Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3603)
Foto
(17489)
Firmy
(109)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(785)
Czateria
(52)
Opinie
(478071)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Wyszukiwanie opinii

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Groźny wypadek na skrzyżowaniu. Zobacz nagranie
  • Koniec problemów z wypożyczeniem roweru
  • Kajaki w okolicy Krosna
  • Obrońcy niezależności sądów coraz liczniejsi. W poniedziałek kolejny protest
  • GLS firma kurierska

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 11304
  • Wszystkich wpisów: 478071
  • Zarejestrowanych użytkowników: 91481
  • Wyszukiwanie opinii

    Wyszukiwarka opinii

    Szukana fraza:
    szukane wyrazy odziel przecinkami np: powódź, 2005, straty

    Szukaj:
    we wszystkich wpisach
    w wpisach opublikowanych w przedziale czasowym
          od (DD-MM-RRRR): --
          do (DD-MM-RRRR): --

    Wyniki wyświetlaj według:


    Szukaliśmy dla Ciebie wpisów zawierających: szpital.
    Wyniki: 1021 - 1040 spośród 3000. Znaleziono w 3.22 sekund(y)


    Znalezione tematy: (w nawiasie podano liczbę wpisów)

    Jak mnie przyjęto w szpitalu (39)
    Będzie drugi konkurs na dyrektora szpitala (39)
    Niebezpiecznie na drogach. Pięć osób w szpitalu [film] (36)
    Kolizja na rondzie. 18-latek w szpitalu (36)
    Płace w krośnieńskim szpitalu (36)
    Spór w szpitalu: Podwyżki kosztem zwolnień (39)
    Przychodnie specjalistyczne i Izba Przyjęć w krośnieńskim szpitalu (40)
    Nocne dachowanie. Cztery osoby w szpitalu (47)
    Szpital wychodzi na prostą? Tak twierdzą (48)
    Władze województwa: Weźcie sobie szpital (44)
    Szpital szuka sponsorów na remont ginekologii (42)
    Szpital: Jest nowy ordynator ginekologii (41)
    Wypadek w Zręcinie: w szpitalu zmarł motocyklista (36)
    Odwołanie prezydenta Przytockiego z funkcji Przew. Rady Społ. Szpitala (35)
    Wypadek na Tysiąclecia. Motocyklista w szpitalu (28)
    Biegunka w szpitalu - zakaz odwiedzin (29)
    Poród w szpitalu w Jaśle (28)
    Centrum medyczne i jednodniowy szpital (28)
    Kolizja na zetce. Jedna osoba w szpitalu (27)
    Nowy problem w szpitalu. Z sufitu odpada tynk (30)
    Dyrektor zadłużonego szpitala wziął kredyt na premie (30)
    Szpital ma już nowego dyrektora. Prawie (34)
    Inwestycje w szpitalu: nowe karetki, lądowisko (35)
    Bójka w centrum miasta. 13-latek w szpitalu (32)
    Spaliło się mieszkanie. Dwie osoby w szpitalu (31)
    Podwyżki płac dla lekarzy w szpitalu (30)
    Poród w brzozowskim szpitalu (48)
    Nowy dyrektor szpitala (49)
    Napięcie w szpitalu. Ginekologia zamknięta (205)
    Będzie demonstracja w obronie szpitala (253)
    Pat w szpitalnym sporze lekarzy i dyrektora (202)
    W szpitalu znów wrze. Zagrożona ginekologia (170)
    Wojewódzki Szpital Podkarpacki (137)
    Jak Mariusz Kocój ze szpitala odchodził (256)
    Demonstracja w szpitalu. Dyrektor wzbudza emocje (295)
    Poród w krośnieńskim szpitalu (1464)
    Konflikt lekarzy z dyrekcją szpitala (wrzesień 2009) (2772)
    Krośnieński szpital (667)
    ''PiS chce zlikwidować szpital w Krośnie'' (380)
    Ważą się losy szpitala. Polityka w tle (303)
    Platforma o planach. Szpital, droga, lotnisko (107)
    Pomocy lekarskiej szukaj nocą w szpitalu (106)
    Nowy dyrektor szpitala: Współpraca, nie konflikt (52)
    Kto odpowiada za długi krośnieńskiego szpitala (54)
    Parkowanie pod szpitalem łatwiejsze, ale płatne (52)
    Trzy osoby w szpitalu, warzywa w śniegu (51)
    Outsourcing lekarstwem na bolączki szpitala? (49)
    Motocyklista w szpitalu. Miał pierwszeństwo (68)
    Losy Szpitala Wojewódzkiego w Krośnie (76)
    Tylko dwie przychodnie z kontraktami. Tłok w szpitalu (97)
    Szpital w Krośnie (102)
    Poród w szpitalu w Strzyżowie (91)
    Szpital: Parking płatny, ale jeszcze nie teraz (80)
    Szpital w Krośnie znów bez dyrektora (78)
    Awantura na Grodzkiej. Pobity zmarł w szpitalu (26)
    Piotr Lenik dyrektorem szpitala w Krośnie (25)
    Lewatywa w szpitalu w Krośnie (5)
    Wysepka na jezdni koło szpitala (5)
    Terapia odwykowa w szpitalu (5)
    Protest w szpitalu (5)
    Szpital ma nowy echokardiograf (4)
    Oddział wewnętrzny szpitala w Krośnie (5)
    Pediatryczna izba przyjęć - szpital w Krośnie (6)
    Wigilia: szpital i urząd ma wolne (9)
    Nowy sprzęt w szpitalu. Kruszy kamienie (9)
    Szymon Hołownia o krośnieńskim szpitalu (7)
    Dermatolog w szpitalu - jak długo czekać? (6)
    Nowa poradnia w szpitalu. Będą leczyć nowotwory (6)
    Z nagłym bólem zęba teraz do szpitala (4)
    Prywatna kardiologia inwazyjna w Krośnieńskim szpitalu - co Wy na to? (4)
    Co tam panie nowego w szpitalu? (2)
    Szpital Specialistyczny w Rudnej Małej koło Rzeszowa (2)
    Nocna i Świąteczna Opieka Medyczna przy szpitalu na Korczyńskiej (1)
    Szpital w Brzozowie (1)
    Staż lekarski w Wojewódzkim Szpitalu w Krośnie (1)
    Operacja poprawy wzroku u dziecka w krośnieńskim szpitalu (2)
    Nocny incydent w szpitalu: dym na jednym z oddziałów (2)
    Hospicjum przy przy starym szpitalu (3)
    Likwidacja Szpitala w Krośnie?! (3)
    Czy są przypadki sepsy w krośnieńskim szpitalu? (3)
    Koszt pobytu w szpitalu (3)
    Oddział dziecięcy w szpitalu w Krośnie (2)
    Pobyt mamy i noworodka w szpitalu (9)
    Ortopedzi krośnieńskiego szpitala (10)
    Miliony na inwestycje w krośnieńskim szpitalu (21)
    Przypadki świńskiej grypy w szpitalu (21)
    Nowa szefowa szpitala w Krośnie (21)
    Niewybuch pod szpitalem, saperzy w akcji (20)
    Chirugia ogólna - szpital w Brzozowie (19)
    Dymek papierosowy w szpitalu (22)
    Dzielna załoga i ich szpital na kółkach (22)
    23-letnia kobieta porwała dziecko ze szpitala (24)
    Karambol na Podkarpackiej. Trzy osoby w szpitalu (24)
    Ogłoszono sieć szpitali: ''Krosno zasługuje na więcej'' (23)
    Fałszywy telefon o bombie w szpitalu (23)
    Szpital kompleksowo zadba o matkę i dziecko (23)
    TV w szpitalu (18)
    W szpitalu brakuje krwi. Oddaj ją w piątek (18)
    Dwa wjazdy na czerwonym świetle, 9 osób w szpitalu [film] (11)
    Kuchnia w krośnieńskim szpitalu (11)
    Poród w szpitalu Pro-Familia Rzeszów (11)
    Audi wypadło z drogi. Trzy osoby w szpitalu (11)
    Szpital zaprasza na bezpłatne badania kolonoskopowe (10)
    Parking szpitalny (11)
    Co wziąć ze sobą na poród w szpitalu w Krośnie? (11)
    Co powstaje na terenie starego szpitala? (15)
    W szpitalu chcą edukować rodziców (16)
    Wypadek w Turaszówce. Mężczyzna w szpitalu (14)
    Protest w szpitalu a opieka nad pacjentami (14)
    Planowana cesarka w krośnieńskim szpitalu (11)
    W piątek szpital pracuje jak w niedzielę (1)

    Temat: Poród w szpitalu w Strzyżowie
    Autor: AGUSIA02
    Data: 2010-09-21 20:40:08

    Czy do szpitala w Strzyżowie brałyście ubranka dla dziecka na czas pobytu ???

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w szpitalu w Strzyżowie
    Autor: Alexandra
    Data: 2010-09-09 15:03:16

    Też się zastanawiam nad porodem w Strzyżowie.

    Chodzę do lekarza, który pracuje w szpitalu w Krośnie, czy myślicie że mogę zostać niemiło przyjęta w Strzyżowie z tego powodu?

    Skocz do wpisu


    Temat: Przytocki startuje po raz trzeci
    Autor: iwanka
    Data: 2010-09-09 00:06:27

    Niestety, prezydent faktycznie nie ma wpływu na to kogo do Rady Miasta wybiorą wyborcy.
    Poza tym tak jak ujął to Pan, Panie Pajuga, w wątku o otaczaniu się Prezydenta zapleczem, które siedzi cicho i ręce pokornie podnosi gdy trzeba, o zerowej kreatywności oprócz stójki na schodach pod szpitalem itd. o:

    - "ćwierćinteligentach z kółek rolniczych,świeżo nawróconych członków rad parafialnych, wątpliwej jakości członków zarządów osiedli czy drobnych cwaniaków, których ambicje są nieproporcjonalne do możliwości. Także tych intelektualnych" -

    - to strzał w dziesiątkę:)
    Tylko czy jeśli Przytocki zostanie po raz kolejny wybrany, to nie będzie w to brnął jeszcze bardziej, mam wątpliwości ze względów które Pan opisał, szczególnie o intelektualnym afiszowaniu się "na schodach kółek ..." itp.

    Skocz do wpisu


    Temat: W szpitalu brakuje krwi. Oddaj ją w piątek
    Autor: dpelczar
    Data: 2010-07-31 14:50:37

    Do "Kuba13" dawcą szpiku można zostać na 2 sposoby 1) w szpitalu jest informacja koło okienka 2) na stronie http://www.dkms.pl/index.php?id=23 możesz się zarejestrować i wszystkiego dowiesz się dalej bo odezwą się do ciebie listownie... Sam się zarejestrowałem w DKMS polecam każdemu :) POZDRAWIAM

    Skocz do wpisu


    Temat: W szpitalu brakuje krwi. Oddaj ją w piątek
    Autor: baba
    Data: 2010-07-29 22:43:09

    Anhor..."Bo tak jest zawsze,krew można zużytkować w ciągu około 40 dni...", w Polsce jest wiele szpitali, które potrzebują krwi, krew zawsze można przesłać, a nie umywać ręce nie przyjmując jej. Pozdrawiam.

    Skocz do wpisu


    Temat: W szpitalu brakuje krwi. Oddaj ją w piątek
    Autor: haidikrosno
    Data: 2010-07-29 19:18:10

    kazdy moze poswiecic kilka minut na ratowanie zycia i zdrowia innym. jesli pojedziesz do szpitala autobusem to zwrócą ci koszty przejazdu w obie strony. doslownie nic nie tracisz. organizm odbudowujac krwinki zawsze tworzy zdrowe. do tego dzien wolnego od pracy i oczywiscie platne......

    Skocz do wpisu


    Temat: Targi staroci w Krośnie
    Autor: jkrus
    Data: 2010-08-07 17:20:54

    Jutro 8.08. odbędzie się giełda staroci w Rzeszowie w godz. 7 - 13 -tej na terenie szkoły obok szpitala na ul. Chopina.
    Warto odwiedzić.

    Skocz do wpisu


    Temat: Kościół w Polsce
    Autor: lyterat
    Data: 2016-05-14 22:03:35

    Ksiądz odmówił pogrzebu dziecka w Wągrowcu

    Ksiądz z Wągrowca odmówił pogrzebu zmarłemu, kilkutygodniowemu dziecku. Maleńki Ksawery zmarł w połowie kwietnia z powodu tak zwanej śmierci łóżeczkowej.

    - Jako człowiek wierzący, udałem się do mojej parafii - przyznaje w liście do naszej redakcji Mirosław Andruszewski, dziadek chłopca, który jest wstrząśnięty tym, co go spotkało na plebanii.

    Z jego relacji wynika, że przyjęto go wraz z rodzicami Ksawerego dopiero po 15 minutach oczekiwania pod drzwiami. Pana Mirosława wraz z synem i synową przyjął jeden z wikariuszy. - Od samego początku rozmawiał z nami w sposób wyniosły i impertynencki - wspomina w liście pan Mirosław.

    Jak wynika z relacji mężczyzny, ksiądz wytknął mu i jego synowi, że nie przyjmują księdza po kolędzie. - Wyjaśniłem więc, że od trzech lat pracuję poza granicami kraju wraz z żoną, że mój syn jest kierowcą i pracuje po całej Europie i nie ma nas w domu.(...) Sprowadzili naszą wiarę i przynależność do kościoła i to w 1050 rocznicę przyjęcia chrztu przez Polskę, do kolędy i 50 lub 100 złotych, które uszły księdzu przez naszą nieobecność.

    Następnie zwrócił się do mojego syna w sposób już wyjątkowo chamski: „a pan, po co właściwie przyszedł, kim pan właściwie jest… ?”. Na co mój syn odpowiedział, że jest ojcem dziecka i przyszedł porozmawiać o pogrzebie. Na to ksiądz: „Pan nie jest żadnym ojcem i pan nie może być ojcem, bo z akt wynika, że nie ma pan ślubu kościelnego, a kto nie ma ślubu kościelnego nie może być ojcem” - relacjonuje w liście przebieg zdarzenia pan Mirosław.

    Jak wspomina mężczyzna, nie zabrakło też wytknięcia ze strony kapłana, że dziecko zostało za późno ochrzczone.Nastąpiło to dopiero w szpitalu, krótko przed śmiercią. - Następnie oświadczył: „nie przyjmuje ani pan, ani syn księdza po kolędzie, to niestety ja nie wykonam tego pogrzebu i dziecku w jego ostatniej drodze nie będę towarzyszył”. Jednocześnie powiedział nam, abyśmy opuścili plebanię - pisze w liście mężczyzna.

    O sprawie chcieliśmy porozmawiać z kapłanem. Odmówił jednak wypowiedzi na ten temat. Jego bezpośredni przełożony ksiądz dziekan Piotr Kalinowski przyznał zaś, że o sprawie słyszał tylko z relacji kapłana, nie zna jednak szczegółów. Dziadek zmarłego chłopca zapowiada skargi do Prymasa Polski, Episkopatu Polski i Ojca Świętego w Watykanie.

    Ostatecznie dziecko pochował kapłan z innej wągrowieckiej parafii.

    http://wagrowiec.naszemiasto.pl/artykul/ksia[...]

    Skocz do wpisu


    Temat: "Dobra Zmiana" - motto Zjednoczonej Prawicy w Polsce
    Autor: lyterat
    Data: 2016-05-11 23:13:56

    Szydło, przedstawicielka oślej ławki, o prymusach

    Widać, iż oralna Biała Księga, a nie żaden audyt rządów PO-PSL, została przedsięwzięta na polecanie Jarosława Kaczyńskiego w wyniku paniki (tj. paraliżu intelektualnego) na widok sobotniego marszu KOD.

    Kaczyński nie ma wyobraźni, ale dojrzał, że ma do czynienia z marszem po władzę. To była manifestacja spontaniczna, Polacy widzą, jak niszczony jest kraj, jak dogorywa demokracja, jak spadamy w rankingach i ratingach, a zaraz odczujemy to w gospodarce, w finansach, we własnych kieszeniach.

    Beata Szydło przedstawiła audyt z czasów, gdy Polska podczas kryzysu światowego była zieloną wyspą, a nie propagandową „dobrą zmianą”, gdy byliśmy prymusem Unii Europejskiej, a teraz posadzono nas do oślej ławki.

    Bo o władzy z oślej ławki jest opinii Komisji Weneckiej, rezolucja Parlamentu Europejskiego, audyt demokracji przeprowadzany przez Komisję Europejską, złe opinie senatorów amerykańskich, obniżka w ratingach największych agencji.

    Bo przedstawiciel oślej ławki sam się zaprosił do Kanady na delegację turystyczną, a nie polityczną, a wcześniej przedstawicielka oślej ławki była w USA i spotkała się z ławką poświęconą Janowi Karskiemu.

    I ta ośla ławka wytoczyła działa prysmusom. Co ośla ławka mogła powiedzieć? To, co powiedziała Beata Szydło. Słychaliście jej pretensji pod adresem prymusów?

    Jej języka polskiego? Kto te przemówienia pisze? Wewnętrzne sprzeczności, za które władza PiS została przez świat posadzona do oślej ławki.

    Do oślej ławki posadził rząd PiS Komitet Obrony Demokracji (KOD). Jeden kluczowy cytat Szydło:

    „To mogło być osiem lat obowiązywania programu 500 plus, 5 tys. nowo wybudowanych przedszkoli, 250 nowych szpitali i 1500 km autostrad. Szans i możliwości, które odebraliście Polakom, policzyć się nie da. Jeszcze raz przypomnę – 340 mld zł”.

    Można powyższe słowa zrecenzować, że osiem lat temu mogła być obniżka ratingu Polski i już płynelibyśmy krawlem w rynsztoku. Dzisiaj prezes Kaczyński nie musiałby się wysilać, aby nas do tegoż rynsztoku sprowadzić.

    Ten paraliż umysłowy nadawany z oślej ławki dobrze podsumowuje prymuska Ewa Kopacz:

    „Gdybym miała jednym zdaniem podsumować to, co słyszeliśmy na sali sejmowej, powiedziałabym, że to nieudolna próba zakłamania 8 dobrych lat dla Polski i deprecjonowania rządów PO-PSL. W tym konkretnym wypadku PiS nie dał rady. Ale nie płaczę z tego powodu. Oszukiwali w kampanii wyborczej, oszukiwali i teraz. Pokazywali wirtualne liczby, które nijak się mają do rzeczywistości”.

    Człowiek normalny, nie piszę o inteligentnym, w takich chwilach zdobywa się na autorefleksję. Ale nie wymagajmy tego od osobników z oślej ławki.

    Blog: cleofas ...jak zwykle celnie:):):)

    Skocz do wpisu


    Temat: Ręka w nocniku wyborców PO
    Autor: versailles
    Data: 2010-08-11 21:00:06

    Właśnie mija 1000 dni rządu Donalda Tuska.
    Jak idzie mu spełnianie obietnic? Poniżej prezentujemy wybrane obietnice wyborcze i sprawdzamy, co i jak udało się zrealizować.
    Obietnica: 2 tysiące kilometrów dróg ekspresowych do 2012 roku
    Rzeczywistość: będzie co najwyżej 100 kilometrów.
    Obietnica: obniżka deficytu finansów publicznych z 2,5 proc. w 2007 roku do 1 proc. w końcu kadencji
    Rzeczywistość: dziś deficyt to 7,1 proc.
    Obietnica: do końca kadencji (2011 rok) bezrobocie poniżej 10 proc.
    Rzeczywistość: pod koniec 2010 bezrobocie wyniesie 12,3 proc. – obniżenie go przez rok o ponad 2 proc. jest nierealne.
    Obietnica: poprawa jakości służby zdrowia
    Rzeczywistość: coraz więcej szpitali nie radzi sobie z kosztami i wprowadza ograniczenia w przyjmowaniu pacjentów.
    Obietnica: modernizacja PKP
    Rzeczywistość: budżet spłaca długi spółki i na modernizację pieniędzy brakuje.
    Obietnica: obniżenie podatków i „danin publicznych”
    Rzeczywistość: dość wspomnieć tylko o podwyżce VAT i likwidacji ulgi w podatku akcyzowym.
    Obietnica: zapewnienie bezpieczeństwa energetycznego
    Rzeczywistość: konflikt gazowy – rząd nie jest w stanie porozumieć się między sobą co do umów – wicepremier straszy brakiem gazu od października.
    Obietnica: prywatyzacja kluczowych firm polskiej gospodarki
    Rzeczywistość: sukces – coraz więcej firm trafia w prywatne ręce. Rozważana jest prywatyzacja gigantów – Poczty Polskiej, PKP Intercity, Jastrzębskiej Spółki Węglowej, Banku Ochrony Środowiska.
    Obietnica: odbudowanie zaufania obywateli do władzy
    Rzeczywistość: władza sama zawini, to i sama „sprawiedliwie” się osądzi – afera hazardowa to w istocie żaden problem, co najwyżej może nietakt i „łamanie poselskich standardów”.
    Rządy koalicji PO-PSL przypadają na bardzo trudny okres dla Polski naznaczony m.in. kryzysem gospodarczym, tragedią smoleńską i powodziami. Były to sprawdziany, których ciężaru władza nie udźwignęła, o czym świadczą rozwiązania finansowe rządu, spory pod Pałacem Prezydenckim, które wciąż narastają i powtarzające się fale powodziowe, którym nie daje się zapobiec ani na drodze budowlanej, ani legislacyjnej – czy po dwóch wezbraniach w ciągu miesiąca tak trudno było w specustawie przewidzieć możliwość kolejnego?
    Niedawno rozpoczęło się 500 dni, o które prosili prezydent i premier – PO ma monopol władzy, na który czekała 1000 dni. Czy wykorzysta go na podjęcie działań, które obiecywano trzy lata temu?
    Z okazji 1000 dni rządu Donalda Tuska PiS przygotował zegar wyborczy przypominający Bronisławowi Komorowskiemu i Donaldowi Tuskowi ich obietnice i odliczający czas w którym zobowiązali się do ich wypełnienia.
    Źródło: dziennik.pl











    Skocz do wpisu


    Temat: W szpitalu brakuje krwi. Oddaj ją w piątek
    Autor: baba
    Data: 2010-07-29 09:15:33

    popieram akcję, ale jakieś trzy miesiące temu szpital w Korczynie nie przyjmował krwi, ponieważ..... miał jej za dużo, kartka z taką informacją wisiała na drzwiach....

    Skocz do wpisu


    Temat: Będą pływać całą noc. Dla chorego Oskara i po rekord
    Autor: maupa
    Data: 2016-05-18 22:29:15

    Co do Pani Skwarowej to proszę uważać co się pisze - ludzie zawdzięczają jej wiele dobrego. Nie to co konowały ze szpitala co mają prześwietlenia i cały arsenał sprzętu a kości złożyć nie potrafią - oszukiwało się na egzaminach? Czy może fach po rodzicach nie przeszedł w genach?

    Skocz do wpisu


    Temat: Poradnia laktacyjna
    Autor: Monika_1
    Data: 2010-07-28 07:09:39

    W szpitalu w Sanoku jest poradnia laktacyjna. Prowadzi ją bodajże pani Małgosia Sawicka - bardzo dobra specjalistka w tych sprawach. Jak chcesz to mogę poszukać nr tel do niej

    Skocz do wpisu


    Temat: Za kradzież papierosów może pójść za kratki
    Autor: garfieldo
    Data: 2010-07-27 18:54:42

    też skojarzyłem ten post z treścią artykułu, chyba chodzi o opis tego samego wydarzenia.
    Kradzieży jak najbardziej nie pochwalam, jestem zdecydowanie i kategorycznie przeciwko złodziejom.

    Ale ciekawią mnie dwie kwestie.
    Co zaszło w radiowozie że facet nagle stał się agresywny? Ok, może był zbyt pijany i coś mu się przywidziało ale co spowodowało że trzeźwa 31-letnia kobieta postanowiła interweniować w jego obronie?

    I jeszcze jedno pytanie - czysto teoretyczne - gdyby bez powodu (np. omyłkowo) zaatakował mnie policjant to czy w obronie swego zdrowia lub życia mogę się bronić (i czy będzie to uzasadniona obrona konieczna) czy raczej, aby nie mieć zarzutu o naruszenie nietykalności powinienem dać się skatować a potem ewentualnie po wyjściu ze szpitala dochodzić swoich praw w sądzie?
    Jak sądzicie?

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w szpitalu w Jaśle
    Autor: sia
    Data: 2016-05-21 15:05:01

    Już urodziłam :). I - mając porównanie z Krosnem, różnica niebo a ziemia. Położne miłe i pomocne, nie miałam wrażenia, że pracują za karę ;). Atmosfera w trakcie porodu bardzo fajna, poza tym świetne warunki lokalowe i na samej porodówce i potem na oddziale. Lekarz obecny w trakcie porodu, nie dochodzący do szycia (no i okazuje się, że można urodzić bez nacięcia - nie tylko drugie jak ja dziecko, ale też pierwsze). Pielęgniarki z neonatologii w większości z anielską cierpliwością, sama nie wiem, czy miałabym jej tyle słysząc niektóre teksty pacjentek ;). Badania dzieci kilka razy dziennie, w związku z tym wypisy nie tylko rano, ale też w południe i często wieczorem. Aha - nie chodziłam do lekarza pracującego w szpitalu w Jaśle, a nie odczułam tego, że jestem traktowana inaczej. Jeśli ktoś się waha to polecam :).

    Skocz do wpisu


    Temat: W szpitalu brakuje krwi. Oddaj ją w piątek
    Autor: cynik
    Data: 2010-07-28 18:23:48

    dlaczego oddawanie krwi jest darmowe? może szpital powinien honorowo zapłacić dawcom?

    Skocz do wpisu


    Temat: Sytuacje na pogotowiu
    Autor: self
    Data: 2010-07-28 23:58:11

    Jak czytam wywód rozżalonej lollipop o jej ugryzionym w tajemniczych okolicznościach chłopaku, którego ręka stała się jak obca kończyna, na domiar złego ta duszna, śmierdząca poczekalnia pełna ludzi.. to jestem pełen podziwu dla ratowników, że potrafili zareagować ciszą. Z tego posta wyłania się obraz roszczeniowej, histeryczki lubiącej dzielić się ze światem swoim ogromnym cierpieniem lub nawet swędzeniem i to cudzym. Trzeba mieć dużo serca, żeby się zatrzymać nad kimś kto upadł i zadzwonić po specjalistów z pogotowia, którzy sami by się nie zatrzymali.

    Nikita(długo czekałam na to by się wyżalić)7476, w przeciwieństwie do lollipopa wygląda, że jesteś chora, to już sam w sobie jest powód żeby być wkurzonym na świat. No ale nie musisz się leczyć (w celu wyleczenia) w Krośnie, zwłaszcza że masz tak złe zdanie o tutejszych lekarzach, a wiadomo, że nastawienie pacjenta ma też znaczenie dla kuracji. A jeśli masz jakieś dolegliwości, to może poproś lekarza rodzinnego o przepisanie zapasowych leków, bo chyba w aptekach są te same co w szpitalu. No chyba że Twój rodzinny też Cię nie lubi i nie chce Ci ich przepisać. Skoro znasz już cały personel i nie pała on do Ciebie miłością, to widocznie jest po temu jakiś powód. Rozumiem, że jeden ratownik/lekarz/pielęgniarka może się mylić, ale żeby wszyscy? A z tym, że w innych miastach traktowano Cię lepiej, to może z uwagi na to, że nie zdążono Cię poznać? Może poza tą dopadającą Cię dolegliwością masz też inny problem i powinnaś o tym porozmawiać ze specjalistą? Może moderator, który nie chciał opublikować Twoich postów jest w spisku? Jak tu nawrzucać moderatorowi? STRACH!!!!

    Skocz do wpisu


    Temat: Sytuacje na pogotowiu
    Autor: Nikita_mk
    Data: 2010-07-28 18:57:43

    A od jak dawna, droga pani? Od kilku lat, nieprawdaż? Wyraźnie napisałam "kilka lat temu"... nie uściślając kiedy to miało miejsce, ale i nie dałam do zrozumienia, że nadal tam funkcjonuje.
    Może poprzez poniższy komentarz zainteresowani czytający, którzy do tej pory nie wiedzieli, dowiedzą się, że na starym szpitalu już nie ma RTG.
    Ja również pozdrawiam nader wnikliwą forumowiczkę.
    :]

    Skocz do wpisu


    Temat: "Dobra Zmiana" - motto Zjednoczonej Prawicy w Polsce
    Autor: josef_giergul
    Data: 2016-05-11 23:05:28

    www.Psychiatryk.com: Ogłaszamy międzynarodowy list gończy za grupą uciekinierów ze szpitali dla najbardziej groźnych wariatów. Ich listę otwiera naczelny polski nienawistnik uzurpujacy sobie rolę najwredniejszego dyktatora Polski i wszechświata. Listę uzupełniają: najśmieszniejsza kandydatka na błogosławioną marionetka premiera, szefowie resortu konfliktów zbrojnych i innych ministerstw, którzy wraz z hersztem sPISku zdemolowali w środę w Sejmie polską rzeczywistość. Najpierw publicznie ZNISZCZYLI WYKRYWACZE KŁAMSTW przy mównicy. A potem słuchającym ich w osłupieniu posłom i telewidzom robili wodę z mózgu. Te 340 mld zł, które ponoć Polska miała stracić przez ekipę PO-PSL w ciągu 8 lat, to Polska STRACIłA OD PAŹDZIERNIKA 2015 przez skandaliczną politykę nierządu sPISku, która już postawiła Polskę w europejskim kącie dla krnąbrnych dzieci. SPISkowi celebryci zarzucali poprzedniemu rządowi egoizm, pogardę, marnotrawstwo, a to przecież obecnie rządzący wandale wywalili tysiące zasłużonych ludzi z pracy, zastępując ich armią kolesi bez kwalifikacji ale wierzących w największe łgarstwa DUCKczyńskiego i jego troglodytów. Herszt sPISku ZAWSZE TRAKTOWAŁ I TRAKTUJE Z POGARDĄ WSZYSTKICH ZE SWOIMI GIERMKAMI WŁĄCZNIE. Także rezydent tego tchórza w Belwederze i szefowa nierządu nigdy nie okazują minimum szacunku LUDZIOM! To są wszystko NAJGORSZE ŚMIECIE W NASZEJ POLITYCE. NAJWREDNIEJSZE WYRZUTKI POLSKIEGO SPOŁECZEŃSTWA, HAŃBA NA WIEKI SPISKOWI, DELEGALIZACJA! PRECZ Z POLSKI I Z EUROPY! CIERPLIWOŚĆ NARODU KOŃCZY SIĘ, RYCHŁO PRZYJDZIE KRYSKA NIE NA MATYSKA, ALE NA KACZORA I JEGO PACHOŁKÓW!

    Józef Giergieł Kiepowaty

    Skocz do wpisu


    Temat: Jak Mariusz Kocój ze szpitala odchodził
    Autor: Twoj_Cien
    Data: 2010-08-16 21:21:58

    Ta "jakaś gazeta", ta "jakaś pani", "Przytocki" i "portal k.24" są znacznie bardziej wiarygodni niż ty, czarnateczka, który za anonimowym nickiem stoisz, a oni wszyscy podpisują się pod swoimi działaniami nazwiskiem, to poważne media i firmy (chyba że wolisz Nasz Głos?)

    Piszesz tak po prostu, bo Ci strasznie teraz głupio, że broniłeś Kocója. Facet się wszędzie kompromituje, podobnie jak Przybycień, a Ty nadal ślepy jesteś.

    Nie mam na celu pomawiania i poniżania pielęgniarek. Wiadomo, że dyrektor je dopieszczał, bo to była jego broń przeciwko lekarzom. Zasiał ziarno nienawiści wobec obu tych grup zawodowych dla swoich celów. Dlatego piszę, że były "przekupione". Tak było we wszystkich szpitalach, w których ten "menago" próbował coś działać. I wszędzie wyleciał.

    A czy kieruje mną nienawiść? Na pewno tak. Wobec tego psuja Koc-uja i PiS-owskiego zarządu województwa, który zezwala na takie działania. Dla psucia państwa, naszego wspólnego majątku, służby zdrowia mówię stanowcze "nie". I w tej materii będę wobec każdego zawistny.

    A Ty czarnateczka, tolerujesz to? Gratuluje.

    Skocz do wpisu


    «« Poprzednia strona | [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112] [113] [114] [115] [116] [117] [118] [119] [120] [121] [122] [123] [124] [125] [126] [127] [128] [129] [130] [131] [132] [133] [134] [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] [146] [147] [148] [149] [150] | Następna strona »»

    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej