Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3714)
Foto
(17258)
Firmy
(129)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(815)
Czateria
(40)
Opinie
(458299)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Wyszukiwanie opinii

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Na jeden dzień wrócimy do XVII wieku
  • Rewelacyjne wyniki naszych gimnazjalistów
  • Z Krosna zniknie część przejazdów kolejowych?
  • Od piątku do niedzieli szklany festiwal. Zobacz program
  • Kino samochodowe nad Wisłokiem

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 10476
  • Wszystkich wpisów: 458299
  • Zarejestrowanych użytkowników: 84868
  • Wyszukiwanie opinii

    Wyszukiwarka opinii

    Szukana fraza:
    szukane wyrazy odziel przecinkami np: powódź, 2005, straty

    Szukaj:
    we wszystkich wpisach
    w wpisach opublikowanych w przedziale czasowym
          od (DD-MM-RRRR): --
          do (DD-MM-RRRR): --

    Wyniki wyświetlaj według:


    Szukaliśmy dla Ciebie wpisów zawierających: szpital.
    Wyniki: 1021 - 1040 spośród 3000. Znaleziono w 2.99 sekund(y)


    Znalezione tematy: (w nawiasie podano liczbę wpisów)

    Szpital: Jest nowy ordynator ginekologii (40)
    Szpital szuka sponsorów na remont ginekologii (42)
    Przychodnie specjalistyczne i Izba Przyjęć w krośnieńskim szpitalu (40)
    Jak mnie przyjęto w szpitalu (39)
    Będzie drugi konkurs na dyrektora szpitala (39)
    Władze województwa: Weźcie sobie szpital (44)
    Nocne dachowanie. Cztery osoby w szpitalu (47)
    Outsourcing lekarstwem na bolączki szpitala? (49)
    Nowy dyrektor szpitala (49)
    Poród w brzozowskim szpitalu (48)
    Szpital wychodzi na prostą? Tak twierdzą (47)
    Spór w szpitalu: Podwyżki kosztem zwolnień (39)
    Płace w krośnieńskim szpitalu (36)
    Nowy problem w szpitalu. Z sufitu odpada tynk (30)
    Podwyżki płac dla lekarzy w szpitalu (30)
    Dyrektor zadłużonego szpitala wziął kredyt na premie (30)
    Biegunka w szpitalu - zakaz odwiedzin (29)
    Wypadek na Tysiąclecia. Motocyklista w szpitalu (28)
    Spaliło się mieszkanie. Dwie osoby w szpitalu (31)
    Bójka w centrum miasta. 13-latek w szpitalu (32)
    Kolizja na rondzie. 18-latek w szpitalu (36)
    Odwołanie prezydenta Przytockiego z funkcji Przew. Rady Społ. Szpitala (35)
    Inwestycje w szpitalu: nowe karetki, lądowisko (35)
    Szpital ma już nowego dyrektora. Prawie (34)
    Trzy osoby w szpitalu, warzywa w śniegu (51)
    Kto odpowiada za długi krośnieńskiego szpitala (52)
    Będzie demonstracja w obronie szpitala (253)
    Jak Mariusz Kocój ze szpitala odchodził (256)
    Napięcie w szpitalu. Ginekologia zamknięta (205)
    Pat w szpitalnym sporze lekarzy i dyrektora (202)
    W szpitalu znów wrze. Zagrożona ginekologia (170)
    Demonstracja w szpitalu. Dyrektor wzbudza emocje (295)
    Ważą się losy szpitala. Polityka w tle (303)
    Konflikt lekarzy z dyrekcją szpitala (wrzesień 2009) (2772)
    Poród w krośnieńskim szpitalu (1435)
    Krośnieński szpital (667)
    ''PiS chce zlikwidować szpital w Krośnie'' (380)
    Wojewódzki Szpital Podkarpacki (137)
    Platforma o planach. Szpital, droga, lotnisko (107)
    Losy Szpitala Wojewódzkiego w Krośnie (76)
    Motocyklista w szpitalu. Miał pierwszeństwo (68)
    Nowy dyrektor szpitala: Współpraca, nie konflikt (52)
    Parkowanie pod szpitalem łatwiejsze, ale płatne (52)
    Szpital w Krośnie znów bez dyrektora (78)
    Szpital: Parking płatny, ale jeszcze nie teraz (80)
    Pomocy lekarskiej szukaj nocą w szpitalu (106)
    Szpital w Krośnie (102)
    Tylko dwie przychodnie z kontraktami. Tłok w szpitalu (96)
    Poród w szpitalu w Strzyżowie (90)
    Centrum medyczne i jednodniowy szpital (28)
    Kolizja na zetce. Jedna osoba w szpitalu (27)
    Oddział wewnętrzny szpitala w Krośnie (5)
    Protest w szpitalu (5)
    Terapia odwykowa w szpitalu (5)
    Wysepka na jezdni koło szpitala (5)
    Lewatywa w szpitalu w Krośnie (5)
    Pediatryczna izba przyjęć - szpital w Krośnie (6)
    Nowa poradnia w szpitalu. Będą leczyć nowotwory (6)
    Pobyt mamy i noworodka w szpitalu (9)
    Nowy sprzęt w szpitalu. Kruszy kamienie (9)
    Szymon Hołownia o krośnieńskim szpitalu (7)
    Dermatolog w szpitalu - jak długo czekać? (6)
    Prywatna kardiologia inwazyjna w Krośnieńskim szpitalu - co Wy na to? (4)
    Szpital ma nowy echokardiograf (4)
    Oddział dziecięcy w szpitalu w Krośnie (2)
    Szpital Specialistyczny w Rudnej Małej koło Rzeszowa (2)
    Szpital w Brzozowie (1)
    Nocna i Świąteczna Opieka Medyczna przy szpitalu na Korczyńskiej (1)
    W piątek szpital pracuje jak w niedzielę (1)
    Co tam panie nowego w szpitalu? (2)
    Operacja poprawy wzroku u dziecka w krośnieńskim szpitalu (2)
    Likwidacja Szpitala w Krośnie?! (3)
    Czy są przypadki sepsy w krośnieńskim szpitalu? (3)
    Hospicjum przy przy starym szpitalu (3)
    Koszt pobytu w szpitalu (3)
    Poród w szpitalu Pro-Familia Rzeszów (9)
    Wigilia: szpital i urząd ma wolne (9)
    Miliony na inwestycje w krośnieńskim szpitalu (21)
    Dymek papierosowy w szpitalu (22)
    Przypadki świńskiej grypy w szpitalu (21)
    Nowa szefowa szpitala w Krośnie (21)
    Niewybuch pod szpitalem, saperzy w akcji (20)
    Dzielna załoga i ich szpital na kółkach (22)
    23-letnia kobieta porwała dziecko ze szpitala (22)
    Poród w szpitalu w Jaśle (26)
    Awantura na Grodzkiej. Pobity zmarł w szpitalu (26)
    Piotr Lenik dyrektorem szpitala w Krośnie (25)
    Fałszywy telefon o bombie w szpitalu (23)
    Chirugia ogólna - szpital w Brzozowie (19)
    W szpitalu brakuje krwi. Oddaj ją w piątek (18)
    Kuchnia w krośnieńskim szpitalu (11)
    Planowana cesarka w krośnieńskim szpitalu (11)
    Co wziąć ze sobą na poród w szpitalu w Krośnie? (11)
    Ortopedzi krośnieńskiego szpitala (10)
    Parking szpitalny (11)
    Wypadek w Turaszówce. Mężczyzna w szpitalu (14)
    TV w szpitalu (18)
    W szpitalu chcą edukować rodziców (16)
    Co powstaje na terenie starego szpitala? (15)
    Protest w szpitalu a opieka nad pacjentami (14)
    Staż lekarski w Wojewódzkim Szpitalu w Krośnie (1)

    Temat: Ręka w nocniku wyborców PO
    Autor: versailles
    Data: 2011-02-07 20:48:07

    List otwarty do posłanki PO Joanny Muchy, nawiązujący do jej skandalicznej wypowiedzi na temat służby zdrowia.

    Do Szanownej Pani Joanny Muchy
    Poseł na Sejm Rzeczpospolitej Polskiej


    Wielce Szanowna Pani Poseł!

    Przepraszam, że z niejakim opóźnieniem piszę do Łaskawej Pani tenże list, który traktuję jako otwarty - ponieważ dnia 27 stycznia po ciężkim i skomplikowanym złamaniu uda, znalazłam się w szpitalu publicznym. Jest to pierwszy w moim 61 letnim życiu pobyt w placówce służby zdrowia dlatego przyglądam się Światu i Otoczeniu z pozycji pacjenta. Opóźnienie wynika z faktu, że byłam poddana operacji, po której dochodzę obecnie do sił.

    Otóż była Pani uprzejma stwierdzić, iż starzy ludzie chodzą do lekarza z nudów. Oświadczam niniejszym Łaskawej Pani, że w moim przypadku i w przypadku wszystkich moich przyjaciół i znajomych, chodzenie do Lekarza z tzw. „nudów” nie ma miejsca, a przynajmniej nic mi o tym nie jest wiadome. Z usług personelu medycznego miałam przyjemność korzystać do tej pory wyjątkowo sporadycznie, mając na względzie sytuację służby zdrowia w Najjaśniejszej Rzeczpospolitej, której przyglądam się od kilkudziesięciu lat.

    I tutaj pozwolę sobie zadać pytanie Szanownej Pani, czy Pani cenne uwagi, które poczyniła Pani w mediach, dotyczą także Pani najbliższych?

    Na koniec Droga Pani chciałabym życzyć Pani wiele zdrowia i naprawy usług medycznych w naszym Kraju.

    A jako filolog chciałabym Pani zadedykować frazę „… a życie …A życie jest chwilką tylko!”. Tym zdaniem chcę Czcigodnej Pani uzmysłowić, że Szanowna Pani również się zestarzeje, szybciej niż się to wydaje.

    Pozostaję z wyrazami najwyższego szacunku,

    Hanna Foltyn-Kubicka, emerytka




    Skocz do wpisu


    Temat:
    Autor:
    Data:

    Skocz do wpisu


    Temat: Posłowie chcą pomagać. S-19, obwodnica, edukacja
    Autor: tubylec
    Data: 2011-02-03 12:32:08

    Nie ma sprawy: likwidacja Funduszu Kościelnego, likwidacja przynajmniej 1h religii, likwidacja IPN, likwidacja etatów dla księży w wojsku, policji, szpitalach, straży granicznej, urzędzie celnym, likwidacja programu "rodzina na swoim", reforma emerytur służb mundurowych i rolniczych, obcięcie wydatków na kancelarię Sejmu, Senatu, Prezydenta, Rady Ministrów, likwidacja stanowisk doradców politycznych przy każdym ministerstwie, zmniejszenie liczby ministerstw np. poprzez połączenie MEN z MNiSW, MSiT, MK z jedno, likwidacja stanowiska min. bez teki Julii Pitery, która właściwie nie wiadomo jest od czego, itp. Mało, czy jeszcze wymieniać?

    Skocz do wpisu


    Temat: W marcu zamykają most na Niepodległości
    Autor: xxyz
    Data: 2011-02-04 09:48:32

    No wreszcie tą droge zrobią ! jakby nie patrzec to główna droga dojazdowa do szpitala , powinna byc zrobiona juz dawno dawno temu !!a wzieli sie za nia dopiero jak sie koleiny porobily i lepione dziury jedna na drugiej

    Skocz do wpisu


    Temat: Ręka w nocniku wyborców PO
    Autor: prawymOkiem
    Data: 2011-02-06 17:35:51

    Miro powraca !
    Załapie się na listę wyborcza PO, ten specjalista od ustawy hazardowej.

    Tylko czekać gdy miejsce na liście PO dostanie znakomity ekspert od prywatyzacji szpitali, pani Sawicka.

    Wiem wiem, zaraz czarnateczka po nowemu czyli ryszardo vel coś tam coś tam, napisze o PIS, zamiesza w to Rydzyka, ale

    wygląda to tak że PO naprawdę ma gdzieś obywateli, skoro daje miejsca na swoich listach wyborczych tak skompromitowanym ludziom. Tak jakby liczyli się dla nich tylko ich ludzie, oraz własne interesy a zasady moralne i zwykła ludzka godność i honor były czymś zbytecznym a wręcz niepotrzebnym.

    Skocz do wpisu


    Temat: Ginekolog w Krośnie
    Autor: norka
    Data: 2011-02-13 09:25:37

    Podpisuje sie pod tym co napisała viola. Też nie tak dawno, przebywałam w szpitalu i też lekarze zajeli się mną dobrze -właśnie mimo że mnie nie znali i ani do jednego nie chodziłam a opiekę miałam super.
    Niestety też nie polecam dr Płutniak- moja koleżanka do niej chodziła jakiś czas i masakra podobno.
    Osobiście też polecam dr Pelca i dr Łysikowskiego
    Pozdrawiam :)

    Skocz do wpisu


    Temat: Jak Mariusz Kocój ze szpitala odchodził
    Autor: anhor
    Data: 2011-02-14 21:28:09

    "Szefowie Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego oraz Wojewódzkiego Zespołu Specjalistycznego w Rzeszowie złożyli dzisiaj rezygnacje z zajmowanych stanowisk. Jutro zarząd województwa zdecyduje, czy je przyjąć. - Rzeczywiście, zarówno dyrektor Bernard Waśko, jak i dyrektor Mariusz Kocój złożyli rezygnacje"

    Nie do wiary.Sam złożył rezygnację.
    Myślałem,że tego zrobić nie potrafi.

    Skocz do wpisu


    Temat: Ginekolog w Krośnie
    Autor: MoniP1
    Data: 2011-02-24 07:46:44

    Do madzia1
    pani doktor Gierad- Pietrzkiewicz przyjmuje w Ośrodku Zdrowia w Głowience na kasę chorych. koszt wizyty - 0 zł :)Szcerze mówiąc najlepszy lekarz ginekolog-położnik.
    Prócz tego jest w szpitalu i w razie czego chętnie pomaga we wszystkim.
    tel.do rejestracji 13 4219023

    Skocz do wpisu


    Temat: Ginekolog w Krośnie
    Autor: 11S
    Data: 2011-02-23 19:25:12

    Sloneczko24-polecam ci doktora Warchalowskiego!przemily,sympatyczny,wszystko ci wytlumaczy,mozesz go o wszystko zapytac,jesli chodzi a samo badanie to bardzo delikatny.Prowadzil moja ciaze,ja do niego chodze i nie zamiezam zmieniac na innego lekarza.Szkoda tylko ze go nie ma w szpitalu.

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: magdatyl
    Data: 2011-02-24 10:12:48

    Lepiej miec swoją koszulę, przy pierwszym moim porodzie akurat szpitalnych czystych zabrakło.

    Skocz do wpisu


    Temat: Nefrolog w Krośnie
    Autor: dog333
    Data: 2011-02-27 13:21:43

    Witam . Na szpitalu jest poradnia nefrologiczna . Polecam doktor Wajdową .

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: ruda_wydra
    Data: 2011-03-04 11:12:56

    Ja miałam cesarkę w listopadzie 2010 r., nie planowaną. Muszę przyznać, że choć się bałam to wcale nie było tak strasznie. Miałam znieczulenie podpajęczynówkowe więc dziecko od razu mi pokazali po wyciągnięciu :) Najgorszy moment to pierwsze wstanie z łózka, naprawdę boli ale do wytrzymania. A z każdym kolejnym wstaniem i dniem jest lepiej. Ja już 4 dnia nie brałam żadnych przeciwbólowych zastrzyków, więc naprawdę nie jest tak źle. Wyciągnięcie szwu u mnie nie bolało w ogóle, nawet się nie zorientowałam, że to już ;) Opieka położnych jest spoko, w większości panie są miłe i pomocne. Panie od noworodków za to różnie: te młodsze naprawdę miłe i pomocne, te starsze nie wszystkie. Jak ja leżałam, to na praktykach były dziewczyny z PWSZ i jak jeszcze nie wstałyśmy to one bardzo ochoczo zajmowały się dzieciakami, przynosiły nam do karmienia, przewijały i naprawdę były bardzo pomocne. Aha. Poproś sama o podanie dziecka do karmienia po przyjechaniu na salę, bo raczej ci tego nie zaproponują.
    Ogólnie pobytu w szpitalu nie wspominam źle, choć wiadomo że do domu się tęskni i chce się jak najszybciej wracać.
    Trzeba się nastawić pozytywnie i będzie dobrze. Życzę powodzenia :)

    Skocz do wpisu


    Temat: Endokrynolog w Krośnie
    Autor: oliwia7777
    Data: 2011-02-27 23:38:31

    mam pytanie czy jest w Krośnie jakiś endokrynolog, który przyjmuje prywatnie,bo z tego co wiem to do szpitala trzeba długo czekać

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: enula
    Data: 2011-02-23 13:44:20

    dzięki dziewczyny za odpowiedz no i przy okazji dostałam odpowiedz na to nad czym się również zastanawiałam czy do porodu dają koszule szpitalną :)

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: enula
    Data: 2011-02-23 00:18:25

    chciałam się zapytać czy po porodzie w szpitalu można chodzić w spodenkach i koszulce czy jest obowiązek (nacisk) na noszenie koszul. Pytam się ponieważ ja osobiście nie mam żadnej koszuli i nie lobię w niech chodzić.

    Skocz do wpisu


    Temat: Wymuszenie i zderzenie. Wypadek w Turaszówce
    Autor: kuliczek13
    Data: 2011-02-19 12:42:04

    Powiem Wam moi drodzy tylko tyle. Kobieta która tam jechała jest moją siostra. Leży cały czas w szpitalu. Czy ta aby kobieta za kółkiem spowodowala ten wypadek? Jechała prawidłowo prostą drogą i to właśnie facet zajechał jej drogę? Nie miała na to wpływu więc teraz zadaje pytanie? Czy można powiedziec na nią złe słowo? Kto okazał się gorszym kierowcą, kobieta czy mężczyzna??

    Skocz do wpisu


    Temat: Eurocash Krosno - opinie
    Autor: trufel111
    Data: 2011-02-15 19:31:44

    To jest duży problem. Ale cała firma przez takie słabe zarządzanie firma się sypie.
    Ludzie sa zwalniani i dyrektorowi to nie przeszkadza. On nie utożsamia sie z firmą. Czemu ludzie nie dostali w dużym stopniu premii za styczeń choć ciężko pracowali??? To nie sa pomówienia tylko fakty.
    Ludzie cięzko pracują bo w Krosnie nie ma wielu mozliwości ale co traktuje się ich jako robole za 1000 zł tylko czekać kiedy zwykli pracownicy będa zarabiac tyle ile salowe w krosniejskim szpitalu. Apel dyrektorzy i władze Eurocash nie bierzcie po 20-25 tys złotych z premią czy bez dajcie innym zarobić aby spokojnie mogli rodziny utrzymać.

    Skocz do wpisu


    Temat: USG na ul. Grodzkiej
    Autor: agnieszka_16_92
    Data: 2011-02-20 18:34:32

    Co sądzicie o prywatnym USG na ul. Grodzkiej koło Starego Szpitala?

    Skocz do wpisu


    Temat: Dowcip i humor
    Autor: DjCapone
    Data: 2011-02-21 18:43:09

    Wpadło mi parę żartów"


    Przychodzi kobieta do lekarza, wszędzie jest niebieska i zielona...
    - O Boże, co się pani stało?
    - Panie doktorze, już nie wiem co mam dalej robić? Za każdym razem kiedy mój mąż przychodzi do domu pijany, tłucze mnie.
    - Hmm znam jeden absolutnie pewny i efektywny środek; w przyszłości, kiedy pani mąż przyjdzie pijany do domu, weźmie pani filiżankę herbaty rumiankowej i niech pani płucze gardło i płucze i płucze....
    2 tygodnie później:
    - Panie doktorze, wspaniała rada! Za każdym razem, kiedy mój mąż dobrze wcięty wtacza się do mieszkania, ja płuczę i płuczę gardło a on nic mi nie robi!
    - Widzi pani, trzeba po prostu trzymać pysk zamknięty...
    * * * * *
    Kierowca TIR-a prowadząc ciężarówkę późną nocą nieco przysnął i wjechał w pobliski dom, wprost do sypialni małżonków. Otworzył drzwi ciężarówki i nie wiedząc co powiedzieć zapytał:
    - Przepraszam, czy do Poznania dobrze jadę?
    Mężczyzna w sypialni zaskoczony jednak jasno odpowiedział:
    - Tak, ale przez kuchnię byłoby bliżej.
    * * * * *
    Mąż, aby przyblokować trochę swoją rozrzutną żonę, polecił jej prowadzenie zeszytu ze wszystkimi wydatkami.
    Wieczorem poprosił ją o pokazanie zapisków. Żona podała mu kajecik, w którym widniały następujące pozycje:
    - karma dla kota - 5 zł 69 gr
    - sianko dla chomika - 3 zł 20 gr
    - inne - 1025 zł 45 gr
    * * * * *
    Wchodzi facet do sklepu zoologicznego i mówi:
    - Chciałbym kupić tego żółwia z wystawy, który stepuje.
    - Stepujący żółw?! O ku**a! Zapomniałem wyłączyć grzałki do piasku!
    * * * * *
    Kolega opowiada koledze:
    - Byłem u lekarza i poprosiłem o syrop od kaszlu, a on dał mi nie wiem czemu środek na rozwolnienie.
    - Zażyłeś ten środek?
    - Zażyłem.
    - I co, kaszlesz?
    - Nie mam odwagi...
    * * * *
    Co robi artysta - malarz, aby przeżyć?
    - Francuz - pije szampana i maluje pejzaze.
    - Włoch - pije wino i maluje kobiety.
    - Polak - pije bimber i maluje pokoje.
    * * * * *
    Rozmawiają dwie przyjaciółki. Jedna mówi:
    - Mam wspaniałego męża: nie pije, nie pali, nie zdradza mnie, nie lubi piłki nożnej, a nawet mnie nie bije.
    Na to druga:
    - Dawno go sparaliżowało?
    * * * * *
    - Mamooooooo, a czemu tatuś chce z balkonu skakać?
    - Nie mam pojęcia, synku. Doprawiałam mu rogi a nie skrzydła.
    * * * * *
    - Panie doktorze, mój mąż strasznie mnie obraził.
    - I dlatego musi mnie pani budzić w środku nocy?
    - Tak, bo teraz trzeba go pozszywać.
    * * * * *
    przychodzi facet do sklepu monopolowego:
    - Dzień dobry, nazywam się Antoni Kluska i chciałbym kupić pół litra wódki czystej.
    - Proszę bardzo - mówi sprzedawczyni. I wcale nie musi mi się Pan przedstawiać!
    Ależ droga pani, ja nie jestem anonimowym alkoholikiem!
    * * * * *
    Prosze pana, dlaczego pan ciągle za mna lazi?!!
    - Wie pani, jak juz sie pani odwrocila, sam sobie zadaje to pytanie.
    * * * * *
    Lecą komandosi na akcje.. Już przed samym miejscem zrzutu kapral przypomina:
    - Panowie, za chwile wyskakujecie.. Oczywiście zaraz po opuszczeniu samolotu proszę pociągnąć za prawy uchwyt- otworzy się spadochron.. gdyby się nie otworzył - proszę pociągnąć za lewy - otworzy się zapasowy.. Po wylądowaniu będą na Panów czekały rowery, którymi udacie się w kwadrat D7..
    Komandosi wyskakują, jeden leci, pociągnął za prawy uchwyt - nic, pociągnął za lewy uchwyt - nic.. Spada dalej i myśli:
    -O Boże, żeby chociaż te rowery były...
    * * * * *
    Tata prosi Jasia:
    - Jasiu, pomaluj okna.
    - Tak tato.
    Po godzinie Jasio przychodzi i pyta tatę:
    - A ramy też???
    * * * * *
    Do wytwórni pasztetów przyjechała kontrola z SANEPID-u.
    Inspektor SANEPID-u pyta:
    - Czy ten pasztet z zająca jest naprawdę z zająca?
    - Tak, ale prawdę mówiąc dodajemy jeszcze koninę.
    - A w jakich proporcjach?
    - Pół na pół... jeden zając, jeden koń.
    * * * * *
    Dentysta schyla się nad pacjentem i ma zamiar rozpocząć borowanie, nagle zastyga w bezruchu i pyta nieufnie:
    - Czy mi się tylko wydaje, czy też trzyma pan rękę na moich jądrach?
    Pacjent spokojnym głosem:
    - To tylko taka mała asekuracja. Bo przecież nie chodzi o to, byśmy sobie ból zadawali... Prawda, panie doktorze?
    * * * * *
    poproszę dwa wina!
    białe czy czerwone?
    nieważne, to dla ślepego!
    * * * * *
    Rozprawa sądowa.
    SĘDZIA: Czy przyznaje się pani do zabicia męża ?
    OSKARŻONA: Zabicia ? To była raczej eutanazja, akt łaski. Od wielu miesięcy obserwowałam jak mój mąż, całymi dniami, objadając się, wegetuje przed telewizorem, a tego wieczoru, podczas transmisji meczu, wyraźnie poprosił, a nawet krzyczał, bym mu pomogła.
    SĘDZIA: A co konkretnie powiedział ?
    OSKARŻONA: Strzelaj, kur*a, strzelaj !
    * * * * *
    Komisja egzaminacyjna na studiach przepytuje kandydata na przyszłego prawnika:
    - co Pana skłoniło do tego, żeby zdawać na wydział prawa do naszego uniwersytetu ?
    - no cos Ty tato.... nie wygłupiaj się.
    * * * * *
    Początkowy wykład z japonistyki. Profesor do studentów w auli:
    - W dniu dzisiejszym cały wykład poświęcimy zagadnieniu, jak rozpoznać, gdzie jest góra, a gdzie dół podręcznika.
    * * * * *
    Mały Jasio wraca do domu posiniacznony i zakrwawiony i szlocha rozpaczliwie.
    - Co sie stało? - pyta mama.
    - Łowiliśmy z tata ryby i trafiła mu sie naprawdę wielka, ale kiedy zaczął ją wyciągać, to sie zerwała i uciekła.
    - Daj spokój, Jasiu. To nie jest powód do płaczu. Powinieneś sie raczej śmiać z tego.
    - I tak właśnie zrobiłem, mamusiu.
    * * * * *
    Co robi kobieta, dowiedziawszy się, że jej mąż poszedł do opery z inną kobietą?
    Przygotowuje koncert w domu.
    * * * * *
    Wania złowił złotą rybkę.
    - Rybka: puść mnie spełnię twoje życzenie
    - Ok
    - Willę chcesz?
    - Nie
    - Mercedesa chcesz?
    - Nie
    - Medal za męstwo chcesz?
    - oooo taaaak !!!
    Huknęło, zadymiło się i Wania znalazł się prosto na polu bitwy z dwoma granatami w ręku. Patrzy a na niego napierdziela 10 czołgów. Wania wkurzony przez zaciśnięte zęby:
    - K...wa, pośmiertny dała!!!
    * * * * *
    Żona wyjechała w delegację. Mąż rankiem bierze dzieciaka i wiezie do przedszkola.
    - To nie nasze dziecko - mówi przedszkolanka.
    Jadą do drugiego.
    - Nie znamy pana synka - słyszy w drugim.
    Jadą do trzeciego, czwartego... wszędzie tak samo. Nie znają dzieciaka.
    W końcu młody nie wytrzymał:
    - Tato, zaliczamy jeszcze tylko jedno przedszkole i jedziemy do szkoły, bo się w końcu na lekcję spóźnię!
    * * * * *
    Podczas wizyty w szpitalu psychiatrycznym gość pyta ordynatora jakie kryteria stosują, aby zdecydować czy ktoś powinien zostać zamknięty w zakładzie czy nie.
    Ordynator odpowiedział:
    - Napełniamy wannę, a potem dajemy tej osobie łyżeczkę do herbaty, kubek i wiadro i prosimy, aby opróżnił wannę.
    - Aha, rozumiem - powiedział gość - normalna osoba użyje wiadra, bo jest większe niż łyżeczka czy kubek.
    - Nie - powiedział ordynator- normalna osoba pociągnęłaby za korek.
    Chce pan pokój z widokiem czy bez?
    * * * * *
    Jedzie facet samochodem. Obok siedzi żona. Dopuszczalna prędkość 100km/h. Facet jedzie mniej więcej z tą prędkością. Nagle żona rozpoczyna monolog:
    - Już cię nie kocham... Po dwunastu latach po ślubie chcę rozwodu.
    Mąż nic nie mówi, tylko przyspiesza do 110 km/h. Żona mówi dalej:
    - Pokochałam twego najlepszego przyjaciela- Kazia.
    Mąż nic nie mówi, tylko dalej przyspiesza do 120 km/h. Żona przystępuje do rozważania warunków rozwodu:
    - Chcę dzieci!
    Mąż nic nie mówi, tylko przyspiesza do 130 km/h.
    - Chcę dom i samochód!
    Mąż dalej nic nie mówi, ale przyspiesza do 140 km/h.
    - Chcę, aby wszystkie karty kredytowe i akcje był na moje nazwisko.
    Mąż dalej nic nie mówi, ale przyspiesza do 150 km/h.
    - A czego ty chcesz?
    - Ja już mam wszystko, czego potrzeba!
    Mąż przyspiesza do 200km/h.
    - A co masz?!
    Mąż skręca na przeciwny pas jezdni i cedzi przez zęby:
    - Poduszkę powietrzną!!! ;)


    Skocz do wpisu


    «« Poprzednia strona | [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112] [113] [114] [115] [116] [117] [118] [119] [120] [121] [122] [123] [124] [125] [126] [127] [128] [129] [130] [131] [132] [133] [134] [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] [146] [147] [148] [149] [150] | Następna strona »»

    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej