Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(4513)
Foto
(16819)
Firmy
(147)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(845)
Czateria
(7)
Opinie
(454081)
Autozłom LOSTARK - złomowanie samochodów - Krosno, Jasło, Sanok

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Jakie będzie Krosno w 2022? Wyraź swoją opinię
  • Okradzione piwnice w Krośnie (2014.09)
  • Sklep/serwis komputerowy w jednej z galerii krośnieńskiej?
  • Studio Fryzur Wiera
  • Chustowanie dzieci

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 8955
  • Wszystkich wpisów: 454081
  • Zarejestrowanych użytkowników: 73206
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Serwis klimatyzacji - gdzie?"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: miniek  
    Data: 2014-07-03 10:29

    Jeśli o klimę chodzi to odradzam Penar Serwis przy Podkarpackiej. Fuszerka jakich mało. Pojechałem na pełny serwis - chodziło o uzupełnienie czynnika, zlikwidowanie "smrodku". Pracownik spuścił czynnik, coś tam w maszynie niby się działo, dobił do pełna z powrotem. Poświecił UV czy nie ma wycieku (tak tylko z grubsza). Jedź pan. Zapłaciłem.
    Nazajutrz przyjeżdżam z 1/4 czynnika i dalej ze smrodem z kratek. Pracownik łaskawie zaglądnął pod auto, okazało się, że jest jednak spory wyciek. Wymiana osuszacza (na szczęście kupiłem sam po dobrej cenie). Na smrodek zaproponowano mi czyszczenie chemiczne. Ok zapłacę jeszcze tą stówkę, byle pozbyć się problemu. Niby wyczyszczone, czynnik dobity. Następnego dnia mam przyjechać powiedzieć czy wszystko gra. Ale jeszcze tego samego dnia okazało się, że klima chodzi 15 min., po czym na 15 min. się wyłącza, śmierdzi niemiłosiernie i czuć wilgoć. Wkurzony rano przyjeżdżam (dodatkowo zobaczyłem jeszcze, że urwano mi zaczepy pod deską rozdzielczą, przy "odgrzybianiu". Skarżę się, że klima nie chodzi, dalej śmierdzi. Usłyszałem, że trzeba było zrobić "drogie" porządne gruntowne odgrzybianie chemiczne za 250 zł. Szkoda, że wcześniej mi tego nikt nie zaproponował, tak jakby z góry ocenili, że nie będę chętny na taki wydatek. Zaczepy naprawione chałupniczo super glue (urwały się za tydzień). Czynnik dalej uciekał - nie zlokalizowano problemu. Po czterodniowym użeraniu się i zostawieniu kilkuset złotych, opadły mi już ręce, zostałem bez sprawnej klimatyzacji i pojechałem na wakacje..

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: spironol  
    Data: 2014-07-02 16:09

    Polecam Autoszlif w Korczynie,
    przy ul. Słonecznej.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: agapos  
    Data: 2014-07-01 16:58

    odświeżam temat bo jestem nowa w okolicy,
    gdzie w Krośnie lub okolicy można zrobić dobrze i w przystępnej cenie przegląd klimatyzacji, oczyszczanie i napełnianie
    Dziękuje za każda informacje i radę

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: dog333  
    Data: 2013-11-17 13:37

    Co sądzicie o serwisie na Lewakowskiego?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: forumowicz_krosno24  
    Data: 2013-07-31 22:01

    Byłem dziś w serwisie NOWA - jak dla mnie bardzo duży pozytyw, polecam, zwłaszcza, że nawet taką usługę można jak widać popsuć - okazało się poprzedni serwis źle założył filtr kabinowy - na odwrót :p

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: pawel120682  
    Data: 2013-07-28 13:43

    Skorzystałem z usług firmy Vianor w Jedliczu i jestem zadowolony, sprawdzono i napełniono układ. Trzeci tydzień mija klima chłodzi. Polecam.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: grzyba  
    Data: 2013-07-17 08:07

    Miałem zrobiony serwis w firmie na skrzyżowaniu Lewakowskiego i Mielczarskiego. Nie mam zastrzeżeń. Wszystko wymienione i nie śmierdzi już w aucie. Peugeot 406. O ozonowanie nie pytałem.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: mac  
    Data: 2013-07-16 11:39

    Gdzie w Krośnie lub okolicach można wykonać tzw. ozonowanie klimatyzacji? Próbowałem już wszelkich sposobów i smrodek niestety jak był tak jest...
    Pozostaje mi jeszcze ozonowanie i ostateczność... wyciągnięcie i czyszczenie parownika...

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: kornikgt  
    Data: 2013-07-05 09:40

    Panowie co rozumiecie pod pojęciem "serwis klimatyzacji" bo jeśli tylko pofukanie sprejem "odgrzybiającym" za 20 zł w kratki i sprawdzenie ciśnienia w układzie to faktycznie mzona za to kasować te 60-90zł
    Niestety większość ludzi przyjeżdża zaniedbanym układem klimatyzacji tzn brak freonu dziury w układzie najczęściej nieszczelny skraplacz lub nagrzewnica do tego czasem dochodzi zatarta sprężarka...a tego już się nie da zrobić za 60-90zł.
    A do tego trzeba się znać trochę na mechanice by taka awarie usunąć ...bo podłączyć szybkozłączka do super wypasionego urządzenia za 10tys zł i odczytać wartości na manometrach to byle "Specjalistyczny" warsztat zrobi (a czasami i to spie...li)

    Z czym najczęściej ie spotykam: "panie czemu tak drogo bo tam robią taniej" lub dobijaniem czynnika tzn "serwisem klimatyzacji" co rok a nie eliminacja przyczyny ubytku.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: matner  
    Data: 2013-07-04 15:05

    Odnośnie poprzedniego wpisu i firmy MatnerCars.
    Nie ma nic gorszego jak szkalujące wpisy od ludzi którzy nie mają zielonego pojęcia o mechanice.
    Doskonale pamiętam samochód i właściciela także może opiszę całą sytuację jaka zaistniała.
    Klient przyjechał z niesprawną klimatyzacją, po sprawdzeniu podzespołów okazało się że w układzie brakuję kompletnie czynnika chłodzącego który się gdzieś wydostał przez nieszczelność, okazało się że winę za to ponosi czujnik ciśnieniowy który jest nieszczelny. Tak więc czujnik został wymieniony na nowy a następnie uzupełniono brakujący czynnik chłodzący. Okazało się że klimatyzacja nadal nie chce działać, winna temu była instalacja elektryczna w samochodzie która już kiedyś jak klient twierdził "paliła się", podjęto próbę naprawy tej instalacji po czym klient stwierdził (nie czekając na skończenie naprawy) aby tego dalej nie naprawiać "bo on sobie pojedzie do swojego elektronika" więc odstąpiono od dalszych czynności i klient zapłacił tylko za to co zostało zrobione czyli wymiana czujnika i nabicie świeżego czynnika chłodzącego, oprócz tego ani złotówki więcej. Zaznaczam, iż te czynności za które klient zapłacił musiały być wykonane aby klimatyzację naprawić, nie widziałem jeszcze układu który działa bez napełnienia czynnikiem i sprawnego czujnika ciśnieniowego.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (2) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: wybory2006  
    Data: 2013-07-01 07:29

    Ostrzegam przed Firmą Matner Cars - Franciszek Wosiewicz ze Świerzowej Polskiej. Firma ogłasza się w internecie jak specjaliści od klimatyzacji, okazało się, że Panowie nie posiadają podstawowej wiedzy w tym zakresie. Nie naprawili niedziałającej klimatyzacji, ale potrafili skasować nie małe pieniądze. Praca w Fordzie polegała na rządzeniu ludźmi a teraz, życie weryfikuje umiejętności, które są niewielkie.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: pawel120682  
    Data: 2013-07-01 01:05

    do wybory2006, dlaczego krytykujesz firmę ManterCars ze Świerzowej, możesz podać jakieś szczegóły?.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: moher  
    Data: 2013-06-30 15:47

    Miałem podjechac właśnie do tego serwisu NOWA na wyzwolenia ale po opiniach tu przeczytanych podjade w inne miejsce.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: special  
    Data: 2013-06-30 12:00

    Cooling System-serwis w umówionym miejscu,wszystko sprawnie i rzetelnie wykonane.
    tel: 663 723 787

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Buszmen20  
    Data: 2013-06-28 17:08

    Czy w serwisie klimatyzacji jest również wliczone odgrzybianie, jaśli tak to jaką metodą ??

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: NOWA_M  
    Data: 2013-06-28 16:08

    Witam. Serwis klimatyzacji kosztuje 120zł. Zapraszamy

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: wojtek2069  
    Data: 2013-06-28 12:53

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    zawarto informacje, które mogą obarczać innych niesprawdzonymi zarzutami (pomówienia) - dla uwiarygodnienia opinii prosimy opisać fakty, szczegóły zdarzenia



    Autor: baggio  
    Data: 2013-06-27 17:28

    Może to brykę trzeba zmienić bo się sypie nie rzucać błotem po mechanikach

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: mon345  
    Data: 2013-06-27 15:44

    cytat:
    zaaplikowałem trzy razy więcej barwnika UV, a nie jak Pan opisuje azotu
    tylko czego jak podjechalem do Pana po raz 3 to niewiedzial Pan sam co jest nic nie wskazywalo na parownik gdyz wczesniej przed wymiana chlodnicy nabijal Pan barwnik i okazalo sie ze tylko to jest do wymiany, a slowa wypowiedziane przez Pana ze pojechal Pan nabic 3x wiecej azotu pamietam jak dzis!!! dziwne jest ze nagle wszystko co tylko moze byc po zimie sie zepsulo ja wiem swoje Pan wie swoje ale niech wypowie sie fachowiec bo ja u takiego bylem i powiedzial mi to co pisze ze uklad zostal calkiem rozszczelniony po nabiciu azotu a ze parownik nie byl nowy to uszczelki na nim sie podziurawily, sprezarka i chlodnica byly nowe wiec z nimi sie nic nie stalo! nie polecam nikomu tego warsztatu.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (1)


    Autor: filip220490  
    Data: 2013-06-27 00:29

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    bałagan, spam



    [1] 2 3 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumFotoblogPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej