Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3628)
Foto
(17549)
Firmy
(112)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(775)
Czateria
(52)
Opinie
(480044)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Wyszukiwanie opinii

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Wygraj wejściówki na specjalny seans w Heliosie!
  • Karnet za krew
  • Byliśmy na placu budowy basenów. Zobacz film i zdjęcia
  • Poszerzenie granic Krosna: prezydent Przytocki wchodzi w pokrzywy
  • W piątek nie siadaj za kółkiem, pomożesz środowisku

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 11419
  • Wszystkich wpisów: 480044
  • Zarejestrowanych użytkowników: 93989
  • Wyszukiwanie opinii

    Wyszukiwarka opinii

    Szukana fraza:
    szukane wyrazy odziel przecinkami np: powódź, 2005, straty

    Szukaj:
    we wszystkich wpisach
    w wpisach opublikowanych w przedziale czasowym
          od (DD-MM-RRRR): --
          do (DD-MM-RRRR): --

    Wyniki wyświetlaj według:


    Szukaliśmy dla Ciebie wpisów zawierających: szpital.
    Wyniki: 1021 - 1040 spośród 3000. Znaleziono w 3.58 sekund(y)


    Znalezione tematy: (w nawiasie podano liczbę wpisów)

    Jak mnie przyjęto w szpitalu (39)
    Będzie drugi konkurs na dyrektora szpitala (39)
    Niebezpiecznie na drogach. Pięć osób w szpitalu [film] (36)
    Kolizja na rondzie. 18-latek w szpitalu (36)
    Płace w krośnieńskim szpitalu (36)
    Spór w szpitalu: Podwyżki kosztem zwolnień (39)
    Przychodnie specjalistyczne i Izba Przyjęć w krośnieńskim szpitalu (40)
    Nocne dachowanie. Cztery osoby w szpitalu (47)
    Poród w brzozowskim szpitalu (48)
    Władze województwa: Weźcie sobie szpital (44)
    Szpital szuka sponsorów na remont ginekologii (42)
    Szpital: Jest nowy ordynator ginekologii (41)
    Wypadek w Zręcinie: w szpitalu zmarł motocyklista (36)
    Odwołanie prezydenta Przytockiego z funkcji Przew. Rady Społ. Szpitala (35)
    Wypadek na Tysiąclecia. Motocyklista w szpitalu (28)
    Biegunka w szpitalu - zakaz odwiedzin (29)
    Poród w szpitalu w Jaśle (28)
    Centrum medyczne i jednodniowy szpital (28)
    Kolizja na zetce. Jedna osoba w szpitalu (27)
    Nowy problem w szpitalu. Z sufitu odpada tynk (30)
    Dyrektor zadłużonego szpitala wziął kredyt na premie (30)
    Szpital ma już nowego dyrektora. Prawie (34)
    Inwestycje w szpitalu: nowe karetki, lądowisko (35)
    Bójka w centrum miasta. 13-latek w szpitalu (32)
    Spaliło się mieszkanie. Dwie osoby w szpitalu (31)
    Podwyżki płac dla lekarzy w szpitalu (30)
    Szpital wychodzi na prostą? Tak twierdzą (49)
    Nowy dyrektor szpitala (49)
    Napięcie w szpitalu. Ginekologia zamknięta (205)
    Będzie demonstracja w obronie szpitala (253)
    Pat w szpitalnym sporze lekarzy i dyrektora (202)
    W szpitalu znów wrze. Zagrożona ginekologia (170)
    Wojewódzki Szpital Podkarpacki (137)
    Jak Mariusz Kocój ze szpitala odchodził (256)
    Demonstracja w szpitalu. Dyrektor wzbudza emocje (295)
    Poród w krośnieńskim szpitalu (1464)
    Konflikt lekarzy z dyrekcją szpitala (wrzesień 2009) (2772)
    Krośnieński szpital (667)
    ''PiS chce zlikwidować szpital w Krośnie'' (380)
    Ważą się losy szpitala. Polityka w tle (303)
    Platforma o planach. Szpital, droga, lotnisko (107)
    Pomocy lekarskiej szukaj nocą w szpitalu (106)
    Nowy dyrektor szpitala: Współpraca, nie konflikt (52)
    Kto odpowiada za długi krośnieńskiego szpitala (54)
    Parkowanie pod szpitalem łatwiejsze, ale płatne (52)
    Trzy osoby w szpitalu, warzywa w śniegu (51)
    Outsourcing lekarstwem na bolączki szpitala? (49)
    Motocyklista w szpitalu. Miał pierwszeństwo (68)
    Losy Szpitala Wojewódzkiego w Krośnie (76)
    Tylko dwie przychodnie z kontraktami. Tłok w szpitalu (97)
    Szpital w Krośnie (102)
    Poród w szpitalu w Strzyżowie (91)
    Szpital: Parking płatny, ale jeszcze nie teraz (80)
    Szpital w Krośnie znów bez dyrektora (78)
    Awantura na Grodzkiej. Pobity zmarł w szpitalu (26)
    Piotr Lenik dyrektorem szpitala w Krośnie (25)
    Lewatywa w szpitalu w Krośnie (5)
    Wysepka na jezdni koło szpitala (5)
    Terapia odwykowa w szpitalu (5)
    Protest w szpitalu (5)
    Szpital ma nowy echokardiograf (4)
    Oddział wewnętrzny szpitala w Krośnie (5)
    Pediatryczna izba przyjęć - szpital w Krośnie (6)
    Wigilia: szpital i urząd ma wolne (9)
    Nowy sprzęt w szpitalu. Kruszy kamienie (9)
    Szymon Hołownia o krośnieńskim szpitalu (7)
    Nowa poradnia w szpitalu. Będą leczyć nowotwory (7)
    Dermatolog w szpitalu - jak długo czekać? (6)
    Z nagłym bólem zęba teraz do szpitala (4)
    Prywatna kardiologia inwazyjna w Krośnieńskim szpitalu - co Wy na to? (4)
    Co tam panie nowego w szpitalu? (2)
    Szpital Specialistyczny w Rudnej Małej koło Rzeszowa (2)
    Nocna i Świąteczna Opieka Medyczna przy szpitalu na Korczyńskiej (1)
    Szpital w Brzozowie (1)
    Staż lekarski w Wojewódzkim Szpitalu w Krośnie (1)
    Operacja poprawy wzroku u dziecka w krośnieńskim szpitalu (2)
    Nocny incydent w szpitalu: dym na jednym z oddziałów (2)
    Hospicjum przy przy starym szpitalu (3)
    Likwidacja Szpitala w Krośnie?! (3)
    Czy są przypadki sepsy w krośnieńskim szpitalu? (3)
    Koszt pobytu w szpitalu (3)
    Oddział dziecięcy w szpitalu w Krośnie (2)
    Pobyt mamy i noworodka w szpitalu (9)
    Ortopedzi krośnieńskiego szpitala (10)
    Miliony na inwestycje w krośnieńskim szpitalu (21)
    Przypadki świńskiej grypy w szpitalu (21)
    Nowa szefowa szpitala w Krośnie (21)
    Niewybuch pod szpitalem, saperzy w akcji (20)
    Chirugia ogólna - szpital w Brzozowie (19)
    Dymek papierosowy w szpitalu (22)
    Dzielna załoga i ich szpital na kółkach (22)
    23-letnia kobieta porwała dziecko ze szpitala (24)
    Karambol na Podkarpackiej. Trzy osoby w szpitalu (24)
    Ogłoszono sieć szpitali: ''Krosno zasługuje na więcej'' (23)
    Fałszywy telefon o bombie w szpitalu (23)
    Szpital kompleksowo zadba o matkę i dziecko (23)
    TV w szpitalu (18)
    W szpitalu brakuje krwi. Oddaj ją w piątek (18)
    Dwa wjazdy na czerwonym świetle, 9 osób w szpitalu [film] (11)
    Kuchnia w krośnieńskim szpitalu (11)
    Poród w szpitalu Pro-Familia Rzeszów (11)
    Audi wypadło z drogi. Trzy osoby w szpitalu (11)
    Szpital zaprasza na bezpłatne badania kolonoskopowe (10)
    Parking szpitalny (11)
    Co wziąć ze sobą na poród w szpitalu w Krośnie? (11)
    Co powstaje na terenie starego szpitala? (15)
    W szpitalu chcą edukować rodziców (16)
    Wypadek w Turaszówce. Mężczyzna w szpitalu (14)
    Protest w szpitalu a opieka nad pacjentami (14)
    Planowana cesarka w krośnieńskim szpitalu (11)
    W piątek szpital pracuje jak w niedzielę (1)

    Temat: Pożegnanie wakacji pod znakiem węgrzyna
    Autor: Twoj_Cien
    Data: 2010-08-28 19:04:28

    Nie wiem skąd u Ciebie taka nienawiść do Ungeheuerów, że piszesz, że "krośnieński festiwal może i ma znaczenie, ale dla winiarni i kasy Ugehaerów".

    Proponuje Ci pobyć trochę na Rynku, porozmawiać z ludźmi, spytać skąd są, itp. Ja poznałem mnóstwo fantastycznych ludzi od Krakowa po Węgry. I dla nich ten festiwal od kilku lat ma olbrzymie znaczenie. A że dla Ciebie nie ma, bo widzisz relację z Jasła w telewizji, to już Twoja sprawa. Nie wyściubiaj nosa poza swoje mieszkanie, to nie ujrzysz wagi tego przedsięwzięcia.

    Druga sprawa, co Ci do kasy organizatorów? Płacą normalne podatki, wymyślili i zorganizowali olbrzymie przedsięwzięcie jak na Krosno. Ale oczywiście, musi znaleźć się ryszardo (ex-czarnateczka?), któremu czyjaś inicjatywa, pracowitość i nazwisko nie będzie pasować. Zrób coś podobnego, firmuj to swoim nazwiskiem, to i Ty zyskasz "kasę" i "znaczenie", a nie pluj na innych.

    A co do tego wszystkiego ma krośnieński szpital to już w ogóle nie wiem. Ale ryszardo tak ma już poplątane w głowie, że zaraz dowiem się, że wszystkiemu winny jest dym z islandzkich wulkanów.

    Ja nie foruje "jedynie słusznej racji". Dzielę się argumentami i kulturalnie rozmawiam. Mam wrażenie, że Ty wiesz lepiej w wielu dziedzinach a wszyscy inni to jacyś "obrońcy" i zaraz będą Cię wycinać.

    Skocz do wpisu


    Temat: Agent "Bolek"
    Autor: lyterat
    Data: 2017-07-10 22:32:03

    ...UBywatel pierdzielewicz,resortowa szpara oralna i totalna tuba propagandowa na posterunku:):):):) i jazgocze:):):)

    Autor: VERSAILLES
    Data: 2017-07-10 18:16

    CIENKI BOLEK Straszył, straszył a sam ze strachu w szpitalu się położył. Stoczniowców się boi, czy polskiego gniewu?


    ...jakby się przestraszył kundlu,to by do szafy wlazł jak żoliborski czopek z wyrokami:):):):) i nie myl polaków z katopisacką,bolszewicką hołotą:):):):)

    Poseł PiS szczerze o gwizdach na Wałęsę: powinniśmy zachować pozory

    ednym z honorowych gości podczas wystąpienia Donalda Trumpa na Placu Krasińskich był Lech Wałęsa. Były lider "Solidarności" został wygwizdany. - Przynajmniej na zewnątrz powinniśmy zachować pozory zgody narodowej - komentuje tę sprawę poseł PiS Adam Lipiński.
    751
    ‹ wróć
    Zdaniem polityków opozycji gwizdy na Lecha Wałęsę to kompromitacja organizatorów wydarzenia. - Wszyscy którzy to organizowali czy przyzwalali na to powinni się wstydzić - powiedział Grzegorz Schetyna. - Pytanie jest takie, jak to rozumie strona amerykańska. Być może oni wpadną na pomysł, że w Polsce się gwiżdże, jako symbol wsparcia - skomentował tę sprawę Ryszard Petru.

    Lech Wałęsa od dawna jest postacią dzielącą scenę polityczną. Politycy PO, broniąc Wałęsy, mówią, że atak ze strony polityków PiS wynika z kompleksów Jarosława Kaczyńskiego. Z kolei politycy partii rządzącej wskazują na oficjalne stanowisko IPN potwierdzające, że Wałęsa był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa. Lech Wałęsa nie przyznaje się do współpracy.

    http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/pos[...]

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w szpitalu w Strzyżowie
    Autor: lucja
    Data: 2010-09-24 22:58:35

    W jakie dni tygodnia w Strzyżowskim Szpitalu wykonuje się umówione cesarki?

    Skocz do wpisu


    Temat: Ręka w nocniku wyborców PiS
    Autor: Nostradamus
    Data: 2010-09-24 21:53:48

    Dzis mam gotowca - (marzenie Versailles)

    Kaczystan, czyli Rzeczpospolita Kołtuńska
    Dawno nie pisałem ... Nie dlatego, że nie było o czym, ale dlatego że gdybym chciał regularnie komentować wydarzenia związane z ostatecznym usunięciem Krzyża spod Pałacu i zachowanie Jarkacza, to moje posty musiałyby składac się wyłącznie z siarczystych przekleństw ... Ale dziś naszła mnie pewna refleksja: wygląda na to że banda skupionych wokół Jarka oszołomów, rodzaj zacietrzewionej sekty w żaden sposób nie da się przywrócić do normalnego społeczeństwa, Może więc załóżmy im na skraju jakiegoś wschodniego województwa niewielkie państewko - Kaczystan, taką Rzeczpospolitą Kołtuńską.

    Stolicę nazwali by pewnie Kaczystan, albo Lechogród, a w centralnym miejscu przywalili 100 metrowy pomnik Lecha i 200 metrowy pomnik Jarka, nie mówiąc już o sporym Krzyżu przed każdym urzędem, szkołą, czy szpitalem. Naczelnym wodzem-dyktatorem byłby oczywiście Jarek. Szefem tajnej policji zostałby oczywiście "krwawy" Antek Macierewicz, a szefem propagandy Jan Pospieszalski.

    10 kwietnia byłby oczywiście dniem wolnym od pracy, a być może nawet wszystkie soboty ... mieszkańcom Kaczystanu i tak byłoby wszystko jedno, bo to głównie emeryci i bezrobotni na zasiłkach (no zasiłków by nie było, bo nie miałby kto na nie zarobić). Naturalnie tego dnia obowiązywałby post ścisły, pod karą wyrwania zębów i odcięcia języka.

    Kościół w obecnej formie nie pasuje już Jarkowi i nie podziela jego pogladów, więc w Kaczystanie przeprowadzono by schizmę. Pod przewodnictwem znanego toruńskiego watażki utworzono by Kościół Jarkokatolicki, w którym na wzór egipski naczelny wódz byłby jednocześnie bogiem, którego sekta mogłaby czcić.

    W Kaczystanie ze zrozumiałych powodów społeczność musiałaby się obywać bez ropy, czy gazu - ale za to widok Jarka grożącego palcem Putinowi - bezcenne, nawet w zimnej chałupie:)

    W Kaczystanie zabronione byłyby grzeszne rozrywki takie jak alkohol, papierosy, czy czasopisma typy Playboy. Obowiązywałby także bezwzględny zakaz sprzedaży prezerwatyw, egezkwowany pod karą smierci. Taka sama kara spotkałaby geja, czy lesbijkę, jak równiez żyda, który nieopatrznie zapędziłby się na terytorium Rzeczpospolitej Kołtuńskiej.

    W Kaczystanie mielibysmy także projekty innowacyjne - produkowanoby na przykład samoloty marki "Jar -154", które skrzydałami ścinałyby nagrubsze nawet drzewa, i które oczywiście stanowiłyby główny towar eksportowy państwa.

    Każdy obywatel musiałby przynajmniej raz w roku odbyć pieszą pielgrzymkę do Smoleńska, wskazany byłby jednak cykl comiesięczny. O godz 8.45 każdego dnia na ulicach wstrzymywano by ruch i rozlegałby się dzwięk syren.

    O takim kraju za pewne marzy fanatyczna sekta zebrana wokół Jarka, ale mam nadzieję że reszta społeczeństwa nie pozwoli nigdy na to, by tego typu pomysły realizowali w Polsce. A rząd nie powinien pozwolic na robienie rokoszu i szerzenia w kraju anarchii. Demokracja jest demokracją, a czasami pałka policyjna tez musi iść w ruch i mandaty sie posypać! Na Krakowskim Przedmieściu tego zabrakło, niestety. Zaczęto niepotrzebne dyskusje z bandą oszołomów, terrorystów, próbujących narzucić wolę garstki osób całemu narodowi. Więc panowie rządzący, albo zróbcie z pajacami porządek, albo zabierzcie stamtąd policję i pozwólcie nam tam iść i samemu ich wykopać raz na zawsze! Ja pójdę pierwszy, a rekę mam ciężką:)


    PS. Jak praca przy drewnie?, jest nadzieja?

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w brzozowskim szpitalu
    Autor: Ar2ur
    Data: 2010-09-25 17:03:41

    jeżeli porody w brzozowskim szpitalu są przeprowadzane tak jak składają złamane kończyny to lepiej urodz to dziecko w domu :P dla waszego wspólnego dobra

    Skocz do wpisu


    Temat: Biopsja - gdzie zrobić?
    Autor: b83
    Data: 2010-09-26 15:15:07

    a ja biopsje piersi mialam robiona w Krośnieńskim szpitalu przez dr Andrzeja Guzika i jego zone. SUPER opieka i samopoczucie podczas badania mimo tego iz ja na widok igly mdleje. ja polecam.

    Skocz do wpisu


    Temat: Mamy wiodącą w Polsce okulistykę
    Autor: Ronaldo
    Data: 2017-07-11 09:35:37

    Czasem przychodzi mi korzystać z pomocy szpitalnej. Jakkolwiek by nie oceniać to najgorzej pamiętam eksperyment zabiegu jedno-dniowego wymiany soczewki(zaćma). Oko które było normalnie (3dni)-spisuje sie super - to eksperymentalnie robione( 4 godz po zabiegu do domu!)- jest od samego początku utrapieniem. Nie polecam "taśmowych" zabiegów.

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w szpitalu w Strzyżowie
    Autor: lucja
    Data: 2010-09-27 15:19:38

    Witam, po jakim czasie wypisują po cesarce w Strzyżowskim Szpitalu, tak jak w Krośnie 5 dni?

    Skocz do wpisu


    Temat: Media - "czwarta władza"
    Autor: lyterat
    Data: 2016-05-27 22:40:01

    ...coś dla zdziczałego versalictwa na kaczych łapach:):):) "łone" to łykają:):):)

    Krótka historia o tym, jak "Wiadomości" TVP powiązały polskich zamachowców z opozycją i KOD-em

    "Wiadomości"kolejny raz przedstawiają opinii społecznej zaskakujący materiał. Dziennikarz w głównym wydaniu „Wiadomości” połączył próbę wysadzenia komendy policji we Włochach z działalnością Komitetu Obrony Demokracji. Zdaniem dziennikarzy, anarchiści mogli być motywowani politycznie przez KOD.

    Trzej mężczyźni planowali wysadzić w powietrze radiowozy pod posterunkiem policji we Włochach. Podłożyli już nawet bomby pod dwa zaparkowane przed komendą samochody, ale zostali zatrzymani przez policjantów na gorącym uczynku. To fakt, o którym dowiedzieliśmy się przed dwoma dniami. Pojawiały się także nieoficjalne informacje, jakoby ataki miały być motywowane politycznie.

    Dziennikarze "Wiadomości" na antenie telewizji próbowali połączyć to wydarzenie z działalnością KOD. Wszystko zaczęło się od słów Jacka Żakowskiego z początku maja, który powiedział, że w jego ocenie KOD powinien być jak Hamas. Jego zdaniem jest to palestyński ruch społeczny budujący przedszkola czy szpitale, który uzyskał tożsamość polityczną dopiero wówczas, gdy osiągnął społecznie masowy charakter. Marcin Tulicki w TVP1 zacytował tylko pierwszą cześć wypowiedzi Żakowskiego. Skomentował ją Paweł Lisicki z "Do Rzeczy", któremu Hamas kojarzy się wyłącznie z atakami terrorystycznymi.

    http://natemat.pl/180877,motywowani-politycz[...]

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: 11S
    Data: 2010-09-24 14:13:47

    Witam,ja rodzilam 3 tygodnie temu,ogolnie porod wspominam dobrze aczkolwiek ostatnia faza byla ciezka,trafilam na nie mila zmiane poloznych,niezabardzo mi pomagaly,sama lezalam na lozku porodowym,odczasu do czasu zagladnely i sie zapytaly czy bardziej boli,jak sie zaczela faza parcia to zamiast pomagac to sie wydzieraly ze slabo prze,a ja juz nie mialam sil ale ich to nic nie obchodzilo,szycie bolalo -najbardziej koncowka juz powlok skornych(szyta bylam przez G-P)takze zmiana byla okropna,ciesze sie tylko ze w miare szybko postepowal porod,jesli chodzi o pozniejsza opieke-od noworodkow to tez zalezy od zmiany bo sa panie z powolania i sa tez takie co juz nie powinny zajmowac sie dziecmi!bardzo mila jest pani Krystyna K.pomocna jak juz sie lezy na sali poporodowej,usmiechnieta.bardzo dobrze ja wspominam!jesli chodzi o sale-4 osobowe,wyremontowane bez zastrzezen,lazienka to masakra-syf,brudno,kosze zapelnione,lignina na plytkach-szok,jesli bede rodzic ponownie 2 dziecko to napewno nie w krosnienskim szpitalu.pozdrawiam mamusie

    Skocz do wpisu


    Temat: Biopsja - gdzie zrobić?
    Autor: rafalmariusz
    Data: 2010-09-22 00:53:04

    hey, nie panikuj od razu , lekarze zawsze mowia tak jak i mi czyli z gory o najjjj,,,, znajdz lekarza ktory zkieruje cie gdzies nie daleko morze byc rzeszow naprawde dorbrzy lekarze sa tam pamietaj ze wyniki sa bardzo wazne i lecznie musisz miec opieke 24h wiec naprawde rzeszow jesli dostaniesz wyniki zawsze mozesz je gdies przewiesc do innego szpitala gdzie ponownie przebadaja, ale mysle ze nie bedzie potrzeby pozdrawiam

    Skocz do wpisu


    Temat: Ręka w nocniku wyborców PO
    Autor: lyterat
    Data: 2016-06-01 14:33:34

    Autor: arek8586
    Data: 2016-05-31 22:02


    W 2007 roku Donald Tusk obiecywał,że w szpitalach będą się nami opiekowały dobrze zarabiające pielęgniarki.Po 8 latach ciągłych zaniedbań skutkujących zmianą rządu okazało się, że pielęgniarki muszą strajkować,aby polepszyć swoje warunki pracy.


    ...ot,jaką pamięć mają krótką pisopatyczni złodzieje/donosiciele:):):):)

    [b]Już siódmy dzień trwa protest pielęgniarek przed Kancelarią Premiera w Warszawie. Kilkaset osób pikietuje przed gmachem, a cztery kobiety koczują wewnątrz budynku. „Życie Warszawy" pisze, że do prokuratury trafiło z kancelarii premiera zawiadomienie o nielegalnej okupacji gmachu przez cztery pielęgniarki. Premier w każdej chwili może podjąć decyzję o o usunięciu pielęgniarek z kancelarii — pisze „ŻW".
    — To kolejna próba złamania tych wymęczonych kobiet. Premier, zamiast spojrzeć im w twarz, woli rozmawiać za pośrednictwem sądu — mówi dziennikowi Ewa Obuchowska, rzecznik Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Pielęgniarek i Położnych oraz jedna z liderek protestu.

    Na dziś zaplanowane są rozmowy protestujących pielęgniarek z premierem Jarosławem Kaczyńskim w Centrum Partnerstwa Społecznego „Dialog". Warunkiem jest „zakończenie łamania prawa przez cztery pielęgniarki przebywające w budynku kancelarii". Strajkujący nie chcą się jednak zgodzić na spotkanie i żądają rozmów w sali okupowanej przez ich koleżanki. — Wyjście do „Dialogu" spowoduje, że już nikt ich tu nie wpuści. Dorota Gardias z grupą podjęła decyzję, że nie będzie wychodzić z tego budynku — mówiła reporterom jedna z pielęgniarek.

    Wczoraj członkowie zarządu Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Pielęgniarek i Położnych w przyjętej uchwale postanowili „utworzyć grupę niezależnych obserwatorów i doradców", która ma pomóc w rozmowach na linii premier-pielęgniarki. Udział w grupie potwierdzili m.in. prof. Andrzej Rzepliński z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka oraz Henryka Krzywonos-Strycharska, była działaczka „Solidarności".

    Po południu do Kancelarii Premiera nie wpuszczono kuriera wynajętego przez Ogólnopolski Związek Pielęgniarek i Położnych (OZZPiP), który miał dostarczyć paczki dla przebywających w budynku czterech pielęgniarek. W nocy doszło do spotkania zarządu Krajowego Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Pielęgniarek i Położnych z senator Janiną Fetlińską i posłanką Jolantą Szczypińską z PiS. Spotkanie trwało kilka godzin, ale jego jedynym efektem była zgoda władz na dostarczenie owoców koczującym kobietom.

    „Trybuna" donosi, że przez pierwsze cztery dni pielęgniarki przebywające wewnątrz budynku nie mogły skontaktować się z koleżankami, ponieważ zagłuszano ich telefony.

    Premier twardo mówi, że w tym roku podwyżek w służbie zdrowia nie będzie, równie stanowczo sprzeciwia się wprowadzeniu dodatkowych opłat dla pacjentów za ponadnormatywne usługi medyczne. Jego zdaniem, taki pomysł jest całkowicie sprzeczny z ideą państwa solidarnego, ponieważ uderzy przede wszystkim w emerytów i rodziny z małymi dziećmi.

    Tymczasem duża część Polaków nie miałaby nic przeciwko zwiększeniu opłat w służbie zdrowia, jeśli przyczyniło by się to do wzrostu wynagrodzeń pielęgniarek. Taki wniosek płynie z sondażu GfK Polonia dla „Rzeczpospolitej". Chęć płacenia więcej wyraziło 44 proc. badanych. Więcej, bo 53 proc., sprzeciwia się takiemu rozwiązaniu.

    Ankietowani dużo mniejszą chęć do poświęcenia wykazują w przypadku lekarzy. Prawie 2/3 badanych w sondażu „Rzeczpospolitej" jest przeciwna zwiększeniom opłat na służbę zdrowia, by zwiększyły się zarobki tej grupy. Co trzeci ankietowany byłby skłonny ponieść dodatkowe obciążenia na ten cel.

    http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/straj[...]

    http://info.wyborcza.pl/temat/wyborcza/bia%C[...]

    Skocz do wpisu


    Temat:
    Autor:
    Data:

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w szpitalu w Strzyżowie
    Autor: Blanka78
    Data: 2010-09-23 11:32:20

    Hej, na czas pobytu nie potrzeba żadnych ubranek, nawet jakbyś przyniosła swoje to na noworodkach i tak ubiorą dzidzie w ich ciuszki. Tylko na wyjście się przynosi i Panie maluszka już ubierają i w trakcie przekazują Ci najważniejsze informacje nt.szczepień i tego co maluszek miał robione podczas pobytu w szpitalu, to wszystko zapisane jest w książeczce zdrowia. Pozdrawiam

    Skocz do wpisu


    Temat: Ginekolog w Krośnie
    Autor: piotr29
    Data: 2010-09-24 11:53:26

    Ja chodziłam cała ciąże do Kuczy i jestem bardzo zadowolona , opieka dobra, troskliwy w szpitalu polecam

    Skocz do wpisu


    Temat: Logopeda, laryngolog dziecięcy
    Autor: cala
    Data: 2010-09-24 09:24:04

    Moja opinia na temat dr Jurczka jest bardzo podzielona. Z pierwszej prywatnej wizyty byłam zadowolona chociaż wiedziałam, że pan dr jest nie zawsze sympatycznym człowiekiem. Po oględzinach i wysłuchaniu doktor zapisał mi szczepionkę i inne leki i zapewnił że poradzi sobie z tym co się dzieje w organizmie. Poprawa nie nastapiła.Po kolejnym leczeniu i wizycie pan dr stwierdził że trzeba powtorzyć badania i szukać gdzie indziej. Wydałam sporo pieniędzy,a efektów nie było żadnych a na gardło choruje nadal;(
    Najgorsze jest zachowanie lekarza na każdej wizycie prywatnej pytanie: wie Pani za co mi płaca w szpitalu premie? za to żebym trzymał limity..ot dr Jurczak

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w szpitalu w Strzyżowie
    Autor: janki
    Data: 2010-09-28 11:12:27

    Witam. Jestem pacjentką dra Słowika i niedługo czeka mnie poród w tym szpitalu. W związku z tym mam pytanie odnośnie porodu rodzinnego. Ktoś wypowiadał się, że ma on miejsce na ogólnej sali porodowej - czy to prawda? Jeśli znacie jakieś konkrety na ten temat - proszę o informacje. Dziękuję.

    Skocz do wpisu


    Temat: Szpital ma nowy echokardiograf
    Autor: odpoczatku
    Data: 2016-05-25 09:58:44

    Ja mam słonia w karawce i się nikim z nim nie podziele. Szpital ma dużo sprzętu ale jak człowiek chory chce się leczyć i potrzebuje skorzystać z tych urządzeń to już jest problem. Rzowijamy się rozbudowujemy a ludzi nie przyjmujemy.

    Skocz do wpisu


    Temat: Kolekcjonerstwo w Krośnie też ukrócone
    Autor: Luke_NE
    Data: 2010-10-04 19:37:46

    arti71: Przeczytaj łaskawie ze zrozumieniem obydwa moje posty, a potem próbuj mnie nieudolnie obrażać, dobra? Ja nie mieszkam w Krośnie, po sklepach nie chodzę, więc hasełek nie widziałem - tym bardziej tych wywieszonych wewnątrz sklepów z dopalaczami. Nawet nie wiedziałem, że jest ich więcej niż jeden w Krośnie. Jeśli natomiast Twoje dziecko weszło do tego sklepu z powodu tego napisu na nim, to zastanów się raczej, gdzie popełniłeś błąd w wychowaniu. Na papierosach jest wyraźnie napisane, że "Palnie szkodzi zdrowiu", "Palenie ZABIJA", ale żadnemu palaczowi to nie przeszkadza. Więc weź mi nie wciskaj kitu, że ktoś poleciał na jakiś marny slogan reklamowy i z tego powodu nie zapoznał się z ulotką, zjadł ile mu do gębę weszło, a potem na pogotowie pojechał. Nie jestem na tyle głupi, aby myśleć iż jedna sztuka czegokolwiek w tym sklepie jest w stanie zaprowadzić się do szpitala, ale widać, że większość krzykaczy tutaj jest zbyt mało inteligenta, aby to pojąć. Ibuprom Max w jednej tabletce pomaga, w 2 na raz może zaszkodzić, przy 3 na raz połowa ludzi wyląduje pewnie na odtruciu lub przynajmniej źle się poczuje. Jednak jest on sprzedawany bez recepty, bo większość ludzi ma wypełniony przynajmniej kawałek przestrzeni w czaszce przez coś zwane mózgiem. Jak ktoś natomiast popije kilka piwek, to już mu nie robi różnicy czy weźmie jedną tabletkę, dwie czy 5 - podobnie jak nie robi mu różnicy, czy to jest Ibuprom, Peralgina czy jakiś dopalacz. Zastanów się więc najpierw, jak dochodzi do zatrucia (w jakich okolicznościach) a potem krzycz te swoje bzdury.

    Skocz do wpisu


    Temat: "Dobra Zmiana" - motto Zjednoczonej Prawicy w Polsce
    Autor: lyterat
    Data: 2016-05-22 13:23:33

    Kronika Dobrej Zmiany: Nie będę pani masował bo, ma pani spiralę

    Rząd idzie na starcie z Unią, Rydzyk wystawił sobie pomnik, zaś Jan Kulczyk może żyć gdzieś na Bali. Czyli kolejny tydzień „dobrej zmiany”.

    Nie będę pani masował bo, ma pani spiralę

    Posłowie próbowali majstrować przy ustawie o zawodzie fizjoterapeuty. Poprzedni rząd uchwalił ją we wrześniu 2015 r. PiS miał ochotę uchwalić swoją wersję, mimo iż pod tamtą podpisał się prezydent Duda.
    W nowej ustawie miała się znaleźć klauzula sumienia dla fizjoterapeutów. Jak tłumaczył wiceminister zdrowia Marek Tombarkiewicz, fizjoterapeuci mogliby odmówić rehabilitacji pacjentom z protezami odzwierzęcymi. A jego partyjna koleżanka dodała, że może też chodzić o kobiety z wkładkami domacicznymi.
    Na skutek protestów fizjoterapeutów PiS całkowicie wycofał się z tych pomysłów. I całe szczęście, bo gdyby przyszłoby nam napisać, co myślimy o całej sprawie, to musielibyśmy odmówić powołując się na dziennikarską klauzulę sumienia.

    Drugie Dno Gowina

    Jarosław Gowin, wicepremier i minister nauki i szkolnictwa wyższego, publicznie, w TVP Info, zwątpił w śmierć najbogatszego Polaka, Jana Kulczyka.

    Gowin martwi się, że sprawa śmierci Kulczyka ma drugie dno i zadaje sobie pytanie jak to możliwe, że miliarder operował się w zwykłej, miejskiej klinice we Wiedniu i bach! Operacja się nie udała.

    W tej wypowiedzi lśni całym „blaskiem” mentalność polskiej prawicy w 2016 r.
    Po pierwsze, powątpiewanie w śmierć Jana Kulczyka, czyli przekonanie, o istnieniu nieznanych, a groźnych scenariuszy, nie popartych faktami domysłów, spisków jednym słowem.
    Po drugie, określenie „zwykły szpital miejski w Wiedniu”. No, panie premierze. Tak się składa, że w rządzonym od kilkudziesięciu lat przez lewicę Wiedniu publiczna służba zdrowia stoi na nadzwyczaj wysokim poziomie. Rzecz nie do wyobrażenia, dla kogoś, kto zapewne leczy się tylko w klinikach dostępnych dla rządu.

    http://polska.newsweek.pl/kronika-dobrej-zmi[...]

    Skocz do wpisu


    «« Poprzednia strona | [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112] [113] [114] [115] [116] [117] [118] [119] [120] [121] [122] [123] [124] [125] [126] [127] [128] [129] [130] [131] [132] [133] [134] [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] [146] [147] [148] [149] [150] | Następna strona »»

    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej