Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3517)
Foto
(17571)
Firmy
(110)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(774)
Czateria
(52)
Opinie
(481500)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Wandalizm na ul. Szpetnara. W kilku autach przebito opony
  • Nie igraj z losem, wyczyść komin z sadzy!
  • ''Nie poddajemy się''. W sobotę kolejne sprzątanie Wisłoka
  • Rynek pustoszeje z handlu
  • Dwa polityczne spotkania. Z wicemarszałkiem Sejmu i biskupem

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 11470
  • Wszystkich wpisów: 481500
  • Zarejestrowanych użytkowników: 94953
  • Opinie

    Dyskusja na temat: " Grzyb trawi nowe mieszkania TBS-u"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Grzyb trawi nowe mieszkania TBS-uLokatorzy części nowych mieszkań TBS-u w Turaszówce walczą z wilgocią w mieszkaniach. Grzyby niszczą meble i mogą być niebezpieczne dla ludzi. - Trzeba do skutku wietrzyć i suszyć mieszkania – radzi TBS.
    Pokazuj posty:

    Autor: LoloBolo  
    Data: 2017-10-18 10:11

    lesu - zgoda, nie mam wiedzy o grzybach ale mam tynki gipsowe już z 15 lat i nigdy grzyba nie było/nie ma. Mam wentylację, wprowadziłem się do wysezonowanego budynku a w zimie grzeję na tyle mocno żeby nie zatykać kratek wentylacyjnych. Z suszeniem prania też nie ma problemów, grzyb mi od tego nie rośnie.

    Należy sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego pojawia się grzyb. Odpowiedź jest prosta, zbyt duża wilgotność powietrza, mokre ściany/podłogi spowodowana złą wentylacją, błędami w ociepleniu (miejscowe przemrzanie. Grzyb tak samo pojawia się w tynkach cementowo wapiennych czy na ścianach malowanych wapnem jeżeli nie będzie wentylacji i ogrzewania odpowiedniego jak jest zimno.

    Osobiście w takim wilgotnym mieszaniu jak opisane w artykule bym nie zamieszkał, najpierw trzeba go osuszyć, wietrzyć żeby woda technologiczna wyszła ze ścian. Do myślenia powinna dać właścicielom sytuacja z rozmokniętymi drzwiami i inne symptomy wilgoci w pustym/nowym mieszkaniu. Nie powinni się tam w ogóle wprowadzać.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lesu  
    Data: 2017-10-17 20:33

    Lolobolo - nic nie wiesz o grzybach. Najczęściej atakującym tynki gipsowe jest kropidlak.Zwalczanie go jest stosunkowo proste. Ale jeśli wejdzie grzyb domowy, a w tym przypadku to tylko kwestia czasu, to nawet nie chcę mówić co się stanie. Zarodniki pleśni są rakotwórcze, przenikają do płuc i do krwioobiegu przez skórę.Najbardziej szkodliwie zarodniki działają na dzieci i osoby starsze. Nikogo nie chcę straszyć ale zima nadchodzi. Zimą żeby zwalczyć grzyba to trzeba domowników na kilka dni wyeksmitować i użyć chloru minimum 30 % i później białkować ściany. Wapno w odróżnieniu od farb emulsyjnych i innych ma właściwości odkażające i grzybobójcze. Miałem z tego egzamin w Warszawie.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (1) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: limak  
    Data: 2017-10-16 20:49

    "Powiedz to jeszcze raz jak będzie minus 25 stopni :)"

    Powiem nawet przy -35 stopniach. Do podnoszenia temperatury w mieszkaniu służy grzejnik a nie okno. Smutna prawda jest więc taka, że im niższe temperatury za oknem tym wyższe koszty ogrzewania-jeśli ktoś tego nie rozumie to ma problem z pleśnią.
    Pozdrawiam.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 66.67% (2) Oceń ten wpis negatywnie 33.33% (1)


    Autor: LoloBolo  
    Data: 2017-10-15 19:45

    lesu: Wszelkie gipsy państwo to w Hiszpanii, Włoszech albo południowej Francji a nie w Polsce.

    Bajki opowiadasz. Jak jest prawidłowa wentylacja i obiekt wysezonowany (wysuszony) po mokrych pracach budowlanych to nic się nie dzieje. Straszysz ludzi żeby tym czy tamtym nie robili, kolejne bzdury.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (4)


    Autor: thejoker  
    Data: 2017-10-15 12:23

    mieszkanka tego nieszczęsnego TBS-owskiego mieszkania ma dużo możliwości tylko teraz trzeba z nich skorzystać.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 28.57% (2) Oceń ten wpis negatywnie 71.43% (5)


    Autor: lesu  
    Data: 2017-10-15 10:34

    Meble jesienią odsuwać 10

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 14.29% (1) Oceń ten wpis negatywnie 85.71% (6)


    Autor: lesu  
    Data: 2017-10-15 10:31

    Zwalczałem zawodowo grzyba 25 lat. Do mieszkania musi być dopływ świeżego powietrza i w zimie też. Powietrze zużyte musi być usunięte. Za grzyba odpowiedzialna jest także para wodna z wydychanego powietrza. Dlatego w sypialniach także powinny być kratki wentylacyjne - a nie tylko w łazience, czy kuchni. Jeżeli masz szczelne drzwi i okna to skąd to świeże powietrze ma dojść. Musi wiać z kratek. Dochodzi jeszcze całkowite zaklejanie kratek. Pleśń murowana. Wszelkie gipsy państwo to w Hiszpanii, Włoszech albo południowej Francji a nie w Polsce. Płyty GK, szpachlowania to w naszym klimacie siedlisko grzyba. Obniżanie sufitów GK - to w naszym klimacie zaproszenie dla kolonii grzybów. Tynki tylko wapienno cementowe i gliniane. Teraz farby. Są piękne kolory. W naszym klimacie sprawdzają się tylko farby silikatowe i wapienne. Tak na bazie wapna z dodatkiem emulsji żeby nie brudziły. Wapno jest zdrowe, ściany oddychają, taka farba wapienna ma właściwości odkażające i grzybobójcze. Gips, farby emulsyjne, silikonowe, wszelkie zmywalne i inne patenty są wymarzoną pożywką dla pleśni. Kto teraz białkuje tynki.
    Więc lecieć po ACE do carrefoura i pryskać i wietrzyć. Potem boramon na całą ścianę. Boramon nie śmierdzi chlorem ale nie wybiela. Zdjąć stare farby i pobielić z dodatkiem pigmentu. Meble popryskać chlorem i wymyć wodą z dodatkiem octu w stosunku 3 do 1. Meble jesienią odsuwać 10

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (3) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (4)


    Autor: Shadow  
    Data: 2017-10-15 07:59

    "przy szczelnie zamkniętych oknach i szczelnych drzwiach wejściowych NIE MA MOŻLIWOŚCI by wentylacja grawitacyjna działała poprawnie".

    Powiedz to jeszcze raz jak będzie minus 25 stopni :)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 28.57% (2) Oceń ten wpis negatywnie 71.43% (5)


    Autor: limak  
    Data: 2017-10-14 22:30

    Do wszystkich odrzucających stanowisko prezesa TBS-u:
    przy szczelnie zamkniętych oknach i szczelnych drzwiach wejściowych NIE MA MOŻLIWOŚCI by wentylacja grawitacyjna działała poprawnie. W niektórych przypadkach pojawia się nawet tzw. cofka, ponieważ żeby "nieświeże powietrze" mogło zostać "zabrane" z mieszkania, musi zostać dostarczone powietrze z zewnątrz! Praw fizyki nie da się oszukać. Bardziej na "chłopski rozum" nie da się już tego napisać. A jeśli chodzi o usunięcie wilgoci z mieszkania to niestety nie da się tego zrobić w godzinę, dzień czy tydzień.
    Pozdrawiam.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (2) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (4)


    Autor: thejoker  
    Data: 2017-10-14 19:00

    rozumiem że te minusy to pracownicy TBS-u tak walą?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 23.53% (4) Oceń ten wpis negatywnie 76.47% (13)


    Autor: thejoker  
    Data: 2017-10-14 18:21

    no i tak jak pisze dziunek:

    "Są jeszcze inne wyjścia :Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego, Powiatowa Stacja Sanitarno -Epidemiologiczna, Prokuratura (zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa) narażenie mieszkańców na utratę życia i zdrowia."

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 23.53% (4) Oceń ten wpis negatywnie 76.47% (13)


    Autor: thejoker  
    Data: 2017-10-14 18:19

    tak więc pani czytelniczko - sprawa wygrana tylko trzeba chcieć a nie słuchać głupot o jakichś maziakach na ścianie środkami grzybobójczymi lub chemicznymi osuszaczami nadającymi się może do auta ale nie do mieszkania...

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 23.53% (4) Oceń ten wpis negatywnie 76.47% (13)


    Autor: thejoker  
    Data: 2017-10-14 18:15

    Zgadzam się w pełni z dziunek451.
    Na miejscu lokatorki zażądałbym przeprowadzenia przeglądu kominiarskiego z pomiarami skuteczności wentylacji - żeby nie było ściemy przy zamkniętych oknach oczywiście. Na koszt TBS oczywiście i w trybie pilnym.

    Kolejna sprawa - zażądałbym protokołów odbioru robót budowlanych. Ktoś musiał w nim potwierdzić skuteczność wentylacji grawitacyjnej i zgodność z normami.
    Ktoś kto bierze dużo kasy za samo przybicie pieczątki, przybił ją bez sprawdzenia.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 25% (4) Oceń ten wpis negatywnie 75% (12)


    Autor: Shadow  
    Data: 2017-10-13 19:39

    "Wilgoć to także kwestia użytkowania. Jeśli ktoś wejdzie do mieszkania i użytkuje je normalnie, czyli nie zamknie okien, nie zakręci kaloryferów, nie powiesi prania i nie zacznie gotować kapusty, to wszystko będzie w porządku".
    Stanisław Kubit

    Proponuję wszystkim zainteresowanym w/w czynności wykonywać po wcześniejszym ustaleniu terminu w domu Stanisława Kubita... a grzyby dodać do kapusty. pycha... :)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 28.57% (4) Oceń ten wpis negatywnie 71.43% (10)


    Autor: 534789  
    Data: 2017-10-13 19:29

    "Nawet ci wstrętni naziści wiedzieli, że wentylacja w szkołach musi wynosić 40 metrów sześciennych na godzinę, a dla dyrektorów i funkcjonariuszy partyjnych aż 75 metrów na godzinę. Przecież taki człowiek podejmuje decyzje dla narodu, nie może być w stanie niepoczytalności, związanej z podtruciem dwutlenkiem węgla.
    Brak kominów sprowadza wentylację do zera. Temperatura 22 st. C i więcej, jeszcze bardziej utrudnia oddychanie w pomieszczeniu. Dwutlenek węgla podnosi się wyżej.
    Można by to wyeliminować za pomocą rekuperatorów. A proszę sie przyznać z ręką na sercu, kto z Państwa o tym słyszał?
    A w każdym województwie mamy wyższe uczelnie.
    Nasze badania poziomu dwutlenku węgla w szkołach i szpitalach wykazały zastraszające poziomy tej trucizny. W klasach szkolnych już po 30 minutach poziom przekraczał 3000 ppm. Jest to wartość graniczna dla bydła w oborach. Powyżej tej koncentracji Unia Europejska nie daje dofinansowania hodowcy.
    Jak widzimy, nasze ministerstwo, nie wiadomo dlaczego, zwane Ministerstwem Oświaty, w ogóle o tym nie wie. No, ale właśnie w tym celu wymyślono powszechną edukację, czyli system powszechnej indoktrynacji, zwany Komisją Edukacji Narodowej, już w 1774 roku.
    Jeszcze gorzej, pod tym względem, jest w tzw. prywatnych uczelniach.
    Najgorzej jest w szpitalach pediatrycznych. W małych niewentylowanych salkach średnio koncentracja dwutlenku węgla przekracza 5000 ppm,
    Problem jest zdecydowanie gorszy z niemowlakami. Jak włożymy takiego malucha o masie 3-5 kg do łóżeczka, a jeszcze zasłonimy kocykiem szczelnie boki łóżeczka, to tworzymy komorę gazową. Nasze pomiary wykazały, że już po godzinie – dwóch, koncentracja CO2 przekracza 10 000 ppm. Więcej nie mogliśmy mierzyć, ponieważ skala miernika się kończyła.

    Co to znaczy? Wiadomo, że u dziecka po szczepieniu występuje stan zapalny. Świadczą o tym , poza jakąkolwiek dyskusją,  parametry takie jak wzrost leukocytozy, wzrost poziomu białka CRP.

    Wyniki sekcji dzieci wykazują uszkodzenie układu oddechowego.
    Jeżeli dziecko ma uszkodzony układ oddechowy, to jego oddychanie jest płytkie. To znaczy, że ciężki dwutlenek węgla zalega w obrębie 15- 20 cm dookoła głowy. Czyli dziecko oddycha w dużej części dwutlenkiem węgla. A jak podałem, czujniki notują w pobliżu noska i ust dziecka koncentrację dwutlenku węgla powyżej 10 000 ppm.
    Tak wiec Nagła Śmierć Łóżeczkowa, z angielskiego zwana SIDS, po szczepieniu jest wynikiem uduszenia się dziecka z powodu zatrucia dwutlenkiem węgla.
    Wystarczyłoby zastosować wentylację, czyli stałą wymianę powietrza w pomieszczeniu, a nie zamykanie dziecka w łóżeczku w rodzaju komory.
    Piszemy o tym od ponad 10 lat. W żadnym szpitalu nie zastosowano mierników dwutlenku węgla. Większość ordynatorów w ogóle boi się dokonywać pomiarów dwutlenku węgla na swoich oddziałach. Musieliśmy to robić po kryjomu, chociaż badania były pokrywane z naszych funduszy prywatnych.

    A co robią tzw. konsultanci z neonatologii, czy pediatrii? Ano, jak sam widzisz Dobry Człowieku, sprzedają szczepionki.

    Podobnie wygląda sytuacja w wózeczkach dla niemowlaków. Wykonane są one z materiałów sztucznych, nieprzepuszczających wody i powietrza. Bardzo często widzimy taką mamuśkę pchającą wózek za kilka tysięcy złotych, ze szczelnie zasłoniętym przodem. Ta mądra inaczej kobiecina, posiadająca jak widać duża kasę, nie zdaje sobie nawet sprawy, że dusi własne dziecko. No cóż, pieniądze najczęściej nie idą w parze z wiedzą. O wiele częściej z cwaniactwem.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 31.58% (6) Oceń ten wpis negatywnie 68.42% (13)


    Autor: kedar  
    Data: 2017-10-13 17:17

    Na Szklarskiej to się nie ma co dziwić ,ze jest wilgoc i grzyb .Blok postawiony na bagnistym terenie ,na żyle wodnej/studni/ .Podczas budowy w piwnicach było pełno wody stojacej długo .Ale za to jest sukces kogos kto wybudował blok na złość mieszkancom i nieszczęscie mieszkajacych w nim.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 14.29% (1) Oceń ten wpis negatywnie 85.71% (6)


    Autor: MatiM  
    Data: 2017-10-13 17:04

    Strasznie rozwleczone komentarze czysto teoretyczne, w opisywanym bloku nie ma kanałów wentylacyjnych zbiorczych, przytaczane normy odnoszą się do "normalnego" użytkowania pomieszczeń czyli nie uwzględniają wilgoci technologicznej która została zamknięta w budynku po zakończeniu robót. Trzeba wziąć pod uwagę, że budynek stał niszczejąc przez kilkanaście lat. To, że wilgoć wychodzi ze ścian, posadzek, tynków itp nie jest błędem ani projektowym ani wykonawczym.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 14.29% (1) Oceń ten wpis negatywnie 85.71% (6)


    Autor: dziunek451  
    Data: 2017-10-13 14:30

    Czynnikiem, który w istotny sposób wpływa na skuteczność wentylacji naturalnej, jest architektura budynku, w tym rozmieszczenie i budowa kanałów wywiewnych. Podstawowe wymagania dotyczące budowy kanałów są zawarte w normach [1,2] i rozporządzeniu w sprawie warunków technicznych [3]. Wymagania te nie obejmują jednak wszystkich możliwych koncepcji budowy kanałów wywiewnych, nie przewidują obliczeniowego sprawdzenia skuteczności kanałów wywiewnych, nie obligują także do jednoznacznego sprawdzenia w praktyce wydajności wentylacji podczas odbioru budynku. Przepisy pozostawiają więc projektantom, inwestorom i wykonawcom duży margines swobody, nie zawsze właściwie wykorzystywany. W efekcie często są popełniane błędy lub niezręczności projektowe, a nawet zaniedbania.

    Rozmieszczenie i budowa kanałów
    W budynkach wentylowanych w sposób naturalny (grawitacyjny) zanieczyszczone powietrze jest usuwane przez kanały wywiewne.
    Kanały wywiewne powinny być usytuowane w kuchniach, łazienkach, toaletach, pomieszczeniach bezokiennych (schowkach, garderobach). Ponadto kanały wywiewne muszą się znaleźć w pokojach górnej kondygnacji dla mieszkań dwupoziomowych oraz w pomieszczeniach, które są oddzielone więcej niż dwojgiem drzwi od kuchni, łazienki lub toalety.
    Mimo, że norma [1] podaje jednoznacznie te wymagania, jednym z częstszych błędów jest brak kanałów wywiewnych w pomieszczeniach bezokiennych i na górnej kondygnacji mieszkań dwupoziomowych, czyli w praktyce w budynkach jednorodzinnych piętrowych lub z tak zwanym użytkowym poddaszem.
    Kanały wywiewne muszą być zaprojektowane i wykonane w taki sposób, aby zapewniały usuwanie powietrza z pomieszczeń zgodnie z wymaganiami normy (przy temperaturze zewnętrznej +12 stopni Celsjusza i temperaturze w pomieszczeniu zgodnej z parametrami obliczeniowymi powietrza wewnętrznego). Skuteczność działania kanałów wywiewnych wentylacji naturalnej zależy od siły ciągu (mierzonej prędkością przepływu powietrza) oraz od wielkości pola przekroju kanału. Z kolei ciąg w kanale wentylacyjnym zależy od warunków naturalnych (różnicy gęstości powietrza wewnętrznego i zewnętrznego) oraz długości kanału. Rolą projektanta powinno więc być określenie wymiarów kanału, zapewniających jego właściwą wydajność.
    Przepisy określają minimalną wielkość kanału wywiewnego wentylacji naturalnej. Pole przekroju musi mieć co najmniej 0,016 m2. Należy przy tym pamiętać, że najmniejszy wymiar kanału prostokątnego musi mieć co najmniej 10 cm. W praktyce nie prowadzi się żadnych obliczeń, a wymiary przekroju kanałów przyjmowane są zwyczajowo 14x14 cm lub 14 x 21 cm. Nie uwzględnia się przy tym długości kanałów, która w wypadku mieszkań na ostatniej kondygnacji często jest mniejsza niż 1,5-2 m, a więc nawet przy sprzyjających warunkach nie może zapewnić wymaganej intensywności wentylacji.
    W praktyce kanał, który obsługuje toaletę (wymagany strumień usuwanego powietrza - 30 m3/h) powinien mieć co najmniej 2 m długości przy przekroju 14 x 21 cm lub 3 m długości przy przekroju 14 x 14 cm.

    Praktyka podpowiada, że wskazane jest aby wszystkie kanały w mieszkaniu miały zbliżoną długość. O ile w jednym mieszkaniu kanały będą różnej długości, ich działanie może się wzajemnie zakłócać. Ciąg wytworzony w kanale dłuższym może się okazać tak intensywny, że może wywołać podciśnienie i odwrócenie kierunku przepływu powietrza w innym, krótszym kanale obsługującym to samo mieszkanie. Zjawisko to występuje szczególnie często gdy mieszkanie jest szczelne i nie ma należytego dopływu powietrza zewnętrznego. Jeżeli niemożliwe jest wyrównanie długości kanałów, rozwiązaniem może być dławienie przepływu w dłuższym kanale za pomocą regulowanej kratki wentylacyjnej.

    Kolejnym czynnikiem, od którego zależy siła ciągu w kanałach wentylacji naturalnej jest różnica temperatury pomiędzy wlotem do kanału a jego zakończeniem. Im temperatura powietrza w pomieszczeniu jest wyższa od temperatury powietrza zewnętrznego, tym silniejszy jest ciąg kominowy. Optymalne warunki dla działanie wentylacji naturalnej występują zimą, a najbardziej niekorzystne latem. Dlatego w okresie od jesieni do wiosny należy zadbać o utrzymanie możliwie wysokiej temperatury kanałów. W tym celu kanały należy sytuować w ścianach wewnętrznych budynku (co określa norma [1]), a jeżeli są ulokowane w ścianach zewnętrznych, to muszą być dobrze ocieplone. Ocieplić należy także odcinki kanału przechodzące przez pomieszczenia nieogrzewane – na przykład na poddaszach nieużytkowych. Właściwe ocieplenie kanałów w strefach nieogrzewanych zapobiegnie nie tylko osłabianiu ciągu, ale także będzie chronić przed wykraplaniem na wewnętrznej powierzchni kanału wilgoci znajdującej się w usuwanym powietrzu. Latem izolacja kanałów wentylacyjnych nie odgrywa większej roli.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 27.27% (3) Oceń ten wpis negatywnie 72.73% (8)


    Autor: Dziunek451  
    Data: 2017-10-13 13:29

    Skąd wziąłeś 15.6 metra ?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 20% (2) Oceń ten wpis negatywnie 80% (8)


    Autor: Dziunek451  
    Data: 2017-10-13 13:14

    Są jeszcz inne wyjścia :Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego,Powiatowa Stacja Sanitarno -Epidemiologiczna,Prokuratura (zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa ) narażenie mieszkańców na utratę życia i zdrowia .

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 25% (3) Oceń ten wpis negatywnie 75% (9)


    [1] 2 3 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej