Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3717)
Foto
(17315)
Firmy
(128)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(801)
Czateria
(13)
Opinie
(462298)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Wyszukiwanie opinii

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Kliknij i zgłoś niebezpieczeństwo. Ruszyła mapa zagrożeń
  • Szpital zaprasza na bezpłatne badania kolonoskopowe
  • Policjanci zabezpieczyli kilka kilogramów marihuany
  • Młodzi nie chcą na hutników. Zawód wymiera
  • Podano przyczynę katastrofy awionetki

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 10648
  • Wszystkich wpisów: 462298
  • Zarejestrowanych użytkowników: 86292
  • Wyszukiwanie opinii

    Wyszukiwarka opinii

    Szukana fraza:
    szukane wyrazy odziel przecinkami np: powódź, 2005, straty

    Szukaj:
    we wszystkich wpisach
    w wpisach opublikowanych w przedziale czasowym
          od (DD-MM-RRRR): --
          do (DD-MM-RRRR): --

    Wyniki wyświetlaj według:


    Szukaliśmy dla Ciebie wpisów zawierających: szpital.
    Wyniki: 1021 - 1040 spośród 3000. Znaleziono w 2.98 sekund(y)


    Znalezione tematy: (w nawiasie podano liczbę wpisów)

    Będzie drugi konkurs na dyrektora szpitala (39)
    Szpital: Jest nowy ordynator ginekologii (40)
    Spór w szpitalu: Podwyżki kosztem zwolnień (39)
    Jak mnie przyjęto w szpitalu (39)
    Płace w krośnieńskim szpitalu (36)
    Przychodnie specjalistyczne i Izba Przyjęć w krośnieńskim szpitalu (40)
    Szpital szuka sponsorów na remont ginekologii (42)
    Poród w brzozowskim szpitalu (48)
    Outsourcing lekarstwem na bolączki szpitala? (49)
    Szpital wychodzi na prostą? Tak twierdzą (47)
    Nocne dachowanie. Cztery osoby w szpitalu (47)
    Władze województwa: Weźcie sobie szpital (44)
    Kolizja na rondzie. 18-latek w szpitalu (36)
    Inwestycje w szpitalu: nowe karetki, lądowisko (35)
    Dyrektor zadłużonego szpitala wziął kredyt na premie (30)
    Podwyżki płac dla lekarzy w szpitalu (30)
    Biegunka w szpitalu - zakaz odwiedzin (29)
    Wypadek na Tysiąclecia. Motocyklista w szpitalu (28)
    Poród w szpitalu w Jaśle (28)
    Nowy problem w szpitalu. Z sufitu odpada tynk (30)
    Spaliło się mieszkanie. Dwie osoby w szpitalu (31)
    Odwołanie prezydenta Przytockiego z funkcji Przew. Rady Społ. Szpitala (35)
    Szpital ma już nowego dyrektora. Prawie (34)
    Wypadek w Zręcinie: w szpitalu zmarł motocyklista (34)
    Bójka w centrum miasta. 13-latek w szpitalu (32)
    Nowy dyrektor szpitala (49)
    Trzy osoby w szpitalu, warzywa w śniegu (51)
    Będzie demonstracja w obronie szpitala (253)
    Jak Mariusz Kocój ze szpitala odchodził (256)
    Napięcie w szpitalu. Ginekologia zamknięta (205)
    Pat w szpitalnym sporze lekarzy i dyrektora (202)
    W szpitalu znów wrze. Zagrożona ginekologia (170)
    Demonstracja w szpitalu. Dyrektor wzbudza emocje (295)
    Ważą się losy szpitala. Polityka w tle (303)
    Konflikt lekarzy z dyrekcją szpitala (wrzesień 2009) (2772)
    Poród w krośnieńskim szpitalu (1442)
    Krośnieński szpital (667)
    ''PiS chce zlikwidować szpital w Krośnie'' (380)
    Wojewódzki Szpital Podkarpacki (137)
    Platforma o planach. Szpital, droga, lotnisko (107)
    Motocyklista w szpitalu. Miał pierwszeństwo (68)
    Losy Szpitala Wojewódzkiego w Krośnie (76)
    Parkowanie pod szpitalem łatwiejsze, ale płatne (52)
    Nowy dyrektor szpitala: Współpraca, nie konflikt (52)
    Kto odpowiada za długi krośnieńskiego szpitala (52)
    Szpital w Krośnie znów bez dyrektora (78)
    Szpital: Parking płatny, ale jeszcze nie teraz (80)
    Pomocy lekarskiej szukaj nocą w szpitalu (106)
    Szpital w Krośnie (102)
    Tylko dwie przychodnie z kontraktami. Tłok w szpitalu (96)
    Poród w szpitalu w Strzyżowie (90)
    Centrum medyczne i jednodniowy szpital (28)
    Kolizja na zetce. Jedna osoba w szpitalu (27)
    Oddział wewnętrzny szpitala w Krośnie (5)
    Lewatywa w szpitalu w Krośnie (5)
    Wysepka na jezdni koło szpitala (5)
    Terapia odwykowa w szpitalu (5)
    Szpital ma nowy echokardiograf (4)
    Protest w szpitalu (5)
    Pediatryczna izba przyjęć - szpital w Krośnie (6)
    Pobyt mamy i noworodka w szpitalu (9)
    Szymon Hołownia o krośnieńskim szpitalu (7)
    Nowa poradnia w szpitalu. Będą leczyć nowotwory (6)
    Dermatolog w szpitalu - jak długo czekać? (6)
    Prywatna kardiologia inwazyjna w Krośnieńskim szpitalu - co Wy na to? (4)
    Z nagłym bólem zęba teraz do szpitala (4)
    Operacja poprawy wzroku u dziecka w krośnieńskim szpitalu (2)
    Szpital Specialistyczny w Rudnej Małej koło Rzeszowa (2)
    W piątek szpital pracuje jak w niedzielę (1)
    Nocna i Świąteczna Opieka Medyczna przy szpitalu na Korczyńskiej (1)
    Szpital w Brzozowie (1)
    Co tam panie nowego w szpitalu? (2)
    Oddział dziecięcy w szpitalu w Krośnie (2)
    Koszt pobytu w szpitalu (3)
    Czy są przypadki sepsy w krośnieńskim szpitalu? (3)
    Hospicjum przy przy starym szpitalu (3)
    Likwidacja Szpitala w Krośnie?! (3)
    Szpital zaprasza na bezpłatne badania kolonoskopowe (9)
    Nowy sprzęt w szpitalu. Kruszy kamienie (9)
    Miliony na inwestycje w krośnieńskim szpitalu (21)
    Przypadki świńskiej grypy w szpitalu (21)
    Nowa szefowa szpitala w Krośnie (21)
    Niewybuch pod szpitalem, saperzy w akcji (20)
    Chirugia ogólna - szpital w Brzozowie (19)
    23-letnia kobieta porwała dziecko ze szpitala (22)
    Dzielna załoga i ich szpital na kółkach (22)
    Awantura na Grodzkiej. Pobity zmarł w szpitalu (26)
    Piotr Lenik dyrektorem szpitala w Krośnie (25)
    Fałszywy telefon o bombie w szpitalu (23)
    Dymek papierosowy w szpitalu (22)
    W szpitalu brakuje krwi. Oddaj ją w piątek (18)
    TV w szpitalu (18)
    Co wziąć ze sobą na poród w szpitalu w Krośnie? (11)
    Planowana cesarka w krośnieńskim szpitalu (11)
    Ortopedzi krośnieńskiego szpitala (10)
    Wigilia: szpital i urząd ma wolne (9)
    Poród w szpitalu Pro-Familia Rzeszów (9)
    Parking szpitalny (11)
    Kuchnia w krośnieńskim szpitalu (11)
    W szpitalu chcą edukować rodziców (16)
    Co powstaje na terenie starego szpitala? (15)
    Protest w szpitalu a opieka nad pacjentami (14)
    Wypadek w Turaszówce. Mężczyzna w szpitalu (14)
    Staż lekarski w Wojewódzkim Szpitalu w Krośnie (1)

    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: Lady_Nancy
    Data: 2011-03-25 12:26:35

    Enula 28 tydzień to najlepszy czas na szkołe rodzenia, im dalej tym ciężej wysiedzieć te 2,5 godz. Ja chodziłam do szkoły 14stki poniedziałki i środy od 18 do 20 x 4 tygodnie. Zajęcia prowadzi położna oddziałowa krośnieńskiej porodówki. Wg mnie warto chodzić na szkołę, poruszane są mniej więcej takie tematy: fizjologiczny przebieg porodu, kiedy jechać i co zabrać do szpitala , postępowanie w połogu, karmienie piersią, pielęgnacja dziecka itp. + ćwiczenie oddechu i zwiedzanie sali do porodów rodzinnych - osobiście polecam, w takiej sytuacji dobrze jest wiedzieć jak najwięcej. Mój mąż też nie mógł być na wszystkich zajęciach ale nie było problemu z tego powodu.

    Skocz do wpisu


    Temat: Ręka w nocniku wyborców PO
    Autor: ryszardo
    Data: 2011-03-27 22:20:53

    Nikt nie podniósł tu tej kwestii, a mam odczucie "ręki w nocniku" przez to, że PO nie podnosi i nie wyjaśnia takich kwestii -

    http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,802[...]

    - w nawiązaniu do uczestnictwa delegacji PiS u Kobylańskiego i też Rydzyka czy Kaczyńskich majątku:


    "...rodzina Wałęsy nie handlowała długami upadających szpitali na których można było "wyciągnąć" 260mln złotych w rok. Rodzina Wałęsy nie trudniła się ułaskawieniami przestępców, na życzenie własnej familii, nie są zamieszani w "znikniecie" 14 milionów złotych ze Skoków. Rodzina Wałęsy nie wyłudzała milionowych odszkodowań za katastrofę lotniczą . Rodzina Wałęsy nigdy nie pracowała dla komunistów. Rodzina Wałęsy nie była zamieszana w największą aferę w historii III RP, w aferę FOZZ. Rodzina Wałęsy nie umorzyła nigdy własnych długów, nie przejęła nielegalnie nieruchomości w Warszawie (ani nigdzie na świecie), rodzina Wałęsy nie zeświniła się współpracą z reżimem PRL..."


    http://eliza-dumoulin.blog.onet.pl/2,ID42423[...]

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: Amanda2010
    Data: 2011-03-25 15:09:47

    Ja chodziłam z mężem do szpitala do Szkoły Rodzenia. Szczerze mówiąc nie jestem zbyt zachwycona czy zadowolona z zajęć. Mało praktycznych zajęć, za to duuuużo gadania położnej (przede wszystkim mówila o swojej wnuczce). Oczywiście dowiedziałam się cokolwiek, najwięcej o pielęgnacji noworodka. Natomiast mało o samym poroddzie. Na szczęście można pytać ;) Teoretycznie można opuścić 2 zajęcie (a było ich 8-10 nie pamiętam dokładnie). Mówię "teoretycznie" ponieważ jak się opuści więcej nic się nie stanie (jeśli tylko jest dowód opłaty;) która wynosi 150zł. Myślę, że na takie zajęcia w kiepskich warunkach to zdecydowanie za dużo. A warunki kiepskie bo "zabrano" sale do prowadzenia zajęć szkoły rodzenia i zajęcia odbywały sie na czymś w rodzaju sali konferencyjnej. Partner nie musi być obecny za każdym razem, z tym też problemów nie było. Mimo wszystko nie żałuję uczestnictwa:) Na pewno byłam spokojniejsza wiedząc co nie co i widząc sale do porodów. Niestety nie rodziłam z mężem :(

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: kurcia
    Data: 2011-03-22 15:25:45

    cd. Przez cały pobyt na położniczym nikt nic nie zalecił ani na białko, ani na ciśnienie. Po wyjściu ze szpitala prywatnie lekarz zapisał leki na zbicie ciśnienia, dość szybko się to udało. Natomiast białko utrzymywało się prawie pół roku. Na szczęście już jest ok. Jestem ciekawa, czy przy drugiej ciąży jest duże prawdopodobieństwo na powtórkę zatrucia ciążowego. Oraz czy kobiety z zatruciem nie powinny mieć cesarki z automatu zapisanej?

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: trini
    Data: 2011-03-22 14:17:17

    Z podejrzeniem zatrucia ciążowego leżałam na patologii ciąży 2 razy. Najpierw w 7 m, potem 2 tyg przed porodem. Chociaż badania nie wykazywały białka w moczu miałam bardzo wysokie ciśnienie i puchłam w oczach. W ostatnim tyg 5 kg w 5 dni...Leczono mnie tylko lekami na nadcisnienie. Wody odeszły mi na oddziale patologii więc tylko przeniesiono mnie na porodówkę. I tutaj niespodzianka! Leżałam na porodówce 15 g, w tym czasie ani raz nie zmierzono mi cisnienia, jak gdyby jedno z drugim nie miało nic wspólnego. Powiedziałam, że źle się czuję, mam jakieś kołatania serca i usłyszałam od bezczelnej połoznej, że to nie ten oddział! Urodziłam przez cc tylko dlatego, że wody odeszły i przez 15 g nie pojawiło się rozwarcie mimo kroplówek. Pierwszy raz zmierzono mi cisnienie kilkanaście godzin po porodzie, było 170/120 więc wolę nie myśleć ile było na porodówce. Potem już nikt się tym nie przejmował. Ciśnienie samo się unormowało, kilka dni po porodzie byłam lżejsza o 17 kg. Ale ciągle siedziałam na kibelku :) Na własną rękę zrobiłam sobie po pewnym czasie badanie moczu, było ok. W szpitalu pojawiła się też kobieta którą przywieziono karetką, miała 220 cisnienia i od ręki trafiła na stół. Stan jej jak i dziecka był bardzo ciężki. Czyli wszystko zależy od tego czy się na to leczy czy nie. Ogólnie cisnienie każda kobieta w ciąży powinna mierzyć egularnie.

    Skocz do wpisu


    Temat: Problem młodych mam
    Autor: sia
    Data: 2011-03-17 16:25:38

    Czy jakaś mama, lub jakiś tata;) wie coś na temat logopedy w szpitalu? polecacie dla dwuletniego dziecka? czy lepiej prywatnie, np. w Jaśle (wiem, że tam Monika Bemben zajmuje się logopedią dziecięcą)?

    Skocz do wpisu


    Temat: Konflikt lekarzy z dyrekcją szpitala (wrzesień 2009)
    Autor: kedar
    Data: 2009-11-27 20:12:15

    woziwoda ręce precz od doktorów ,którzy nie pozwolili soba manipulować .Daję ci namiary do najlepszego lekarza swiata,pana grabarza przy Wyszyńskiego.Tam cię wyleczą z wszystkich chorób ,które masz .Po kie licho masz iśc aż do 9 których wyliczyłeś.
    Jak jesteś tak dokładnie ponformowany co ,gdzie ,kiedy to napisz listę tych pseudoobronców szpitala żebyśmy wiedzieli jak ich omijać żeby nie cuchnąc nienawiścia do bliźniego tak jak oni to czynią .Idą świeta ciekawe kto im da rozgrzeszenie .?

    Skocz do wpisu


    Temat: Mariusz Kocój złamał prawo pracy
    Autor: baron
    Data: 2009-11-25 19:01:02

    Dzisiaj w aktualnościach podali,że w ciągu 10 lat było w naszym szpitalu 10-ciu dyrektorów.O czym to świadczy?Nikt nie może poradzić sobie w zarządzaniu Panami Doktorami...

    Skocz do wpisu


    Temat: Marszałek: sytuacja rozwiąże się 1 grudnia
    Autor: czarnateczka
    Data: 2009-11-27 20:10:31

    No i proszę - jeszcze nikt go na oczy nie widział, a już jest "be"!
    Sądziłeś, dantte, że Wołejszę prawny "właściciel" szpitala postawi na miejsce Kocują, czy może od razu Udeha... jakóś tam, bo Przytocki jak na razie jeszcze jest Prezydentem?

    Skocz do wpisu


    Temat: Mariusz Kocój złamał prawo pracy
    Autor: lysym
    Data: 2009-11-25 18:24:20

    Słuchaj petro7 nie mam nic przeciwko "trzepaniu pieniążków" przez lekarzy do sam uważam ,że powinni oni dobrze zarabiać za ich prace, ale jeżeli dajmy lekarz zaczyna np:o 7.00 rano w szpitalu a on sobie przychodzi o 10 a ma zapłacone od siódmej a ty siedzisz od siódmej i czekasz to nie wiem kto cierpi ty czy lekarz?????

    Skocz do wpisu


    Temat: Śmierć autostopowiczki. Wyskoczyła z auta
    Autor: anhor
    Data: 2011-03-28 17:05:57

    Po pierwsze to nieistotne.
    Bycie po drugiej poza domem nie jest przestępstwem,nawet gdyby faktycznie były po alkoholu.
    Po drugie,każdy od czasu do czasu o tej porze jest poza domem,może wracać z podróży,może wracać z nocnej adoracji z kościoła,może wracać ze szpitala po nagłym zachorowaniu kogoś z rodziny.
    Tak,że w ten prosty sposób nie ma co uogólniać,szczególnie gdy ocenia się osoby,których się pewnie nie zna.
    Inna sprawa,że autostop w środku nocy to dość ryzykowne.

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: esilence
    Data: 2011-03-28 21:26:06

    Dziś byłam na KTG w szpitalu... brak słów by opisać co się tam dzieje. Nie wiem czy miałam takiego wyjątkowego pecha, czy to tak zawsze wygląda. Na badanie przyjechałam przed 9 rano a wyszłam stamtąd po 14. Inne kobiety, które były się przyjmować na oddział, bądź też tylko na samym badaniu tak jak ja, czekały podobnie. Jeden aparat i jeden pokój na tyle pacjentek... Mam nadzieję, że to tylko dziś tak wyjątkowo tłoczno tam było :)

    Skocz do wpisu


    Temat: Film Mgła u Kapucynów. PiS o Sowietach
    Autor: depra
    Data: 2011-04-03 11:14:45

    Panowie Posłowie i Senatorowie może by się za WAŻNE dla miasta sprawy zabrali, a nie opowiadali bzdury,na które mało kto daje się już nabrać.Znów zaczynają się dziać złe rzeczy w szpitalu,ale kogo to obchodzi??Oni sobie pojada na Szaserów,jak będą w potrzebie,a reszta-co ich reszta interesuje.Dal PiS-uarów tylko martyrologia jest ważna,umartwianie się,podjudzanie do nienawiści,a co z tymi,którzy żyją?W dodatku nie myśla po PiS-owemu?

    Skocz do wpisu


    Temat: Mariusz Kocój złamał prawo pracy
    Autor: birkut
    Data: 2009-11-25 17:45:18

    O ile dyrektor złamał prawo to powinien ponieść tego konsekwencje- nareszcie coś normalnego. Nieprzestrzeganie prawa pracy w krośnieńskich firmach to chleb powszedni (wystarczy przeglądnąć forum i uznać,ze 30% z tego to prawda) to jest oczywiście oferta dla PiP. Ale mimo wszystko chylę czoło przed PiP że udało im się takie przestępstwo wykryć w szpitalu. Szkoda, że inspektorzy PiP nie skontrolują jak w krośnieńskich zakładach pracy chronionej pracują inwalidzi. Czy przypadkiem zamiast 7 nie pracują 10 godz itp.

    Skocz do wpisu


    Temat: Remont ul. Korczyńskiej i drogi objazdowe
    Autor: operator28
    Data: 2011-04-03 16:27:16

    Witam. Jaka jest wasza opinia o remoncie drogi koło szpitala. Bo teraz przejechać tam to do przyjemności nie należy. I mam prośbę do kierowców, którzy ten rejon omijają i kierują się przez Wiszę do ulica Akacjową w Korczynie. Na ul Akacjowej jest ograniczenie do 40 km/h a 80 to norma. Zwolnijcie trochę bo tu chodzą dzieci ze szkoły a chodników nie ma. I bez głupich komentarzy ludzi którzy nie mają pojęcia co się teraz dzieje w tym rejonie z powodu zwiększonego ruchu.

    Skocz do wpisu


    Temat: Nowe mieszkania idą jak świeże bułeczki
    Autor: ulunia
    Data: 2009-11-27 18:29:04

    A gdzie news dnia (a może nawet miesiąca/roku), że dyrektor szpitala odchodzi?

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w szpitalu w Strzyżowie
    Autor: hermegilda
    Data: 2011-04-04 10:54:44

    Witam,
    jestem w 7mym miesiącu ciąży i powoli zastanawiam się nad wyborem szpitala (Krosno vs Strzyżów). Szczerze mówiąc ciarki mnie przechodzą na myśl o Krośnie, ale mam obawy co do tego, czy w razie problemów z ciążą czy w trakcie porodu sprzęt w Strzyżowie będzie wystarczający. Możecie mi coś napisać jak z tym jest? Tzn. czy w Strzyżowie rodzi się tylko donoszone ciąże oraz czy w razie komplikacji z dzidziusiem jest odpowiedni sprzęt, bo tu wcześniej przeczytałam, że respiratora nie mają.

    Skocz do wpisu


    Temat: Kto podzielił polską "prawicę"
    Autor: 8444
    Data: 2011-03-29 22:21:43

    Raport o powstaniu WSI to z początku nudna lektura, ale od 11-tej strony zaczynają się konkrety, z którymi trzeba się zapoznać, choćby dlatego, ażeby nie wydawać sądów bez zaznajomienia się ze stanowisiem drugiej strony.
    W 1990 r. z WSW wyłączono żandarmerię, a resztę włączono do Zarządu
    II SG. Tak powstały organizm nazwano jesienią 1991 r. Wojskowymi Służbami
    Informacyjnymi i jako osobny Inspektorat podporządkowano Ministrowi Obrony Narodowej.
    W 1994 r. WSI powróciły do podległości wobec Sztabu Generalnego, by ostatecznie znaleźć
    się w dyspozycji MON. W 2006 r. ustawa rozwiązała WSI i powołała dwie osobne służby
    (SKW i SWW), stanowiące centralne organa administracji rządowej.
    Zmiany organizacyjne dokonane na przełomie lat 80. i 90. nie miały zasadniczego
    znaczenia. Służby przez cały czas pełniły rolę aparatu politycznego. Prace Komisji
    Weryfikacyjnej pozwoliły ujawnić obraz rzeczywistej struktury służb wojskowych: spośród
    blisko 10 tysięcy działających w 1990 r. w kraju i za granicą współpracowników tych służb aż
    2,5 tysiąca to ludzie ulokowani w centralnych instytucjach administracyjnych i
    gospodarczych kraju. Już samo tylko wyliczenie tych instytucji oraz liczby działających w
    nich agentów określa rzeczywistą skalę problemu, z jakim Polska musiała uporać się,
    odzyskując niepodległość po 1989 roku. Zagadnienie to obrazuje poniższe zestawienie,
    obejmujące 2457 współpracowników uplasowanych w instytucjach cywilnych PRL 6
     Urzędy centralne:
    Urząd Rady Ministrów - 6
    Kancelaria Sejmu - 1
    Ministerstwo Spraw Zagranicznych - 108
    Państwowy Instytut Spraw Międzynarodowych - 7
    Ministerstwo Handlu Zagranicznego - 32
    Ministerstwo Handlu Wewnętrznego - 1
    Ministerstwo Pracy - 1
    inne ministerstwa - 13
    6 Analizy dokonano na podstawie materiału będącego w dyspozycji SKW. Pismo numer SKW/00-68/06
    Strona 11 z 374
    Urząd ds. Wyznań - 1
     Inne jednostki administracji państwowej:
    Główny Urząd Statystyczny - 3
    Okręgowy Urząd Górniczy - 1
    Państwowy Komitet Normalizacyjny - 2
    Zarząd Ruchu Lotniczego - 3
    Urząd Gospodarki Morskiej - 3
    Urząd Telekomunikacji - 2
    Urząd Celny - 1
    Zakład Ubezpieczeń Społecznych - 1
     Sądy i prokuratury - 4
     Samorząd terytorialny (rady narodowe, rady gmin, urzędy wojewódzkie) - 14
     Organizacje polityczne i społeczne (instancje centralne):
    Komitet Centralny Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej - 2
    Ogólnopolskie Porozumienie Związków Zawodowych - 1
    Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Radzieckiej - 2
    Zjednoczone Stronnictwo Ludowe - 1
    Związek Młodzieży Socjalistycznej - 1
    Związek Młodzieży Wiejskiej - 1
    Związek Socjalistycznej Młodzieży Polskiej - 1
    Zrzeszenie Studentów Polskich - 4
    Centralny Komitet Stronnictwa Demokratycznego - 1
    Centralna Rada Związków Zawodowych - 1
    Ogólnopolskie Hufce Pracy - 5
    Towarzystwo Polonia - 3
    Związek Kółek Rolniczych - 1
     Uczelnie i placówki akademickie:
    Akademia Górniczo-Hutnicza - 7
    akademie rolnicze - 17
    akademie medyczne - 10
    Politechnika Gdańska - 8
    Politechnika Krakowska - 4
    Politechnika Szczecińska - 18
    Politechnika Śląska - 5
    Strona 12 z 374
    Politechnika Warszawska - 22
    Politechnika Wrocławska - 20
    inne uczelnie techniczne - 9
    Szkoła Główna Planowania i Statystyki - 10
    Uniwersytet Adama Mickiewicza w Poznaniu - 7
    Uniwersytet Jagielloński - 6
    Uniwersytet Łódzki - 4
    Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie - 3
    Uniwersytet Wrocławski - 6
    Uniwersytet Warszawski - 20
    Akademia Wychowania Fizycznego - 3
    wyższe szkoły pedagogiczne - 3
    wyższe szkoły zawodowe - 7
    inne szkoły wyższe - 18
     Studenci
    zarejestrowano 342 studentów; najwięcej (106) w latach 1987-1990
     Polska Akademia Nauk – 38
     Instytuty naukowe - 41
     Szkoły:
    licea, technika i szkoły zawodowe - 21
    szkoły podstawowe - 4
     Redakcje telewizyjne, radiowe i prasowe - 67, w tym:
    radio i telewizja - 28
    Polska Agencja Prasowa - 10
    „Rzeczpospolita” - 3
    „Trybuna Ludu” - 4
    „Sztandar Młodych” - 3
    „ITD” - 2
    oraz „Chłopska Droga”, „Przegląd Techniczny”, „Sportowiec”, „Głos Szczeciński”,
    „Wieczór”, „Tygodnik Polski”, „Radar” i inne redakcje
     RSW „Prasa, Książka, Ruch” - 7
     Instytucje artystyczne i kulturalno-oświatowe, wydawnictwa i drukarnie - 21
    Szpitale i zakłady opieki zdrowotnej - 34
     Banki:
    Strona 13 z 374
    Bank Handlowy - 5
    Pekao SA - 4
    Narodowy Bank Polski - 3
    inne - 2
     Firmy ubezpieczeniowe – 3
     Centrale Handlu Zagranicznego:
    Agros - 9
    Animex - 9
    Baltona - 12
    Budimex - 6
    Chemitex - 3
    Ciech - 22
    Coopexim - 6
    DAL - 12
    Dromex - 2
    Elektrim - 24
    Hortex - 11
    Impexmetal - 35
    Kolmex - 3
    Megadex - 3
    Metalexport - 33
    Metronex - 14
    Minex - 15
    Paged - 6
    Pewex - 1
    Polcoop - 7
    Polimex (Polimex Cekop) - 25
    Polservice - 19
    Rolimpex - 5
    Skórimpex - 12
    Stalexport - 8
    Textilimpex - 7
    Universal - 19
    Varimex - 33
    Strona 14 z 374
    inne - 23
    a także:
    Polska Izba Handlu Zagranicznego - 2
    firmy polonijne - 25
    Międzynarodowe Targi Poznańskie - 2
     Przedsiębiorstwa handlowe:
    Agromet - 17
    Centrozap - 19
    Centromor - 15
    inne - 7
     Przedsiębiorstwa branży zbrojeniowej:
    Bumar - 12
    Cenzin - 1
    CZInż - 3
    Inter Vis - 1
    Steo - 1
    Vis - 1
     Przedsiębiorstwa sektora paliwowo-energetycznego:
    CPN - 3
    Gdańskie Zakłady Rafineryjne - 1
    Naftobudowa - 1
    inne zakłady branży energetycznej - 32
     Huty i kopalnie, sektor górniczy:
    kopalnie - 11
    huty - 9
    przedsiębiorstwo handlowe Węglokoks - 14
    inne przedsiębiorstwa górnicze - 3
     Zjednoczenia przemysłowe - 7
     Przedsiębiorstwa transportowe i spedycyjne:
    LOT - 143
    PKP - 5
    PKS - 15
    Hartwig - 15
    Polskie Linie Oceaniczne - 36
    Strona 15 z 374
    Polska Żegluga Bałtycka - 32
    Polska Żegluga Morska - 26
     Przedsiębiorstwa związane z gospodarką morską:
    Dalmor - 9
    Nawimor - 3
    Polcargo - 10
    Polfracht - 8
    inne firmy żeglugowe - 6
    stocznie - 41
    inne przedsiębiorstwa z tego sektora gospodarki - 14
    zarządy portów - 10
     Zakłady branży elektronicznej - 32
    Nadawcze Stacje Radiowo-Telewizyjne - 3
    ośrodki ZETO - 5
     Zakłady branży farmaceutycznej (produkcyjne i handlowe) - 4
     Zakłady branży lotniczej - 8
     Przedsiębiorstwa produkcyjne i handlowe branży motoryzacyjnej - 15
     Zakłady produkcyjne różnych branż - 189
     Przedsiębiorstwa budowlane - 60
     Przedsiębiorstwa komunalne - 23
     Ośrodki badawczo-rozwojowe związane z różnymi gałęziami przemysłu, biura
    projektowe i konstrukcyjne - 49
     Biura turystyczne i biura podróży:
    Orbis - 22
    Almatur - 3
    Gromada - 3
    Juwentur - 5
    inne - 4
    hotele - 2
     Spółdzielczość i spółdzielczość mieszkaniowa oraz administracje mieszkaniowe - 38
     Pojedynczy współpracownicy uplasowani byli ponadto m.in. w:
    areszt śledczy - 1
    biuro zatrudnienia - 1
    Drukarnia Skarbowa - 1
    Strona 16 z 374
    firmy taksówkarskie - 5
    Instytut Meteorologii - 1
    kluby sportowe - 3
    Ludowy Zespół Jeździecki - 1
    Mennica Państwowa - 1
    obserwatorium astronomiczne - 1
    ośrodki szkoleniowe - 3
    Państwowa Inspekcja Radiowa - 1
    Państwowe Gospodarstwo Rolne - 1
    Państwowy Zakład Wychowawczy - 1
    Prywatna Szkoła Języków Obcych - 1
    Rada Gospodarki Materiałowej - 1
    Rejonowy Dozór Techniczny - 1
    restauracje - 3
    Stacja Kwarantanny i Ochrony Roślin - 1
    straż pożarna - 1
    Wojskowy Dom Wypoczynkowy - 1
    Wrocławski Klub Łączności - 1
    Związek Łowiecki - 1

    DWA I PÓŁ TYSIĄCA AGENTÓW UMIESZCZONYCH W CENTRALNYCH INSTYTUCJACH ADMINISTRACYJNYCH - czyli raczej na wyższych stanowiskach.
    Znając życie i co za tym idzie duży rozrost biurokracji - pytanie o ilość "pociotków" zatrudnionych z woli tych właśnie ludzi nie jest nie uzasadnione.
    Po 20-tu latach "pociotki" są winne wdzięczność dla swoich dobroczyńców (którzy zapewne są na wysokich emeryturach) i torują drogę do kariery dla ich potomstwa.
    Nie mówię, że w każdym przypadu, ale z 2,5 tyś. wpływowych ludzi rozwinęła się siatka ludzi, która ma przeogromny wpływ na to co się dzieje w Polsce - również na to jakimi kategoriami myślimy.
    Macierewicz jest fanatycznym tropicielem UKŁADU
    , też kiedyś postrzegałem go inaczej, za sprawą obrazu medialnego. Zasady funkcjonowania i stopień zorganizowania WSI, stawia go jednak w innym świetle.
    Kto zapozna się z raportem o WSI, stwierdzi, że nic nie jest czarne albo białe. Prawda leży po środku.

    Skocz do wpisu


    Temat: Nowe mieszkania idą jak świeże bułeczki
    Autor: ulunia
    Data: 2009-11-27 18:29:37

    A gdzie news dnia o dyrektorze szpitala?

    Skocz do wpisu


    Temat: Konflikt lekarzy z dyrekcją szpitala (wrzesień 2009)
    Autor: prawda
    Data: 2009-11-27 19:22:09

    Prawdę mówiąc to już nie bardzo wiem kto za kim jest i ile osób liczy społeczeństwo.
    Współczuję szpitalowi w Krośnie bo ciężko będzie mu się otrząsnąć po spustoszeniach Kocója, a także współczuje tym na Warzywnej bo nie wiedzą jeszcze co ich czeka.

    Współczuje także woziwodzie, jeżeli szuka tyle porad to raczej należy mu podesłać kogoś z olejami świętymi.

    Skocz do wpisu


    «« Poprzednia strona | [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112] [113] [114] [115] [116] [117] [118] [119] [120] [121] [122] [123] [124] [125] [126] [127] [128] [129] [130] [131] [132] [133] [134] [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] [146] [147] [148] [149] [150] | Następna strona »»

    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej