Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3533)
Foto
(17512)
Firmy
(110)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(787)
Czateria
(52)
Opinie
(479041)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Food trucki nadjeżdżają: pyszne jedzenie i wielki piknik
  • 40-latek skoczył z mostu na ul. Okrzei
  • ''Pijcie wino węgierskie, będziecie weseli''
  • Bitcoin
  • Smród na Zawodziu w nocy

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 11361
  • Wszystkich wpisów: 479041
  • Zarejestrowanych użytkowników: 92831
  • Opinie

    Dyskusja na temat: "Polska pod PiS-owskim nie-rządem"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Pokazuj posty:

    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-20 19:24

    PiS totalnie spiep... pomoc ofiarom nawałnic. Niziołki

    http://www.tokfm.pl/blogi/off2/2017/08/pis_t[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (2) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Franek64  
    Data: 2017-08-20 18:04

    Pisiory to aparatczycy typu Zenona Kliszko takiego głupka z czasów tow. Wieslawa Gomulki ,dzisiejsi rządzący chyba swoją głupotą przebili Zenona ,te współczesne Zenki to pieniacze ,nieroby ,lenie i prostacy a w większości amatorzy ,nieudacznicy i skrajne ciemniactwo.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (2) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-19 23:27

    Kaczyński już drugi raz w tym roku nie był na Wawelu w miesięcznicę pogrzebu swego brata. Tchórzy?

    Jarosław Kaczyński wraz ze swoją świtą 18. każdego miesiąca robił na Wawelu demontrację partyjną.

    Ale w ten piątek go nie było, a także w lipcu, a więc to już drugi raz w tym roku. Po prostu boi się protestujących, którym nie podoba sie, że prezes PiS wjeżdża na Wawel jak hitlerowski gubernator Hans Frank. Zaś Brudziński wówczas robi miny głupiego i ślini się z nienawiści – tak ma ten bufon.

    Kaczyński może usprawiedliwiać nieobecności tym, iż mamy czas urlopowy. Brata zawsze traktował instrumentalnie – jak ten żył i po jego śmierci – i odwiedziny jego grobu służyły politycznym celom.

    Więc prezes PiS może spodziewać się, że gdy 18. wrzesnia odgrzeje funeralny kotlet ze swoim bratem, protestujący pojawią się, nie bacząc na konsekwencje i zastraszanie.

    Tak bedzie do czasu, aż Kaczyńskiemu zmięknie rura i będzie sam pielgrzymował na Wawel, a najlepiej gdyby wykopał brata i wziął sobie na Żoliborz. Tam do woli ze swoim kotem mógłby dumać nad grobem i rozmyślać o marności brata i swojej małości.

    Blog: Hans Kloss

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (3) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: josef_giergul  
    Data: 2017-08-19 21:44

    PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ CHCE ZREFORMOWAĆ MEDIA
    https://paczaizm.pl/prawo-i-sprawiedliwosc-c[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (5) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: bobolak  
    Data: 2017-08-19 09:21

    http://demotywatory.pl/szukaj?q=kaczy%C5%84s[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (6) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-18 23:20

    Topnieją wpływy z dywidend do budżetu. Ministerstwo Finansów potwierdza nasze wyliczenia

    W tym roku dochody budżetu państwa z dywidend i wpłat z zysku będą prawdopodobnie niższe o około 150-200 mln zł - poinformowało w piątek Ministerstwo Finansów. Money.pl już w czwartek pokusił się o podobne zestawienie. Czy są one zbieżne?

    "Z informacji uzyskanych od ministrów nadzorujących poszczególne spółki Skarbu Państwa wynika, że oczekiwana wielkość dywidend w 2017 r. będzie trochę niższa od planowanej i wyniesie nieznacznie ponad 2 mld zł. Z kolei wysokość wpłat z zysku, według szacunku MF, może być większa od planowanej i wynieść ok. 250-300 mln zł" - napisał resort finansów w odpowiedzi na pytania Polskiej Agencji Prasowej.

    W sumie przewidywane w tym roku dochody budżetu państwa z dywidend i wpłat z zysku prawdopodobnie będą niższe o ok. 150-200 mln zł od planowanych 2,44 mld zł - prognozuje resort finansów.

    Money.pl już w czwartek podsumował, na jakie wpływy może liczyć rząd. Braliśmy pod uwagę jednak tylko te spółki Skarbu Państwa, które są notowane na GPW. Jak wyliczyliśmy, wpływy z dywidend wyniosą nieco ponad 1,9 mld złotych i będą mniejsze niż w ubiegłym roku. To najgorszy wynik od lat.

    https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/a[...]

    ...a popierdółki z ly-py-yru milczą:):):):):):):)

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (12) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-18 06:27

    Rząd chciał zabezpieczyć los Polaków na Ukrainie. Przypadkiem zobowiązał się do płacenia emerytur Ukraińcom

    http://innpoland.pl/136715,rzad-chcial-zabez[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (12) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-17 13:22

    Opozycja krytykuje opieszałość rządu w kwestii nawałnic. A "SE" donosi, że premier Szydło steruje rządem z Juraty

    http://natemat.pl/215137,opozycja-krytykuje-[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (12) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-16 15:18

    ...szkoda że nie ten

    Byliśmy w zniszczonym Rytlu. Miejscu, gdzie zwykli ludzie zostali bohaterami, a rządzący się skompromitowali

    http://natemat.pl/214999,oto-zniszczony-prze[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (12) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: gain  
    Data: 2017-08-16 12:42

    ostatnio pis promuje ten temat;

    https://www.youtube.com/watch?v=_nWFYUBpJqs

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (9)


    Autor: REDEEMER  
    Data: 2017-08-15 16:16

    Katobolszewicki (nie)Rząd "dobrej zmiany" - Partii Panów, dba jedynie o Rydzyka i swoich Misiewiczów", ludzi poszkodowanych ma tam - gdzie nikt się nie chce znależć!"

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (7) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: lyterat  
    Data: 2017-08-15 09:48

    ...tutaj też pisobolszewickie pachołki na czerwono:):):):):):)

    Musztarda trzy dni po obiedzie. Premier Szydło jedzie na tereny zniszczone przez nawałnicę

    Usuwanie skutków nawałnicy, w której zginęło 6 osób trwa do dziś. MON dopiero co podjęło decyzję o wysłaniu wojska na pomoc ochotnikom, którzy na własną rękę starają się usunąć zniszczenia. Premier Szydło dopiero dziś wybiera się, żeby na własne oczy zobaczyć skalę zniszczeń. Trzeba powiedzieć jasno – zarządzanie kryzysowe w wykonaniu PiS nie działa.

    Gdy w USA przejdzie huragan, jedną z pierwszych osób, które pojawiają się na miejscu jest prezydent. Mieszkańcy widzą, że jest ktoś, kto przejmuje się ich losem, kto przyjechał pomóc. Nawet jeśli własnymi rękami nie zacznie dźwigac domów z gruzów to przynajmniej będzie wydawał decyzje, zarządzał, pochyli się z troską nad poszkodowanymi. W Polsce szef rządu dopiero czwartego dnia po tragedii decyduje się pojechać na tereny zniszczone przez nawałnicę.

    http://natemat.pl/214955,musztarda-trzy-dni-[...]

    "Przez osiem ostatnich lat koalicja PO/PSL nie miała takiego kataklizmu, to Rząd PiS przez swoje oddanie suwerenowi spowodował,że mamy to co mamy i to jest dorobek dobrej zmiany." - powiedziała pani Premier broszka Szydło.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (14) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: BF  
    Data: 2017-08-15 03:28

    Jak przetrwać ,,dobrą zmianę”?

    Łatwo nie będzie. Dla tych, którym nie jest wszystko jedno, są generalnie dwie opcje: emigracja wewnętrzna lub zewnętrzna – jak w PRL – albo interakcja. To znaczy: krytykujemy, kiedy trzeba, ale mandatu do „dobrej zmiany” nie kwestionujemy, a nawet gotowi jesteśmy do współpracy w tym i owym.

    Tę opcję propagują często kręgi młodej inteligencji, liberalnej bądź lewicowej. To naturalne. Mają życie przed sobą, chcą wierzyć, że wszystko się ułoży, że będzie normalnie.
    Doświadczenie mojego pokolenia było inne. Mało kto wierzył, że reżim się zdemokratyzuje, a co dopiero, że upadnie. Ci, którzy działali w opozycji demokratycznej, nastawiali się na długie lata zmagań – bez żadnej pewności, że coś się zmieni. Ale też bez ulegania iluzjom, że czarne jest białe i że kiedyś ustrój zdemokratyzuje się sam z siebie. A rządzący zrozumieją, że nie mogą dbać tylko o swoje interesy.
    Im dłużej będziemy znieczulani radami typu: niech PiS rządzi, ma mandat, a przecież opozycja jeszcze gorsza – tym większa szansa, że PiS będzie rządził długo i zmieni nie tylko ustrój polityczny, ale i nasze życie codzienne.
    Na przykład model edukacji. Modlitwa rano i na zakończenie lekcji. Obowiązkowa katechizacja i udział w rekolekcjach. Egzamin końcowy z katechezy. Program lektur bez literatury i kultury nowoczesnej: pominięcie Miłosza nie było przypadkowe, tylko wyciekło i na razie zostało cofnięte. Zajęcia ze strzelania dla chłopców i z szycia, a także gotowania dla dziewcząt.
    Sprawy obyczajowe, styl życia pod inspekcją policji religijnej. Całkowity zakaz aborcji. Usunięcie studiów europejskich, równościowych, międzykulturowych z uczelni wyższych. Zamknięcie stowarzyszeń i ośrodków kultury niezależnych od rządu. Likwidacja niezależnych od rządu mediów tradycyjnych i internetowych, kontrola mediów społecznościowych.
    Militaryzacja społeczeństwa, przywrócenie obowiązku służby wojskowej, forsowanie konfrontacyjnego patriotyzmu nacjonalistycznego, kult martyrologii.
    Wyjście z Unii Europejskiej, przywrócenie kontroli granicznej, pozbawienie niektórych osób paszportu z powodów politycznych. Zerwanie lub ograniczenie współpracy gospodarczej, kulturalnej i naukowej z Zachodem, o ile będzie krytykował sytuację w Polsce.
    Że tak Polska może wyglądać, wynika i z prawie dwóch lat rządów Zjednoczonej Prawicy, które mamy za sobą, i z licznych spontanicznych wypowiedzi jej polityków, i z samego programu, nie mówiąc o rządowej propagandzie.
    Jedna godzina programu pseudoinformacyjnego pisowskiej TVP to dawka trucizny gorsza niż w PRL. A gotowe lub zmuszone do jej oglądania społeczeństwo jest nią szpikowane już prawie dwa lata. Codziennie. Proszę obejrzeć relacje z lipcowych protestów przeciwko ziobryzacji sądownictwa. Proszę przyjrzeć się, co robi z przyrodą minister Szyszko, z edukacją minister Zalewska, z kulturą minister Gliński (właśnie dogorywa Narodowy Teatr Stary). Kto nie chce żyć w Polsce zmierzającej do epoki późnego frankizmu, ten nie powinien się łudzić, że jakoś to będzie.
    Adam Szostkiewicz

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (7) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: BF  
    Data: 2017-08-15 03:27

    Macron zwolni tysiące Polaków. Rząd Beaty Szydło jest bezradny
    http://wyborcza.pl/7,155287,22229300,macron-[...]
    Francuzi forsują prawo, które uderzy w firmy delegujące polskich pracowników do pracy w UE. To rocznie 500 tys. osób. Prezydent Emmanuel Macron ignoruje rząd PiS i negocjuje z innymi krajami naszej części Europy.
    Już za dziesięć dni prezydent Francji Emmanuel Macron odwiedzi Austrię, gdzie spotka się z kanclerzem Christianem Kernem oraz premierami Czech i Słowacji. W kolejnych dniach uda się do Rumunii i Bułgarii. Temat? Rewizja unijnej dyrektywy o pracownikach delegowanych. Kogo pominie?

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (8) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: smoke  
    Data: 2017-08-15 02:24

    http://niezalezna.pl/200480-sympatyzujacy-z-[...]

    https://www.youtube.com/watch?v=fi1vIcvEuKg<[...]

    https://www.youtube.com/watch?v=Ejd2rsXoQSI<[...]

    https://www.youtube.com/watch?v=TSpEBBwkpPc<[...]

    Jeśli 40 procent popiera obecny rząd w zamówionym sondażu dla jawnych przeciwników Prawa i Sprawiedliwości. Czyli oko press.

    To jak wysokie jest realne poparcie dla tego rządu?

    Przekonamy się w następnych wyborach.

    https://www.youtube.com/watch?v=BGb6f0xw3f8<[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (15)


    Autor: BF  
    Data: 2017-08-15 02:03

    Poseł i senator PiS dumnie pozują z... flagami i działaczami ONR-u. "To wartościowi ludzie"
    http://natemat.pl/214909,posel-i-senator-pis[...]
    W minioną niedzielę w Giżycku odsłonięto "tablicę upamiętniającą Żołnierzy Niezłomnych", która zawisła na murze kościoła św. Brunona. W wydarzeniu brali udział działacze ONR oraz politycy PiS. Z nacjonalistami dała się sfotografować m.in. senator PiS Małgorzata Kopiczko.

    Lokalne struktury PiS pochwaliły się zdjęciami na swoim facebookowym profilu. Jak czytamy, w uroczystości wzięli udział posłowie, senator i radni miejscy z ramienia tej partii. Na zdjęciach widać jednak, że nie tylko oni. Na przykład poseł PiS Jerzy Gosiewski wystąpił na fotografii wraz z działaczem ONR-u, który na ramieniu ma symbol Falangi.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (7) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: BF  
    Data: 2017-08-14 12:44

    Kaczyński, sędziowie Trybunału Konstytucyjnego na dywaniku i analogie z krwawym reżimem w Wenezueli

    Jak wygląda państwo mafijne, dzisiaj można zobaczyć jak na dłoni. Wystarczy tylko poskrobać pozłotkę tzw. „dobrej zmiany”. Robią to dziennikarze, jeszcze niezależni.

    Oto do biura prezesa PiS (tego faceta coraz bardziej upodabniającego się do Humpty-Dumpty) tajniackim wejściem od podwórka na Nowogrodzkiej przemykają („niezależni”) sędziowie Trybunału Konstytucyjnego: prezes Julia Przyłębska i faktyczny prezes TK Mariusz Muszyński.

    Tak wygląda w Polsce trójpodział władzy i tak działa konstytucja. Co ci szemrani pod względem fachowości ludzie bardzo podejrzanej konduity robią u prezesa?

    Wszystko mogą robić, ale nic legalnego prawnie i niczego przyzwoitego. Po prostu knują z „geniuszem”. Jeszcze Polski nam ostatecznie nie rozwalili, ale się posypie tak, że nie będziemy mieli co zbierać. Tak zawsze się kończy podobne działanie mafii w strukturach państwa. Zawsze. Nie ma żadnego wyjątku.

    Albo inny obrazek.

    Szef służb specjalnych Mariusz Kamiński (ten z nieprawnie ułaskawionym przez Dudę wyrokiem 3 lat krat bez zawiasów) przychodzi do Trybunału Konstytucyjnego (a gościu o takim statusie ministerialnym i penitencjarnym nie powinien) z teczką personalną na Iwonę Łączewską (żonę sędziego Wojciecha Łączewskiego, który skazał wyrokowca Kamińskiego na 3 lata).

    Z kogo PiS chce zrobić idiotów? Z kogo?

    Ale zadajmy podstawowe pytanie. Kim jest Mariusz Kamiński? Jeżeli ktoś słyszał, jak ten człowiek mówi, nie wątpi, iż ma braki intelektualne.

    Tacy niedrobieni rządzą Polską. Zawsze ludzie struktur niszczących społeczeństwo i państwo takimi ludzikami, jak Kamiński się wysługiwali. Tacy Kamińscy muszą mieć braki moralne, intelektualne i fachowe.

    O tak działającym pństwie PiS pisze w nowym „Newsweeku” Michał Krzymowski.

    Chciałam przeprosić za poniższy post.
    Leki i alkohol zrobiły swoje....

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (10) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: bulbul  
    Data: 2017-08-14 00:28

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    treść została powielona wielokrotnie



    Autor: bobolak  
    Data: 2017-08-13 23:35

    Tobie tylko to pozostało miernoto:)

    http://demotywatory.pl/4784653/czy-nie-stac-[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 100% (9) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: sinozemby  
    Data: 2017-08-13 23:29

    Informacja od moderatora:
    ten wpis został skasowany z powodu złamania regulaminu
    Powód:
    treść nie miała nic wspólnego z tematem dyskusji



    [1] 2 3 4 ... 118 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej