Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3533)
Foto
(17512)
Firmy
(110)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(787)
Czateria
(52)
Opinie
(479041)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Food trucki nadjeżdżają: pyszne jedzenie i wielki piknik
  • 40-latek skoczył z mostu na ul. Okrzei
  • ''Pijcie wino węgierskie, będziecie weseli''
  • Bitcoin
  • Smród na Zawodziu w nocy

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 11361
  • Wszystkich wpisów: 479041
  • Zarejestrowanych użytkowników: 92831
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Kościół w Polsce"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: REDEEMER  
    Data: 2017-08-19 23:59

    Bezgraniczna chciwość kościoła skazuje jego funkcjonariuszy na takie dewiacje.
    Mamona ważniejsza od uczciwości.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (2) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-19 23:29

    ...słowo na niedzielę!:):):):):)

    Ksiądz gwałcił dzieci i mówił, że to "boże dzieło". Po zeznaniach ofiar nawet sędzia płakała

    Zeznania w sprawie Geralda Ridsdale'a są przerażające. Księdzu-pedofilowi udowodniono, że przez 30 lat molestował 64 dzieci. On sam przyznaje jednak, że jego ofiary można liczyć w setkach.

    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114[...]

    ...smacznego katoliki...

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (2) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-19 22:30

    ...kolejna dobra nowina:):):):):)

    "Kto nie żyje, niech odpoczywa w pokoju". Abp Głódź jedną wypowiedzią rozzłości polityków PiS

    Szał dekomunizacyjny trwa już od dobrych kilku miesięcy. To nie tylko konieczność zmiany ulic, czy likwidacji pomników mających związek z władzą PRL-u czy Związkiem Radzieckim, ale także odbieranie emerytur i stopni wojskowych. Szczególnie generałowi Jaruzelskiemu i Kiszczakowi. Jednak sprzeciw przyszedł z najmniej oczekiwanej strony.

    Minister obrony narodowej Antoni Macierewicz chce, aby jeszcze w tym roku, w życie weszła ustawa, która pośmiertnie pozbawi generała Wojciecha Jaruzelskiego i Czesława Kiszczaka stopni oficerskich. - Zbrodniarze odpowiedzialni za działanie zbrojne przeciwko własnemu narodowi nie zasłużyli na to, by nosić te stopnie wojskowe - tak jeszcze niedawno mówił Antoni Macierewicz. Jednak zupełnie inne zdanie ma... arcybiskup Sławoj Leszek Głódź.

    http://natemat.pl/215317,to-nie-spodoba-sie-[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: REDEEMER  
    Data: 2017-08-15 16:19

    I ten mały kościółek wkrótce stanie się jednym z ważniejszych sanktuariów, aż dziw bierze, że jeszcze nie ukazała się Najświętsza Panienka Po Trzykroć Przedziwna.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (5) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-15 09:42

    ...wielbłądzica44 znowu wyleciała:):):):):):)

    "Ogrodowy tupolew" w parafii pod Krakowem. Ksiądz: "Ludzie przyjeżdżają specjalnie, żeby go oglądać"

    Widzieliśmy już różne formy upamiętnienia katastrofy smoleńskiej, ale takiej jeszcze nigdy. W parafii Minoga koło Krakowa tupolew wylądował... w ogrodzie.

    Jak pisze jeden z użytkowników Twittera, zdjęcie "tupolewa", którego kształt oddano w formie kompozycji roślin, pojawiło się na forum zainteresowanych dronami. Zrobiono je przy okazji ślubu. Choć internauta twierdzi, że para młoda miała się ostatecznie wycofać, było inaczej. "Ślub normalnie się odbył, wszyscy byli zadowoleni" – napisała osoba z firmy K2 Dron.

    http://natemat.pl/214901,ogrodowy-tupolew-w-[...]

    Cala religia katolicka to absurd, koscielni pozmieniali zawartosc i tak juz niewiarygodnej biblii wprowadzajac fantazje pisarza Dantego o ogniu piekielnym i wiecznym smazeniu sie grzesznikow. To bajka, ale skoro daje wladze nad ciemnym ludem to czemu nie, kasa sama sie nie zrobi.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (5) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: BF  
    Data: 2017-08-14 12:40

    Kto zabił siostrę Cathy? To morderstwo miało pomóc tuszować pedofilię w Kościele

    Było listopadowe popołudnie 1969 roku, kiedy 17-letnia uczennica katolickiego liceum Jean Wehner pojechała z księdzem na przejażdżkę na obrzeża Baltimore. Mężczyzna miał dla niej "niespodziankę". - Widzisz? To właśnie spotyka osoby, które mówią źle o innych - powiedział, wskazując na leżące nieopodal ciało nauczycielki dziewczyny, 26-letniej zakonnicy Cathy Cesnik, która zaginęła bez śladu kilka dni wcześniej.
    Siostra Cathy, 26-letnia nauczycielka w katolickim liceum Keough dla dziewcząt w Baltimore, przepadła bez wieści po tym, jak pewnego wieczoru w 1969 r. wyszła z mieszkania dzielonego z inną zakonnicą, by kupić swojej siostrze prezent zaręczynowy. Nigdy więcej nie wróciła do domu, ale jej samochód, solidnie pobrudzony, znaleziono niedaleko mieszkania, zaparkowany w niedozwolonym miejscu. Policja jeszcze tego samego dnia przeczesała okolicę w poszukiwaniu śladów kobiety albo porywacza. Bez skutku.

    Blisko pół wieku później dokumentalista Ryan White rozpoczął własne śledztwo mające na celu wyjaśnić okoliczności śmierci siostry. Z pomocą byłych uczennic Cesnik, dziś starszych pań dobiegających siedemdziesiątki, starał się ustalić, co tak naprawdę wydarzyło się 7 listopada 1969 roku. Efekt? Siedmioodcinkowy dokument Netflixa "The Keepers". Ten serial nie pozwala się od siebie oderwać, mimo że każdy odcinek odchorowuje się długo po wyłączeniu telewizora. Ryan White rozpoczyna swoją opowieść od tajemniczej historii morderstwa młodej zakonnicy. Kończy, ujawniając tuszowanie przez Kościół afery pedofilskiej o skali porównywalnej ze słynnym śledztwem opisanym w oscarowym filmie "Spotlight" Toma McCarthy'ego.

    Znaleziona na śmietniku

    Zwłoki Cathy znaleziono dopiero 3 stycznia 1970 roku na zboczu małego wzgórza w pobliżu składowiska śmieci na południowym zachodzie hrabstwa Baltimore. Leżała na plecach. Rany na czaszce wskazywały, że przyczyną śmierci było uderzenie tępym narzędziem w głowę, na szyi siostry znaleziono także ślady duszenia. Co naprawdę wydarzyło się jesienią 1969 roku?

    Tom Nugent, dziennikarz śledczy z 30-letnim stażem, zbierał materiały na temat sprawy przez wiele lat, ale nie zdołał nigdy przekonać lokalnej prasy do swojego tematu. Wątek tajemniczego morderstwa pojawiał się w mediach w regularnych odstępach, ale zwroty w śledztwie były skrupulatnie zamiatane pod dywan przez Kościół i wspierające go instytucje.

    Na podstawie dowodów i poszlak policji nie udało się znaleźć podejrzanych, wskazać motywu zbrodni ani wyjaśnić okoliczności śmierci młodej zakonnicy. Przez kilkadziesiąt lat jedyne, co zdołali ustalić śledczy, to że Catherine Cesnik została porwana i zamordowana. I pewnie jej sprawa zostałaby wyłącznie kłębowiskiem luźnych poszlak, domysłów i stopniowo zamieniałaby się w legendę miejską, gdyby nie upór grupy starszych pań - emerytek i babć, jak same o sobie mówią - niegdyś uczennic zakonnicy, usiłujących dotrzeć do prawdy na temat wydarzeń sprzed lat. Dwie z nich - Gemma Hoskins i Abbie Achaub - założyły na Facebooku profil "Sprawiedliwość dla Catherine Cesnik i Joyce Malecki". Trafił na nią Nugent, który przeniósł swoje śledztwo do internetu.

    Chciałam przeprosić za poniższy post.
    Leki i alkohol zrobiły swoje....

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (7) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: bulbul  
    Data: 2017-08-14 00:29

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    treść została powielona wielokrotnie



    Autor: bobolak  
    Data: 2017-08-13 23:21

    http://demotywatory.pl/4791728/Kosciol-katol[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (6) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-12 23:24

    ...słowo na niedzielę:):):):):):)

    88-latka walczy z księdzem o mieszkanie

    Pani Lidia (88 l.) chciała oddać swoje mieszkanie w Sopocie Caritasowi. Ksiądz Jan Jasiewicz, który był wówczas proboszczem w jej parafii, poradził jednak, by nieruchomość przepisać na niego w zamian za dożywotnią opiekę. Ostatecznie seniorka została bez mieszkania i obiecanej pomocy. - Myślałam, że jak przepisuję na księdza, to tak jakbym dała na Kościół - mówi pani Lidia.

    Pani Lidia (88 l.) od 32 lat jest wdową. Mieszka sama w Sopocie, bo z mężem nie doczekali się potomstwa. Cztery lata temu postanowiła sprzedać swoje 100-metrowe mieszkanie i zamienić je na mniejsze. - Pomogła mi je znaleźć córka siostry. 10 minut spacerkiem do popularnego Monciaka, kilkanaście do plaży. Nowe, strzeżone osiedle. 45-metrów, sypialnia i jasny pokój z aneksem. Warte 550 tys. zł - opowiada seniorka w rozmowie z Katarzyną Włodkowską i Jakubem Wejksznerem.

    http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmia[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (8) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: bobolak  
    Data: 2017-08-11 10:58

    prawda o kk

    https://www.youtube.com/watch?v=gu2EPruFJyI

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (6) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: gain  
    Data: 2017-08-11 10:23

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    treść nie miała nic wspólnego z tematem dyskusji



    Autor: REDEEMER  
    Data: 2017-08-10 23:11

    Prawdziwy katolik bawi się na miesięcznicy i z tego czerpie radość.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (8) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-10 22:29

    ...coś dla versalisenki vel versalki vel starygnida:):):):):)

    Włożył rękę pod spódnicę nastolatki, złapał za pośladki. Polski ksiądz zatrzymany w USA

    Amerykańska policja zatrzymała polskiego księdza podejrzanego o molestowanie nastolatki - poinformowała NBC New York. Okazało się, że mężczyzna został wyświęcony zaledwie miesiąc temu.

    Do zdarzenia doszło w Boonton w stanie New Jersey. Do grupy nastolatek podszedł wówczas od tyłu mężczyzna, który w pewnym momencie włożył jednej z nich rękę pod spódnicę. Według śledczych, podejrzany miał ją wtedy złapać za pośladki i powiedzieć, że "jest seksowna". Całość zarejestrowała kamera monitoringu. Nagranie z niej ujawniła telewizja NBC New York.

    Święcenia miał od miesiąca

    Mężczyznę udało się zatrzymać już po 20 minutach. Okazało się wtedy, że to polski, rzymskokatolicki ksiądz. 37-letni Marcin N. przyjechał do Stanów Zjednoczonych w 2015 roku, podczas gdy został wyświęcony na kapłana zaledwie miesiąc temu - w lipcu. Jeszcze w sierpniu miał rozpocząć posługę w jednej z parafii w New Jersey.

    Diecezja Paterson, z którą był związany, poinformowała, że Marcin N. w październiku 2014 roku z powodzeniem ukończył szkolenie dotyczące prawidłowego postępowania z dziećmi.

    37-latek przebywa obecnie w areszcie. Usłyszał zarzut molestowania nieletniej oraz narażenia dziecka na niebezpieczeństwo.

    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114[...]

    Wyniki śledztwa w Australii wykazały, że czynnym pedofilem jest co drugi (!!!) ksiądz rzymskokatolicki. Wcześniejsze śledztwo w Bostonie, na podstawie którego powstał oskarowy "Spotlight" wykazało, że jest ich 15%. Średnia wśród ludzi uczciwych zawodów jest zapewne stukrotnie niższa. Rodzice posyłające swoje dzieci na religię powinni być sądzeni za stręczycielstwo.

    ...smacznego katoliki:):):):):)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (14) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-06 19:14

    "Tu jest Polska". Tak katoliccy wandale próbują wygonić ewangelików z Białej Piskiej

    Dla niektórych Polak musi być katolikiem, a jeśli nie jest, to... no cóż, nie jest (już) Polakiem. Takie myślenie musiało stać za czynem wandali, którzy obok krzyża na elewacji świątyni ewangelickiej w Białej Piskiej dorysowali symbol męskich genitaliów oraz zostawili napis "Tu jest Polska". Warto przypomnieć, że ewangelicyzm, podobnie jak katolicyzm, to jeden z odłamów chrześcijaństwa.

    To obraza uczuć religijnych – tak sprawę podsumował ks. Marcin Pysz, proboszcz parafii ewangelicko – augsburskiej w Piszu. Do aktu wandalizmu doszło w nocy z 4 na 5 sierpnia. Poza tym, jak pisze duchowny w swoim oświadczeniu, "została zerwana tablica informująca o tym, że w budynku prowadzona jest terapia dla osób potrzebujących poprzez Ewangelickie Stowarzyszenie Betel w ramach Powiatowego Środowiskowego Domu Samopomocy w Białej Piskiej".

    http://natemat.pl/214279,tu-jest-polska-tak-[...]

    katolik to brzmi dumnie:):):):)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (14) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: bobolak  
    Data: 2017-08-04 20:48

    http://paczaizm.pl/kiedy-jestes-u-kogos-na-c[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 85.71% (6) Oceń ten wpis negatywnie 14.29% (1)


    Autor: bobolak  
    Data: 2017-08-04 20:48

    http://wyborcza.pl/7,75398,22188972,trzy-kac[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 85.71% (6) Oceń ten wpis negatywnie 14.29% (1)


    Autor: jeger  
    Data: 2017-08-04 20:34

    Wyjątkowy łajdak i spryciarz jest z ciebie
    Ty wiesz doskonale, co pragnę powiedzieć
    Coś mi przypisujesz, bo tak ci wygodnie
    A przecież, to ci twoi popełniają zbrodnie

    To oni upodlają zbłąkane kobiety
    I w dzieciach odnajdują spełnienia podniety
    Oni wyłudzają, ojczyznę okradają
    Biorą bez pardonu nic w zamian nie dając

    Podatków nie płacą, interesy ciemne
    Pranie brudnej forsy i śmierci tajemne
    Kłamią, molestują, nad dziećmi się znęcają
    Mam dalej ci wymieniać łajdactwa twych hultajów?

    Czytasz moje teksty, to ruszaj łepetyną
    I zrozum, co jest od lat mej weny przyczyną
    Takim, jak ty - durniom w religijnej wizji
    Mówię: krzyż jest tylko wielkim symbolem HIPOKRYZJI…

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 90.91% (10) Oceń ten wpis negatywnie 9.09% (1)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-04 19:10

    ...tej tępej hołocie całkiem odwaliło:):):):):):)

    To nie żart, chcą postawić Kaczyńskiemu pałacyk. Katolicka fundacja nazywa go "Naczelnikiem"

    Białystok - Warszawa wspólna sprawa. To właśnie na wschodzie Polski niedawno zarejestrowała się katolicka Fundacja Ex Corde, która chce "wspierać i nagradzać za życia wybitnych Polaków", tak jak kiedyś Józefa Piłsudskiego i Henryka Sienkiewicza. Pierwszym wynagrodzonym z pieniędzy darczyńców ma być "Naczelnik" Polski, czyli "Pan Jarosław Kaczyński".

    Jest fundacja, jest własna metafizyczna patronka (Matka Boska Kodeńska), jest i fundusz założycielski w kwocie 3 tys. zł. To z pewnością nie wystarczy na pałacyk dla Jarosława Kaczyńskiego, więc Ex Corde prowadzi zbiórkę publiczną. Jednym z jej elementów - jak widać na załączonym obrazku - jest rozdawanie ulotek na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie.

    http://natemat.pl/214099,palacyk-dla-kaczyns[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 93.75% (15) Oceń ten wpis negatywnie 6.25% (1)


    Autor: jeger  
    Data: 2017-07-22 20:58

    Kościółek cwanie milczy, do sądów się nie wtrąca
    Dopóki sprawa głośna, niepewna i gorąca
    Lecz trzyma stronę PISu, ten mistrz świata chytrości
    Bo wie, że będą wsadzać za obrazę wartości

    Że kara, jak nie wpuścisz szkodnika po kolędzie
    Absencja na procesji? I tu retorsja także będzie
    I jeśli dzisiaj kościół przepychem kłuje w oczy
    To jutro już za mordę do siodła nas przytroczy

    I wróci Oficyjum, i stosy znów zapłoną
    A proboszcz w pipidówce boską będzie ikoną
    W kolana, na ulicy upadać będą ćwoki
    Bo sądy chrześcijaństwie sądzić będą wyroki…

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 60% (9) Oceń ten wpis negatywnie 40% (6)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-07-22 20:33

    ...SŁOWO NA NIEDZIELĘ:):):):):)

    Bulwersujący wyrok ws. księdza pedofila. Wystarczy, że napisze przeprosiny

    - Ksiądz Andrzej „badał” mnie za pomocą wahadełka. Kręcił nim nad moim brzuchem i... innymi częściami ciała. Dzień, w którym mnie zgwałcił był prawdziwym koszmarem - tak o traumatycznych przeżyciach opowiada w rozmowie z Fakt24.pl pan Marek Mielewczyk, były ministrant z kartuskiej parafii. Mężczyzna oskarżył o molestowanie seksualne byłego księdza Andrzeja S., któremu w dzieciństwie pomagał służyć do mszy. O sprawiedliwość walczył w Sądzie Okręgowym w Gdańsku. W środę usłyszał wyrok, który zaskoczył wszystkich...

    http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmia[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 71.43% (15) Oceń ten wpis negatywnie 28.57% (6)


    [1] 2 3 4 ... 367 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej