Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3526)
Foto
(17272)
Firmy
(129)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(805)
Czateria
(3)
Opinie
(459478)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Wyszukiwanie opinii

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • 22.07: Koncert charytatywny The Friends w Parkowej 7
  • Dominik schudł 50 kg. Chce zachęcić innych do zmiany
  • Pasikonik będzie maskotką koszykarzy?
  • Plaża i palmy. Impreza nad Wisłokiem
  • Gdzie nowy asfalt i oświetlenie?

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 10529
  • Wszystkich wpisów: 459478
  • Zarejestrowanych użytkowników: 85300
  • Wyszukiwanie opinii

    Wyszukiwarka opinii

    Szukana fraza:
    szukane wyrazy odziel przecinkami np: powódź, 2005, straty

    Szukaj:
    we wszystkich wpisach
    w wpisach opublikowanych w przedziale czasowym
          od (DD-MM-RRRR): --
          do (DD-MM-RRRR): --

    Wyniki wyświetlaj według:


    Szukaliśmy dla Ciebie wpisów zawierających: szpital.
    Wyniki: 1021 - 1040 spośród 3000. Znaleziono w 2.84 sekund(y)


    Znalezione tematy: (w nawiasie podano liczbę wpisów)

    Szpital: Jest nowy ordynator ginekologii (40)
    Szpital szuka sponsorów na remont ginekologii (42)
    Przychodnie specjalistyczne i Izba Przyjęć w krośnieńskim szpitalu (40)
    Jak mnie przyjęto w szpitalu (39)
    Będzie drugi konkurs na dyrektora szpitala (39)
    Władze województwa: Weźcie sobie szpital (44)
    Nocne dachowanie. Cztery osoby w szpitalu (47)
    Outsourcing lekarstwem na bolączki szpitala? (49)
    Nowy dyrektor szpitala (49)
    Poród w brzozowskim szpitalu (48)
    Szpital wychodzi na prostą? Tak twierdzą (47)
    Spór w szpitalu: Podwyżki kosztem zwolnień (39)
    Płace w krośnieńskim szpitalu (36)
    Nowy problem w szpitalu. Z sufitu odpada tynk (30)
    Podwyżki płac dla lekarzy w szpitalu (30)
    Dyrektor zadłużonego szpitala wziął kredyt na premie (30)
    Biegunka w szpitalu - zakaz odwiedzin (29)
    Poród w szpitalu w Jaśle (28)
    Spaliło się mieszkanie. Dwie osoby w szpitalu (31)
    Bójka w centrum miasta. 13-latek w szpitalu (32)
    Kolizja na rondzie. 18-latek w szpitalu (36)
    Odwołanie prezydenta Przytockiego z funkcji Przew. Rady Społ. Szpitala (35)
    Inwestycje w szpitalu: nowe karetki, lądowisko (35)
    Szpital ma już nowego dyrektora. Prawie (34)
    Trzy osoby w szpitalu, warzywa w śniegu (51)
    Kto odpowiada za długi krośnieńskiego szpitala (52)
    Będzie demonstracja w obronie szpitala (253)
    Jak Mariusz Kocój ze szpitala odchodził (256)
    Napięcie w szpitalu. Ginekologia zamknięta (205)
    Pat w szpitalnym sporze lekarzy i dyrektora (202)
    W szpitalu znów wrze. Zagrożona ginekologia (170)
    Demonstracja w szpitalu. Dyrektor wzbudza emocje (295)
    Ważą się losy szpitala. Polityka w tle (303)
    Konflikt lekarzy z dyrekcją szpitala (wrzesień 2009) (2772)
    Poród w krośnieńskim szpitalu (1440)
    Krośnieński szpital (667)
    ''PiS chce zlikwidować szpital w Krośnie'' (380)
    Wojewódzki Szpital Podkarpacki (137)
    Platforma o planach. Szpital, droga, lotnisko (107)
    Losy Szpitala Wojewódzkiego w Krośnie (76)
    Motocyklista w szpitalu. Miał pierwszeństwo (68)
    Nowy dyrektor szpitala: Współpraca, nie konflikt (52)
    Parkowanie pod szpitalem łatwiejsze, ale płatne (52)
    Szpital w Krośnie znów bez dyrektora (78)
    Szpital: Parking płatny, ale jeszcze nie teraz (80)
    Pomocy lekarskiej szukaj nocą w szpitalu (106)
    Szpital w Krośnie (102)
    Tylko dwie przychodnie z kontraktami. Tłok w szpitalu (96)
    Poród w szpitalu w Strzyżowie (90)
    Wypadek na Tysiąclecia. Motocyklista w szpitalu (28)
    Centrum medyczne i jednodniowy szpital (28)
    Oddział wewnętrzny szpitala w Krośnie (5)
    Protest w szpitalu (5)
    Terapia odwykowa w szpitalu (5)
    Wysepka na jezdni koło szpitala (5)
    Lewatywa w szpitalu w Krośnie (5)
    Pediatryczna izba przyjęć - szpital w Krośnie (6)
    Nowa poradnia w szpitalu. Będą leczyć nowotwory (6)
    Pobyt mamy i noworodka w szpitalu (9)
    Nowy sprzęt w szpitalu. Kruszy kamienie (9)
    Szymon Hołownia o krośnieńskim szpitalu (7)
    Dermatolog w szpitalu - jak długo czekać? (6)
    Prywatna kardiologia inwazyjna w Krośnieńskim szpitalu - co Wy na to? (4)
    Szpital ma nowy echokardiograf (4)
    Oddział dziecięcy w szpitalu w Krośnie (2)
    Szpital Specialistyczny w Rudnej Małej koło Rzeszowa (2)
    Szpital w Brzozowie (1)
    Nocna i Świąteczna Opieka Medyczna przy szpitalu na Korczyńskiej (1)
    W piątek szpital pracuje jak w niedzielę (1)
    Co tam panie nowego w szpitalu? (2)
    Operacja poprawy wzroku u dziecka w krośnieńskim szpitalu (2)
    Likwidacja Szpitala w Krośnie?! (3)
    Czy są przypadki sepsy w krośnieńskim szpitalu? (3)
    Hospicjum przy przy starym szpitalu (3)
    Koszt pobytu w szpitalu (3)
    Poród w szpitalu Pro-Familia Rzeszów (9)
    Wigilia: szpital i urząd ma wolne (9)
    Miliony na inwestycje w krośnieńskim szpitalu (21)
    Dymek papierosowy w szpitalu (22)
    Przypadki świńskiej grypy w szpitalu (21)
    Nowa szefowa szpitala w Krośnie (21)
    Niewybuch pod szpitalem, saperzy w akcji (20)
    Dzielna załoga i ich szpital na kółkach (22)
    23-letnia kobieta porwała dziecko ze szpitala (22)
    Kolizja na zetce. Jedna osoba w szpitalu (27)
    Awantura na Grodzkiej. Pobity zmarł w szpitalu (26)
    Piotr Lenik dyrektorem szpitala w Krośnie (25)
    Fałszywy telefon o bombie w szpitalu (23)
    Chirugia ogólna - szpital w Brzozowie (19)
    W szpitalu brakuje krwi. Oddaj ją w piątek (18)
    Kuchnia w krośnieńskim szpitalu (11)
    Planowana cesarka w krośnieńskim szpitalu (11)
    Co wziąć ze sobą na poród w szpitalu w Krośnie? (11)
    Ortopedzi krośnieńskiego szpitala (10)
    Parking szpitalny (11)
    Wypadek w Turaszówce. Mężczyzna w szpitalu (14)
    TV w szpitalu (18)
    W szpitalu chcą edukować rodziców (16)
    Co powstaje na terenie starego szpitala? (15)
    Protest w szpitalu a opieka nad pacjentami (14)
    Staż lekarski w Wojewódzkim Szpitalu w Krośnie (1)

    Temat: Boisko przy ''Dziesiątce'' już gotowe
    Autor: paulsen
    Data: 2010-11-14 11:57:41

    Co jakiś czas tylko Platfusy przypominają na forum jak to bronili z Borczem i Oponiem - mieszkańców Krosna przed zagładą szpitala.

    hahahahahaha

    Jeżeli to jest Platformy jedyny program na te wybory to ja dziękuję wolę mój głos oddać na SLD.

    Skocz do wpisu


    Temat: Problem młodych mam
    Autor: sia
    Data: 2011-03-17 16:25:38

    Czy jakaś mama, lub jakiś tata;) wie coś na temat logopedy w szpitalu? polecacie dla dwuletniego dziecka? czy lepiej prywatnie, np. w Jaśle (wiem, że tam Monika Bemben zajmuje się logopedią dziecięcą)?

    Skocz do wpisu


    Temat: Ginekolog w Krośnie
    Autor: esilence
    Data: 2011-03-17 12:47:12

    Tak sobie czytam i czytam.... i dochodzę do wniosku, że ciężko w Krośnie znaleźć ginekologa, z którego większość kobiet byłaby zadowolona. Ja sama miałam z kilkoma styczność, państwowo i prywatnie, więc postanowiłam podzielić się swoimi spostrzeżeniami.
    Pierwszym moim lekarzem był tutaj dr Wajda. Według mnie bierze niewiele za prywatną wizytę, jest bardzo miły dla swoich pacjentek, w miarę dokładnie tłumaczy wszystko i -co dla niektórych ważne- przepisuje stosunkowo niedrogie leki. Leczyłam się u niego dość długo ( nawracające zapalenia jajników ), ale pewna sytuacja sprawiła, że powiedziałam sobie "nigdy więcej". Prawie trafiłam na stół operacyjny z zalecenia Pana Wajdy, a okazało się przez przypadkową wizytę u internisty, że nie mam chorych jajników, tylko zapalenie jelita :) Nie znaczy to jednak, że odradzam komukolwiek tego lekarza, gdyż uważam, że każdy ma prawo się pomylić. Moje zapalenie jajników wszak zostało wyleczone, a jelita swoją drogą wyskoczyły. Cała sytuacja jednak zirytowała mnie na tyle, że postanowiłam zmienić lekarza ...
    Następny był więc dr Pelc. Nie mogę mu osobiście nic zarzucić, wydaje mi się bardzo rzeczowy. Z mojego pobytu w szpitalu nie wspominam go źle. Owszem, żartuje często, ale mi osobiście to nie przeszkadza. Na prywatnej wizycie byłam u niego raz, ale już do niego nie wróciłam, gdyż przeraził mnie ogrom czekających w kolejce kobiet i długi czas oczekiwania na wizytę. To, oczywiście na jego plus świadczy, ale ja już kolejny raz do kogoś innego poszłam.
    Dr Węklar .... trafiłam do niego bardzo przypadkiem, z nagłym zapaleniem i prywatnie. Chyba na bardzo zły dzień albo porę mu przypadłam, bo za 5 minut wizyty, z ekspresowym badaniem i dosłownym zbyciem mnie z gabinetu zapłaciłam 80 zł. Przez całą wizytę dr patrzył co 20 sekund na zegarek. Oczywiście była to moja pierwsza i ostatnia wizyta u niego i myślę, że każda z Was mnie zrozumie. Złego ani dobrego nie mogę o nim powiedzieć bo nie dał mi się poznać. Widocznie rzeczywiście nie w porę trafiłam, zdarza się.
    Dr Agata Żuraw- Wiśniewska. Bardzo fajna kobitka, bynajmniej w moim odczuciu. Nie bierze dużo za wizytę i bardzo jasno wszystko tłumaczy. Bardzo delikatna, co ponoć jest rzadkością u kobiet ginekologów. Z pewnością byłabym jej pacjentką do dziś, gdyby nie fakt, że przez przypadek trafiłam do innego lekarza, z pomocą którego, w końcu zaszłam w upragnioną ciążę. Zastanawiałam się nawet w początkach mojej ciąży czy nie wrócić do Pani dr ale się jednak nie zdecydowałam, gdyż brak jest u niej w gabinecie USG, co rzadko jest spotykane i z pewnością stanowi mały dyskomfort- szczególnie dla ciężarnych, które najchętniej przy każdej wizycie lubią patrzeć na swoje maleństwo.
    Dr Kucza- do tego Pana chodzę do dziś. Najśmieszniejsze jest to, że nawet gdybym chciała, to nie mogę go jakoś strasznie zachwalić. Wdzięczna jestem mu za to, że po trzymiesięcznej kuracji zaszłam w ciążę- innym lekarzom to się nie udało. Za wizytę bierze on w granicach normy, na pewno nie za dużo. Nigdy nie poczułam się przez niego zbyta, zawsze poświęca mi tyle czasu ile trzeba i pozwala sobie pytania zadawać bez ograniczeń. Gorzej z odpowiedziami na te pytania... czasem Pan dr tak zamota, że nie wiadomo o co chodzi. Trzeba go na pewno pilnować, bo często bywa rozkojarzony i zapomina o niektórych rzeczach, ale może i przez to wydaje mi się bardziej ludzki. Drogie leki wypisuje- to fakt, ale za to skuteczne. Jak na razie w niczym, tak aż bardzo, mi nie podpadł, do porodu zostało mi jakieś 3 tygodnie. Zobaczymy jak to będzie...
    Troszkę się rozpisałam, ale mam nadzieję, że moja opinia pomoże którejś z Was. W swojej wypowiedzi sugerowałam się tylko i wyłącznie własnymi doświadczeniami. Każda z nas może mieć te doświadczenia i odczucia różne, więc nie namawiam na wybór tego czy tamtego lekarza.
    Pozdrawiam :)

    Skocz do wpisu


    Temat: Ginekolog w Krośnie
    Autor: zosia_samosia
    Data: 2011-03-16 06:45:32

    Chcę się wypowiedzieć na temat doktora Pelca. Miałam okazję poznać go w krośnieńskim szpitalu i muszę powiedzieć że jego zachowanie w stosunku do kobiety jest poniżej krytyki. Nie kwestionuję czy jest on dobrym lekarzem czy nie ale głupie teksty , mruganie okiem czy nieodpowiednie propozycje są chyba nie na miejscu biorąc pod uwagę że jest to lekarz który ma pomagać człowiekowi. Wydaje mi się że chyba zapomniał o tym od czego tam jest i za co mu płacą . Chamskie zachowanie - to jedyna rzecz jaka kojarzy mi się z tym Panem.

    Skocz do wpisu


    Temat: Film Mgła u Kapucynów. PiS o Sowietach
    Autor: depra
    Data: 2011-04-03 11:14:45

    Panowie Posłowie i Senatorowie może by się za WAŻNE dla miasta sprawy zabrali, a nie opowiadali bzdury,na które mało kto daje się już nabrać.Znów zaczynają się dziać złe rzeczy w szpitalu,ale kogo to obchodzi??Oni sobie pojada na Szaserów,jak będą w potrzebie,a reszta-co ich reszta interesuje.Dal PiS-uarów tylko martyrologia jest ważna,umartwianie się,podjudzanie do nienawiści,a co z tymi,którzy żyją?W dodatku nie myśla po PiS-owemu?

    Skocz do wpisu


    Temat: Kto podzielił polską "prawicę"
    Autor: 8444
    Data: 2011-03-29 22:21:43

    Raport o powstaniu WSI to z początku nudna lektura, ale od 11-tej strony zaczynają się konkrety, z którymi trzeba się zapoznać, choćby dlatego, ażeby nie wydawać sądów bez zaznajomienia się ze stanowisiem drugiej strony.
    W 1990 r. z WSW wyłączono żandarmerię, a resztę włączono do Zarządu
    II SG. Tak powstały organizm nazwano jesienią 1991 r. Wojskowymi Służbami
    Informacyjnymi i jako osobny Inspektorat podporządkowano Ministrowi Obrony Narodowej.
    W 1994 r. WSI powróciły do podległości wobec Sztabu Generalnego, by ostatecznie znaleźć
    się w dyspozycji MON. W 2006 r. ustawa rozwiązała WSI i powołała dwie osobne służby
    (SKW i SWW), stanowiące centralne organa administracji rządowej.
    Zmiany organizacyjne dokonane na przełomie lat 80. i 90. nie miały zasadniczego
    znaczenia. Służby przez cały czas pełniły rolę aparatu politycznego. Prace Komisji
    Weryfikacyjnej pozwoliły ujawnić obraz rzeczywistej struktury służb wojskowych: spośród
    blisko 10 tysięcy działających w 1990 r. w kraju i za granicą współpracowników tych służb aż
    2,5 tysiąca to ludzie ulokowani w centralnych instytucjach administracyjnych i
    gospodarczych kraju. Już samo tylko wyliczenie tych instytucji oraz liczby działających w
    nich agentów określa rzeczywistą skalę problemu, z jakim Polska musiała uporać się,
    odzyskując niepodległość po 1989 roku. Zagadnienie to obrazuje poniższe zestawienie,
    obejmujące 2457 współpracowników uplasowanych w instytucjach cywilnych PRL 6
     Urzędy centralne:
    Urząd Rady Ministrów - 6
    Kancelaria Sejmu - 1
    Ministerstwo Spraw Zagranicznych - 108
    Państwowy Instytut Spraw Międzynarodowych - 7
    Ministerstwo Handlu Zagranicznego - 32
    Ministerstwo Handlu Wewnętrznego - 1
    Ministerstwo Pracy - 1
    inne ministerstwa - 13
    6 Analizy dokonano na podstawie materiału będącego w dyspozycji SKW. Pismo numer SKW/00-68/06
    Strona 11 z 374
    Urząd ds. Wyznań - 1
     Inne jednostki administracji państwowej:
    Główny Urząd Statystyczny - 3
    Okręgowy Urząd Górniczy - 1
    Państwowy Komitet Normalizacyjny - 2
    Zarząd Ruchu Lotniczego - 3
    Urząd Gospodarki Morskiej - 3
    Urząd Telekomunikacji - 2
    Urząd Celny - 1
    Zakład Ubezpieczeń Społecznych - 1
     Sądy i prokuratury - 4
     Samorząd terytorialny (rady narodowe, rady gmin, urzędy wojewódzkie) - 14
     Organizacje polityczne i społeczne (instancje centralne):
    Komitet Centralny Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej - 2
    Ogólnopolskie Porozumienie Związków Zawodowych - 1
    Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Radzieckiej - 2
    Zjednoczone Stronnictwo Ludowe - 1
    Związek Młodzieży Socjalistycznej - 1
    Związek Młodzieży Wiejskiej - 1
    Związek Socjalistycznej Młodzieży Polskiej - 1
    Zrzeszenie Studentów Polskich - 4
    Centralny Komitet Stronnictwa Demokratycznego - 1
    Centralna Rada Związków Zawodowych - 1
    Ogólnopolskie Hufce Pracy - 5
    Towarzystwo Polonia - 3
    Związek Kółek Rolniczych - 1
     Uczelnie i placówki akademickie:
    Akademia Górniczo-Hutnicza - 7
    akademie rolnicze - 17
    akademie medyczne - 10
    Politechnika Gdańska - 8
    Politechnika Krakowska - 4
    Politechnika Szczecińska - 18
    Politechnika Śląska - 5
    Strona 12 z 374
    Politechnika Warszawska - 22
    Politechnika Wrocławska - 20
    inne uczelnie techniczne - 9
    Szkoła Główna Planowania i Statystyki - 10
    Uniwersytet Adama Mickiewicza w Poznaniu - 7
    Uniwersytet Jagielloński - 6
    Uniwersytet Łódzki - 4
    Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie - 3
    Uniwersytet Wrocławski - 6
    Uniwersytet Warszawski - 20
    Akademia Wychowania Fizycznego - 3
    wyższe szkoły pedagogiczne - 3
    wyższe szkoły zawodowe - 7
    inne szkoły wyższe - 18
     Studenci
    zarejestrowano 342 studentów; najwięcej (106) w latach 1987-1990
     Polska Akademia Nauk – 38
     Instytuty naukowe - 41
     Szkoły:
    licea, technika i szkoły zawodowe - 21
    szkoły podstawowe - 4
     Redakcje telewizyjne, radiowe i prasowe - 67, w tym:
    radio i telewizja - 28
    Polska Agencja Prasowa - 10
    „Rzeczpospolita” - 3
    „Trybuna Ludu” - 4
    „Sztandar Młodych” - 3
    „ITD” - 2
    oraz „Chłopska Droga”, „Przegląd Techniczny”, „Sportowiec”, „Głos Szczeciński”,
    „Wieczór”, „Tygodnik Polski”, „Radar” i inne redakcje
     RSW „Prasa, Książka, Ruch” - 7
     Instytucje artystyczne i kulturalno-oświatowe, wydawnictwa i drukarnie - 21
    Szpitale i zakłady opieki zdrowotnej - 34
     Banki:
    Strona 13 z 374
    Bank Handlowy - 5
    Pekao SA - 4
    Narodowy Bank Polski - 3
    inne - 2
     Firmy ubezpieczeniowe – 3
     Centrale Handlu Zagranicznego:
    Agros - 9
    Animex - 9
    Baltona - 12
    Budimex - 6
    Chemitex - 3
    Ciech - 22
    Coopexim - 6
    DAL - 12
    Dromex - 2
    Elektrim - 24
    Hortex - 11
    Impexmetal - 35
    Kolmex - 3
    Megadex - 3
    Metalexport - 33
    Metronex - 14
    Minex - 15
    Paged - 6
    Pewex - 1
    Polcoop - 7
    Polimex (Polimex Cekop) - 25
    Polservice - 19
    Rolimpex - 5
    Skórimpex - 12
    Stalexport - 8
    Textilimpex - 7
    Universal - 19
    Varimex - 33
    Strona 14 z 374
    inne - 23
    a także:
    Polska Izba Handlu Zagranicznego - 2
    firmy polonijne - 25
    Międzynarodowe Targi Poznańskie - 2
     Przedsiębiorstwa handlowe:
    Agromet - 17
    Centrozap - 19
    Centromor - 15
    inne - 7
     Przedsiębiorstwa branży zbrojeniowej:
    Bumar - 12
    Cenzin - 1
    CZInż - 3
    Inter Vis - 1
    Steo - 1
    Vis - 1
     Przedsiębiorstwa sektora paliwowo-energetycznego:
    CPN - 3
    Gdańskie Zakłady Rafineryjne - 1
    Naftobudowa - 1
    inne zakłady branży energetycznej - 32
     Huty i kopalnie, sektor górniczy:
    kopalnie - 11
    huty - 9
    przedsiębiorstwo handlowe Węglokoks - 14
    inne przedsiębiorstwa górnicze - 3
     Zjednoczenia przemysłowe - 7
     Przedsiębiorstwa transportowe i spedycyjne:
    LOT - 143
    PKP - 5
    PKS - 15
    Hartwig - 15
    Polskie Linie Oceaniczne - 36
    Strona 15 z 374
    Polska Żegluga Bałtycka - 32
    Polska Żegluga Morska - 26
     Przedsiębiorstwa związane z gospodarką morską:
    Dalmor - 9
    Nawimor - 3
    Polcargo - 10
    Polfracht - 8
    inne firmy żeglugowe - 6
    stocznie - 41
    inne przedsiębiorstwa z tego sektora gospodarki - 14
    zarządy portów - 10
     Zakłady branży elektronicznej - 32
    Nadawcze Stacje Radiowo-Telewizyjne - 3
    ośrodki ZETO - 5
     Zakłady branży farmaceutycznej (produkcyjne i handlowe) - 4
     Zakłady branży lotniczej - 8
     Przedsiębiorstwa produkcyjne i handlowe branży motoryzacyjnej - 15
     Zakłady produkcyjne różnych branż - 189
     Przedsiębiorstwa budowlane - 60
     Przedsiębiorstwa komunalne - 23
     Ośrodki badawczo-rozwojowe związane z różnymi gałęziami przemysłu, biura
    projektowe i konstrukcyjne - 49
     Biura turystyczne i biura podróży:
    Orbis - 22
    Almatur - 3
    Gromada - 3
    Juwentur - 5
    inne - 4
    hotele - 2
     Spółdzielczość i spółdzielczość mieszkaniowa oraz administracje mieszkaniowe - 38
     Pojedynczy współpracownicy uplasowani byli ponadto m.in. w:
    areszt śledczy - 1
    biuro zatrudnienia - 1
    Drukarnia Skarbowa - 1
    Strona 16 z 374
    firmy taksówkarskie - 5
    Instytut Meteorologii - 1
    kluby sportowe - 3
    Ludowy Zespół Jeździecki - 1
    Mennica Państwowa - 1
    obserwatorium astronomiczne - 1
    ośrodki szkoleniowe - 3
    Państwowa Inspekcja Radiowa - 1
    Państwowe Gospodarstwo Rolne - 1
    Państwowy Zakład Wychowawczy - 1
    Prywatna Szkoła Języków Obcych - 1
    Rada Gospodarki Materiałowej - 1
    Rejonowy Dozór Techniczny - 1
    restauracje - 3
    Stacja Kwarantanny i Ochrony Roślin - 1
    straż pożarna - 1
    Wojskowy Dom Wypoczynkowy - 1
    Wrocławski Klub Łączności - 1
    Związek Łowiecki - 1

    DWA I PÓŁ TYSIĄCA AGENTÓW UMIESZCZONYCH W CENTRALNYCH INSTYTUCJACH ADMINISTRACYJNYCH - czyli raczej na wyższych stanowiskach.
    Znając życie i co za tym idzie duży rozrost biurokracji - pytanie o ilość "pociotków" zatrudnionych z woli tych właśnie ludzi nie jest nie uzasadnione.
    Po 20-tu latach "pociotki" są winne wdzięczność dla swoich dobroczyńców (którzy zapewne są na wysokich emeryturach) i torują drogę do kariery dla ich potomstwa.
    Nie mówię, że w każdym przypadu, ale z 2,5 tyś. wpływowych ludzi rozwinęła się siatka ludzi, która ma przeogromny wpływ na to co się dzieje w Polsce - również na to jakimi kategoriami myślimy.
    Macierewicz jest fanatycznym tropicielem UKŁADU
    , też kiedyś postrzegałem go inaczej, za sprawą obrazu medialnego. Zasady funkcjonowania i stopień zorganizowania WSI, stawia go jednak w innym świetle.
    Kto zapozna się z raportem o WSI, stwierdzi, że nic nie jest czarne albo białe. Prawda leży po środku.

    Skocz do wpisu


    Temat: Alergolog dziecięcy
    Autor: andzia
    Data: 2011-03-16 12:41:33

    Witam! Proszę o nr tel do przychodni "Maja" w szpitalu gdzie przyjmuje dr Kowalewska??

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: esilence
    Data: 2011-03-28 21:26:06

    Dziś byłam na KTG w szpitalu... brak słów by opisać co się tam dzieje. Nie wiem czy miałam takiego wyjątkowego pecha, czy to tak zawsze wygląda. Na badanie przyjechałam przed 9 rano a wyszłam stamtąd po 14. Inne kobiety, które były się przyjmować na oddział, bądź też tylko na samym badaniu tak jak ja, czekały podobnie. Jeden aparat i jeden pokój na tyle pacjentek... Mam nadzieję, że to tylko dziś tak wyjątkowo tłoczno tam było :)

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: trini
    Data: 2011-03-22 14:17:17

    Z podejrzeniem zatrucia ciążowego leżałam na patologii ciąży 2 razy. Najpierw w 7 m, potem 2 tyg przed porodem. Chociaż badania nie wykazywały białka w moczu miałam bardzo wysokie ciśnienie i puchłam w oczach. W ostatnim tyg 5 kg w 5 dni...Leczono mnie tylko lekami na nadcisnienie. Wody odeszły mi na oddziale patologii więc tylko przeniesiono mnie na porodówkę. I tutaj niespodzianka! Leżałam na porodówce 15 g, w tym czasie ani raz nie zmierzono mi cisnienia, jak gdyby jedno z drugim nie miało nic wspólnego. Powiedziałam, że źle się czuję, mam jakieś kołatania serca i usłyszałam od bezczelnej połoznej, że to nie ten oddział! Urodziłam przez cc tylko dlatego, że wody odeszły i przez 15 g nie pojawiło się rozwarcie mimo kroplówek. Pierwszy raz zmierzono mi cisnienie kilkanaście godzin po porodzie, było 170/120 więc wolę nie myśleć ile było na porodówce. Potem już nikt się tym nie przejmował. Ciśnienie samo się unormowało, kilka dni po porodzie byłam lżejsza o 17 kg. Ale ciągle siedziałam na kibelku :) Na własną rękę zrobiłam sobie po pewnym czasie badanie moczu, było ok. W szpitalu pojawiła się też kobieta którą przywieziono karetką, miała 220 cisnienia i od ręki trafiła na stół. Stan jej jak i dziecka był bardzo ciężki. Czyli wszystko zależy od tego czy się na to leczy czy nie. Ogólnie cisnienie każda kobieta w ciąży powinna mierzyć egularnie.

    Skocz do wpisu


    Temat: Boisko przy ''Dziesiątce'' już gotowe
    Autor: paulsen
    Data: 2010-11-14 14:10:27

    Może oni zrozumieją jak muszą w kolejkach stać do lekarzy w szpitalu w Krośnie. I jak ten cały system się ma u nas w Krośnie którego chroniła Platforma Obywatelska przed niby likwidacją , którą pismaki z gazet podkręciły do granic możliwości a cała ta maskarada to był jedynie straszak podkręcany przez lekarzy i Platformę Obywatelską przeciwko PIS na ich dyrektora , bo faktycznie porządnie się zabrał za rozliczanie lekarzy.

    Proponuję pośledzić wcześniejsze wpisy jak niektóre lekarzyny w bezczelny sposób na forum k24 kpili z pacjentów i jak się uważali za bogów .

    Skocz do wpisu


    Temat: Neurolog w Krośnie
    Autor: ciekawski
    Data: 2011-03-23 19:48:06

    To pojedźcie sobie na izbę przyjęć do Krosna, tam dopiero jest fachowiec,wielki specjalista Tomasz Marosz,mając skierowanie od lekarza specjalisty, do szpitala na leczenie i pobyt z dość poważnymi schorzeniami, postuka ci po kolanku młoteczkiem, każe się przespacerować po sali, i od razu dostajesz wypis do domu, to jest dopiero specjalista, szybko,sprawnie bezproblemowo!!!! Fachowiec,he.

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: Lady_Nancy
    Data: 2011-03-25 12:26:35

    Enula 28 tydzień to najlepszy czas na szkołe rodzenia, im dalej tym ciężej wysiedzieć te 2,5 godz. Ja chodziłam do szkoły 14stki poniedziałki i środy od 18 do 20 x 4 tygodnie. Zajęcia prowadzi położna oddziałowa krośnieńskiej porodówki. Wg mnie warto chodzić na szkołę, poruszane są mniej więcej takie tematy: fizjologiczny przebieg porodu, kiedy jechać i co zabrać do szpitala , postępowanie w połogu, karmienie piersią, pielęgnacja dziecka itp. + ćwiczenie oddechu i zwiedzanie sali do porodów rodzinnych - osobiście polecam, w takiej sytuacji dobrze jest wiedzieć jak najwięcej. Mój mąż też nie mógł być na wszystkich zajęciach ale nie było problemu z tego powodu.

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: Amanda2010
    Data: 2011-03-25 15:09:47

    Ja chodziłam z mężem do szpitala do Szkoły Rodzenia. Szczerze mówiąc nie jestem zbyt zachwycona czy zadowolona z zajęć. Mało praktycznych zajęć, za to duuuużo gadania położnej (przede wszystkim mówila o swojej wnuczce). Oczywiście dowiedziałam się cokolwiek, najwięcej o pielęgnacji noworodka. Natomiast mało o samym poroddzie. Na szczęście można pytać ;) Teoretycznie można opuścić 2 zajęcie (a było ich 8-10 nie pamiętam dokładnie). Mówię "teoretycznie" ponieważ jak się opuści więcej nic się nie stanie (jeśli tylko jest dowód opłaty;) która wynosi 150zł. Myślę, że na takie zajęcia w kiepskich warunkach to zdecydowanie za dużo. A warunki kiepskie bo "zabrano" sale do prowadzenia zajęć szkoły rodzenia i zajęcia odbywały sie na czymś w rodzaju sali konferencyjnej. Partner nie musi być obecny za każdym razem, z tym też problemów nie było. Mimo wszystko nie żałuję uczestnictwa:) Na pewno byłam spokojniejsza wiedząc co nie co i widząc sale do porodów. Niestety nie rodziłam z mężem :(

    Skocz do wpisu


    Temat: Ręka w nocniku wyborców PO
    Autor: ryszardo
    Data: 2011-03-27 22:20:53

    Nikt nie podniósł tu tej kwestii, a mam odczucie "ręki w nocniku" przez to, że PO nie podnosi i nie wyjaśnia takich kwestii -

    http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,802[...]

    - w nawiązaniu do uczestnictwa delegacji PiS u Kobylańskiego i też Rydzyka czy Kaczyńskich majątku:


    "...rodzina Wałęsy nie handlowała długami upadających szpitali na których można było "wyciągnąć" 260mln złotych w rok. Rodzina Wałęsy nie trudniła się ułaskawieniami przestępców, na życzenie własnej familii, nie są zamieszani w "znikniecie" 14 milionów złotych ze Skoków. Rodzina Wałęsy nie wyłudzała milionowych odszkodowań za katastrofę lotniczą . Rodzina Wałęsy nigdy nie pracowała dla komunistów. Rodzina Wałęsy nie była zamieszana w największą aferę w historii III RP, w aferę FOZZ. Rodzina Wałęsy nie umorzyła nigdy własnych długów, nie przejęła nielegalnie nieruchomości w Warszawie (ani nigdzie na świecie), rodzina Wałęsy nie zeświniła się współpracą z reżimem PRL..."


    http://eliza-dumoulin.blog.onet.pl/2,ID42423[...]

    Skocz do wpisu


    Temat: Śmierć autostopowiczki. Wyskoczyła z auta
    Autor: anhor
    Data: 2011-03-28 17:05:57

    Po pierwsze to nieistotne.
    Bycie po drugiej poza domem nie jest przestępstwem,nawet gdyby faktycznie były po alkoholu.
    Po drugie,każdy od czasu do czasu o tej porze jest poza domem,może wracać z podróży,może wracać z nocnej adoracji z kościoła,może wracać ze szpitala po nagłym zachorowaniu kogoś z rodziny.
    Tak,że w ten prosty sposób nie ma co uogólniać,szczególnie gdy ocenia się osoby,których się pewnie nie zna.
    Inna sprawa,że autostop w środku nocy to dość ryzykowne.

    Skocz do wpisu


    Temat: Przytocki i jego radni: ciąg dalszy rozwoju
    Autor: Night_Prowler
    Data: 2010-11-14 23:54:19

    No i sprobuj tu czlowieku miec wlasne zdanie :)
    Zaraz ci jakies Meskale czy inne zarzuca, zes krewny Przytockiego z Urzedu Miasta :)
    Nic to, ja przyzwyczajony jestem :)
    Swego czasu zarzucano mi, ze jestem lekarzem ze szpitala :)
    Meskalu drogi - wszystkie zdjecia ktore ci wylinkowalem, to Szanghaj.
    Szanghaj lezy w Chinach :)
    Moim zdaniem jest piekny, co zadaje klam twojemu stwierdzeniu ze nie ma w Chinach pieknych miast.
    Zreszta sam to posrednio przyznajesz, namawiajac Wojja na wyjazd do Szanghaju kilka postow pozniej.
    Masz jakies rozdwojenie jazni?

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: kurcia
    Data: 2011-03-22 15:25:45

    cd. Przez cały pobyt na położniczym nikt nic nie zalecił ani na białko, ani na ciśnienie. Po wyjściu ze szpitala prywatnie lekarz zapisał leki na zbicie ciśnienia, dość szybko się to udało. Natomiast białko utrzymywało się prawie pół roku. Na szczęście już jest ok. Jestem ciekawa, czy przy drugiej ciąży jest duże prawdopodobieństwo na powtórkę zatrucia ciążowego. Oraz czy kobiety z zatruciem nie powinny mieć cesarki z automatu zapisanej?

    Skocz do wpisu


    Temat: Boisko przy ''Dziesiątce'' już gotowe
    Autor: dawid392
    Data: 2010-11-14 14:22:30

    Paulsen ja nie piszę o dyrektorze szpitala, bo on nie chciał go zamykać, ale o marszałku województwa, który... o kurcze ale się złożyło... pochodzi właśnie z PiS-u!

    Skocz do wpisu


    Temat: Ręka w nocniku wyborców PO
    Autor: MarekMarkiewicz
    Data: 2010-11-14 14:19:04

    Ważniaku!

    Co zostanie po PO, czy to, co po PZPR, UD, czy UW i wieczni posłowie, radni zmieniający wielokrotnie nazwę?

    Czy pusta kieszeń?
    Zamiast likwidować kryzys, to rząd PO sięga do naszych kieszeni, a na dodatek cenzura prewencyjna ze zwalnianiem z pracy, np. w TVP PR, itp.
    Widzę, że nawet na ulotkach PO, SLD, wielu wstydzi się partii!
    "Ludzie w rządzie mają za dużo czasu na bzdury".

    "Brudna polityka, afery, łapówki...."

    Na pierwszych miejscach w wiadomościach od tygodnia o zwolnieniu dwóch kobiet w PiS, a tysiącach zwolnionych z pracy z najważniejszych stanowisk, z powodów obsady przez PO, cisza!!! A tu:
    Pada strefa euro! Pada gospodarczo Irlandia!
    W wiadomościach cisza!

    Co ci pozostało na emeryturze?
    Walka z Kościołem?
    Nie pokonasz Boga!
    Zachwalasz spadkobierców PZPRu?
    Wstyd tylko!
    PO wg tego, co można wywnioskować ma jednakowe działanie jak SLD!
    Np. przeciwstawić się Kościołowi, Krzyżowi i zachwalać wszelkie podatki, ograniczyć w podręcznikach i w lekturach i manifestacjach patriotyzm, a umiłowanie ojczyzny nazwać mogą tylko faszyzmem!
    Zapominają, że byli tacy, którzy za Polskę przelewali krew.
    Nawet, gdybyś należał do innej narodowości, to jednak broń tej gałęzi, na której siedzisz, a przynajmniej tej obrony nie nazywaj faszyzmem.

    Jeśli nie ma w danej organizacji umiłowania nawet tej małej Ojczyzny, to nie będzie w niej troski gospodarczej o dany teren.

    SLD była już u władzy i się skompromitowała w walce z Kościołem, i z polskością, jako spadkobierca PZPRu, i nie wejdzie na II miejsce.

    Jedynie organizacja broniąca swój naród, i swojego terenu, ma największe szanse!
    Potrzeba nam fachowców, a nie likwidatórów Polski, czy Krosna.
    Otwórz oczy! Co się stało z Krosnem?
    Pusty Rynek! Bez sklepików! Same banki i telefonia, oraz kilka barów!
    O śmierci tych sklepików oraz upadłości KHS sygnalizowała trumna w manifestacji przy sprawie hipermarketów!!!
    A jakie stanowisko było PO przy sprzedaży najlepszego oddziału szpitalnego "nerki" w Krośnie, lub przy sprzedaży części terenów lotniska?
    (Przecież ten teren nieużytków, po wybudowaniu lotniska będzie droższy). Ale liczy się tylko decyzja partii PO!
    KIEROWNICZA ROLA ZJEDNOCZONEJ PARTII PO!

    POZDRAWIAM.

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: ruda_wydra
    Data: 2010-11-18 00:23:13

    Dziewczyny (te co mają termin na teraz w czasie remontu w Krośnie), który szpital wybieracie jakby trzeba było? Który możecie polecić?

    Skocz do wpisu


    «« Poprzednia strona | [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112] [113] [114] [115] [116] [117] [118] [119] [120] [121] [122] [123] [124] [125] [126] [127] [128] [129] [130] [131] [132] [133] [134] [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] [146] [147] [148] [149] [150] | Następna strona »»

    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej