyjnych, faktycznie liczba ich wypłat ostatnio się zmniejszyła i to znacznie, ale przecież nikt z pup krosno przez to więcej nie zarabia...te pieniądze nie idą dla pracowników bądzmy poważni. Po drugie stwierdzenie że ktoś kogoś umyslnie naciąga na telefony..bezsens...ludzie czy rejestrowanie się jako osoba bezrobotna jest i kiedykolwiek było obowiązkowe..nie było nie jest i nie będzie, a skoro ktoś twierdzi że urząd nic nie jest w stanie załatwić to niech się nie rejestruje i niech sobie szuka pracy w inny może w jego mniemaniu lepszy sposób. Prawda jest taka, że to tylko i wyłącznie od pracodawców zależy zatrudnienie bezrobotnych, to pracodawcy składają oferty i oni określają wymagania odnośnie potencjalnych kandydatów...a nie urzędnicy. Poza tym zdecydowana większość bezrobotnych nie jest zainteresowana podjęciem pracy bo woli siedzieć w domu i żyć z opieki społecznej, albo
    pracować na czarno pogłębiając patologię "szarej strefy". Zwrócić należy uwagę ilu bezrobotnych w ostatnim czasie musiało zostać wyrzuconych z ewidencji ze względu na odmowę przyjęcia propozycji pracy. Nie chcę przez to powiedzieć że pup w krośnie jest cudowną instytucją, bo tak nie jest ma on i swoje złe strony jak wszędzie. Niemniej jednak wydaje mi się że jego działanie polepsza się... może należałoby się głębiej zastanowić zamin pisze się różne opinie...i może odpowiedzieć sobie na pytanie, dlaczego nie mam pracy... może dlatego że nie chce mi się pracować, może dlatego że lepiej mi na czarno, a może w końcu dlatego że mało umiem.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: Spineshank  
    Data: 2007-08-25 10:50

    Jak zwykle wszedzie znajda sie malkontenci. Ja rowniez jakies 4 lata temu szukalem pracy przez PUP i ja dostalem. Marne zarobki, bo marne, ale czego mozna oczekiwac w Krosnie zaraz po studiach? Co prawda nie wysylali jeszcze wtedy na staz. Trzy dni po zlozeniu wniosku (doslownie 3!!!) mialem telefon od posrednika i podal mi z 5 ofert pracy! Juz nie pamietam nazwiska tego Pana, ale byl bardzo uprzejmy i bardzo mi pomogl. Na wszelkie pytania bardzo chetnie odpowiadal.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: repost  
    Data: 2007-08-24 21:48

    powiem jedno oni nic sobą nie prezentują.Dobrej pracy tam na pewno nie znajdziesz jak już to skierują cie do obozów pracy typu huta itp gdzie nikt nie chce pracować .Ten cały EURES czy coś tam to tylko pusta nazwa bo jeszcze nie słyszałem żeby ktoś otrzymał oferte od nich.Fajna sprawa to kursy typu prawko kat.C itp.Moim zdaniem połowe ludzi zwolnić z tamtąd i zostawić uprzejmych i kompetentnych ...

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: bronia  
    Data: 2006-10-30 08:32

    A czy wiecie coś na temat tych dotacji na rozpoczęcie działalności gospodarczej?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Bicz_Bozy  
    Data: 2006-10-29 08:50

    W kontaktach zawodowych mam do czynienia z urzednikami PUP i nie zdarzyło mi sie, aby ktoś był nie miły lub oprykliwy dla mnie. Aczkolwiek nie twierdze, że takich sytuacji nie ma. Wszyscy w końcu jestesmy ludźmi :)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: felek39  
    Data: 2006-10-29 07:22

    Owszem, pracownicy PUP są opryskliwi,nieuprzejmi,a bezrobotnych traktują jak zło konieczne.Jeżeli szukasz pracy to tylko pwiedzą o Twoim zawodzie ,ale jak zapytasz o inny zawód to już nie powiwdzą .Ostatnio są skierowania do obozu pracy niewolniczej DECO-GLASS ,tam się idzie za kare !!!!!!

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: bronia  
    Data: 2006-10-28 14:08

    Cześc mam pytanie czy ktoś wiec cokolowiek na temat tych dotacji na rozpoczęcie własnej firmy co daje urząd pracy?
    Nigdzie nie moge znaleźć konkretnych inforamcji na ten temat. Pozdrawiam

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: bronia  
    Data: 2006-09-24 13:17

    Zarówno w Urzędzie Pracy jak i w każdym innym Urzędzie można spotkać bardzo niemiłych pracowników, ale trafiają się też całkiem w porządku, nie ma reguły. Urzędnicy starej daty są najgorsi, dalej im sie wydaje, że to czasy wczesnych lat dziewięćdziesiątych. Z młodszymi mozna się bardziej dogadac.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: kotkot  
    Data: 2006-09-24 08:35

    Wy nie wiecie, a to o was chodzi przecie... Gdyby urzędniczki były miłe, tobyście tam wracali, nachodzili panie, dalej bylibyście bezrobotni, a tak to sobie s a m i szybko pracę znajdziecie. Nie będzie warcholstwa i panie będą miały więcej czasu dla siebie :)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: lulu18  
    Data: 2006-09-23 18:52

    a ja powiem, że najlepsza jest ta pani za szybą w pokoju, gdzie należy wypełnić formularz rejestracyjny. Szczerze skierowałabym ją na jakąś dobrą lekcję wychowania lub kurs obsługi klienta bo jak człowiek stara się uzyskać odpowiedź na jakieś pytanie to zostaje zlustrowany od dołu do góry przez tą miłą panią a na odchodnym rzuci (tzn. krzyknie) łaskawie parę słów. Pogratulować pracowników.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    « 1 ... 5 6 7 [8] 9 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej