Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(4129)
Foto
(17088)
Firmy
(136)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(839)
Czateria
(35)
Opinie
(471999)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Wyszukiwanie opinii

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Proszą o pomoc dla Adama. Potrzebuje drogiego leku
  • Z placu zniknie parking i przystanek
  • Można już wjechać do rynku Zjazdową
  • Wieczorem przyjadą kolarze, zamkną ulice
  • Krośnianin składował nielegalny alkohol i tytoń

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 9591
  • Wszystkich wpisów: 471999
  • Zarejestrowanych użytkowników: 78286
  • Wyszukiwanie opinii

    Wyszukiwarka opinii

    Szukana fraza:
    szukane wyrazy odziel przecinkami np: powódź, 2005, straty

    Szukaj:
    we wszystkich wpisach
    w wpisach opublikowanych w przedziale czasowym
          od (DD-MM-RRRR): --
          do (DD-MM-RRRR): --

    Wyniki wyświetlaj według:


    Szukaliśmy dla Ciebie wpisów zawierających: szpital.
    Wyniki: 1021 - 1040 spośród 3000. Znaleziono w 3.94 sekund(y)


    Znalezione tematy: (w nawiasie podano liczbę wpisów)

    Szpital szuka sponsorów na remont ginekologii (42)
    Kto odpowiada za długi krośnieńskiego szpitala (44)
    Szpital: Jest nowy ordynator ginekologii (40)
    Przychodnie specjalistyczne i Izba Przyjęć w krośnieńskim szpitalu (40)
    Jak mnie przyjęto w szpitalu (39)
    Władze województwa: Weźcie sobie szpital (44)
    Nocne dachowanie. Cztery osoby w szpitalu (47)
    Outsourcing lekarstwem na bolączki szpitala? (49)
    Nowy dyrektor szpitala (49)
    Poród w brzozowskim szpitalu (48)
    Szpital wychodzi na prostą? Tak twierdzą (47)
    Będzie drugi konkurs na dyrektora szpitala (39)
    Spór w szpitalu: Podwyżki kosztem zwolnień (39)
    Spaliło się mieszkanie. Dwie osoby w szpitalu (31)
    Nowy problem w szpitalu. Z sufitu odpada tynk (30)
    Podwyżki płac dla lekarzy w szpitalu (30)
    Dyrektor zadłużonego szpitala wziął kredyt na premie (30)
    Bójka w centrum miasta. 13-latek w szpitalu (32)
    Szpital ma już nowego dyrektora. Prawie (34)
    Płace w krośnieńskim szpitalu (36)
    Kolizja na rondzie. 18-latek w szpitalu (36)
    Inwestycje w szpitalu: nowe karetki, lądowisko (35)
    Odwołanie prezydenta Przytockiego z funkcji Przew. Rady Społ. Szpitala (35)
    Trzy osoby w szpitalu, warzywa w śniegu (51)
    Nowy dyrektor szpitala: Współpraca, nie konflikt (52)
    Jak Mariusz Kocój ze szpitala odchodził (256)
    Będzie demonstracja w obronie szpitala (253)
    Napięcie w szpitalu. Ginekologia zamknięta (205)
    Pat w szpitalnym sporze lekarzy i dyrektora (202)
    Demonstracja w szpitalu. Dyrektor wzbudza emocje (295)
    Ważą się losy szpitala. Polityka w tle (303)
    Konflikt lekarzy z dyrekcją szpitala (wrzesień 2009) (2772)
    Poród w krośnieńskim szpitalu (1392)
    Krośnieński szpital (667)
    ''PiS chce zlikwidować szpital w Krośnie'' (380)
    W szpitalu znów wrze. Zagrożona ginekologia (170)
    Wojewódzki Szpital Podkarpacki (137)
    Szpital w Krośnie znów bez dyrektora (78)
    Losy Szpitala Wojewódzkiego w Krośnie (76)
    Motocyklista w szpitalu. Miał pierwszeństwo (68)
    Parkowanie pod szpitalem łatwiejsze, ale płatne (52)
    Szpital: Parking płatny, ale jeszcze nie teraz (80)
    Poród w szpitalu w Strzyżowie (88)
    Platforma o planach. Szpital, droga, lotnisko (107)
    Pomocy lekarskiej szukaj nocą w szpitalu (106)
    Szpital w Krośnie (102)
    Tylko dwie przychodnie z kontraktami. Tłok w szpitalu (96)
    Biegunka w szpitalu - zakaz odwiedzin (29)
    Centrum medyczne i jednodniowy szpital (28)
    Protest w szpitalu (5)
    Oddział wewnętrzny szpitala w Krośnie (5)
    Terapia odwykowa w szpitalu (5)
    Wysepka na jezdni koło szpitala (5)
    Dermatolog w szpitalu - jak długo czekać? (6)
    Nowa poradnia w szpitalu. Będą leczyć nowotwory (6)
    Poród w szpitalu Pro-Familia Rzeszów (9)
    Pobyt mamy i noworodka w szpitalu (9)
    Nowy sprzęt w szpitalu. Kruszy kamienie (8)
    Szymon Hołownia o krośnieńskim szpitalu (7)
    Lewatywa w szpitalu w Krośnie (5)
    Prywatna kardiologia inwazyjna w Krośnieńskim szpitalu - co Wy na to? (4)
    Co tam panie nowego w szpitalu? (2)
    Szpital Specialistyczny w Rudnej Małej koło Rzeszowa (2)
    Szpital w Brzozowie (1)
    Staż lekarski w Wojewódzkim Szpitalu w Krośnie (1)
    Oddział dziecięcy w szpitalu w Krośnie (2)
    Operacja poprawy wzroku u dziecka w krośnieńskim szpitalu (2)
    Hospicjum przy przy starym szpitalu (3)
    Likwidacja Szpitala w Krośnie?! (3)
    Koszt pobytu w szpitalu (3)
    Czy są przypadki sepsy w krośnieńskim szpitalu? (3)
    Ortopedzi krośnieńskiego szpitala (10)
    Co wziąć ze sobą na poród w szpitalu w Krośnie? (11)
    Dymek papierosowy w szpitalu (22)
    Dzielna załoga i ich szpital na kółkach (22)
    Nowa szefowa szpitala w Krośnie (21)
    Miliony na inwestycje w krośnieńskim szpitalu (21)
    23-letnia kobieta porwała dziecko ze szpitala (22)
    Fałszywy telefon o bombie w szpitalu (23)
    Wypadek na Tysiąclecia. Motocyklista w szpitalu (28)
    Kolizja na zetce. Jedna osoba w szpitalu (27)
    Awantura na Grodzkiej. Pobity zmarł w szpitalu (26)
    Piotr Lenik dyrektorem szpitala w Krośnie (24)
    Przypadki świńskiej grypy w szpitalu (21)
    Niewybuch pod szpitalem, saperzy w akcji (20)
    Poród w szpitalu w Jaśle (12)
    Kuchnia w krośnieńskim szpitalu (11)
    Planowana cesarka w krośnieńskim szpitalu (11)
    Parking szpitalny (11)
    Wypadek w Turaszówce. Mężczyzna w szpitalu (14)
    Protest w szpitalu a opieka nad pacjentami (14)
    Chirugia ogólna - szpital w Brzozowie (19)
    W szpitalu brakuje krwi. Oddaj ją w piątek (18)
    TV w szpitalu (18)
    Co powstaje na terenie starego szpitala? (15)
    Nocna i Świąteczna Opieka Medyczna przy szpitalu na Korczyńskiej (1)

    Temat: Kobiety rodzące w październiku 2010
    Autor: kwiateczek84
    Data: 2010-09-15 10:29:37

    Witam. W październiku zostanę mamą, chętnie poznam inne dziewczyny rodzące w październiku w krośnieńskim szpitalu. Pozdrawiam :)

    Skocz do wpisu


    Temat: Gdzie do dentysty
    Autor: bozenazak
    Data: 2010-09-12 23:43:54

    Czy mogłabym dowiedzieć się w którym szpitalu w Krośnie przyjmuje chirurg szczękowy, chodzi o skomplikowany zabieg usunięcia ósemek.

    Skocz do wpisu


    Temat: Sojusz Lewicy Demokratycznej
    Autor: GRP
    Data: 2010-09-11 16:42:31

    Prawdę ukrytą przez A. Kwaśniewskiego przed narodem polskim ujawnia
    Leszek Bubel w książce pt."Polski Holocaust"(wydanej w 2002 r. przez
    Goldpol w Warszawie), zawierającej w tytule pytanie: czy Kwaśniewski
    to Stoltzman? Z pracy tej dowiadujemy się o zbrodniczej przeszłości
    ojca urzędującego prezydenta. Książkę tę powinni przeczytać Polacy,
    aby zrozumieć lęk i ucieczkę A. Kwaśniewskiego od przeszłości, którą
    wyraża też jego hasło wyborcze: "Porzućmy przeszłość, wybierzmy
    przyszłość".
    Z zeznań świadków zdarzeń jasno wynika, że ojciec prezydenta- Izaak
    Stoltzman vel Zdzisław Kwaśniewski, był Żydem rosyjskim w stopniu
    pułkownika NKWD. Wcielony w Polaka do organizowania nadzoru UB na
    terenach Pomorza Zachodniego i Północnego. Pod koniec lat
    czterdziestych zmienia nazwisko na Kwaśniewski i przyjmuje imię
    Zdzisław. NKWD zaopatruje go w dyplom ukończenia medycyny w Poznaniu i
    niezbędne dokumenty dla uwiarygodnienia wykonywanego zawodu lekarza.
    Intryguje zatem pytanie: czy w owym czasie oszustwo to było możliwe?
    Odpowiedzi w tej sprawie usiłują udzielić wymienieni w tej książce
    świadkowie.
    NKWD-dzista Izaak Stolzman, m.in. oskarżony jest o : mordowanie
    oficerów polskich w Katyniu, patriotycznej ludności polskiej na
    Kresach Wschodnich oraz grabież i popełnianie zbrodni na Żydach w
    gettach w okresie okupacji niemieckiej Wileńszczyzny i Białorusi.
    Po wkroczeniu wojsk sowieckich do Polski, Stolzman- dowodzący
    oddziałem NKWD w latach 1945- 1947 - dopuszcza się zbrodni ludobójstwa
    na: jeńcach niemieckich, marynarzach szwedzkich, żołnierzach AK, NSZ i
    innych formacji zbrojnych. M.in. dokonuje egzekucji w okolicach Borne,
    Sulinowo (Gross Born), w nie istniejącej obecnie wsi Doderlage, w
    Berkniewie (Barkenbrucke) koło Bornego Sulimowa, po którym zostały
    szczątki fragmentów zniszczonych domów. Na terenie tym, będącym
    poligonem wojsk sowieckich, w okolicznych lasach grzebał swoje ofiary,
    których kości jeszcze obecnie są odnajdywane.
    Stolzman vel Kwaśniewski pod koniec lat 40 -tych i na początku 50 -
    tych, z rozkazu władz NKWD nadzorował i koordynował zbrodniczą
    działalność powiatowych i miejskich urzędów bezpieczeństwa publicznego
    w: Drawsku, Białogardzie, Szczecinku, Wałczu, Kołobrzegu, Połczynie,
    Jastrowie i Okonku. Uczestniczył również w zbrodniach UBP w Gdańsku,
    Słupsku, Szczecinie, Ustce, Koszalinie i Elblągu. Oprawca ten
    pozbawiał życia więźniów przez rozstrzeliwanie, wieszanie, a także
    gazowanie, jak np. w gdańskiej siedzibie NKWD i przez wstrzykiwanie
    trucizny, co było wyłączną jego specjalnością.
    Płk. I. Stolzman dał się też poznać w 1947 r. uczniom gimnazjum w
    Wałczu. "Nadzorował"on z ramienia UB sprawę założenia nielegalnej
    organizacji młodzieżowej na terenie Gimnazjum Ogólnokształcącego,
    której przywódcą konspiracyjnym był Bogdan Szczucki. Działalność tej
    grupy polegała m.in. na zdejmowaniu flag wywieszanych z okazji
    komunistycznych rocznic, rozrzucaniu ulotek, głośnym
    skandowaniu :"Precz z komuną!!!" lub "Pachołki Rosji". Próbowali oni
    zwrócić uwagę na stalinowskie zbrodnie, których m.in. dopuszczał się
    Stoltzman.
    Poczynania Izaaka Stoltzmana vel Kwaśniewskiego były częścią działań
    sowieckich grup operacyjnych w likwidacji członków polskiego ruchu
    oporu. Były to grupy kontrwywiadu sowieckiego, działające na terenie
    Polski zawsze i przede wszystkim przez przydzielonych specjalnie
    agentów. Przypomnijmy : w czasie okupacji niemieckiej wywiad sowiecki
    rzucił na teren Polski tysiące swoich agentów, wśród których był
    Stolzman. Zadaniem ich było ustalenie osób oraz danych o polskim ruchu
    podziemnym po to, aby mieć adresy i nazwiska osób do likwidacji po
    wkroczeniu wojsk sowieckich. Byli oni nazywani "łowcami AK-owskich
    głów".
    Izaak Stolzman vel Kwaśniewski podejmuje się zacierania swojej
    zbrodniczej działalności zamykając usta świadkom pod groźbą utraty
    życia. W roli lekarza zamieszkał w Białogardzie przy Ul. Bohaterów
    Stalingradu 10 (obecnie Dworcowej). Przepoczwarza się w katolika, co
    wynika z księgi zawartych małżeństw kościoła parafialnego w
    Białogardzie, w którym 6 lutego 1954 r. zawarł związek małżeński.
    Zdzisław Kwaśniewski, ur. w 1921 r. w ZSRR poślubił Aleksandrę Pałasz,
    ur. 28 grudnia 1929 r. w Wilnie, z zawodu pielęgniarkę. Z małżeństwa
    tego w domu przy ówczesnej ul. Bohaterów Stalingradu 10, urodził się
    15 listopada 1954 r. obecny prezydent i jego siostra Małgorzata
    Sylwia, o której wiadomo tylko tyle, że jest w Szwajcarii dyrektorem
    banku. A. Kwaśniewski nie mówi o niej nic. W miejscowym kościele NMP
    nie ma ich metryki chrztu. Z dużym prawdopodobieństwem można
    przypuszczać, że nie zostali oni ochrzczeni.
    Ojciec A. Kwaśniewskiego zmarł w 1990r i bez rozgłosu został pochowany
    na cmentarzu żydowskim w Warszawie. Matkę pochowano w 1995r przed
    wyborami prezydenckimi. Miała ona pogrzeb katolicki na cmentarzu
    warszawskim, dzięki uzyskaniu zaświadczenia od proboszcza kościoła
    parafialnego w Białogardzie. Fakt ten A. Kwaśniewski, bez zachowania
    prywatności, sprytnie wykorzystał w kampanii prezydenckiej, by zyskać
    na wiarygodności jako katolik.
    Niewątpliwe zasługi Izaaka Stolzmana vel Kwaśniewskiego we
    wprowadzaniu systemu sowieckiego w Polsce i umacnianiu władzy
    komunistycznej nad narodem polskim stworzyły A. Kwaśniewskiemu od
    najmłodszych lat możliwość robienia błyskawicznej kariery. Nic więc
    dziwnego, że już w 1977 r., mając 23 lata, został wiceprzewodniczącym
    Zarządu Wojewódzkiego Socjalistycznego Związku Studentów Polskich w
    Gdańsku, wstępując wcześniej do PZPR. Następuje to w okresie
    totalitarnych rządów E. Gierka i Jaroszewicza, w sytuacji skrajnej
    stagnacji życia gospodarczego, po brutalnym rozbiciu robotników
    protestujących w Radomiu i Ursusie oraz po osławionych "ścieżkach
    zdrowia"w wydaniu SB i milicji.

    TOWARZYSZ STOLZMAN
    Autor: Jan Krawiec. ( uwaga "Gwiazdy Polarnej": autor nie jest byłym
    redaktorem naczelnym "Dziennika Związkowego".) Omal z krzesła nie
    spadłem, kiedy przeczytałem w Gwieździe Polarnej z dnia 17 lutego
    artykuł pod tytułem Dziecko ziem odzyskanych ! Jeśli dziecko, to PRL
    lub PZPR, ale nie Ziem Odzyskanych !

    Po pierwsze: Andrzej Krajewski pomija działalność Aleksandra
    Kwaśniewskiego jako członka Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej,
    nie podaje nawet najmniejszej wzmianki o jego przynależności do
    organizacji, która służyła interesom nie polskim, ale Związku
    Radzieckiego.

    Po drugie: Andrzej Krajewski nie wspomina o polskiej atmosferze w ich
    domu rodzinnym i o działalności Zdzisława Kwaśniewskiego w Urzędzie
    Bezpieczeństwa PRL.
    Nic nie wspomina również Andrzej Krajewski o współpracy Zdzisława
    Kwaśniewskiego z placówkami NKWD, które znajdowały się w Gross-Born
    (Borne Sulinowo), Białogardzie i Ragiczu, jaka była jego rola w
    wyłapywaniu żołnierzy AK, NSZ i innych organizacji, ukrywających się
    na terenie Pomorza Zachodniego.
    Zanim przedarłem się, z narażeniem życia, do Niemiec Zachodnich, przez
    wiele lat żyłem w Białogardzie. Pamiętam dobrze, kto z ramienia NKWD
    kierował działalnością miejscowego Urzędu Bezpieczeństwa.
    Był nim właśnie Zdzisław Kwaśniewski, ojciec Aleksandra
    Kwaśniewskiego, choć wtedy nazywano go towarzyszem Stolzmanem. Tyle
    już czasu upłynęło od tych strasznych wydarzeń. Pamiętam tylko trzy
    nazwiska zamordowanych żołnierzy AK. Najdłużej ich przesłuchiwano i
    zrobiono im proces pokazowy, w którym wszyscy przyznali się do
    popełnionych win. Byli to: Jerzy Łozinski, Stanisław Subortowicz i
    Witold Milwid.
    Rozstrzelano ich w obecności towarzysza Stolzmana - Zdzisława
    Kwaśniewskiego.
    Towarzysz Stolzman z ramienia NKWD opiekował się równie procesami
    politycznymi młodzieży szkolnej.
    W Wałczu odbył się proces uczniów: Bogdana Szczuckiego, Mariana
    Basładynskiego i Feliksa Stanisławskiego, w Białogardzie zaś proces
    Pszczółkowskiego i Tracza. Skazano ich na długoletnie wiezienie i
    prace w kopalniach węgla.
    Obławy na grupy żołnierzy wileńskiego oddziału AK majora Zygmunta
    Szyndzielerza ps. Łupaszka , które po ciężkich walkach i dużych
    stratach w ludziach przedostały się w lasy Pomorza Zachodniego, były
    również nadzorowane przez towarzysza Stolzmana.
    Obóz koncentracyjny NKWD w Barkenbrucke (Barkniewo) koło Gross-Born
    (Borne Sulinowo) był obozem przejściowym . Z tego obozu albo wywożono
    do Rosji, albo rozstrzeliwano. Andrzej Krajewski zdobył się na
    określenie miasta Borne Sulinowo jako: miasto ponad 20-tysieczne,
    całkowicie tajne . Tylko tyle, nic więcej.
    Egzekucji dokonywano około 5 km na północ od Nadrzyc, we wsi
    Doderlage. Miejscowość ta już nie istnieje. Są tylko resztki murów i
    fundamenty budynków. Ciała zakopywano w okolicznych lasach,
    przykrywając je niewypałami, a nawet minami, następnie zasypano groby
    ziemia.
    Towarzysza Stolzmana spotkałem w urzędzie bezpieczeństwa w
    Białogardzie, a po kilku latach powtórnie w tym samym urzędzie, ale
    nazywał się on już inaczej - Stolzman odrodził się jako Zdzisław
    Kwaśniewski.
    Jako lekarz mieszkał w Białogardzie przy ulicy Bohaterów Stalingradu
    nr 10 (obecnie Dworcowa).

    To tylko kilka zdań dla uzupełnienia historyjek pana Andrzeja
    Krajewskiego o redaktorze Sałapatku i targach, na które przyjeżdżali
    ludzie nawet z Bornego Sulinowa.
    Były kierownik UB w Drawsku Pomorskim, Wacław Nowak, wyjawił, że
    Zdzisław Kwaśniewski, ojciec obecnego Prezydenta R.P., to żydowski
    zbrodniarz wojenny winny zbrodni przeciwko narodowi polskiemu.
    Nowak mieszkał jako emeryt w Koszalinie przy ulicy Powstańców
    Wielkopolskich 22. Kilka miesięcy przed śmiercią w 1994 roku wyznał,
    że UB i NKWD zamordowało AK-owców, NSZ-owców i uczestników ruchu oporu
    na Pomorzu Zachodnim w 1945 roku, do czego on sam się przyczynił.
    Nowak kierował operacjami UB w rejonie Drawsko, Czaplinek, Jastrowie,
    Połczyn, Białogard i Kołobrzeg.
    Otrzymywał on rozkazy bezpośrednio od NKWD z placówek w Gross-Born
    (Borne-Sulimowo), Białogardzie i Ragiczu. Występował on pod przybranym
    nazwiskiem "Wacław Nowak" nadanym mu przez NKWD w trakcie nominowania
    go na stanowisko kierownika UB w Drawsku w 1945 roku. Jego prawdziwe
    nazwisko zdradzało jego rodowód żydowski.
    Z nakazu NKWD Nowak wychwytał żołnierzy Armii Krajowej, Narodowych Sił
    Zbrojnych i organizacji antysowieckich, ukrywających się na podległym
    mu terenie. Uczestniczył on w obławach na grupy żołnierzy Wileńskiej 5-
    tej Brygady AK oddziału majora Zygmunta Siendzielerza ps.
    "Łupaszka" (wcześniej należącego do 4-tej Brygady), które
    przedostawały się do lasów Pomorza Zachodniego.
    Złapanych odstawiał do obozu koncentracyjnego NKWD w Barkenbryge
    (Barkniewo) koło Gross-Born Borne (Sulimowo). (Nowak znał tylko
    niemieckie nazwy miejscowości.) Był to obóz przejściowy. Stamtąd były
    dla AK-owcóow tylko dwa wyjścia: do Rosji albo na "rozwałkę".
    NKWD-zista, który nadzorował zbrodniczą działalność UB, w tym zbrodnie
    Nowaka, był Żyd Stolzman.
    AK-owców rozstrzelano we wsi Doberlage położonej około 5 km na północ
    od Nadarzyc.
    Wieś ta jest opuszczona od tamtego czasu, nawet jej nazwa wyszła z
    użycia. Zostały po niej tylko resztki murów i fundamenty. Zwłoki
    zakopano w okolicznych lasach. Jedne przykryto niewypałami, inne także
    minami i zasypano ziemią.
    Nowak zapamiętał tylko trzy nazwiska spośród zamordowanych żołnierzy
    AK: Jerzy Łoziński, Stanisław Subotrowicz i Witold Milwid, (ich
    przesłuchiwano najdłużej). UB-owcy zastrzelili ich w Doberlage w
    obecności Nowaka i Stolzmana.
    NKWD-zista Stolzman przygotowywał również procesy polityczne młodzieży
    szkolnej.
    W Wałczu doprowadził do skazania uczniów Bogdana Szczuckiego, Mariana
    Baśladyńskiego i Feliksa Stanisławskiego, a w
    Białogardzie Pszczółkowskiego i Tracza na więzienie i pracę w
    kopalniach węgla.
    Wacław Nowak spotkał NKWD-zistę Stolzmana kilka lat później w Urzędzie
    Bezpieczeństwa w Białogardzie, ale on nazywał się już inaczej.
    Zmienił nazwisko na Zdzisław Kwaśniewski.
    "Zdzisław Kwaśniewski" pracował w Szpitalu Powiatowym i Przychodni
    zakładowej P.K.P. w Białogardzie.
    Ci, którzy go znali, opowiadają, że był wzrostu okolo 1,60 m, jego
    profil twarzy i chód Żyda. Gdy maszynista w P.K.P. potrzebował czas
    wolny od pracy, koledzy zwykli mówić: "Idź do Żydka po zwolnienie". Co
    najmniej jeden z tych wnuków mieszka w Stanach Zjednoczonych. On
    zapisał się na studia w Akademii Medycznej w Szczecinie, ale odpadł
    ponoć już na pierwszym roku. Zapewne był felczerem, a nie lekarzem.
    Mieszkał w Białogardzie przy ulicy Bohaterów Stalingradu nr 10,
    obecnie Dworcowej. Żona jego, też Żydówka, przebywała w domu i mało
    wychodziła do miasta. Córka jest okulistką i mieszka z mężem w USA.
    Był to ojciec obecnego Prezydenta R.P. Aleksandra Kwaśniewskiego-
    Stolzmana.

    Zeznanie pod przysięgą złożył Dominik Dzimirowicz.
    Gdzieś w połowie 1945 r. wraz z rodzicami przyjechałem do Gdańska. W
    domu rodziców mieściła się Komórka Kontrwywiadu w dzielnicy Gdańsk-
    Wrzeszcz, ul. Wallenroda 4. Do Komórki przychodziły wiadomości, ze w
    kierunku Gdańska są kierowani więźniowie, którzy nie docierają do
    miejsca przeznaczenia tzn. do wiezienia. Aby rozpoznać "sprawę" ojciec
    mój postanowił pójść do pracy UBP Gdańsk jako kierownik warsztatu
    krawieckiego, a mnie wziął jako ucznia. Podjęto szczegółowa penetracje
    UBP w Gdańsku. Rzeczywistość okazała się koszmarem.
    Do gdańskiego UB przywożono żołnierzy AK. Przesłuchiwania prowadzili
    NKWDzisci w formie łamania rąk, nóg, wyrywanie paznokci itd.
    Przesluchania były nadzorowane przez Stolzmana.
    Po przesłuchaniu "więźniów" wysyłano transportem samochodowym w
    kierunku Słupska. Od 1947 r. zaczęto stopniowo likwidować obóz
    Barkniewo, gdzie byli rozstrzeliwani żołnierze Armii Krajowej.
    W związku z tym cześć więźniów była kierowana do podziemi przy ulicy
    Jaracza w Słupsku, gdzie byli mordowani, następnie zasypywana wapnem.
    Przypuszczalnie ich prochy do tej pory tam lezą.
    Stolzman znal mego ojca, z którym uzgodnił, ze w rezerwie zawsze
    będzie wyprasowany mundur. Raz wziąlem mundur i poszedłem do urzędu
    bezpieczeństwa w Gdańsku. Niosąc mundur dla Stolzmana nie spodziewałem
    się, że znajdę się w przedsionku piekła. Gdy wszedłem do
    pomieszczenia, gdzie znajdował się Leebe Bartkowski, który przygotował
    narzędzie do torturowania ludzi, zamiast zameldować swoje przybycie,
    to ja stanąłem i przyglądałem się, co Bartkowski robi. Ten nie
    zastanawiając się uderzył mnie w twarz. Z opresji wybawił mnie
    Stolzman, który wszedł prowadząc dwie kobiety. Okazało się, że to była
    żona i córka jednego z uciekinierów, który przyznał się, ze u niego w
    domu przechowywana jest cześć narkotyków - zabrano narkotyki i obie
    panie. Przez pół dnia Szwedzi i Polacy byli przesłuchiwani przez
    Stolzmana i Bartkowskiego.
    Interesowało ich, kto i skąd dostarczano opium na statki, gdzie
    znajduje się miejsce składowania na terenie Trójmiasta, Ustki,
    Słupska. Gdy skończono ustne przesłuchiwanie i Stolzman nie dowiedział
    się nic, wtedy przystąpiono do fizycznego przesłuchania. Na początek
    wzięto więźnia, który na piersi miał zawieszony krzyż.
    Bartkowski kazał zdjąć krzyż, lecz przesłuchiwany odmówił. Stolzman
    kazał Bartkowskiemu powiesić go na haku na łańcuszku od krzyża.
    Postawiono delikwenta na taborecie i ręce i nogi miał związane, i
    łańcuszek powieszony na haku. Następnie Bartkowski raptownie wyrwał
    ławkę spod nóg. Łańcuszek pękł pod naprężeniem, ale jednocześnie
    przeciął prawdopodobnie tętnice. Krew zaczęła lać się jak z "kranu".
    Po kilku minutach ten człowiek już nie żył. Kazano mi pomoc wynieść
    zwłoki i zmyć podłogę. Krzyż zmywał NKWDzista. Osobiście słyszałem jak
    Stolzman mówił do Bartkowskiego, że krzyż ten weźmie do domu na
    pamiątkę.
    Następnym do przesłuchania był młody Polak. Związano mu ręce i nogi
    oraz powieszono jak świniaka na haku. Obnażono dolna cześć ciała i
    Bartkowski szczypcami zaczął ściskać przyrodzenie. Nastąpił
    niesamowity krzyk bólu torturowanego człowieka. Stolzman kazał
    przerwać tortury i zapytał czy już sobie przypomniał, skąd mieli na
    statku narkotyki. Młody człowiek wskazał na małżeństwo z córka, którzy
    prawdopodobnie mieli się zajmować transportem narkotyków na statki. W
    pierwszej kolejności wzięto seniora rodu. Żonę i córkę że związanymi
    rękoma posadzono tak, żeby wszystko widzieli. Zaczęto mu zrywać
    paznokcie z rak i nóg. Żeby nie krzyczał zatkano mu usta. Torturowany
    człowiek kilkakrotnie mdlał. Łamano mu palce u rak i nóg, i ręce. Gdy
    zdjęto mu opaskę z ust Bartkowski zapytał go, czy będzie zeznawał -
    odpowiedział, ze tak.
    Narkotyk - opium został przywieziony do miasta Ustka samochodem MO, a
    eskortę stanowili milicjanci. Gdy samochód podjechał pod statki,
    żołnierze, którzy pilnowali statki szwedzkie zniknęli na czas
    rozładunku towaru. Izaak Stolzman zagroził, że jeżeli nie będzie mówił
    prawdy, to żona i córka zostaną zgwałcone, a później zastrzelone.
    Torturowany mężczyzna przypomniał sobie, ze narkotyk był przywieziony
    z Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego w Szczecinie. Stolzman jak to
    usłyszał, to się wściekł, zawołał dwóch NKWD-zistow, też Żydów, którzy
    zgwałcili 15 letnia córkę oraz żonę.
    Po zgwałceniu kobiet, Stolzman wziął ze stołu aparat, rozerwał pochwę,
    a Bartkowski wepchnął nagrzany pręt do czerwoności w skrwawiona pochwę
    dziewczyny. Nastąpił niesamowity krzyk bólu. Tak samo postąpiono z
    matka dziewczyny. Niepotrzebne kobiety wyniesiono do następnego
    pomieszczenia, gdzie zostały zastrzelone.
    Stolzman Izaak w dalszym ciągu prowadził śledztwo w stosunku do
    torturowanego mężczyzny, nie wierzył jego zeznaniom, ze ten z uporem
    maniaka powtarzał, ze narkotyki zostały przywiezione z Urzędu
    Bezpieczeństwa Szczecin. W pewnym momencie kazał nagrzać pręt, a
    Bartkowski z cala siłą wepchnął w odbytnice, powtórzył się ten sam
    scenariusz - ryk człowieka mordowanego.
    Po tej sadystycznej zabawie został zastrzelony, strzałem w tył głowy.
    Wykonawca był Leebe Bartkowski.
    Izaak Stolzman zaś zarządził przerwę na obiad. Gdy chciałem opuścić
    przybytek zbrodni i zapytałem czy mogę pójść do domu, Stolzman
    powiedział, że zostanę i pójdę gdy przyjdzie czas. Po jakimś czasie
    powrócił z obiadu Leebe Bartkowski, stanął w rozkroku i powiedział do
    mnie: "Nu ty Goj, czy wiesz, ze nasze kamienice a wasze szubienice, za
    chwile zawiśniesz na tym haku !!!"
    Po chwili przyszedł Izaak Stolzman i zarządził przesłuchanie
    pozostałych Polaków przez Bartkowskiego, a mnie kazał zostać w pokoju.
    Natomiast Stolzman wziął dwóch pomocników i rozpoczął przesłuchania
    marynarzy szwedzkich. Zastosował stopniową metodę torturowania,
    zaczęto od zdzierania paznokci z rak i nóg, oraz łamania palców.
    Następnie rozgrzanym prętem ciągnięto po całym ciele, plecach, nogach,
    brzuchu, piersiach itd. Gdy torturowano Szwedow i Polakow, Izaak
    Stolzman stal i przyglądał się, uśmiechał, wydawało się, że znajduje
    się w jakiejś "ekstazie", która dawała mu niesamowitą przyjemność.
    Leebe Bartkowski podczas przesłuchania uciekinierów polskich nie
    uzyskał żadnych dodatkowych wiadomości. Stolzman kazał odprowadzić i
    rozstrzelać. Dla mnie dano siennik i koc do spania i tak
    przesiedziałem cala noc do następnego ranka.
    Rano następnego dnia Stolzman kazał Bartkowskiemu załadować do
    samochodu rozstrzelonych Polaków, zawieść do Brzeźna i zakopać. Sam
    natomiast przy pomocy dwóch NKWD-zistow rozpoczął kontynuacje
    wczorajszych przesłuchań marynarzy szwedzkich, dochodzenie
    przeprowadzone było w języku niemieckim tak, ze nic nie rozumiałem.
    Znowu było łamanie rąk, palców, bicie prętem itd. Gdy przyjechał
    Bartkowski, polecił, aby przygotować do drogi samochód i jeżeli będą
    pytać dokąd, to powiedzieć, że Szwedzi są wiezieni na statek, który
    ich zawiezie do Królewca-Kalingradu. Było to kłamstwo i wyprowadzenie
    wszystkich w pole.
    Następnie porwanych Szwedów związano i wsadzono do samochodu.
    Konwojenci siedli razem z więźniami. Natomiast Naczelstwo w Gaziku, a
    ja z nimi ruszyliśmy w stronę Gdynia-Lębork-Słupsk. W Słupsku
    Bartkowski na czele ze swoimi ludźmi zaczął wyładowywać Szwedów.
    Dominik zwrócił się do mnie: Jeżeli zaczniesz rozpowiadać, co
    słyszałeś i widziałeś, to zginie cała twoja rodzina i ty w
    podziemiach. Teraz zejdziemy na dół do podziemi to zobaczysz, że ja
    ciebie nie okłamuje."
    Rozkazał, abym szedł za nim do podziemia. W pierwszej kolejności czuło
    się niesamowity smród rozkładających się ciał ludzkich. Zobaczyłem też
    leżących pokotem marynarzy szweckich, którzy przed kilkoma minutami
    zeszli do podziemi. Dobijano z pistoletów tych, którzy dawali oznaki
    życia. Gdy chciałem opuścić ten przedsionek piekła, Stolzman złapał
    mnie za ramie, mówiąc mi, ze musze jeszcze zobaczyć krematorium i
    zwłoki, które są zasypane wapnem: "Jak ty nie będziesz posłuszny, to
    spotka ciebie to samo co tamtych."
    Podszedłem bliżej do zwłok zasypanych wapnem. Widok był straszny, usta
    otwarte, powieki nie zamknięte, twarz wykrzywiał niesamowity
    grymas... Do tej pory prześladuje mnie obraz tego nieboszczyka.
    Gdy tak oniemiały przyglądałem się temu, do Stolzmana podeszło dwóch
    ludzi, którzy okazali się prokuratorami prokuratury powiatowej w
    Słupsku.
    Przyszli, aby uzgodnić ilu maja przysłać więźniów do zamordowania,
    spalenia lub zasypania wapnem. Po uzgodnieniu z nimi, ilu ludzi-
    wiezniow maja dostarczyć, pociągnął mnie za NKWD-zistami, którzy
    ciągnęli zwłoki szweckiego marynarza. Piece w kotłowni użyto jako
    krematoryjne.
    Widok wkładanego ciała do pieca oraz drugiego palącego ciała marynarza
    szweckiego spowodował, że w pewnym momencie straciłem przytomność.
    Odzyskałem świadomość w samochodzie w drodze powrotnej do Gdańska.
    Rok 1957 - mój przyjaciel Kazimierz Walczak otrzymał stanowisko
    dowódcy okrętu demagnetazyjnego, w związku z tym złożyłem wizytę na
    okręcie. Był to szkuner. Kadłub o budowie drewnianej. Przed dostaniem
    się w polskie władanie właścicielem był amator szwedzki. Polscy
    marynarze nazywali go "Święty Jerzy". Wśród marynarzy - załogi, szła
    szeptana z ucha do ucha wieść, ze "Święty Jerzy" został w piracki
    sposób obrabowany przez Sowietów, natomiast załoga statku została
    uprowadzona do Słupska i tam zamordowana oraz w podziemiach byłego
    Arbeitsamtu i w krematorium spalona.
    Natomiast oficjalna wersja, ze jednostka utonęła na terenie wód
    wewnętrznych lub przyległych do obszaru polskiego, że armator szwedzki
    zrezygnował z wydobycia nieopłacalnej sprawy ! Chciałem znaleźć
    miejsce w poszyciu kadłuba, które byłoby kiedyś uszkodzone. Takiego
    miejsca nie znalazłem. Kazimierz Walczak nie doczekał się lepszych
    czasów, odmówił współpracy z KGB, został zamordowany latem 1967 r.

    NIEZALEŻNA OPINIA?
    - wypowiedz prof. dr hab. Jerzy Tomaszewski na temat książki.

    Podsumowanie politycznych aspektów książki zawiera się we fragmencie
    znajdującym się pod jej koniec. Autor stwierdza tam, że Żydzi:
    ,,...mają hegemonię w połowie świata, kierują największym mocarstwem
    oraz dominują w naszym kraju. Mają swojego prezydenta III RP i rząd
    posłuszny wobec ich pretensji i żądań. Wyłącznie oni prowadzą politykę
    zagraniczną III RP i stanowią jej personalny aparat. Dominują we
    władzach gospodarczych, a zwłaszcza w Banku Centralnym i w polityce
    pieniężnej. Posiadają władzę w większości mediów, decydują o tym,
    jakie treści podtrzymać i rozwijać w naszej kulturze, jaki program
    realizować w naszej oświacie, czego uczyć, a co pomijać w naszej
    historii, decydują zatem o całym życiu publicznym na szczeblu
    centralnym." (s. 125)

    ,,Światowe żydostwo chciałoby odbudować diasporę w naszym kraju.
    Pieniądze na tę odbudowę się znajdą, a ludzie są za miedzą i masowo
    gotowi są ruszyć na osiedlenie się w Polsce. [...] Polska dla nich to
    zachód. Kolejny prożydowski rząd w Polsce może sprawić, że owo
    zasiedlenie zostanie opłacone w ramach naszej kolejnej rekompensaty za
    nasze nieskończone rzekome przewinienia wobec Żydów. Grozić może nam
    zatem i takie niebezpieczeństwo, z którym należy się poważnie
    liczyć." (s. 126).

    Książka rysuje zatem obraz złowrogiego Żyda, przemyślnie oszukującego
    chrześcijan, od średniowiecza działającego na szkodę Polski, obecnie
    zaś dążącego do opanowania naszego kraju wszelkimi metodami. Dowodem
    tego mają być spreparowane cytaty, jednostkowe przykłady, ukazanie
    fałszywego obrazu historii Polski, w znacznej mierze opartego na
    wiadomościach z literatury antysemickiej pochodzącej nieraz z XIX w.,
    a także fałszywe informacje o poszczególnych osobach znanych w Polsce,
    wszystkich niemal poważnych ugrupowaniach politycznych, oskarżanie
    Żydów o wszystkie realne i absurdalne, możliwe i niemożliwe grzechy
    polskiej polityki. Dodatkowym elementem jest oskarżanie Żydów nie
    tylko o zwalczanie chrześcijaństwa, lecz także o deformowanie zasad
    religii rzymsko-katolickiej poprzez demoralizujące oddziaływanie na
    księży akceptujących nauczanie Jana Pawła II. Tym samym autor
    świadomie, nieuczciwymi metodami zmierza do wywołania nienawiści do
    Żydów oraz osób uznawanych przez siebie za Żydów. Rozważania te
    zawierają liczne wewnętrzne sprzeczności, toteż trudno traktować je
    poważnie, nie sądzę też, by osoby obrzucone przez Wysockiego
    oszczerstwami i obelgami zechciały występować z powództwem do sądów.
    Istotnym zagrożeniem dla porządku publicznego są natomiast
    antysemickie treści tej książki, gdyż mogą przemawiać do ludzi
    niezdolnych do logicznej analizy wywodów autora i nie mających
    możliwości lub ochoty do sprawdzenia prawdziwości zawartych w niej
    informacji. Zarówno forma wypowiedzi, jak też ich treść mają charakter
    zdecydowanie antysemicki i pobudzają do strachu przed domniemanym
    spiskiem żydowskim przeciwko państwu polskiemu i narodowi, a w
    rezultacie do nienawiści wobec ludzi ,,obcych" pochodzeniem,
    niekoniecznie wyznaniem lub narodowością.
    http://www.youtube.com/watch?v=g80T7Bq_SpY&f[...]

    Skocz do wpisu


    Temat: Radny Piotr Lenik nie chodził na sesje. Znów kandyduje
    Autor: jeszua
    Data: 2014-11-10 18:37:04

    Fakty są takie że Lenik z Czerwińskim zwiększył o parę milionów kontrakt szpitala. Może to było ważniejsze niż słuchanie słysiowej paplaniny.

    Skocz do wpisu


    Temat: Szef krośnieńskiej Solidarności
    Autor: Twoj_Cien
    Data: 2010-08-31 11:18:31

    Odkopałem ten temat, bo chciałbym kilka słów skierować do pana przewodniczącego Solidarności - Tadeusza Majchrowicza.

    Związek Zawodowy Solidarność już nie jest tym ruchem społecznym, który pamiętam sprzed 20 i 30 lat. Stał się politykierskim ramieniem PiS, elementem psującym Polskę i ruchem gburowatych działaczy związkowych.

    To co wczoraj pokazali związkowcy - na 30-lecie "S" - to symbol zdziczenia tego ruchu. To efekt robienia polityki przez oszołomów. To brak poszanowania dla kraju, dla naszej wspólnej ojczyźnianej solidarności. Gwizdanie na premiera, buczenie, okrzyki... taką Polskę foruje dziś Solidarność.

    Pan, panie przewodniczący Majchrowicz, dołożył na pewno cegiełkę do tego wszystkiego. Bo na co dzień tak się pan też zachowuje - wojuje pan w sejmiku wojewódzkim, zamiast pomagać rozwiązywać problemy. Wojuje pan w szpitalu - zamiast dbać o pacjentów. Wojuje pan w związku - zamiast budować prawdziwe dobro pracownicze.

    Taki jest teraz związek Solidarność: rozgwizdany, rozwrzeszczany, psujący. Wstyd mi za to.

    Panie Majchrowicz, nie wierzę że pan się z zmieni, tak jak nie wierzyłem ani przez minutę w cudowną przemianę Jarosława Kaczyńskiego podczas kampanii wyborczej. Teraz, podczas obchodów jubileuszowych, też łgał i fałszował historię. Kiedy mówił o rzekomych dokonaniach Lecha Kaczyńskiego podczas strajku stoczniowców, to w starszych członkach mojej rodziny aż się zagotowało. Wówczas Kaczyńscy byli mało znaczącymi działaczami, później dopiero zaczęli palić kukłę Wałęsy. Tacy zawsze pozostali. Palili, niszczyli, kłócili, fałszowali. Nigdy nic nie zbudowali. Nawet własnych rodzin. Solidarność ich niestety wspierała. Nawet w ostatnich wyborach prezydenckich. Taka prawda.

    Panie Majchrowicz. Ja 30 lat temu miałem okazję poznać ludzi z komitetu obywatelskiego "S". Pana nigdzie tam nie było. Sprawdziłem dlaczego. Wtedy był pan perkusistą w zespole weselnym, a w poniedziałki pana współpracownicy kryli w zakładzie ZUN, bo był pan niedysponowanym kierowcą. Dopiero później zaczął pan działać w Solidarności widząc świetlaną lukratywną przyszłość. Z takich właśnie działaczy dziś ten ruch się składa.

    Prawdziwy ruch Solidarność budowali ludzie skromni, ale mądrzy. Ludzie, o których dziś nie słychać, bo we współczesnym życiu politycznym trudno się udzielać takim ludziom.

    Mam dwa marzenia. By Solidarności odebrać historyczny znaczek Solidarności i by usunąć ze związku pana Śniadka, który nadał mu taki, a nie inny kierunek. Trzecie marzenie to odpolitycznienie związku. Żeby nie był niczyim związkowym ramieniem politycznym, żeby nie był politykierskim organem partyjnym, ale zaczął prowadzić dialog, rozwiązywał problemy biznesowe, dbał faktycznie o pracowników, a nie o swoje posadki i kasę.

    Panie Majchrowicz. To jest małe, krośnieńskie podsumowanie 30-lecia związku. Niech się pan nie obraża, ale pana czas też się skończył. Czas zmienić związek. Tak, by na 40-lecie moje dzieci nie wstydziły się nazwy "Solidarność".

    Może pan już da sobie spokój i nie będzie kandydował do sejmiku? Może pan w przyszłym roku da sobie spokój z przewodniczeniem na Podkarpaciu? Może czas wsłuchać się w moje słowa, a nie tylko rzucać mięsem?

    Zdrowia życzę.

    Skocz do wpisu


    Temat: Przytocki startuje po raz trzeci
    Autor: katia72
    Data: 2010-09-07 20:44:57

    Witam. Od wielu lat jestem uwazna czytelbiczka portalu, ale dopiero dzias postanowilam sie zarejestrowac wi napisac. Ten artykul tylko mi w tym pomogł, a przyczyna głowna to moje dzis doświadczenie z jednym z Radnych.
    Przytocki ma moj głos, bo sie stara, chociaz mial kilka wpadek gdy sie w polityke zacząl mocniej bawić.
    W artykule wspomniano, że Wiadomo tyle, że komitet będzie szeroki, a "startujący do Rady Miasta kandydaci „nieograniczeni” politycznie."
    Ja sie boję że będą startować właśnie ograniczeni.
    Czekałam dziś rano w przychodni na starym szpitalu na zabiegi. Z druga panią czekałyśmy siedzac przy stoliku w korytarzu. Czekał też na korytarzu jeden pan.
    I wtedy przyszedl krośnieński radny. Nawet powiedzial dzień dobry, ale dalej to już było tylko gorzej.
    Zapytal o pielegniarke, powiedzialam, że akurat robi zabieg, a ten radny poszedl dalej kortytarzem. przywitali się z tym gościem co już czekal i chyba się znali. Ten co czekał też radnemu powiedzial, że pielegniarka robi masaż, ale ten pan radny powiedział "i co z tego" i sie ladował do gabinetu. Ten jego znajomy coś mu powiedział, a pan radny prawie zaczął krzyczeć "wiesz jaka jest miedzy nami różnica". Tamten pyta jaka, a pan radny " bo ja sie s zachowuje kulturalnie". Nie bede dalej opisywać, ale powiem Wam, że to kawał H.. i reszta Ch...
    Nieraz już w portalu o nim pisano w różny sposób, jak go znałam tylko z widzenia i opisów. Nawet nieraz mi go żal było jak różne rzeczy o nim pisano, ale to co sama dzisiaj usłyszałam i zobaczyłam, to przechodzi ludzkie pojęcie. Nawet mi się zaraz skojarzyło z takim jednym politykiem, który o chamstwie innych mówi, a sam jest jego najlepszym przykładem.
    Rozpisalam się strasznie jak na pierwszy raz, ale musiałam żeby ludzie sie zastanowili kogo wybierają.
    Ten "kulturalny" zarozumiały radny co bez kolejki i po chamsku sie ładował do gabinetu masażu to radny Stanisław Cz., taki łysy, były polcjant.
    Pisze to z cała odpowiedzialnością i jak ktoś chce to może mnie nawet do sądu pozwać, ja z tą znajmomą sie zgłosimy, bo to był dla nas szok jak można być tak chamskim i chyba jednak ograniczonym.

    Skocz do wpisu


    Temat: Przytocki startuje po raz trzeci
    Autor: Pajuga
    Data: 2010-09-08 22:35:49

    Prezydent Przytocki rzeczywiście jest ok - z całą pewnością sprawdza się jako samorządowiec i dobrze by było, aby w kolejnych wyborach wygrał.
    Ale co do składu jego "zaplecza" w Radzie Miasta to już niestety, ale zdania dobrego mieć nie można. Toż to klub emerytów, rencistów, matron i dziadków, którzy nadają się najwyżej do zarządu ogródków działkowych. Tam może jedna lub dwie osoby są na poziomie, który predestynuje do zajmowania zaszczytnej funkcji Radnego Rady Miasta Krosna. A jak czytam o pewnym "łysym" radnym po raz kolejny, to mnie - mieszkańca Krosna ogarnia zwyczajnie wstyd. Wstyd, że tacy ludzie nas reprezentują. Panie Prezydencie - niech Pan spojrzy na swoje zaplecze, niech Pan zrozumie, że ta zgraja emerytów i rencistów może jest wygodna, bo siedzi cicho i ręce pokornie podnosi gdy trzeba. Ale kreatywność Pańskiego "zaplecza" jest prawie zerowa. Szczytem tej kreatywności była chyba stójka na schodach pod szpitalem, albo ubranie papuci i pojawienie się (ciekawe po co ?)na wyremontowanym basenie.
    Świat się nie kończy na ćwierćinteligentach z kółek rolniczych,świeżo nawróconych członków rad parafialnych, wątpliwej jakości członków zarządów osiedli czy drobnych cwaniaków, których ambicje są nieproporcjonalne do możliwości. Także tych intelektualnych.
    Tak zwyczajnie, po ludzku myślę więc, że w roku 2010 otoczy się Pan "lepszymi" ludźmi, którzy będą pracować dla Naszego Miasta i sprawią, że wracając czasem do Krosna będzie można być dumnym i spokojnie powiedzieć, iż bycie Krośnianinem to naprawdę wielka sprawa :)
    Pozdrawiam i życzę co najmniej 51 % w pierwszej turze

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w szpitalu w Strzyżowie
    Autor: Alexandra
    Data: 2010-09-09 15:03:16

    Też się zastanawiam nad porodem w Strzyżowie.

    Chodzę do lekarza, który pracuje w szpitalu w Krośnie, czy myślicie że mogę zostać niemiło przyjęta w Strzyżowie z tego powodu?

    Skocz do wpisu


    Temat: Przytocki startuje po raz trzeci
    Autor: iwanka
    Data: 2010-09-09 00:06:27

    Niestety, prezydent faktycznie nie ma wpływu na to kogo do Rady Miasta wybiorą wyborcy.
    Poza tym tak jak ujął to Pan, Panie Pajuga, w wątku o otaczaniu się Prezydenta zapleczem, które siedzi cicho i ręce pokornie podnosi gdy trzeba, o zerowej kreatywności oprócz stójki na schodach pod szpitalem itd. o:

    - "ćwierćinteligentach z kółek rolniczych,świeżo nawróconych członków rad parafialnych, wątpliwej jakości członków zarządów osiedli czy drobnych cwaniaków, których ambicje są nieproporcjonalne do możliwości. Także tych intelektualnych" -

    - to strzał w dziesiątkę:)
    Tylko czy jeśli Przytocki zostanie po raz kolejny wybrany, to nie będzie w to brnął jeszcze bardziej, mam wątpliwości ze względów które Pan opisał, szczególnie o intelektualnym afiszowaniu się "na schodach kółek ..." itp.

    Skocz do wpisu


    Temat: Ręka w nocniku wyborców PiS
    Autor: Twoj_Cien
    Data: 2010-09-15 14:35:20

    PiS rozpoczyna regionalne konwencje wyborcze. Pierwsza, już 17 września, nie gdzie indziej tylko na Podkarpaciu, w Rzeszowie. Bo - jak zaznacza PiS - tu ma największe szanse na zwycięstwo.

    http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,802[...]

    Ja dodam jeszcze - tu, bo tu jest najwięcej dziadów, moherów, pseudo-patriotów, najwięcej biedy, najniższe płace, najmniej dróg, najmniejsze uprzemysłowienie.

    Ciekawe, czy PiS przyzna się na tej konwencji, że blokuje budowę autostrady z Dębicy do Rzeszowa? Bo na pewno będą mieli pełno patriotycznych frazesów i haseł, jacy to oni nie piękni Polacy. Ale to jest fałsz i obłuda, bo patriotyzm ocenia się czynami, a nie słowami i ilością noszonych flag.

    PiS na Podkarpaciu przerżnie. Nie zapomnimy zamykania i prywatyzowania szpitala w Krośnie. Nie zapomnimy blokady autostrady Dębica-Rzeszów. Nie zapomnimy kłamstwa wyborczego Kaczyńskiego ("koniec wojny polsko-polskiej").

    PiS - najgorsza organizacja polityczna w historii Polski.

    PS Zamierzam być na tej konwencji w Rzeszowie i zadać Jarkowi Kaczyńskiemu kilka baaaaardzo niewygodnych pytań. Do zobaczenia PiS-iory!

    Skocz do wpisu


    Temat: Ręka w nocniku wyborców PiS
    Autor: Twoj_Cien
    Data: 2010-09-16 11:24:55

    tg: jasne, że będę. Wspiera mnie grupa kilkunastu niezadowolonych członków PiS, którzy zamierzają mi pomóc dostać się do mikrofonu. Być może uda się to wtedy, kiedy na całą Polskę transmitowana będzie ta propagandowa impreza PiS.

    Wszyscy w Polsce dowiedzą się, jak to PiS chciał ewakuować szpital w Krośnie i go po cichu prywatyzować, wszyscy dowiedzą się jak PiS blokuje autostradę z Dębicy do Rzeszowa, wszyscy tez dowiedzą się jak religijne Podkarpacie nie akceptuje kłamstw Kaczyńskiego (największe kłamstwo: "Koniec wojny polsko-polskiej!"). Na zakończenie będę wzywał do moralnej dymisji prezesa PiS.

    Oj, będzie się działo :)

    Skocz do wpisu


    Temat: Platforma POparła Przytockiego
    Autor: jacek33
    Data: 2010-09-21 19:56:03

    I dobrze że go PO poparło może wreście w Krośnie PO wygra wybory a nie PiS jak do tej pory.I nie piszcie ludzie głupot że PO zamykało szpital bo każdy wie jak było. .Poszukajce sobie w archiwach było podane jak kto głosował czyli cały PiS.I gdyby pan Przytocki się do tego nie włączył i tv nagłośniła nie wiadomo jakby się to skończyło.

    Skocz do wpisu


    Temat:
    Autor:
    Data:

    Skocz do wpisu


    Temat: Platforma POparła Przytockiego
    Autor: carmager
    Data: 2010-09-21 16:47:00

    Tej Łukacijewskiej chyba coś się pomyliło. Jak pamiętam to PO chciało zamknąć szpital.. no ale możne się mylę. Zawsze przed wyborami tak jest ze się zwala winę na innych... Polska zielona wyspa z 50 mld długu... śmiech na sali... Wszyscy martwią się o Podkarpacie teraz a po wyborach znowu parę lat zapomnienia aż do następnych wyborów...

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w szpitalu w Strzyżowie
    Autor: AGUSIA02
    Data: 2010-09-21 20:40:08

    Czy do szpitala w Strzyżowie brałyście ubranka dla dziecka na czas pobytu ???

    Skocz do wpisu


    Temat: Program PiS-u. ''Obudź się! Krosno''
    Autor: praktykt
    Data: 2014-11-10 11:58:11

    słyszałem,że radny P.Lenik nie uczestniczy w sesjach więc po jakiego ... kandyduje na kolejną kadencję,jak nie ma czasu niech się zajmie zarządzaniem szpitalem

    Skocz do wpisu


    Temat: Biopsja - gdzie zrobić?
    Autor: rafalmariusz
    Data: 2010-09-22 00:53:04

    hey, nie panikuj od razu , lekarze zawsze mowia tak jak i mi czyli z gory o najjjj,,,, znajdz lekarza ktory zkieruje cie gdzies nie daleko morze byc rzeszow naprawde dorbrzy lekarze sa tam pamietaj ze wyniki sa bardzo wazne i lecznie musisz miec opieke 24h wiec naprawde rzeszow jesli dostaniesz wyniki zawsze mozesz je gdies przewiesc do innego szpitala gdzie ponownie przebadaja, ale mysle ze nie bedzie potrzeby pozdrawiam

    Skocz do wpisu


    Temat: Kościół w Polsce
    Autor: Syriusz1
    Data: 2010-09-21 14:49:36

    Już nawet zwolennicy kościoła dostrzegają, że jego wpływ na państwo jest zbyt duży A Kościół przez lata przyzwyczaił się, że polska
    polityka uprawiana jest na klęczkach.
    Wg. zawodowego żałobnika kraju, to bardzo nieelegancko, że tylko paru biskupów poparło go otwarcie, ale poza tym, to z Kościołem nie ma przecież problemów.
    Nie ma problemu religii w szkołach i księży na etatach; nie ma problemu obłudnej ustawy antyaborcyjnej, która wraz z zakazem refundowania antykoncepcji i brakiem lekcji wychowania seksualnego w szkołach generuje gigantyczne podziemie aborcyjne i przyczynia się do poszerzania obszarów biedy i patologii; nie ma problemu Komisji Majątkowej, która oddaje Kościołowi całe połacie ziemi, na których Kościół zakłada biznesy albo je wynajmuje czerpiąc z tego dochody, od których nie płaci podatków; nie ma problemu właśnie opodatkowania Kościoła, czyli zrobienia rzeczy rutynowej w krajach UE - chcemy ścigać kulturowo Francję, Niemcy czy Wielką Brytanię, a jesteśmy Iranem;
    Powołana Komisja Majątkowa przy MSWiA działa do dziś i zajmuje się zwrotem utraconego przez Kościół mienia. Obywatele, którzy potracili po wojnie majątki, nie doczekali się ustawy
    reprywatyzacyjnej. O utracone dobra muszą latami walczyć w sądach.
    Kościół przez 20 lat działalności Komisji Majątkowej odzyskał blisko
    pół tysiąca nieruchomości (w tym między innymi szpitale, szkoły, kina, dworce, ) i 60 tysięcy hektarów gruntów. Wyceny dokonywane były zawsze na korzyść instytucji kościelnych, które to po odzyskaniu praw własności często sprzedawały majątek z wielokrotnym zyskiem.
    Oczy przecieram ze zdumienia, patrząc na to
    jak władze kościelne poczynają sobie z władzami demokratycznego państwa.
    W sensie konstytucyjnym jesteśmy państwem świeckim, ale w praktyce państwem wyznaniowym.

    Czy kler może zbuntować naród przeciw władzy z powodu takiego, ze ta władza skończy z marnotrawieniem pieniędzy tegoż narodu na zachcianki kleru i szamańskie wyczyny, zamiast przeznaczać je na przedszkola, lekarstwa dla dzieci chorych na raka, szkolne dożywianie przyszłości narodu, wakacje i ferie dla dzieci z biduli i na stypendia naukowe dla zdolnej, ale biednej młodzieży ?



    Skocz do wpisu


    «« Poprzednia strona | [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112] [113] [114] [115] [116] [117] [118] [119] [120] [121] [122] [123] [124] [125] [126] [127] [128] [129] [130] [131] [132] [133] [134] [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] [146] [147] [148] [149] [150] | Następna strona »»

    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej