Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3592)
Foto
(17489)
Firmy
(109)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(785)
Czateria
(52)
Opinie
(478062)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Głosy w dyskusji

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Groźny wypadek na skrzyżowaniu. Zobacz nagranie
  • Koniec problemów z wypożyczeniem roweru
  • Kajaki w okolicy Krosna
  • Obrońcy niezależności sądów coraz liczniejsi. W poniedziałek kolejny protest
  • GLS firma kurierska

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 11304
  • Wszystkich wpisów: 478062
  • Zarejestrowanych użytkowników: 91455
  • Opinie

    Dyskusja na temat: " Krośnianie z KOD pod Sejmem. Tłum: Podkarpacie!"

    Powiadamiaj mnie o nowych wpisach

    Krośnianie z KOD pod Sejmem. Tłum: Podkarpacie!Delegacja z Podkarpacia była obecna w sobotę (19.12) pod Sejmem na demonstracji Komitetu Obrony Demokracji. Działaczy KOD przywitał wielotysięczny tłum: "Podkarpacie! Podkarpacie!".
    Pokazuj posty:

    Autor: reaktywator  
    Data: 2017-01-19 20:10

    Sąd: suwalscy działacze KOD nie zakłócili porządku publicznego

    http://bialystok.onet.pl/uniewinnienia-ws-za[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 0% (0)


    Autor: Andry1  
    Data: 2017-01-11 16:41

    Na dzisiejszy wieczór KOD zapowiada dużą manifestację w Warszawie.Czy ktoś z Krosna się wybiera, bo bym się przyłączył.Jak coś to możemy zorganizować autokar,bo,, warszawski'' ma być dzisiaj spóźniony.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 0% (0) Oceń ten wpis negatywnie 100% (4)


    Autor: arek8586  
    Data: 2016-06-29 19:45

    Przedstawiciele KOD-u, PO i Nowoczesnej będą zawiedzeni Europejska Partia Ludowa wycofała wniosek o przeprowadzenie na początku lipca w Parlamencie Europejskim debaty na temat stanu polskiej demokracji.Wygląda na to,że kubeł zimnej wody w postaci Brexitu musiał ostudzić zapędy eurokratów i euroentuzjastów w dociekaniu na forum PE czy nasz kraj ogarną totalitaryzm.Oby tylko czas,w którym nie będą musieli debatować o Polsce potrafili jakoś pożytecznie wykorzystać.A w to niestety wątpię...Chodzi oczywiście o debatę na temat stanu demokracji i praworządności w naszym kraju.Miałaby to być kontynuacja debaty jaka na początku roku odbyła się już na forum europarlamentu.Wówczas,inspirowani przez KOD, PO i Nowoczesną lewaccy europarlamentarzyści wykazali się brakiem elementarnej wiedzy na temat naszego kraju i sytuacji wokół Trybunału Konstytucyjnego.Debata,która była planowana na początek lipca,miała przede wszystkim poprawić wizerunek niekompetentnych eurokratów atakujących polskich rząd za sam tylko fakt,że otrzymał mandat do rządzenia.Wszystko wskazuje jednak na to,że zostanie ona odwołana i ewentualnie przeprowadzona dopiero po wakacjach.Kubeł zimnej wody w postaci Brexitu wyraźnie ostudził zapędy eurokratów i euroentuzjastów w dociekaniu na forum PE czy Polska to już kraj totalitarny,czas tylko autorytarny.Niestety obawiam się,że czas który nie będą musieli poświęcić na dyskusje o stanie polskiej demokracji i tak zmarnują na jałowe rozważania o rozszerzeniu dostępu do aborcji lub eutananazji...

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 85.71% (6) Oceń ten wpis negatywnie 14.29% (1)


    Autor: finn  
    Data: 2016-05-08 20:07

    Krośnianie znowu na ulicach w stolicy;

    http://www.nowiny24.pl/wiadomosci/jaroslaw/g[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 33.33% (2) Oceń ten wpis negatywnie 66.67% (4)


    Autor: lyterat  
    Data: 2016-04-18 22:27

    ...ot,i wylazł z nocnika versaliso-arek złodziej/donosiciel:):):):)

    KOD i Kijowski - wartość, której Polsce brakowało. "Brawo my!"

    Mateusz Kijowski i lokalni działacze KOD-u odbyli półtoragodzinna debatę w Łodzi. KOD to ciągle novum, a zarazem najsilniejsza organizacja w kraju.

    Czy stanie się odpowiednikiem „Solidarności” w XXI wieku? Wszystko wskazuje, że tak, jezeli PiS będzie niszczył demokrację i Polskę. Tym bardziej, iż Kijowski wydaje się być człowiekiem roztropnym, nie szarżuje po ułańsku.

    Tego nam brakuje w życiu publicznym.

    Najciekawsze passusy z debaty.

    Mateusz Kijowski: KOD nie jest związany z żadną partią. Jest nam najdalej do wszystkich, którzy niszczą demokrację i zagrażają naszej wolności. Nie mamy żadnych preferencji politycznych, budujemy społeczeństwo obywatelskie, bliżej siebie i słuchający siebie nawzajem. Rozmawiamy, o tym jak chcemy budować Polskę.

    Wioletta Gnacikowska, dziennikarka łódzkiej „Wyborczej”: Niedawno był pan w Stanach Zjednoczonych. Wrócił pan stamtąd z przekonaniem, że trzeba coś poprawić?

    Mateusz Kijowski: Najbardziej znaczące było dla nas spotkanie z prof. Zbigniewem Brzezińskim. Dostaliśmy sporo pozytywnych porad, o tym w jaki sposób wykorzystać pozytywną energię, którą wyzwolił KOD. Profesor Brzeziński podkreślał, że bardzo ważny jest dialog i rozmowa. Mówił, że nie można zakleszczyć się w istniejących podziałach.

    Jarosław Płuciennik, profesor Uniwersytetu Łódzkiego i rzecznik prasowy KOD w Łodzi: Społeczeństwo nie powinno dać się zastraszyć, bo na to liczy obecna władza. Jeżeli przestaniemy mówić, to co myślimy, będziemy mieli to samo, co opisywał Czesław Miłosz w „Zniewolonym Umyśle” – wyłączne posłuszeństwo wobec jakiejś idei. Wolność głoszenia poglądów pozwala zachować naszą godność. Jeżeli nie będziemy tego robić przestaniemy mieć do siebie szacunek.

    Pytanie od publiczności: Czy boi się pan o swoje bezpieczeństwo?

    Mateusz Kijowski: Kiedy ostatnio jechałem do Szczecina pękła mi tylna opona. <śmiech> Na szczęście udało się wyjść z tego cało. Każdy boi się o swoje bezpieczeństwo. Zdarzały się pogróżki i nieprzyjemne sytuacje. Ale nie można się tym przejmować. Wiele zagrożeń przychodzi niespodziewanie, a te planowane nie wychodzą. Staramy się robić swoje i nie prowokować.

    Pytanie od publiczności: Co ma być główną ideą łączącą sympatyków KOD?

    Mateusz Kijowski: Wolność obywatelska, zagwarantowane w konstytucji prawa i wszystko, co powoduje, że każdy może żyć według swoich przekonań.

    Pytanie od publiczności: Czy prawdą jest, że KOD jest finansowany przez Zachód? (pytanie zapożyczone od Pawła Kukiza)

    Mateusz Kijowski: Niestety nie. Finansujemy się sami. Sympatycy i sympatyczki zrzucają się i na razie sprawnie to działa. Na „marsz miliona” zorganizowany przez partię rządzącą przyszło 22 tys. osób. Według naszych informacji kosztował 7 mln zł. Ostatnio na nasz marsz przyszło kilkadziesiąt tysięcy osób i zapłaciliśmy za to około 50 tys. zł. <brawa> Angażujemy tysiące ludzi. Jeżeli organizuje się coś, w co nikt nie wierzy, trzeba wydać dużo więcej pieniędzy.

    http://www.tokfm.pl/blogi/pistolero/2016/04/[...]

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 61.54% (8) Oceń ten wpis negatywnie 38.46% (5)


    Autor: arek8586  
    Data: 2016-04-18 22:23

    Ostrzegam-tego już się nie da odzobaczyć!Komitet Obrony Demokracji poszedł w teatry uliczne. Poniżej prezentuję materiał filmowy relacjonujący manifestację KOD-u w Katowicach z 2.04.2016 r. Towarzysze broniący demokracji postanowili wystawić spektakl,który okazał się być istną drogą krzyżową dla umysłu.Ostrzegam!Video oglądacie tylko na własne ryzyko.

    https://www.youtube.com/watch?v=X85UkDGSK4k

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 35.71% (5) Oceń ten wpis negatywnie 64.29% (9)


    Autor: Niki_Manifesto  
    Data: 2016-04-18 17:31

    KOD manifestował w Rzeszowie. Przyszło i przyjechało 800 osób [FOTO]

    Cały tekst: http://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34975,1[...]

    W czasie niedzielnej manifestacji podkarpackiego KOD, na rzeszowskim rynku padło wiele słów o demokracji, o konieczności przywrócenia braterstwa i ludzkiej solidarności. Przemawiała 88 -letnia pani z Krosna i 18 - latek z Jarosławia. Pięknie o wartościach mówili Magdalena Łazarkiewicz, Seweryn Blumsztajn i Andrzej Celiński

    Do Rzeszowa przyjechali sympatycy i działacze KOD z całego Podkarpacia, byli m.in. przedstawiciele Mielca, Stalowej Woli, Krosna, Ustrzyk Dolnych. Podkarpacie wsparli goście z Małopolski, Śląska, Mazowsza. Ktoś jechał 11 godzin z Poznania, a ktoś inny przyleciał ze Szwecji.

    Organizatorzy zaprosili ciekawych gości. Była m.in. Magdalena Łazarkiewicz, Seweryn Blumsztajn, Andrzej Celiński. Odczytano również list od prof. Magdaleny Środy. Wśród gości była także 88-letnia Janina Samołyk i przedstawiciele Młodego KOD-u.

    Atmosfera była trochę piknikowa, dzięki piosenkom i przyśpiewkom przygotowanym przez Konrada Maternę.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 57.14% (8) Oceń ten wpis negatywnie 42.86% (6)


    Autor: finn  
    Data: 2016-04-16 11:48

    Oj, będzie się działo jutro na rynku w Rzeszowie;
    eszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34975,19911422,kod-opa
    nuje-rzeszowski-rynek-bedzie-blumsztajn-lazarkiewi
    cz.htm

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 42.86% (6) Oceń ten wpis negatywnie 57.14% (8)


    Autor: XIII  
    Data: 2016-04-10 15:08

    Może gdyby wszyscy politycy należeli do chamoobrony,cuchnęli obornikiem i mieli czerwone zapuchnięte od alkoholu,tępe gęby to w Polsce byłoby wspaniale...jak w chlewie.

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 56.25% (9) Oceń ten wpis negatywnie 43.75% (7)


    Autor: habrat  
    Data: 2016-04-10 15:04

    KODowcom do sztambucha ...

    Zanim przejdę do meritum pozwolę sobie zacytować dwa artykuły z Konstytucji RP. Dotyczą one ważnych ustrojowo zagadnień tak gorąco i powszechnie komentowanych nie tylko w naszym kraju. Mówię tu o sporze wokół Trybunału Konstytucyjnego, który rzeczonym sporem jest tylko z pozoru, zaś w istocie bezwzględną walką o kolejne przywileje i władzę.
    Art. 195.1. Sędziowie Trybunału Konstytucyjnego w sprawowaniu swojego urzędu są niezawiśli i podlegają tylko Konstytucji.
    a ta stanowi, że:
    Art. 197. Organizację Trybunału Konstytucyjnego oraz tryb postępowania przed Trybunałem określa ustawa.
    Pominę w tym miejscu niemające żadnego znaczenia wywody korporacji prawniczych, bowiem to nie one stanowią prawo, ale Sejm RP mocą swoich ustaw. Konstytucja określa to w sposób jasny i bez niedomówień, - Trybunał Konstytucyjny powinien orzekać według nowych procedur uchwalonych przez wybrańców narodu (polskiego). Dura lex sed lex,- koniec i kropka. Przyjęcie przez TK a priori tezy o niezgodności ustawy z konstytucją ośmiesza owo grono wobec osób bezstronnych, które zadały sobie trochę trudu, aby zapoznać się z zapisami ustawy zasadniczej.
    Mamy tu bowiem doczynienia z chaosem deterministycznym w czystej postaci, gdzie niewielkie zaburzenie prowadzi do nieprzewidywalnych efektów o spotęgowanej sile. Z pozoru nieistotne a pomijane w swoich analizach przez opozycyjne media wyłączenie Art. 197 Konstytucji RP spowodowało wyłonienie się dokumentu w formule orzeczenia TK, który nie posiada żadnych cech legalności.
    Konstytucja RP jest koherentnym oraz logicznie ciągłym zapisem reguł określającym fundamentalne zasady ustroju politycznego i ekonomicznego państwa. Obrazowo możemy przedstawić ją jako naprężony łańcuch, gdzie każde ogniwo oznacza odrębny zapis jej artykułu a na którego końcu zamocowany jest ciężar o nazwie demokracja. Co stanie się, jeżeli usuniemy z tej konstrukcji chociażby jeden element?
    Tego robić nie wolno nawet najwybitniejszym sędziom wszelkich trybunałów, bowiem skutki takich działań zawsze będą nieprzewidywalne, ale na pewno wyzwolą niszczącą siłę, która może skruszyć fundamenty naszego państwa.
    Z tej krótkiej lektury wynika jednoznacznie, że ustalanie własnych reguł procedowania przez TK, to uzurpacja wobec konstytucyjnych praw Sejmu RP. Jest to również uzurpacja do zawiadowania wszelkimi dziedzinami życia społecznego oraz gospodarczego z pominięciem władzy ustawodawczej i wykonawczej. Oto na naszych oczach tworzy się samozwańcza i groźna dla spójności państwa grupa interesu, pożądająca kolejnych przywilejów prowadzących do zdobycia władzy z pominięciem woli suwerena, ale z poparciem obcych nam cywilizacyjnie oraz kulturowo europejskich i światowych ośrodków władzy.
    Wniosek może być tylko jeden,- to nie parlament dokonał zamachu na demokrację, ale korporacje, które wypowiedziały posłuszeństwo wybranej z woli narodu, legalnej władzy ustawodawczej,- innymi słowy wypowiedziały one posłuszeństwo polskiemu państwu nie uznając obowiązującego w nim porządku prawnego.

    S.K

    Napisz swoją odpowiedź
    Zgłoś do skasowania
    Oceń wpis: Oceń ten wpis pozytywnie 47.37% (9) Oceń ten wpis negatywnie 52.63% (10)


    [1] 2 3 4 ... 14 »


    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej