Ustaw Krosno24.pl jako strona startowa Zaloguj się
Kanał YouTube Ogłoszenia Wasze galerie Wizytówki firm
Filmy
(261)
Anonse
(3601)
Foto
(17585)
Firmy
(108)
Krosno24.pl - Krośnieński Portal Internetowy
Kartki  elektroniczne Katalog Czat Opinie
Kartki
(112)
Strony
(774)
Czateria
(52)
Opinie
(483734)

Mapa portalu: Centrum > Opinie > Wyszukiwanie opinii

Opinie

  • Przeglądaj opinie
  • Zaproponuj nowy temat
  • Wyszukiwarka opinii
  • Ranking popularności użytkowników
  • Ranking aktywności użytkowników


  • Regulamin
  • Najczęściej zadawane pytania

  • Nowe tematy

  • Wandal porysował ponad 20 aut. Zobacz nagranie
  • Wypadek na ul. Konopnickiej. ''Huk, jakby wybuchła bomba''
  • Złodzieje samochodu w rękach policji
  • Okręt Kolumba i robot z ''Gwiezdnych Wojen'' na wystawie modeli
  • Dach nad lodowiskiem. Ślizganie będzie dłuższe i przyjemniejsze

  • Użytkownicy

    Uwaga: Opinie przeglądać może każdy, ale własne poglądy wyrażać mogą jedynie zarejestrowani użytkownicy

    Wpisz swój login:

    Podaj hasło:


  • Nie jesteś zarejestrowany? Zrób to
  • Zapomiałeś hasła?



  • Statystyki

  • Wszystkich tematów: 11546
  • Wszystkich wpisów: 483734
  • Zarejestrowanych użytkowników: 96112
  • Wyszukiwanie opinii

    Wyszukiwarka opinii

    Szukana fraza:
    szukane wyrazy odziel przecinkami np: powódź, 2005, straty

    Szukaj:
    we wszystkich wpisach
    w wpisach opublikowanych w przedziale czasowym
          od (DD-MM-RRRR): --
          do (DD-MM-RRRR): --

    Wyniki wyświetlaj według:


    Szukaliśmy dla Ciebie wpisów zawierających: szpital.
    Wyniki: 1021 - 1040 spośród 3000. Znaleziono w 3.32 sekund(y)


    Znalezione tematy: (w nawiasie podano liczbę wpisów)

    Palisz przed wejściem do szpitala? Nie możesz, to zakazane (37)
    Spór w szpitalu: Podwyżki kosztem zwolnień (39)
    Kolizja na rondzie. 18-latek w szpitalu (36)
    Wypadek w Zręcinie: w szpitalu zmarł motocyklista (36)
    Niebezpiecznie na drogach. Pięć osób w szpitalu [film] (36)
    Płace w krośnieńskim szpitalu (36)
    Jak mnie przyjęto w szpitalu (39)
    Będzie drugi konkurs na dyrektora szpitala (39)
    Władze województwa: Weźcie sobie szpital (44)
    Nocne dachowanie. Cztery osoby w szpitalu (47)
    Szpital szuka sponsorów na remont ginekologii (42)
    Szpital: Jest nowy ordynator ginekologii (41)
    Przychodnie specjalistyczne i Izba Przyjęć w krośnieńskim szpitalu (40)
    Odwołanie prezydenta Przytockiego z funkcji Przew. Rady Społ. Szpitala (35)
    Inwestycje w szpitalu: nowe karetki, lądowisko (35)
    Centrum medyczne i jednodniowy szpital (28)
    Poród w szpitalu w Jaśle (28)
    Wypadek na Tysiąclecia. Motocyklista w szpitalu (28)
    Kolizja na zetce. Jedna osoba w szpitalu (27)
    Awantura na Grodzkiej. Pobity zmarł w szpitalu (26)
    Biegunka w szpitalu - zakaz odwiedzin (29)
    Dyrektor zadłużonego szpitala wziął kredyt na premie (30)
    Bójka w centrum miasta. 13-latek w szpitalu (32)
    Szpital ma już nowego dyrektora. Prawie (34)
    Spaliło się mieszkanie. Dwie osoby w szpitalu (31)
    Nowy problem w szpitalu. Z sufitu odpada tynk (30)
    Podwyżki płac dla lekarzy w szpitalu (30)
    Poród w brzozowskim szpitalu (48)
    Outsourcing lekarstwem na bolączki szpitala? (49)
    Napięcie w szpitalu. Ginekologia zamknięta (205)
    Będzie demonstracja w obronie szpitala (253)
    Pat w szpitalnym sporze lekarzy i dyrektora (202)
    W szpitalu znów wrze. Zagrożona ginekologia (170)
    Platforma o planach. Szpital, droga, lotnisko (107)
    Wojewódzki Szpital Podkarpacki (137)
    Jak Mariusz Kocój ze szpitala odchodził (256)
    Demonstracja w szpitalu. Dyrektor wzbudza emocje (295)
    Poród w krośnieńskim szpitalu (1467)
    Konflikt lekarzy z dyrekcją szpitala (wrzesień 2009) (2772)
    Krośnieński szpital (667)
    ''PiS chce zlikwidować szpital w Krośnie'' (380)
    Ważą się losy szpitala. Polityka w tle (303)
    Pomocy lekarskiej szukaj nocą w szpitalu (106)
    Szpital w Krośnie (102)
    Parkowanie pod szpitalem łatwiejsze, ale płatne (52)
    Nowy dyrektor szpitala: Współpraca, nie konflikt (52)
    Trzy osoby w szpitalu, warzywa w śniegu (51)
    Szpital wychodzi na prostą? Tak twierdzą (49)
    Nowy dyrektor szpitala (49)
    Kto odpowiada za długi krośnieńskiego szpitala (54)
    Motocyklista w szpitalu. Miał pierwszeństwo (68)
    Poród w szpitalu w Strzyżowie (92)
    Tylko dwie przychodnie z kontraktami. Tłok w szpitalu (97)
    Szpital: Parking płatny, ale jeszcze nie teraz (80)
    Szpital w Krośnie znów bez dyrektora (78)
    Losy Szpitala Wojewódzkiego w Krośnie (76)
    Piotr Lenik dyrektorem szpitala w Krośnie (25)
    23-letnia kobieta porwała dziecko ze szpitala (24)
    Terapia odwykowa w szpitalu (5)
    Lewatywa w szpitalu w Krośnie (5)
    Oddział wewnętrzny szpitala w Krośnie (5)
    Wysepka na jezdni koło szpitala (5)
    Prywatna kardiologia inwazyjna w Krośnieńskim szpitalu - co Wy na to? (4)
    Z nagłym bólem zęba teraz do szpitala (4)
    Protest w szpitalu (5)
    Pediatryczna izba przyjęć - szpital w Krośnie (6)
    Szpital wyremontował porodówkę. ''To skok cywilizacyjny'' (8)
    Pobyt mamy i noworodka w szpitalu (9)
    Szymon Hołownia o krośnieńskim szpitalu (7)
    Nowa poradnia w szpitalu. Będą leczyć nowotwory (7)
    Dermatolog w szpitalu - jak długo czekać? (6)
    Szpital kupił nowoczesną karetkę dla noworodków (4)
    Szpital ma nowy echokardiograf (4)
    Nocny incydent w szpitalu: dym na jednym z oddziałów (2)
    Co tam panie nowego w szpitalu? (2)
    Nocna i Świąteczna Opieka Medyczna przy szpitalu na Korczyńskiej (1)
    Szpital w Brzozowie (1)
    W piątek szpital pracuje jak w niedzielę (1)
    Oddział dziecięcy w szpitalu w Krośnie (2)
    Operacja poprawy wzroku u dziecka w krośnieńskim szpitalu (2)
    Czy są przypadki sepsy w krośnieńskim szpitalu? (3)
    Hospicjum przy przy starym szpitalu (3)
    Likwidacja Szpitala w Krośnie?! (3)
    Koszt pobytu w szpitalu (3)
    Szpital Specialistyczny w Rudnej Małej koło Rzeszowa (2)
    Nowy sprzęt w szpitalu. Kruszy kamienie (9)
    Wigilia: szpital i urząd ma wolne (9)
    Przypadki świńskiej grypy w szpitalu (21)
    Miliony na inwestycje w krośnieńskim szpitalu (21)
    Niewybuch pod szpitalem, saperzy w akcji (20)
    Chirugia ogólna - szpital w Brzozowie (19)
    W szpitalu brakuje krwi. Oddaj ją w piątek (18)
    Nowa szefowa szpitala w Krośnie (21)
    Dymek papierosowy w szpitalu (22)
    Szpital kompleksowo zadba o matkę i dziecko (23)
    Karambol na Podkarpackiej. Trzy osoby w szpitalu (24)
    Fałszywy telefon o bombie w szpitalu (23)
    Ogłoszono sieć szpitali: ''Krosno zasługuje na więcej'' (23)
    Dzielna załoga i ich szpital na kółkach (22)
    TV w szpitalu (18)
    W szpitalu chcą edukować rodziców (16)
    Co wziąć ze sobą na poród w szpitalu w Krośnie? (11)
    Kuchnia w krośnieńskim szpitalu (11)
    Dwa wjazdy na czerwonym świetle, 9 osób w szpitalu [film] (11)
    Szpital zaprasza na bezpłatne badania kolonoskopowe (10)
    Ortopedzi krośnieńskiego szpitala (10)
    Audi wypadło z drogi. Trzy osoby w szpitalu (11)
    Parking szpitalny (11)
    Protest w szpitalu a opieka nad pacjentami (14)
    Co powstaje na terenie starego szpitala? (15)
    Wypadek w Turaszówce. Mężczyzna w szpitalu (14)
    Planowana cesarka w krośnieńskim szpitalu (11)
    Poród w szpitalu Pro-Familia Rzeszów (11)
    Staż lekarski w Wojewódzkim Szpitalu w Krośnie (1)

    Temat: Miliony na inwestycje w krośnieńskim szpitalu
    Autor: kosa
    Data: 2011-05-15 20:54:45

    Informacja o rozwoju krośnieńskiego szpitala jest czymś, co napawa optymizmem. Za to duży plusik. Czy pomyślamo również o powiększeniu parkingu?

    Skocz do wpisu


    Temat: Kto podzielił polską "prawicę"
    Autor: 8444
    Data: 2011-03-29 22:21:43

    Raport o powstaniu WSI to z początku nudna lektura, ale od 11-tej strony zaczynają się konkrety, z którymi trzeba się zapoznać, choćby dlatego, ażeby nie wydawać sądów bez zaznajomienia się ze stanowisiem drugiej strony.
    W 1990 r. z WSW wyłączono żandarmerię, a resztę włączono do Zarządu
    II SG. Tak powstały organizm nazwano jesienią 1991 r. Wojskowymi Służbami
    Informacyjnymi i jako osobny Inspektorat podporządkowano Ministrowi Obrony Narodowej.
    W 1994 r. WSI powróciły do podległości wobec Sztabu Generalnego, by ostatecznie znaleźć
    się w dyspozycji MON. W 2006 r. ustawa rozwiązała WSI i powołała dwie osobne służby
    (SKW i SWW), stanowiące centralne organa administracji rządowej.
    Zmiany organizacyjne dokonane na przełomie lat 80. i 90. nie miały zasadniczego
    znaczenia. Służby przez cały czas pełniły rolę aparatu politycznego. Prace Komisji
    Weryfikacyjnej pozwoliły ujawnić obraz rzeczywistej struktury służb wojskowych: spośród
    blisko 10 tysięcy działających w 1990 r. w kraju i za granicą współpracowników tych służb aż
    2,5 tysiąca to ludzie ulokowani w centralnych instytucjach administracyjnych i
    gospodarczych kraju. Już samo tylko wyliczenie tych instytucji oraz liczby działających w
    nich agentów określa rzeczywistą skalę problemu, z jakim Polska musiała uporać się,
    odzyskując niepodległość po 1989 roku. Zagadnienie to obrazuje poniższe zestawienie,
    obejmujące 2457 współpracowników uplasowanych w instytucjach cywilnych PRL 6
     Urzędy centralne:
    Urząd Rady Ministrów - 6
    Kancelaria Sejmu - 1
    Ministerstwo Spraw Zagranicznych - 108
    Państwowy Instytut Spraw Międzynarodowych - 7
    Ministerstwo Handlu Zagranicznego - 32
    Ministerstwo Handlu Wewnętrznego - 1
    Ministerstwo Pracy - 1
    inne ministerstwa - 13
    6 Analizy dokonano na podstawie materiału będącego w dyspozycji SKW. Pismo numer SKW/00-68/06
    Strona 11 z 374
    Urząd ds. Wyznań - 1
     Inne jednostki administracji państwowej:
    Główny Urząd Statystyczny - 3
    Okręgowy Urząd Górniczy - 1
    Państwowy Komitet Normalizacyjny - 2
    Zarząd Ruchu Lotniczego - 3
    Urząd Gospodarki Morskiej - 3
    Urząd Telekomunikacji - 2
    Urząd Celny - 1
    Zakład Ubezpieczeń Społecznych - 1
     Sądy i prokuratury - 4
     Samorząd terytorialny (rady narodowe, rady gmin, urzędy wojewódzkie) - 14
     Organizacje polityczne i społeczne (instancje centralne):
    Komitet Centralny Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej - 2
    Ogólnopolskie Porozumienie Związków Zawodowych - 1
    Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Radzieckiej - 2
    Zjednoczone Stronnictwo Ludowe - 1
    Związek Młodzieży Socjalistycznej - 1
    Związek Młodzieży Wiejskiej - 1
    Związek Socjalistycznej Młodzieży Polskiej - 1
    Zrzeszenie Studentów Polskich - 4
    Centralny Komitet Stronnictwa Demokratycznego - 1
    Centralna Rada Związków Zawodowych - 1
    Ogólnopolskie Hufce Pracy - 5
    Towarzystwo Polonia - 3
    Związek Kółek Rolniczych - 1
     Uczelnie i placówki akademickie:
    Akademia Górniczo-Hutnicza - 7
    akademie rolnicze - 17
    akademie medyczne - 10
    Politechnika Gdańska - 8
    Politechnika Krakowska - 4
    Politechnika Szczecińska - 18
    Politechnika Śląska - 5
    Strona 12 z 374
    Politechnika Warszawska - 22
    Politechnika Wrocławska - 20
    inne uczelnie techniczne - 9
    Szkoła Główna Planowania i Statystyki - 10
    Uniwersytet Adama Mickiewicza w Poznaniu - 7
    Uniwersytet Jagielloński - 6
    Uniwersytet Łódzki - 4
    Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie - 3
    Uniwersytet Wrocławski - 6
    Uniwersytet Warszawski - 20
    Akademia Wychowania Fizycznego - 3
    wyższe szkoły pedagogiczne - 3
    wyższe szkoły zawodowe - 7
    inne szkoły wyższe - 18
     Studenci
    zarejestrowano 342 studentów; najwięcej (106) w latach 1987-1990
     Polska Akademia Nauk – 38
     Instytuty naukowe - 41
     Szkoły:
    licea, technika i szkoły zawodowe - 21
    szkoły podstawowe - 4
     Redakcje telewizyjne, radiowe i prasowe - 67, w tym:
    radio i telewizja - 28
    Polska Agencja Prasowa - 10
    „Rzeczpospolita” - 3
    „Trybuna Ludu” - 4
    „Sztandar Młodych” - 3
    „ITD” - 2
    oraz „Chłopska Droga”, „Przegląd Techniczny”, „Sportowiec”, „Głos Szczeciński”,
    „Wieczór”, „Tygodnik Polski”, „Radar” i inne redakcje
     RSW „Prasa, Książka, Ruch” - 7
     Instytucje artystyczne i kulturalno-oświatowe, wydawnictwa i drukarnie - 21
    Szpitale i zakłady opieki zdrowotnej - 34
     Banki:
    Strona 13 z 374
    Bank Handlowy - 5
    Pekao SA - 4
    Narodowy Bank Polski - 3
    inne - 2
     Firmy ubezpieczeniowe – 3
     Centrale Handlu Zagranicznego:
    Agros - 9
    Animex - 9
    Baltona - 12
    Budimex - 6
    Chemitex - 3
    Ciech - 22
    Coopexim - 6
    DAL - 12
    Dromex - 2
    Elektrim - 24
    Hortex - 11
    Impexmetal - 35
    Kolmex - 3
    Megadex - 3
    Metalexport - 33
    Metronex - 14
    Minex - 15
    Paged - 6
    Pewex - 1
    Polcoop - 7
    Polimex (Polimex Cekop) - 25
    Polservice - 19
    Rolimpex - 5
    Skórimpex - 12
    Stalexport - 8
    Textilimpex - 7
    Universal - 19
    Varimex - 33
    Strona 14 z 374
    inne - 23
    a także:
    Polska Izba Handlu Zagranicznego - 2
    firmy polonijne - 25
    Międzynarodowe Targi Poznańskie - 2
     Przedsiębiorstwa handlowe:
    Agromet - 17
    Centrozap - 19
    Centromor - 15
    inne - 7
     Przedsiębiorstwa branży zbrojeniowej:
    Bumar - 12
    Cenzin - 1
    CZInż - 3
    Inter Vis - 1
    Steo - 1
    Vis - 1
     Przedsiębiorstwa sektora paliwowo-energetycznego:
    CPN - 3
    Gdańskie Zakłady Rafineryjne - 1
    Naftobudowa - 1
    inne zakłady branży energetycznej - 32
     Huty i kopalnie, sektor górniczy:
    kopalnie - 11
    huty - 9
    przedsiębiorstwo handlowe Węglokoks - 14
    inne przedsiębiorstwa górnicze - 3
     Zjednoczenia przemysłowe - 7
     Przedsiębiorstwa transportowe i spedycyjne:
    LOT - 143
    PKP - 5
    PKS - 15
    Hartwig - 15
    Polskie Linie Oceaniczne - 36
    Strona 15 z 374
    Polska Żegluga Bałtycka - 32
    Polska Żegluga Morska - 26
     Przedsiębiorstwa związane z gospodarką morską:
    Dalmor - 9
    Nawimor - 3
    Polcargo - 10
    Polfracht - 8
    inne firmy żeglugowe - 6
    stocznie - 41
    inne przedsiębiorstwa z tego sektora gospodarki - 14
    zarządy portów - 10
     Zakłady branży elektronicznej - 32
    Nadawcze Stacje Radiowo-Telewizyjne - 3
    ośrodki ZETO - 5
     Zakłady branży farmaceutycznej (produkcyjne i handlowe) - 4
     Zakłady branży lotniczej - 8
     Przedsiębiorstwa produkcyjne i handlowe branży motoryzacyjnej - 15
     Zakłady produkcyjne różnych branż - 189
     Przedsiębiorstwa budowlane - 60
     Przedsiębiorstwa komunalne - 23
     Ośrodki badawczo-rozwojowe związane z różnymi gałęziami przemysłu, biura
    projektowe i konstrukcyjne - 49
     Biura turystyczne i biura podróży:
    Orbis - 22
    Almatur - 3
    Gromada - 3
    Juwentur - 5
    inne - 4
    hotele - 2
     Spółdzielczość i spółdzielczość mieszkaniowa oraz administracje mieszkaniowe - 38
     Pojedynczy współpracownicy uplasowani byli ponadto m.in. w:
    areszt śledczy - 1
    biuro zatrudnienia - 1
    Drukarnia Skarbowa - 1
    Strona 16 z 374
    firmy taksówkarskie - 5
    Instytut Meteorologii - 1
    kluby sportowe - 3
    Ludowy Zespół Jeździecki - 1
    Mennica Państwowa - 1
    obserwatorium astronomiczne - 1
    ośrodki szkoleniowe - 3
    Państwowa Inspekcja Radiowa - 1
    Państwowe Gospodarstwo Rolne - 1
    Państwowy Zakład Wychowawczy - 1
    Prywatna Szkoła Języków Obcych - 1
    Rada Gospodarki Materiałowej - 1
    Rejonowy Dozór Techniczny - 1
    restauracje - 3
    Stacja Kwarantanny i Ochrony Roślin - 1
    straż pożarna - 1
    Wojskowy Dom Wypoczynkowy - 1
    Wrocławski Klub Łączności - 1
    Związek Łowiecki - 1

    DWA I PÓŁ TYSIĄCA AGENTÓW UMIESZCZONYCH W CENTRALNYCH INSTYTUCJACH ADMINISTRACYJNYCH - czyli raczej na wyższych stanowiskach.
    Znając życie i co za tym idzie duży rozrost biurokracji - pytanie o ilość "pociotków" zatrudnionych z woli tych właśnie ludzi nie jest nie uzasadnione.
    Po 20-tu latach "pociotki" są winne wdzięczność dla swoich dobroczyńców (którzy zapewne są na wysokich emeryturach) i torują drogę do kariery dla ich potomstwa.
    Nie mówię, że w każdym przypadu, ale z 2,5 tyś. wpływowych ludzi rozwinęła się siatka ludzi, która ma przeogromny wpływ na to co się dzieje w Polsce - również na to jakimi kategoriami myślimy.
    Macierewicz jest fanatycznym tropicielem UKŁADU
    , też kiedyś postrzegałem go inaczej, za sprawą obrazu medialnego. Zasady funkcjonowania i stopień zorganizowania WSI, stawia go jednak w innym świetle.
    Kto zapozna się z raportem o WSI, stwierdzi, że nic nie jest czarne albo białe. Prawda leży po środku.

    Skocz do wpisu


    Temat: Miliony na inwestycje w krośnieńskim szpitalu
    Autor: grzes2
    Data: 2011-05-16 13:31:46

    A jakie jest dzisiejsze zadłużenie Krośnieńskiego Szpitala a ile jest dłużeń NFZ za nad wykonania ???

    Skocz do wpisu


    Temat: Arkona - siłownia & fitness club
    Autor: sebastian
    Data: 2011-05-16 13:46:41

    Co sądzicie o nowo otwartej siłowni na starym szpitalu?

    Skocz do wpisu


    Temat: Miliony na inwestycje w krośnieńskim szpitalu
    Autor: dizelrogi
    Data: 2011-05-16 22:57:49

    wreszcie coś normalnego zrobili z tym szpitalem

    Skocz do wpisu


    Temat: Ręka w nocniku wyborców PO
    Autor: ryszardo
    Data: 2011-03-27 22:20:53

    Nikt nie podniósł tu tej kwestii, a mam odczucie "ręki w nocniku" przez to, że PO nie podnosi i nie wyjaśnia takich kwestii -

    http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,802[...]

    - w nawiązaniu do uczestnictwa delegacji PiS u Kobylańskiego i też Rydzyka czy Kaczyńskich majątku:


    "...rodzina Wałęsy nie handlowała długami upadających szpitali na których można było "wyciągnąć" 260mln złotych w rok. Rodzina Wałęsy nie trudniła się ułaskawieniami przestępców, na życzenie własnej familii, nie są zamieszani w "znikniecie" 14 milionów złotych ze Skoków. Rodzina Wałęsy nie wyłudzała milionowych odszkodowań za katastrofę lotniczą . Rodzina Wałęsy nigdy nie pracowała dla komunistów. Rodzina Wałęsy nie była zamieszana w największą aferę w historii III RP, w aferę FOZZ. Rodzina Wałęsy nie umorzyła nigdy własnych długów, nie przejęła nielegalnie nieruchomości w Warszawie (ani nigdzie na świecie), rodzina Wałęsy nie zeświniła się współpracą z reżimem PRL..."


    http://eliza-dumoulin.blog.onet.pl/2,ID42423[...]

    Skocz do wpisu


    Temat: Śmierć autostopowiczki. Wyskoczyła z auta
    Autor: anhor
    Data: 2011-03-28 17:05:57

    Po pierwsze to nieistotne.
    Bycie po drugiej poza domem nie jest przestępstwem,nawet gdyby faktycznie były po alkoholu.
    Po drugie,każdy od czasu do czasu o tej porze jest poza domem,może wracać z podróży,może wracać z nocnej adoracji z kościoła,może wracać ze szpitala po nagłym zachorowaniu kogoś z rodziny.
    Tak,że w ten prosty sposób nie ma co uogólniać,szczególnie gdy ocenia się osoby,których się pewnie nie zna.
    Inna sprawa,że autostop w środku nocy to dość ryzykowne.

    Skocz do wpisu


    Temat: Miliony na inwestycje w krośnieńskim szpitalu
    Autor: fifafafa
    Data: 2011-05-15 18:45:04

    A ja jestem pod wrażeniem nowego SOR. Byłem przypadkiem i wygląda ok. Nawet pracownicy są jacyś inny zaczeli dbać o swoje... i zwracać ludziom że jak pisze nie wchodzić to się nie wchodzi. Pozdrawiam cięzko pracujących w szpitalu Byle tak dalej!

    Skocz do wpisu


    Temat: MPGK sprzedaje spółkę KROeko. Dla jej dobra
    Autor: ryszardo
    Data: 2011-05-30 08:34:33

    - Trzeba będzie zatrudnić armię urzędników - może 6, może 10 tysięcy - koniecznych do uruchomienia, nadzoru i egzekwowania systemu - replikuje Malinowski. - Komunalne spółki będą musiały mieć rady nadzorcze i zarządy, a więc sekretariaty, samochody służbowe itd. Jakże wdzięczne to, kolejne pole do obsadzania stołków swoimi partyjnymi kolegami i znajomymi! Monopol gminy zdecydowanie podroży funkcjonowanie systemu, uczyni go mało konkurencyjnym i nieefektywnym - przykład Neapolu zasypanego górą śmieci od dłuższego czasu dobitnie pokazuje, na co możemy się dobrowolnie skazać

    http://gospodarka.gazeta.pl/firma/1,31560,94[...]

    Niedługo będą też stołki w szpitalu po jego obowiązkowym "sprywatyzowaniu", jak niektórzy to interpretują.

    Skocz do wpisu


    Temat: Krosno - miasto supermarketów i kościołów
    Autor: benito71
    Data: 2011-06-05 10:22:14

    Trudno żeby się miasto (Państwo) rozwijało jak jest tak trudno prowadzic działalnośc... podatki - PIT, VAT, CIT, inne, ZUS-y pozwolenia, przepisy niezrozumiałe... partyjnackie stołki w urzedach, zakładach pracy, szpitalach toż to prawie komuna...

    Skocz do wpisu


    Temat: Jak korzystać z energii słonecznej i dotacji
    Autor: slawekkrosno
    Data: 2011-03-08 18:31:08

    hmm. czyli jeśli wydaje na ogrzewaie wody ~350PLN rocznie to taka inwestycja zwróci się już po około 50 latach!!! :-) A jak dostane dotacje to po ~40 latach. No to lece i kupuje. Moje wnuki będą miały darmową ciepłą wodę. Hahahaha
    W sąsiednim kraju niemieckim też jest dofinansowanie na kolektory tylko że produkujące ENERGIE ELEKTRYCZNĄ.
    Wtedy to Zimą mamy stosunkowo niewielki spadek sprawności kolektora a energię elektryczną używamy do ogrzewania, oświetlenia itd. No i nie trzeba skomplikowanych i drogich instalacji c.o.
    POCZEKAMY NA DOFINANSOWANIE KOLEKTORÓW ELEKTRYCZNYCH. A TE TO MOŻE NA SZKOŁY LUB SZPITALE SIĘ NADAJĄ.
    pozdrawiam,

    Skocz do wpisu


    Temat: Przez 3 lata uczyli się jak pielęgnować chorych
    Autor: Agyness
    Data: 2011-05-13 01:02:21

    tiaaa, same spadki z innych kierunków, albo prawie same,na mgr na medykach dostaną prawdziwy wycisk, coś lizną z nauki i będą nam służyć po szpitalach, złachą, za 20 lat, dalej niewiele umiejąc...

    Skocz do wpisu


    Temat: Ginekolog w Krośnie
    Autor: zosia_samosia
    Data: 2011-03-16 06:45:32

    Chcę się wypowiedzieć na temat doktora Pelca. Miałam okazję poznać go w krośnieńskim szpitalu i muszę powiedzieć że jego zachowanie w stosunku do kobiety jest poniżej krytyki. Nie kwestionuję czy jest on dobrym lekarzem czy nie ale głupie teksty , mruganie okiem czy nieodpowiednie propozycje są chyba nie na miejscu biorąc pod uwagę że jest to lekarz który ma pomagać człowiekowi. Wydaje mi się że chyba zapomniał o tym od czego tam jest i za co mu płacą . Chamskie zachowanie - to jedyna rzecz jaka kojarzy mi się z tym Panem.

    Skocz do wpisu


    Temat: Liczą na kroplę krwi. Będzie zbiórka
    Autor: ryszardo
    Data: 2011-06-05 10:47:23

    Rozumiem że Grupa Muszkieterów jako współorganizator akcji chce przy okazji wypromować swój supermarket Intermarché w Krośnie, ale jakoś trudno mi uwierzy pani Elizie Orepiuk z Intermarché, że chodzi im o cel nadrzędny:
    - "Co minutę w Polsce potrzebny jest litr krwi. W większości polskich szpitali brakuje krwi, a każda kropla jest na wagę złota. Dlatego postanowiliśmy kontynuować nasze zaangażowanie w tę akcję dobroczynną."

    Gdyby faktycznie im o to chodziło, to ambulans nie byłby ustawiony na obrzeżach miasta, lecz tam gdzie można liczyć na największą ilość potencjalnych dawców, jak chociażby krosnieński Rynek, gdzie oprócz klientów banków, sklepów, knajpek itp., jest również PWSZ, a właśnie wśród ludzi młodych szukałbym prawdziwych honorowych dawców, trochę innych niż @dantte.
    Reklamę sklepu tam też można by uskutecznić w innej formie, a nie sądzę by typowy poniedziałkowy klient Intermarché na końcu świata, akurat przy okazji zakupów chciał oddać krew.

    Skocz do wpisu


    Temat: Poród w krośnieńskim szpitalu
    Autor: ruda_wydra
    Data: 2011-03-04 11:12:56

    Ja miałam cesarkę w listopadzie 2010 r., nie planowaną. Muszę przyznać, że choć się bałam to wcale nie było tak strasznie. Miałam znieczulenie podpajęczynówkowe więc dziecko od razu mi pokazali po wyciągnięciu :) Najgorszy moment to pierwsze wstanie z łózka, naprawdę boli ale do wytrzymania. A z każdym kolejnym wstaniem i dniem jest lepiej. Ja już 4 dnia nie brałam żadnych przeciwbólowych zastrzyków, więc naprawdę nie jest tak źle. Wyciągnięcie szwu u mnie nie bolało w ogóle, nawet się nie zorientowałam, że to już ;) Opieka położnych jest spoko, w większości panie są miłe i pomocne. Panie od noworodków za to różnie: te młodsze naprawdę miłe i pomocne, te starsze nie wszystkie. Jak ja leżałam, to na praktykach były dziewczyny z PWSZ i jak jeszcze nie wstałyśmy to one bardzo ochoczo zajmowały się dzieciakami, przynosiły nam do karmienia, przewijały i naprawdę były bardzo pomocne. Aha. Poproś sama o podanie dziecka do karmienia po przyjechaniu na salę, bo raczej ci tego nie zaproponują.
    Ogólnie pobytu w szpitalu nie wspominam źle, choć wiadomo że do domu się tęskni i chce się jak najszybciej wracać.
    Trzeba się nastawić pozytywnie i będzie dobrze. Życzę powodzenia :)

    Skocz do wpisu


    Temat: Endokrynolog w Krośnie
    Autor: oliwia7777
    Data: 2011-02-27 23:38:31

    mam pytanie czy jest w Krośnie jakiś endokrynolog, który przyjmuje prywatnie,bo z tego co wiem to do szpitala trzeba długo czekać

    Skocz do wpisu


    Temat: Ręka w nocniku wyborców PiS
    Autor: ryszardo
    Data: 2011-04-08 20:15:12

    A kto mówi że wszystko było w porządku?
    Właśnie dlatego odwołano kilku ministrów,
    a kilku posłów nie ma już możliwości reelekcji z tej partii, a nagłaśnianie takich postaw i zachowań na najwyższych szczeblach władzy jest jak najbardziej właściwe.
    Jak widać, to nie PiS i USOPAŁ gdzie posłowie i senatorowie klaszczą gdy ktoś wyraża radość ze smierci prezydenta, a jego następcy też śmierci życzy...
    Czy też jak wtedy gdy wiceminister sprawiedliwości w rządzie PiS Beata Kempa rozmawiała o sprawie doktora Mirosława G. z Markiem Durlikiem, ówczesnym szefem szpitala MSWiA, gdzie miała wtedy powiedzieć: "Ustawimy prokuratorów i sprawę się umorzy"...
    Inne, aktualne stwierdzenie, ale przecież pytanie prezesa PiS z wywiadu dla WP:
    "- To wynik waszej zbrodniczej polityki, bo nie kupiliście nowych samolotów. Po piętnastu minutach znów zadzwonił i powiedział, że wypadek był skutkiem błędu pilota. Czyli już w piętnaście minut po katastrofie wiedział, co było jej przyczyną ..."
    To przecież nie przestępstwo "pytać", choć i jego należałoby "zapytać" - "- To wynik waszej zbrodniczej polityki, bo nie kupiliście nowych samolotów", panie Jarosławie Kaczyński?!
    Często przestępstwo nie jest tożsame choćby z chamskim, aroganckim i innymi zachowaniami jak choćby Jarosława K. marszami z pochodniami czy wyzwiskami tych kto nie z nim.
    Biedak Kurski płacze, że niszczą PiS, a kogo on i całe PiS niszczyło jak dziadka Tuska nie tylko z grobu wyciągali?
    Plecie coś biedak o odpowiedzialności powoływania się na wpływy itp., ale z tym może tylko do "ciemnego luda", który nie wie czym jest przestępstwo skutkowe itd. o pojęciu przestępstwa i ściganiu.
    Czas gdy "wpływy" Jarosława lub Zbysia Z. decydowały kogo wsadzić do aresztów wydobywczych, kogo publicznie zlinczować przed wyrokiem itp., mam nadzieję minął bezpowrotnie z upadkiem PRLu i krótkim okresem IV RP.

    Skocz do wpisu


    Temat: Liczą na kroplę krwi. Będzie zbiórka
    Autor: baba
    Data: 2011-06-05 16:26:20

    szlachetny cel, ale byłam 2 razy w szpitalu naszym kochanym oddać krew i pocałowałam klamkę, bo mieli "full stan" śmiech i żenada szkoda gadać!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111111111111111111111
    11111111111

    Skocz do wpisu


    Temat: Alergolog dziecięcy
    Autor: andzia
    Data: 2011-03-16 12:41:33

    Witam! Proszę o nr tel do przychodni "Maja" w szpitalu gdzie przyjmuje dr Kowalewska??

    Skocz do wpisu


    Temat: Żyją dzięki innym, teraz ''oswajają'' przeszczepy
    Autor: gulisia
    Data: 2011-04-08 17:55:21

    Bebilo na sali był lekarz z Krośnieńskiego szpitala, który również zabrał głos na sympozjum. Sympozjum zostało zorganizowane tutaj bo w każdym miejscu należy o transplantacji mówić.
    Młoda: oświadczenie woli, możesz po prostu wydrukować. Znajdziesz ją w wielu miejscach w sieci np. http://www.poltransplant.org.pl/

    Skocz do wpisu


    «« Poprzednia strona | [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112] [113] [114] [115] [116] [117] [118] [119] [120] [121] [122] [123] [124] [125] [126] [127] [128] [129] [130] [131] [132] [133] [134] [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] [146] [147] [148] [149] [150] | Następna strona »»

    DrukujDrukuj
    Wyszukiwarka

    REKLAMA



    Partnerzy
    portalu:
    Stimo Sklep Sfera PC Radio Taxi 9626 PWSZ w KrośnieMedia Design
    Informacje  | WiadomościArchiwumPrognoza pogody
    Kultura  | Wydarzenia kulturalno-rozrywkoweArchiwum • Terminarze kin: Sokół, artKino
    Krosno  | O mieścieSamorząd
    Internet  | Katalog lokalnych stron
    Komunikacja internetowa  | Tablica ogłoszeńOpinieCzatKartki elektroniczne
    Informator:  | FinansePizza na telefonDania na telefon • Rozkłady: MKS, PKS, PKP, busyPolicjaKsiążka telefoniczna
    Kupuj:  | Bilety
    Archiwum wydarzeń 
    specjalnych
     
    | Biennale Lnu 2002 • Wybory samorządowe 2002, 2006, 2010, 2014Flash mob • Galicja Blues Festival: 2004, 2005, 2006, 2007Biennale Fotografii o Krośnie 2000-2005Zabytki poprzemysłowe PodkarpaciaFinał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2005Wyprawy rowerowe 2005Zlot 4x4 2004-2006Plebiscyt na najpopularniejszego sportowca Krosna - 2005-2008Górskie Zawody Balonowe 2000-2009Kartki z wakacji 2003-2006

    Krośnieński Portal Internetowy Krosno24.pl. Istnieje od 2002 r. Wydawcą portalu jest firma SpeedArt.
    Uproszczona wersja portalu na telefon komórkowy: www.krosno24.mobi
    Kontakt z redakcją: e-mail - redakcja@krosno24.pl, tel. 13 493 44 44

    Nowości / Zespół / Prywatność / Prawa autorskie / Oglądalność portalu / Patronat medialny / Reklama / Kontakt / Więcej