Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(4001)
Foto
(17126)
Firmy
(136)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(837)
Czateria
(46)
Opinie
(473716)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • 31.07-6.08: Wakacje na szóstkę - bajki w Sokole
  • Wasze sprawy: barierki, kurtyna i zakaz handlu
  • Projektor - wypożyczenie
  • Stonoga Partia Polska - co sądzicie?
  • Gmina Miejsce Piastowe

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 9667
  • Wszystkich wpisów: 473716
  • Zarejestrowanych użytkowników: 78869
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Serwis klimatyzacji - gdzie?"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: AdamAudi  
    Data: 2015-07-22 22:45

    Byłem w Potoku i wreszie znalazłem nieszczelność. Szukali mi już u róznych macherów i dopiero tam zrobili na tiptop. Okazało się że przepuszczał na kompresorze- regeneracja kompresora i robota zajęła dzień i teraz działa. Polecam AB Motors.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: crasher  
    Data: 2015-07-22 16:38

    Ma ktoś jakieś opinie o serwisie klimatyzacji na ul. Lewakowskiego (tuż przy wyjeździe na Lniarską; wjazd z ulicy Lewakowskiego przez taką bramę)?
    Mam do znalezienia nieszczelność w układzie bo czynnik ucieka a nie chcę eskperymentować.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: sportfan22  
    Data: 2015-07-22 13:53

    "Może spróbuj zapytać w jakimś warsztacie intercars, mają taką usługę na stronie [url]https://www.motointegrator.pl/uslugi/21003-na

    pelnianie-klimatyzacji-samochodowej[/url] i z tego co się orientowałem, to na usługi mają całkiem przystępne ceny.
    A jak często w ogóle robisz serwis? Tam na stronie jest napisane że 2x do roku trzeba, ja mam trzyletni samochód i robiłem dopiero raz, to za rzadko?"

    Raz do roku spokojnie wystarczy, nawet na 2 lata jeśli ktoś robi kilka tysięcy kilometrów w rok.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lukas921  
    Data: 2015-07-22 08:17

    zlotopolsky patrzac na login przeciez to twoj warsztat to pracownicy ci musza zrobic dobrze

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lepo  
    Data: 2015-07-21 19:33

    Może spróbuj zapytać w jakimś warsztacie intercars, mają taką usługę na stronie [url]https://www.motointegrator.pl/uslugi/21003-na
    pelnianie-klimatyzacji-samochodowej[/url] i z tego co się orientowałem, to na usługi mają całkiem przystępne ceny.
    A jak często w ogóle robisz serwis? Tam na stronie jest napisane że 2x do roku trzeba, ja mam trzyletni samochód i robiłem dopiero raz, to za rzadko?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: damian90  
    Data: 2015-06-18 14:47

    Ile to kosztuje ?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Zlotopolsky  
    Data: 2015-06-05 22:49

    Jedź do chłopaków w Potoku- AB Motors- przy trasie Krosno Jasło. Byłem dzisiaj- umówiłem się na konkretna godzinę i zrobili serwis. Mają nowy dobry sprzęt Boscha i są kumaci w temacie. Nie było żadnego naciągania-wreszcie normalna obsługa.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: kros49  
    Data: 2015-06-02 19:45

    Odświeżam temat. Może ktoś ostatnio korzystał w Krośnie lub okolicy z usług konkretnego fachowca.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: miniek  
    Data: 2014-07-03 10:29

    Jeśli o klimę chodzi to odradzam Penar Serwis przy Podkarpackiej. Fuszerka jakich mało. Pojechałem na pełny serwis - chodziło o uzupełnienie czynnika, zlikwidowanie "smrodku". Pracownik spuścił czynnik, coś tam w maszynie niby się działo, dobił do pełna z powrotem. Poświecił UV czy nie ma wycieku (tak tylko z grubsza). Jedź pan. Zapłaciłem.
    Nazajutrz przyjeżdżam z 1/4 czynnika i dalej ze smrodem z kratek. Pracownik łaskawie zaglądnął pod auto, okazało się, że jest jednak spory wyciek. Wymiana osuszacza (na szczęście kupiłem sam po dobrej cenie). Na smrodek zaproponowano mi czyszczenie chemiczne. Ok zapłacę jeszcze tą stówkę, byle pozbyć się problemu. Niby wyczyszczone, czynnik dobity. Następnego dnia mam przyjechać powiedzieć czy wszystko gra. Ale jeszcze tego samego dnia okazało się, że klima chodzi 15 min., po czym na 15 min. się wyłącza, śmierdzi niemiłosiernie i czuć wilgoć. Wkurzony rano przyjeżdżam (dodatkowo zobaczyłem jeszcze, że urwano mi zaczepy pod deską rozdzielczą, przy "odgrzybianiu". Skarżę się, że klima nie chodzi, dalej śmierdzi. Usłyszałem, że trzeba było zrobić "drogie" porządne gruntowne odgrzybianie chemiczne za 250 zł. Szkoda, że wcześniej mi tego nikt nie zaproponował, tak jakby z góry ocenili, że nie będę chętny na taki wydatek. Zaczepy naprawione chałupniczo super glue (urwały się za tydzień). Czynnik dalej uciekał - nie zlokalizowano problemu. Po czterodniowym użeraniu się i zostawieniu kilkuset złotych, opadły mi już ręce, zostałem bez sprawnej klimatyzacji i pojechałem na wakacje..

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: spironol  
    Data: 2014-07-02 16:09

    Polecam Autoszlif w Korczynie,
    przy ul. Słonecznej.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: agapos  
    Data: 2014-07-01 16:58

    odświeżam temat bo jestem nowa w okolicy,
    gdzie w Krośnie lub okolicy można zrobić dobrze i w przystępnej cenie przegląd klimatyzacji, oczyszczanie i napełnianie
    Dziękuje za każda informacje i radę

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: dog333  
    Data: 2013-11-17 13:37

    Co sądzicie o serwisie na Lewakowskiego?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: forumowicz_krosno24  
    Data: 2013-07-31 22:01

    Byłem dziś w serwisie NOWA - jak dla mnie bardzo duży pozytyw, polecam, zwłaszcza, że nawet taką usługę można jak widać popsuć - okazało się poprzedni serwis źle założył filtr kabinowy - na odwrót :p

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: pawel120682  
    Data: 2013-07-28 13:43

    Skorzystałem z usług firmy Vianor w Jedliczu i jestem zadowolony, sprawdzono i napełniono układ. Trzeci tydzień mija klima chłodzi. Polecam.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: grzyba  
    Data: 2013-07-17 08:07

    Miałem zrobiony serwis w firmie na skrzyżowaniu Lewakowskiego i Mielczarskiego. Nie mam zastrzeżeń. Wszystko wymienione i nie śmierdzi już w aucie. Peugeot 406. O ozonowanie nie pytałem.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: mac  
    Data: 2013-07-16 11:39

    Gdzie w Krośnie lub okolicach można wykonać tzw. ozonowanie klimatyzacji? Próbowałem już wszelkich sposobów i smrodek niestety jak był tak jest...
    Pozostaje mi jeszcze ozonowanie i ostateczność... wyciągnięcie i czyszczenie parownika...

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: kornikgt  
    Data: 2013-07-05 09:40

    Panowie co rozumiecie pod pojęciem "serwis klimatyzacji" bo jeśli tylko pofukanie sprejem "odgrzybiającym" za 20 zł w kratki i sprawdzenie ciśnienia w układzie to faktycznie mzona za to kasować te 60-90zł
    Niestety większość ludzi przyjeżdża zaniedbanym układem klimatyzacji tzn brak freonu dziury w układzie najczęściej nieszczelny skraplacz lub nagrzewnica do tego czasem dochodzi zatarta sprężarka...a tego już się nie da zrobić za 60-90zł.
    A do tego trzeba się znać trochę na mechanice by taka awarie usunąć ...bo podłączyć szybkozłączka do super wypasionego urządzenia za 10tys zł i odczytać wartości na manometrach to byle "Specjalistyczny" warsztat zrobi (a czasami i to spie...li)

    Z czym najczęściej ie spotykam: "panie czemu tak drogo bo tam robią taniej" lub dobijaniem czynnika tzn "serwisem klimatyzacji" co rok a nie eliminacja przyczyny ubytku.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: matner  
    Data: 2013-07-04 15:05

    Odnośnie poprzedniego wpisu i firmy MatnerCars.
    Nie ma nic gorszego jak szkalujące wpisy od ludzi którzy nie mają zielonego pojęcia o mechanice.
    Doskonale pamiętam samochód i właściciela także może opiszę całą sytuację jaka zaistniała.
    Klient przyjechał z niesprawną klimatyzacją, po sprawdzeniu podzespołów okazało się że w układzie brakuję kompletnie czynnika chłodzącego który się gdzieś wydostał przez nieszczelność, okazało się że winę za to ponosi czujnik ciśnieniowy który jest nieszczelny. Tak więc czujnik został wymieniony na nowy a następnie uzupełniono brakujący czynnik chłodzący. Okazało się że klimatyzacja nadal nie chce działać, winna temu była instalacja elektryczna w samochodzie która już kiedyś jak klient twierdził "paliła się", podjęto próbę naprawy tej instalacji po czym klient stwierdził (nie czekając na skończenie naprawy) aby tego dalej nie naprawiać "bo on sobie pojedzie do swojego elektronika" więc odstąpiono od dalszych czynności i klient zapłacił tylko za to co zostało zrobione czyli wymiana czujnika i nabicie świeżego czynnika chłodzącego, oprócz tego ani złotówki więcej. Zaznaczam, iż te czynności za które klient zapłacił musiały być wykonane aby klimatyzację naprawić, nie widziałem jeszcze układu który działa bez napełnienia czynnikiem i sprawnego czujnika ciśnieniowego.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (2) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: wybory2006  
    Data: 2013-07-01 07:29

    Ostrzegam przed Firmą Matner Cars - Franciszek Wosiewicz ze Świerzowej Polskiej. Firma ogłasza się w internecie jak specjaliści od klimatyzacji, okazało się, że Panowie nie posiadają podstawowej wiedzy w tym zakresie. Nie naprawili niedziałającej klimatyzacji, ale potrafili skasować nie małe pieniądze. Praca w Fordzie polegała na rządzeniu ludźmi a teraz, życie weryfikuje umiejętności, które są niewielkie.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: pawel120682  
    Data: 2013-07-01 01:05

    do wybory2006, dlaczego krytykujesz firmę ManterCars ze Świerzowej, możesz podać jakieś szczegóły?.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    [1] 2 3 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej